|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#181 | |
|
Ja sam ranjen kao ptica
Likes (Received): 265
|
Quote:
Kad si kod tog Faka. Recimo, da je situacija obrnuta, npr. da se neki Slovenac bavi recimo tenisom i trenira u Hrvatskoj jer su tu bolji uvijeti, pa da mu onda hrvatski savez stavlja ultimatume da mora igrati za Hrvatsku ako bi zelio nastaviti trenirati kod nas - meni bi to bilo zalosno i vjeruj mi da bi vecina Hrvata bila protiv toga. Inace, Borut Puc, Iztokov sin, je tenisac igra koji za Hrvatsku, ali svojom voljom. I to mi je OK, navijam za njega kao da je Hrvat (doduse nije bas da navijam za njega jer je ispodprosjecan igrac pa nemam niti priliku za neko navijanje). |
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Registered User
Likes (Received): 222
|
Fantje brez veze se preganjat okoli take banalne teme... prestopi športnikov iz ene reprezentance v drugo so povsem običajen pojav v Svetu še posebno veliko takih primerov je v atletiki. Spomnimo se samo številnih kenijcev (dolgoprogašev), ki zastopajo raznorazne države oz. tekmujejo za njih od amerike, danske, raznih bogatih arabskih držav (emirati).
|
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
1. Jaz sem proti tovrstim prestopom, za Faka velja enako, ker reprezentanca ni klub. Ne nasprotujem temu, da Fak nastopa za nas, ampak podpiram pa tega ravno tako ne. In ni važno v katero smer kdo prestopi SLO--->CRO ali CRO--->SLO ali BRA--->CRO.....sem proti temu. 2. Proti Faku osebno nimam nič niti nisem njegov navijač, niti me ne zanima ali je Hrvat, Rus...... Vse kar sem želel povedat je to, da se mi zdi neukusno kako pljuvate po njem, zato ker je prestopil v Slovenijo. Verjetno, če bi prestopil v Rusijo, bi bil to za vas pol manjši problem. Pri nas ni nihče pljuval ne po Pucu, ko je igral za vas, vi pa ste pljuvali po njem, ko je na EURU v Zagerbu igral za nas in vas vrgel iz Olimpijskih iger. Sedaj na koncu ob smrti ste mu pa spet licemersko hvalnice peli. Tipično! Da ne govorim o tem, da nam vi, Srbi in Bosanci stalno žicate fuzbalerje (Iličić, Lazarević, Vučkić, Školnik....), čeprav je po vaše naš fuzbal totalna beda, medtem ko imate o sebi tozadevno zelo visoko mnenje. Zelo zanimivo, zakaj je potem treba slovenske reprezentante žicat, če smo pa tako slabi? 3. Faka ni nihče v Sloveniji z ničemer izsiljeval. Vse kar je naredil je naredil sam, tako da so tovrstne obtožbe smešne. |
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Ja sam ranjen kao ptica
|
2. U vezi Faka, dio ljudi ga pljuje, dio ga razumije. 100 ljudi 100 cudi. Najmanje je bitno da li je presao u Sloveniju ili u Rusiju.
A s vase strane, cinjenica da je Slovenija sa odusevljenjem prihvatila taj ''transfer''. No dobro, danas je u modi kupovati trofeje, nije to nista cudno. Kaj se tice nogometasa, nismo uzimali, a niti zicali vase igrace niti realno ima potrebe za tim. Jedini igrac iz Slovenije koji bi mogao igrati za nas je golman Handanovic. Njega sigurno nismo zicali ![]() Skolnik? Iskreno, malo ljudi u Hrvatskoj uopce zna tko je on i jedino objasnjenje je da je on taj koji je zicao, ako ne i platio za mjesto u ekipi jer kvalitetom tu ne spada. Sto se tice Ilicica, on je rođen na teritoriji BiH od roditelja Hrvata i mogao je birati između 3 reprezentacije. Izabrao je Sloveniju i to je to. Sto se tice Bosanaca i Srba, to ne bih znao niti me zanima. Puc je mogao dobiti spomenik u Zagrebu, ali se na toj utakmici 2000. godine pljuvalo po nejemu jer je igrao protiv nas. Isto bi bilo da je Jurica Golemac igrao protiv vas. Stvarno cudna pojava u sportu. Glupa ti je ta spika: vi ste gamad, mi smo cvijece.. ![]() 3. Naravno, nije ga nitko silio. Ali mu je stavljen ultimatum. Fak je morao preci u slovensku reprezentaciju ako je zelio nastaviti trenirati sa slovenskim trenerom. Ne kazem da slovenski savez nema pravo na to, ali da je pickasto - je. Hrvatski savez je ponudio dosta novca, ali slovenski savez nije prihvatio i nije bilo druge mogucnosti. Razumijem Faka, ja bih napravio isto na njegovom mjestu. Ali, velim, da se to desi u obrnutim ulogama tj. da nas savez nekog ucjenjuje, ne bi mi bilo drago. |
|
|
|
|
|
#185 | ||||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Školnik pa se tudi ni sam vpoklical v U21 reprezentanco in celo dobival minutažo na kvalifikacijskih tekmah. Le kako je to mogoče, če je tako slab kot ti praviš? Quote:
Štos je v tem, da vaš problem ni Puc, vaš problem je, da Zagreba 2000 ne boste nikoli preboleli, igral Puc za nas ali ne. Mali nesposobni Janezi izločili Hrvate, olimpijske prvake, sredi Zagreba, v njihovem nacionalnem športu in jim onemogočili branjenje zlate medalje. Kako se kaj takega lahko zgodi velikim ponosnim Hrvatom? Hja seveda je moral biti nekdo kriv. Kdo je prvi na listi? Kdo drug kot Iztok Puc. Quote:
Fak je imel možnost da pusti Velepca, si najde drugega trenerja in naprej tekmuje za Hrvaško. To, da je on na vsak način želel delati z Velepcem ni krivda naše zveze. Torej odločila sta se Velepec in Fak ne pa zveza. |
||||
|
|
|
|
|
#186 |
|
Synchronized User
Likes (Received): 432
|
Ja, zanimivo je, da tako ponavadi govorijo tisti, ki se sami enako obnašajo. Hrvaški nacionalizem v Sloveniji najbolj kritizirajo nacionalisti, kar je precej ironično.
