|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| The Travelogues Reports and tours from user's journeys - tourists welcome! | » Your cities |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
[Italija - Udine, Cagliari]
Na odlazak u Cagliari odlučili smo se surfajući po Ryan air-ovoj stranici tražeći jeftine i atraktivne letove. Sardinija nam se činila dobar izbor...
Krenulo se iz Zagreba autom preko Slovenije. S obzirom da smo pred Trst konstatirali da imamo viška vremena (let iz Monfalconea za Cagliari), odlučili smo se zavirit malo u Udine, grad koji nekako nikad nije s puta (za razliku od Trsta). Udine ![]() ![]() ![]() ![]() Glavni gradski trg ![]() ![]() ![]() ![]() Garibaldijev trg ![]() Odlazak prema aerodromu
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
Cagliari
Dolazak u kišom okupan grad i traženje novootvorenog hostela(sve preporuke), ali prilično nepoznatog stanovništvu baš zato jer je novi. ![]() ![]() Pogled iz hostela u centru grada ![]() Ujutro odlazak prema rivi(luci) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
Šetnja po obali pa nastavak obilaženja gradskog centra s druge strane brda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sjedanje na kaficu tu i predugo čekanje konobara (naravno da se isplatilo)
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Nastavak po ulicama uskim i za šetnju,a u kojima se uredno vozi u oba smjera (nerijetko je to u rikverc)
![]() ![]() Neke čudnovate ali svakako zanimljive skale ![]() ![]()
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
Dolazak do vrha brda na kojemu se nalaze nekakav muzej, parkovi...i savršen pogled na određene dijelove grada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomalo spuštanje prema rivi i hostelu niz brdo te dolazak do amfiteatra ![]()
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Sutra dan odlazak na utakmicu posljednjeg kola Serie A odnosno posjeta jednom od najkontroverznijih stadiona. Da, Maksimir je mila majka
... Nakon toga produžili smo do obližnje plaže u susjednu općinu...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
U ponedjeljak ujutro imali smo vremena otić u 50-ak km udaljenu Pulu (da, na Sardiniji ima Pula također) nedaleko od koje se nalazi arheološko nalazište Nora.
Jedna iz autobusa tek da se vidi da im ni industrija nije stran pojam ![]() ![]() Kad smo stigli u Pulu, vidjevši sljedeće našoj sreći nije bilo kraja ![]() ![]() Plaža blizu nalazišta ![]() ![]() ![]() Na ulazu u nalazište gdje se kupuju ulaznice, kazaše nam da je najzanimljiviji dio nalazišta zatvoren za posjetu, al da ni ovo drugo nije loše (i nije). Ja uđoh, ostali se vratiše u kafanu... ![]() Svjetionik na jednom od najjužnijih rtova Sardinije ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To bi bilo to, kasnije popodne let za Trst ...
"Above all be true to yourself, and if you can not put your heart in it, take yourself out of it." Last edited by FiveYears; April 19th, 2012 at 03:25 PM. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hans
Likes (Received): 148
|
Lipe slike.
Nisam ocekivao da Cagliari ima bas toliko "povijesno" u sebi i u okolici.
|
|
|
#9 |
|
Ja sam ranjen kao ptica
Likes (Received): 273
|
Sviđa mi se Cagliari, onako tipicni talijanski grad iz udzbenika
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ja sam ranjen kao ptica
Likes (Received): 273
|
Stadion im je opasan
![]() Makar ne bi bio tak los za taj mali klub, samo da stave normalne sjedalice i nekakav krov, iako je pitanje koliko je tamo uopce potreban krov. Meni je bolje i takvo ruglo nego Maksimir jer su nekako dovukli tribine do terena pa izgleda kao nogometni stadion. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Registered User
|
Quote:
E da, okolica, ne mogu prežalit što nismo zašli malo dublje u Sardiniju. Svi ljudi koje smo sreli, i domaći i stranci koji su bili na otoku, preporučili su nam podulji đir s autom po otoku s naglaskom na unutrašnjost... A vidim i na talijanskom dijelu foruma da nisu bili u krivu Što se samog Cagliarija tiče, i tu sam kikso što se fotografiranja tiče. Moglo se tu puno više i bolje s obzirom da Cagliari ima stvarno brutalno veliku povijesnu jezgru!
"Above all be true to yourself, and if you can not put your heart in it, take yourself out of it." Last edited by FiveYears; April 19th, 2012 at 11:28 PM. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Registered User
|
Quote:
A o tome kakvo je stanje, najbolje govori činjenica da su posljednju domaću utakmicu pretiv Intera igrali u Trstu
|
|
|
|
#13 | |
|
Hans
Likes (Received): 148
|
Quote:
I ja sam slicne greske pravio pa mi je sada krivo.
|
|
|
|
#14 | |
|
*
Likes (Received): 59
|
Quote:
To su igrali jer imaju neki spor sa gradom koji je vlasnik stadiona a i sve će utakmice do kraja ove sezone igrati van Cagliarija. Valjda bi stadion trebao u rekonstrukciju, ima tema o tome na talijanskom forumu. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Registered User
|
Quote: