daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Bosna i Hercegovina > Forum Bosne i Hercegovine > Bosna i Hercegovina > Zapad

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 12 votes, 4.50 average. Display Modes
Old April 12th, 2012, 11:28 PM   #3061
AdnanPD
Svi smo mi Broj 1.

AdnanPD's Avatar

Likes (Received): 81

E ovdje se bolje vidi dokle se sa betoniranjem doslo.
AdnanPD no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 14th, 2012, 09:59 AM   #3062
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Likes (Received): 0

Blagi porast zaposlenosti

U prvom kvartalu ove godine na području regije Prijedor zaposleno je 599 lica koja su aktivno tražila posao, što je za 5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, podaci su prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanja Republike Srpske. Rukovodilac Filijale Zdravko Suvajac potvrdio je Srni da je u ovom kvartalu zabilježen blagi porast zaposlenosti, te da je od ukupnog broja novozaposlenih 427 našlo posao u prijedorskoj opštini, što je za 15 odsto više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. U ostalim opštinama prijedorske regije zaposlila su se 172 lica. „Većina njih zaposlena je u proizvodnim djelatnostima – industriji tekstila i obuće, rudarstvu, metalopreradi, ribarstvu, drvnoj industriji. Ohrabruje podatak da je broj nezaposlenih na području prijedorske regije, kojih je registrovano 20.932, u blagom opadanju. Njihov broj je za 0,6 odsto manji u odnosu na prvi kvartal prošle godine“, rekao je Suvajac. U prvom kvartalu ove godine na evidenciji prijedorske filijale nalazilo se 12.885 lica koja su aktivno tražila posao, što je dva odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U ostalih pet opština prijedorske regije na evidenciji se nalazilo 8.047 lica koja su aktivno tražila posao.
Tekst – SRNA

GradPrijedor.com

Ma da sad objavili da je povecana stopa zaposlenosti, a sto ne objave za 2 mjeseca kad otpuste one koji ciste kanale za minimalac... Fujjj gadova
Old April 14th, 2012, 03:15 PM   #3063
STEFAN_777
Lopov :)

STEFAN_777's Avatar

Quote:
Ma da sad objavili da je povecana stopa zaposlenosti, a sto ne objave za 2 mjeseca kad otpuste one koji ciste kanale za minimalac... Fujjj gadova

Moj drug ovde iz Prijedora radi tu na tom ciscenju kanala Bereka, Puharske, Milosevce i Gomjenice... I kaze da pola onoga sto su obecali su slagali...

Bez obzira sto radi mora ici redovno da se prijavi na biro, tj ovo sto radi ne ide mu na staz...
Obecali su im topli obrok (4 km na dan) i satnicu 3 KM...naravno od ovog ovde samo je tacno da je 3 km sat a topli obrok nemas.
Rekli su da ce radnici dobiti odijela i cizme za posao ali i od toga nema nista...
A u ugovoru jos pise da ce pored ciscenja korita ovih gore navedenih rijecica raditi i ostale poslove u opstini Prijedor...

I kaze da ih uopste nema 60 nego 40-45...

I ne znam kako ovo mogu da stave na listu zaposlenih kad prakticno ljudi rade na crno..

Tuzno
Old April 14th, 2012, 09:15 PM   #3064
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Quote:
Originally Posted by STEFAN_777 View Post
Moj drug ovde iz Prijedora radi tu na tom ciscenju kanala Bereka, Puharske, Milosevce i Gomjenice... I kaze da pola onoga sto su obecali su slagali...

Bez obzira sto radi mora ici redovno da se prijavi na biro, tj ovo sto radi ne ide mu na staz...
Obecali su im topli obrok (4 km na dan) i satnicu 3 KM...naravno od ovog ovde samo je tacno da je 3 km sat a topli obrok nemas.
Rekli su da ce radnici dobiti odijela i cizme za posao ali i od toga nema nista...
A u ugovoru jos pise da ce pored ciscenja korita ovih gore navedenih rijecica raditi i ostale poslove u opstini Prijedor...

I kaze da ih uopste nema 60 nego 40-45...