|
|
|
#187 | ||
|
Ja sam ranjen kao ptica
|
Skolnik je stvarno smijesan igrac, uz duzno postovanje, ali takvih ima na stotine i jasno je da on nikad nece igrati za Hrvatsku jer nema kvalitetu za to. Nema niti za Sloveniju, a kamo li Hrvatsku. Tu su bile tko zna kakve igrice, znamo da u21 sluzi kao poligon za podizanje cijene igracima. Tako da, ako je netko nekoga zicao, onda sam izvuci zakljucke tko je zicao koga.
licica nitko nije zicao, ta prica je smijesna. Ilicic se davno opredjelio za Sloveniju i nije bilo nikakve mogucnosti, a niti zelje da se to mjenja. Ruku na srce, Ilicic bi mogao igrati u Hrvatskoj, ali pored Modrica, Kranjcara (Tottenham), Rakitica(Sevilla), Perisica (Dortmund), Ilicevica (Hamburg).... pitanje je koliko bi imao prostora. Imamo mi 10ak takvih igraca u svom kadru. Inace, nisam bas primjetio da puno Hrvata igra za Sloveniju, tako da nismo niti imali koga zvati. Ilicic je valjda jedini koji bi mogao igrati za nas. Sto se tice Puca, OK vidim u kojem smjeru ide tvoja prica.. Quote:
Hrvatska rukometna reprezentacija u svojim vitrinama ima 2 olimpijska zlata, 1 svjetsko zlato, 3 svjetska srebra, 2 europska srebra i 2 europske bronce. No, jebes sve to kad smo izgubili od Slovenije. Da, to nas najvise boli. ![]() Quote:
Cuj, postoje posteni ljudi, a i postoje oni pohlepni. U slovenskom skijaskom savezu su ocito bili ovi drugi. |
||
|
|
|
|
|
#188 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Ah ja, pa smo spet na starih tirih.....Quote:
A obstaja možnost da ti ponedeljek, sreda, petek programiraš za Google, torek in četrtek pa za Facebook? Ali pa da dopoldne treniraš Dinamo, popoldne pa Hajduk? To je čisto normalno, seveda. Zjutraj si trener Slovencev, popoldne pa Hrvatov. Le kateremu bedaku se to ne zdi normalno! |
||
|
|
|
|
|
#189 |
|
Registered User
|
Gledam dnevnik, poročajo iz sojenja Fimi-media. Nekdanji blagajnik HDZ Mladen Barišić razlaga vse rabote, ki so jih počeli za Sanaderja. OK, do tukaj nič spektakularnega, gre za hrvaško notranjepolitično zgodbo. Potem pa zaplet, Barišić izjavi, da je Sanaderju osebno izročil kufer z 2 mio€, ki naj bi ga le ta uporabil za "lobiranje" glede članstva Hrvaške v EU.
