|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#501 |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
Exista o diferenta totusi intre animalele abuzate si animalele domesticite. Ati vazut si voi poze cu animale salbatice care pot fi imblanzite (tigri, lei ) si de regula oamenii se ataseaza de ele si exista o relatie sanatoasa pe care se dezvolta animalele aflate intr un mediu normal de viata.
mai offtopic: Va recomand cu caldura filmul Ursul
|
|
|
#502 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
Mig-21 LanceR Tribute Basarab Flyover (completed and awesome) Lia Manoliu Arena (55,000 seats - completed) Cathedral of Redemption o.O (120m - U/C) Du'Myth: În numele canalului, al receiverului și a sfintei parabolice, DIGI! In the name of the channel, the receiver, and the holy parabolic, DIGI! SSC Romania poems (1, 2) and carol 1, 2 |
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
tot despre Parcul Circului
Salut,
Sa lamurim niste lucruri. Circul are - sau, mai degraba, avea - o menajerie cu terenul aferent. Un spatiu care cuprinde inclusiv constructiile necesare si care este adiacent cladirii Circului. Dupa cum se vede pe aceasta harta aproximativa realizata de susbsemnatul. Problema este ca Primaria a pierdut printr-o sentinta din februarie 2011 acest spatiu in favoarea unui samsar, Gheorghe Stelian. Acesta din urma cere Circului 56 465 euro pe luna, retroactiv, pentru folosinta terenului (vedeti acest comunicat al PMB). De asemenea, menajeria ar trebui evacuata. Inca din 2009 - fara o sentinta definitiva privind terenul - Consiliul de la Sectorul 2 a aprobat o cladire de 19 etaje pe terenul menajeriei. Peste drum de Eurotower - poate asa vizualizati mai usor. Aceasta este situatia care a dus la amputarea parcului. Primaria a cautat o solutie de avarie. Administratia Parcurilor (ALPAB) mi-a raspuns astfel la o sesizare: "Conform Hotărâririi Consiliului General al Municipiului București Nr. 155/27.07.2011, o suprafață de 11.050 mp din parcul Circului de Stat a fost trecută din administrarea ALPAB, în administrarea instituției CIRC&VARIETE GLOBUS București." Ar trebui sa fie suficient de clar cum stau lucrurile. Nu este vorba ca noi, cetatenii, 'donam' un teren pentru un serviciu public (activitatea Circului). Noi, cetatenii, am pierdut deja un bun public - terenul menajeriei - in favoarea nu a fostului proprietar de drept, ci a unui smecher. Primaria a gestionat prost chestiunea retrocedarii terenului menajeriei. Fiind vorba de interes public si de posibila afectare a unui parc, trebuia negociata o altfel de compensare - alt teren, bani etc. In bucata de parc imprejmuita animalele nu vor zburda din floare in floare. Sau poate credeti ca animale potential periculoase pot fi despartite de un gard de 1,5 m de copiii care se joaca in parc? Nu. Se vor construi adaposturi pentru animale, asa cum erau si pana acum. Ca se va construi fara a taia copaci sau nu, ramane ideea ca am ajuns sa construim intr-un parc si asa mic pentru a face loc intereselor meschine ale unui om fara scrupule. Nu intervin in discutia despre drepturile animalelor, pentru ca mi se pare ca e vorba de alta tema. Situatia de la Parcul Circului nu are nimic de-a face cu a oferi animalelor o viata mai buna sau cu a le scuti de suferinte inutile. Este vorba de reteta de distrugere a spatiului public - simbolic si fizic - aplicata de 20 de ani: cinism, coruptie, apatie, lipsa de interes si neprofesionalism. Cele bune. |
|
|
|
|
|
#504 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Parc nou de 30.000m patrati pe bd. Timisoara
Am primit azi instiintarea de plata a impozitelor locale, alaturi era si o scrisoare din partea primarului sectorului 6. Pe langa tonul electoral, apar si cateva proiecte ce vor fi incepute, printre care si anuntul unui nou parc cu suprafata de 30.000m patrati. Va fi situat pe Bd. Timisoara pe terenurile ocupate acum de REBU si URBAN. Lucrarile incep pe 1 martie. Tot in scrisoare se anunta si lucrari de modernizare ale Parcului Dr. Taberei, tot de la 1 martie.
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
Registered User
Likes (Received): 213
|
![]() Un mini-parc de trei ha., dar mai bine decat nimic. Ah, suna mai bine, un parc de 30.000mp.... |
|
|
|
|
|
#506 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Adica 300 metri pe 100 metri.Adica ar intra in Casa Poporului si inca ar mai ramane spatiu.