I ne znam kako ovo mogu da stave na listu zaposlenih kad prakticno ljudi rade na crno..

Tuzno

To i ja kazem... Seljacine obicne... Od tih 126.084 KM, kako kazu da je projekat vrijedan (ne znam gdje dodju na takvu cifru sa ovih 0,084KM) sebi su uzeli pola, a pola radnicima...
Old April 18th, 2012, 09:04 AM   #3065
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Sutra 35. sjednica Skupštine opštine Prijedor

Predsjednica Skupštine opštine Prijedor prim.dr. Azra Pašalić je za četvrtak, 19.04.2012. godine, zakazala 35. sjednicu lokalnog parlamenta. Na sjednici koja će početi u 10:00 časova pred odbornicima će se naći Dnevni red sa 17 tačaka. Jedna od interesantnijih tačaka sutrašnje sjednice lokalnog parlamenta je i Prijedlog odluke o nagradama i priznanjima opštine Prijedor koje će biti dodijeljene povodom 16. maja, dana naše opštine. Tu je i tačka gdje će odbornici i javnost čuti Izvještaj o radu Komunalnih preduzeća te zdravstvenih i socijalnih ustanova u našoj opštini tokom prošle godine. U nastavku Vam donosimo predloženi Dnevni red za 35. sjednicu SO Prijedor.

Dnevni red
1. Aktuelni čas
2. Prijedlog Odluke o nagradama i priznanjima opštine Prijedor
Izvjestilac: Bojanović Dragan, predsjednik Komisije za nagrade i priznanja
3. Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Plana parcelacije zone uz magistrali put Sekcija 1 SJEVER (Magistrali put M-15 Prijedor-Kozarska Dubica, potez od „Tešinića raskršća“ do „Ljubičića strane“) i sekcija 2
ISTOK (Magistrali put M-4 Prijedor-Banja Luka, potez od Kozarske ulice do poslovne zone „Čirkin polje“)
Izvjestilac:Mirjana Komljenović,načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje
4. Prijedlog Rješenja o imenovanju Savjeta Plana parcelacije zone uz magistralni put Sekcija 1-SJEVER i Sekcija 2-ISTOK
5. Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Revizije izmjene i dopune Regulacionog plana centralne zone Prijedor sa spomeničkim kompleksom – I faza-Sekcija 1, 2 i 3,
6. Prijedlog Rješenja o imenovanju Savjeta za izradu Revizije izmjene i dopune Regulacionog plana centralne zone Prijedora sa spomeničkim komplekstom – I Faza – Sekcija 1.2. i 3.
7. Prijedlog Rješenja o imenovanju Savjeta Urbanističkog plana Prijedora,
8. Prijedlog Rješenja o razrješenju dužnosti člana Upravnog odbora JZU „Dom zdravlja“ Prijedor
Izvjestilac: Ljiljana Babić, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti
9. Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora JZU „Dom zdravlja“ Prijedor
10. Prijedlog Rješenja o razrješenju starješine-komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor
Izvjestilac: Prim dr. Duško Ivić, predsjednik Komisije za izbor i imenovanja,
11. Prijedlog Rješenja za izbor i imenovanje starješine-komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor
Izvjestilac: Prim dr. Duško Ivić ,predsjednik Komisije za izbor i imenovanja,
12. Izvještaj o radu komunalnih preduzeća na području opštine Prijedor u 2011.godini,
- AD „Komunalne usluge“ Prijedor
- AD „Vodovod“ Prijedor
- AD „Toplana“ Prijedor,
- AD „Gradska tržnica“ Prijedor
- JP „Zavod za izgradnju grada“ Prijedor za 2011.godinu,
Izvjestilac: Boro Vojvodić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu
13. Izvještaj o radu zdravstvenih i socijalnih ustanova na području opštine Prijedor za 2011.godinu
- Dom zdravlja Prijedor,
- Gradska apoteka Prijedor
- Centar za socijalni rad Prijedor,
14. Informacija o radu OO Crveni krst Prijedor
15. Informacija o stanju i perspektivi razvoja voćarske proizvodnje na području opštine Prijedor
Izvjestilac: Boro Vojvodić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu
16. Informacija o realizaciji Operativnog plana dobre uprave u oblasti voda i zaštite životne sredine na području opštine Prijedor za 2011.godinu
Izvjestilac: Radan Vukadinović, v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove
17. Referati iz imovinsko-pravne oblasti
- Prijedlog Odluke o utvrđivanju gubitka statusa dobro u opštoj upotrebi Tolimir Mirko,
- Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zamjenu nekretnina – „GP TIM-PD“,
- Prijedlog Odluke o pribavljanju gradskog građevinskog zemljišta bez naknade – „Zavodu za izgradnju grada“ Prijedor
- Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na zamjenu nekretnina – Ćustić Sabit i Ćustić Zlata,
- Prijedlog Odluke o utvrđivanju gubitka statusa javno dobro – Miletić Vojislav – Paspalj Ranko,
- Prijedlog Odluke o prodaji građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe – Miletić Vojislav – Paspalj Ranko
- Mišljenje za utvrđivanje opšteg interesa za ekosproprijaciju nekretnina – Regionalna sanitarna deponija,
- Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na zamjenu nekretnina – Dauti Alibajram.
Old April 18th, 2012, 11:01 PM   #3066
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

