|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| The Travelogues Reports and tours from user's journeys - tourists welcome! | » Your cities |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
München više nego London!
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Hans
Likes (Received): 153
|
Quote:
Sta se tice cistoce, organizacije, infrastrukture a pogotovo ekonomije. Polozaj, za jedan sat ides na skijanje, sve zeleno oko tebe i u gradu. Neznam covika tko nema posla. Ako se ne varam ni jedan njemacki velegrad ima manji postatak nezaposlenost (3,8 %). Bavarska mentalitet je dosta slicna nasoj, necu rec da nas obozavaju, ali nas Bavarci dobro cjene... To je ukratko. Kako sam vec najavio, planiram ga predstavit ovdje u forum (ne samo u slikama) pa ces mozda bolji dojam dobit o gradu...
|
|
|
|
#103 | |
|
Registered User
Likes (Received): 72
|
Quote:
Ne moze da prodje dan u Minhenu bez slikanja i posecanja svih "in"-kvartova (i slikanja u istim) da bi se osecali kao da su iz Minhena i da "pripadaju" ovom gradu, da su "u" drustvu njega, "deo" grada i ljudi koji ovde zive, nadam se da razumes na sta mislim. Evo ja gledam slike u ovoj temi i na slikama (po zgradama itd) izgleda vrhunski, neverovatno...samo sto realno te zgrade nikad i ne primetis (i nista ti ne znace kockaste zgrade sa nekim kancelarijama, one ne izbacuju nikakav osecaj) i sto realno izgleda dosta drugacije, dosta manji je sjaj nego na ovim slikama. Ima nekih bas lepih krajeva koje tako u drugim gradovima nema i gde se odusevis kad ih prvi put vidis na nekom lepom danu (np. Königsplatz, Odeonsplatz...), i stvarno ima bas dosta lepih i dobrih stvari u njemu da se nabroji, ali nakon sto si sve to vec jednom video, grad ko grad. Lepo moze da se zivi u njemu, ima dosta sta da nudi ako se potrudis da iskopas sve. Ali je sve to i skupo, i dosta mali broj ljudi uopste ista od toga radi sta ti masta nacrta o zivotu u velikom gradu dok zivis u nekom dosadnom selu. Kad god me nesto sa Balkana nervira (neka nelogicnost ili losa resenja ili nacine na koje se neke stvari u gradovima rade) odmah vidim da je u Minhenu to perfektno reseno, ali stvarno na najpametniji nacin...ali zato ne bih rekao da je to neki najbolji grad i blablabla...jes da je i po meni najbolji grad nemacke (ne iz lokal patriotizma, pre sam od Berlina dosta ocekivao ali nakon sto sam bio tamo, on je dosadniji i od minhena), ali to nista ne znaci u globalu. Last edited by MareCar; April 15th, 2012 at 04:34 PM. |
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
ruralan
Likes (Received): 595
|
zapravo..."bilo koji grad u njemačkoj" više nego london...
što se tiče kvalitete života, osim ako te nije posralo pa si se rodio "plave krvi"... za otić na tjedan dana london je zanimljiviji (meni nije jer nevolim ogromne gradove, al razumijem da dosta ljudi očara takav grad, praktički beskonačnost svega), al što se tiče života, obitavanja munchen je vjerojatno najbolji veliki grad u europi, ako ne i u svijetu... također, turistički opet imaš što vidjeti (kreni od čega god hoćeš, sport, industrija, kultura, arhitektura, priroda, tradicija), a i dobro jesti i piti
|
|
|
#105 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 800
|
Ma ta će London?
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Hrvatsko Zagorje
|
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Hrvatsko Zagorje
|
Zapravo: Bilo koji grad u Srednjoj Europi.
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Hans
|
Quote:
Pa slazem se sa tobom sta se ovoga tice. Ja ovaj grad sigurno ne dizem u nebesa kad se gleda cili svit. Znamo svi, da München nije svijetski grad. Tu jos mnogo fali da postane, pogotovo mentalitet ovoga grada/naroda. Ipak je München konservativan i zbog toga i jednostavno nije svijetski. Ne kaze se bez veze da je München najvece selo Njemacke. Sta se Njemacke tice, broj je jedan, tu nema frke.
|
|
|
|
#109 | |
|
ruralan
Likes (Received): 595
|
Quote:
|
|
|
|
#110 | |
|
Hans
|
Quote:
Evo Berlin je meni svijetski grad, ali nikad ne bi zelio zivit tamo. Da nisam u München zivio bi u Stuttgart sta se tice juga ili na zapadu u Köln ili Düsseldorf.
|
|
|
|
#111 |
|
México
Likes (Received): 54
|
hello! Sorry I don't speak croatian, but I was courious as to when these great pictures were taken. I am going to Munich for Oktoberfest this year, and I see many things covered up for restoration: the old city hall, Nymphenburg Palace, the Frauenkirche all are partially covered. Hopefully, that won't be the case when I arrive!
|
|
|
#112 |
|
SuperMod
|
Every post has a time and date on it, so that approximately reflects the time when a particular photo was taken
![]() Don't know if somebody here knows about current condition (probably does), but it would be also wise to ask it directly on German forum (it's within Euroscrapers)
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Hans
|
Quote:
When you drink to much on Oktoberfest, you wouldn`t be able to visit anything more.... ![]() ![]() ![]() ![]() Have a nice trip to my city. If you need some infos, you can contact me by pm.
|
|
|
|
#114 |
|
México
Likes (Received): 54
|
THANKS for the info! I'll post pics, most probably in the Urban Showcase, come November! I'll try not to be sternhagelvoll all the time! (Only part of the time!)
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|