Na drugi strani afera YouTube, seje slovenske vlade na spletu. Žbogar razlaga, kako se na njega vršijo nevideni pritiski glede Piranskega zaliva s strani določenih vidnih evropskih politikov. Seveda bo kdo rekel, da gre za mojo paranojo ali teorijo zarote, ampak glede na dejstva, ki se počasi nakazujejo in glede na to, da nas zgodovina uči, da so Hrvati vsega zmožni, me ne bi absolutno čisto nič presenetilo, če bi se izkazalo, da so Hrvati s Sanaderjevim črnim fondom podkupovali po Evropi, med drugim tudi proti Sloveniji v primeru Piranskega zaliva. |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Registered User
Likes (Received): 268
|
Hrvati leni in gostoljubni, Slovenci delavni in zadržani
Raziskava v knjigi Hrvaška in sosedje Slovenci menijo, da so Hrvati spolitizirani, ljubosumni in leni, obenem pa cenijo njihovo gostoljubnost, je pokazala raziskava, objavljena v knjigi Hrvaška in sosedje. Hrvati nasprotno za Slovence menijo, da so ljubosumni, zadržani in pragmatični, najbolj pa cenijo njihovo delavnost, piše v knjigi avtorja Boža Skoka. "Pri stereotipu, da so Hrvati leni, gre po mojem mnenju za klasičen zahodni pogled. V državah, ki ležijo vzhodno od Hrvaške, namreč menijo, da je ta bolj delavna, tako kot tudi Hrvati menijo za Slovence," je za STA povedal profesor na zagrebški fakulteti za politične vede Skoko. V njegovi knjigi objavljena raziskava kaže, kako narodi, ki živijo na območju nekdanje Jugoslavije, dojemajo drug drugega in kako Hrvati vidijo prebivalce sosednjih evropskih držav. Logično je, da imajo Hrvati trenutno pozitivnejše mnenje o Avstrijcih, Madžarih in Italijanih kot pa o Slovencih, saj na to percepcijo vplivajo tudi politični odnosi, je izpostavil Skoko. "Politični odnosi med Hrvaško in Slovenijo so bili v preteklih letih burni in obremenjeni s številnimi odprtimi vprašanji, kot so spor o meji, Ljubljanska banka, slovenska blokada hrvaških pogajanj z EU-jem, danes tudi upočasnjen postopek ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe in podobno," je še pojasnil eden najuglednejših hrvaških strokovnjakov za odnose z javnostmi. Kot je dodal, ne glede na vse Hrvati Slovencem priznavajo boljšo gospodarsko razvitost, ekonomsko stabilnost, višji življenjski standard in raven varnosti. Po drugi strani pa dajejo Sloveniji slabše ocene od Hrvaške, ko gre za razvitost demokracije, odnos do manjšin in ugled v svetu. Turizem, naravne lepote, glasba, kultura, športni in glasbeni uspehi ter razvito gospodarstvo so sicer glavni faktorji pri ustvarjanju podobe Hrvaške v sosednjih državah. V številnih elementih jo doživljajo kot za Slovenijo najbolj razvito nekdanjo jugoslovansko republiko. http://www.rtvslo.si/tureavanture/no...adrzani/285751 |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Registered User
Likes (Received): 268
|
Šuker: Nikdar več v Čatež, to ni domoljubno
Nekdanji nogometaš in prvi strelec svetovnega nogometnega prvenstva leta 1998 v Franciji Davor Šuker je vodenje HNS prevzel pred dvema dnevoma Hrvaška nogometna reprezentanca se ne bo več pripravljala v Termah Čatež , je danes dejal novi predsednik Hrvaške nogometne zveze HNS Davor Šuker, poroča Jutarnji list. Šuker priprave v Sloveniji smatra za nedomoljubne in nelogične in hkrati napoveduje, da bo odslej baza hrvaške nogometne reprezentance vedno v domovini. Nove lokacije Šuker še ni napovedal, dejal je le, da ima HNS na voljo 4,5 milijona evrov in da bodo najverjetneje sami zgradili hotel in center za treninge. Šuker je vodenje HNS prevzel pred dvema dnevoma. http://www.finance.si/358661/%C5%A0u...-ni-domoljubno |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Registered User
|
![]() Če bi kaj podobnega izjavil predstavnik katere izmed panožnih zvez v Sloveniji, bi se takoj oglasila Liberalna akademija, Mirovni inštitut, akademski zbor FDV, Miheljak bi napisal 3 kolumne, PS, SD, izvenparlamentarna marginala Zares in LDS, Twitter bi pregorel, Mladina pa bi naslovnico posvetila temu nezaslišanemu dogodku. Prebirali in poslušali bi o skrajnem nacionalizmu in nestrpnosti, spodbujanju slabososedskih odnosov, na spetu bi se kot gobe po dežju pojavile peticije "Ustavimo NZS" in podobne, po evropskih institucijah pa bi zaokrožilo odprto pismo slovenskih "intelektualcev". Ja dame in gospodje, to je pa Slovenija. |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
smok1, ne boš verjel, statistično so Hrvatje največji morilci Hrvatov. Da se malo pomiriš tudi ti.
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Brez navedbe vira ti sploh ne verjamem. Drugače sem pa čisto miren, mogoče celo preveč miren.
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Registered User
|
Quote:
Poleg tega: 1. Ne čutim nobene potrebe po pomiranju, ker sem povsem miren, sploh v tej vročini. 2. Ne vem koga lahko umor človeka pomiri? Če tebe to slučajno pomirja se resno bojim za tvoje mentalno zdravje. |
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
|