I tako ja pogodi danas kad sam igrao u kladionici na Rudar kvota 5.60 KM
Velez 0 : 1 Rudar Prijedor
Old April 18th, 2012, 11:06 PM   #3067
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Međunarodna ulična trka "Prijedor2012" očekuje se učešće 6000 takmičara

Međunarodna ulična trka „Prijedor 2012″ biće održana 10. maja, a u 24 trke očekuje se učešće oko 6.000 takmičara, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora ove manifestacije.

Budžet trke iznosi 45.000 KM, što je u visini sredstava izdvojenih prošle godine. Predsjednik Organizacionog odbora Marko Pavić rekao je nakon sjednice odbora da su prijedorske ulične trke među najljepšim trkama na ovim prostorima, te da sama činjenica da je riječ o devetnaestoj uličnoj trci govori o značaju ove manifestacije. On je dodao da je moto ovogodišnje trke „Volim Prijedor“ i da smatra da je to lijepa poruka stanovnika ovog grada. Predsjedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vladi Divcu upućen je poziv da bude dio ove sportske manifestacije, a najavljeno je da bi on mogao da bude i promoter ovogodišnjih atletskih trka. Organizator Međunarodnih uličnih trka „Prijedor 2012″, koje se održavaju povodom Dana opštine, je Atletski klub Prijedor, a pokrovitelji su Ministrastvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske i opština Prijedor. Tokom dosadašnjih 18 prijedorskih uličnih trka kroz cilj je prošlo oko 90.000 učesnika, a pratilo ih je oko 220.000 gledalaca.

www.prijedor24h.com/SRNA

www.prijedor24h.com

Ovo mi je jedna od najljepsih stvari u PD, a nekad sam i sam ucestvovao, a jednom bio i 2 mjesto, tacnije trece ali se jedan momak ubacio ispred mene...A nije da se sad falim... Samo zelim reci da je ovo lijepa tradicija u PD.
Old April 19th, 2012, 04:51 PM   #3068
Nale
Registered User

Nale's Avatar

Likes (Received): 20

Quote:
Originally Posted by AdnanPD View Post

E ovdje se bolje vidi dokle se sa betoniranjem doslo.
Adnane, znas li da li ce biti krov na novoj tribini?
Old April 19th, 2012, 08:03 PM   #3069
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nale View Post
Adnane, znas li da li ce biti krov na novoj tribini?
Nece, ali eto nek ti i Adnan potvrdi kad bude on jer se njemu obracas... Mozda iduce god, ovde god nije izdvojen novac za krov...
Old April 19th, 2012, 08:10 PM   #3070
Nale
Registered User