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
CP intra si in Izvor, si nu e atat de mare.. defapt parcul Izvor e cu 1 hectar mai mare decat Cisimigiu ca suprafata , ambele fiind vazute ca mult mai mici decat cele principale (herastrau, tineretului, ior, national, etc) Daca tot nu avem multe parcuri sau cu o densitate crescuta, macar sa fie putine dar mari ca suprafata.
|
|
|
#508 | |
|
Username: Teg
Likes (Received): 183
|
Nu e legat doar de Bucuresti, dar acest topic mi s-a parut cel mai indicat:
Pentru fiecare metru patrat de spatiu verde distrus, vinovatii risca amenzi de pana la 4500 de euro, potrivit ultimelor modificari aduse Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor. Legiuitorul prevede aceleasi amenzi pentru primariile care nu demoleaza constructiile ridicate ilegal pe aceste suprafete. Constructiile neautorizate de pe spatiul verde se vor demola pe cheltuiala proprietarilor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial din 22 martie. Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
Registered User
Likes (Received): 412
|
Parcul “Râul Colentina”, cu alee pentru fotbaliști celebri, se deschide duminică. VEZI CUM ARATĂ
Poze de pe b365.realitatea.net: ![]() ![]() ![]() Bine, ca din pozele din ziar nu se intelege mai nimic. VARZA ziaristii. VARZA TOTALA. Iata si niste poze calumea, facute de un user de pe forum.metrouusor.com (nu tin minte sigur, dar parca @PinkyHog). Parcul este chiar lânga santierul strapungerii Doamna Ghica - Chisinau (Pantelimon): ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#510 |
|
In the brig
Likes (Received): 325
|
|
|
|
|
|
|
#511 |
|
In the brig
|
Last edited by Le Clerk; April 22nd, 2012 at 10:28 PM. |
|
|
|
|
|
#512 |
|
In the brig
|
|
|
|
|
|
|
#513 |
|
In the brig
|
|
|
|
|
|
|
#514 |
|
Registered User
|
Parcul Bordei mi se pare foarte reusit, poate nu la fel de frecventat ca Herastraul, desi sunt practic unul langa altul, dar in mod sigur amenajat "altfel" decat celelalte parcuri.
|
|
|
#515 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#516 |
|
Registered User
|
Le Clerk, am fost azi in Herastrau cu ai mei, pe la ce ora erai pe acolo? Ca in jur de 6 am plecat fix cand erau aia cu rolele pe acolo se dadeau in stamba. Poate ne-am si vazut da nu ne cunoastem in persoana
![]() Multa Bafta! Apropos, era plin astazi in parc. DE cand nu am mai fost imi plac schimbarile facute, si am vazut lampi din acelea stradale cu celule solare ca in parcul din Colentina. Interesant, dar daca incarca baterii interne, alea trebuie inlocuite cam o data la 3 ani cel putin ca sufera uzura de la ciclurile de incarcare-reincarcare. Cam mare risipa...
|
|
|
#517 |
|
In the brig
|
Eu am fost in Herastrau in jurul orei 8 cred. Anterior fusesem si in Bordei. Nu cred ca am apucat sa ne vedem.
Oricum, era foarte multa lume. Si mie imi plac schimbarile facute. Parcul Bordei chiar pare mai atent lucrat decat Herastraul, la pavaj, bancute, etc. Ambele arata foarte bine, nu stiu daca le-as putea gasi vreun repros, poate cu exceptia benzilor de biciclete care nu trebuiau puse pe mijlocul aleilor ci intr-o parte a acestora, pt ca acum biciclistii vin cu viteza pe mijloc in timp ce pe unele alei e putin loc pentru pietoni e margini si trebuie sa te feresti constant si sa fii atent la biciclisti, unii chiar iresponsabili pt viteza cu care merg in zone pietonale. |
|
|
|
|
|
#518 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 102
|
Delta din mijlocul Bucurestiului. Un adevarat ecosistem, intre blocuri prafuite si munti de gunoaie
http://stirileprotv.ro/stiri/social/...-in-delta.html Legea spune ca propunerile pentru instituirea regimului de arie naturala protejata pot fi facute de orice persoana fizica sau juridica.
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Registered User
|
Care mai e situatia in parcul Bordei? Ultima oara cand am fost (acum ceva ani) erau niste garduri si un inceput de cladire. Apoi am inteles ca au ajuns la o intelegere cu constanda si nu se va mai construi in parc. Deci au luat gardurile/demolat fundatiile/refacut zona?
|
|
|
|
|
|
#520 |
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
Erau de mult gardurile pe Turgheniev, acum cred ca e deschis si poti sa mergi fara nicio problema, e parc in toata regula.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|