Nale's Avatar

Quote:
Originally Posted by jaaaaa View Post
Nece, ali eto nek ti i Adnan potvrdi kad bude on jer se njemu obracas... Mozda iduce god, ovde god nije izdvojen novac za krov...
Natkrivena je ona mala tribina sa druge strane, pa rekoh da nece i ovu novu raditi, tako bi se makar kompletirala ta strana. Ne bi bilo lose odraditi nesto na fazon onog krova FIFA centra u Zenici kad dodje vrijeme za to.
Old April 20th, 2012, 07:17 AM   #3071
STEFAN_777

STEFAN_777's Avatar

Quote:
Natkrivena je ona mala tribina sa druge strane, pa rekoh da nece i ovu novu raditi, tako bi se makar kompletirala ta strana. Ne bi bilo lose odraditi nesto na fazon onog krova FIFA centra u Zenici kad dodje vrijeme za to.
Na zapadnoj tribini natkriven je samo SEKTOR B odnosno sredina tribine je natkrivena, i tu stane mozda nekih 150-200 ljudi i natkrivena je ona retardirana VIP loza.
Old April 20th, 2012, 07:44 PM   #3072
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Manjak u budžetu 2,4 miliona KM

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da punjenje opštinskog budžeta u prvom tromjesečju 2012. godine iznosi svega 71 odsto, te da je zabilježen manjak od 2,4 miliona KM.

"U opštinskoj kasi mjesečno je bilo 800.000 KM manje od planiranih sredstava, što znači da je u prvom tromjesečju gubitak iznosio 2,4 miliona KM. Ovaj minus predstavlja trećinu planiranog budžeta, i teško ćemo ga nadoknaditi do kraja godine", rekao je Pavić.

On je dodao da je situacija u aprilu nešto povoljnija, te da se povećanje priliva sredstava očekuje i narednih mjeseci.

"Ova kretanja budžeta traže od nas štednju, racionalno trošenje budžeta i usmjeravanje sredstava tamo gđe su najpotrebnija. Princip ove administracije je da se ne može trošiti ono što nije zarađeno. Svi budžetski koristinici moraće da se kreću u granici prihoda koje obezbijedimo, a mnoge troškove ćemo redukovati", rekao je Pavić i dodao da će zbog ovakve situacije rebalans budžeta biti urađen ranije nego prethodnih godina.

Planirani budžet opštine Prijedor iznosi 33.978.130 KM.

www.prijedor24h.com/SRNA

www.prijedor24h.com
Old April 21st, 2012, 08:06 PM   #3073
Nale
Registered User

Nale's Avatar

Quote:
Originally Posted by STEFAN_777 View Post
Na zapadnoj tribini natkriven je samo SEKTOR B odnosno sredina tribine je natkrivena, i tu stane mozda nekih 150-200 ljudi i natkrivena je ona retardirana VIP loza.
Smijesno. Bilo bi dobro kad bi uklonili onu atletsku stazu i napravili jedan autentican fudbalski stadion sa 4 tribine velicine kao ova sto se sad radi.

Ali eto, dobro je i ovo kakav je standard inace u BiH.
Old April 21st, 2012, 08:12 PM   #3074
Nale
Registered User

Nale's Avatar

Ima li novijih slika SPO u centru kod trga, SPO kod kruznog toka, zatvorenog bazena i hotela kod bazena na Pecanima i trznog centar kod doma penzionera?

Ja ovdje jednu vecu narudzbu napravi...

Ne bi bilo lose ako bi neko mogao napraviti jednu turneju uskoro, previse nesto fudbalski rezultata u zadnje vrijeme a malo gradnje.
Old April 21st, 2012, 09:06 PM   #3075
STEFAN_777

STEFAN_777's Avatar

Quote:
Smijesno. Bilo bi dobro kad bi uklonili onu atletsku stazu i napravili jedan autentican fudbalski stadion sa 4 tribine velicine kao ova sto se sad radi.

Ali eto, dobro je i ovo kakav je standard inace u BiH.

Jbg druze smijesno je ali na zalost istinito... Ma cuti ovaj sad stadion je odlican kakv je bio
Old April 26th, 2012, 10:30 PM   #3076
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

A u PM hoce li se ista desiti u ovom PD???
Ja jedino sto sam zapazio jeste to da su na onom objektu kod kruznog toka postavljeni prozor, vrata itd. sitnice. Objekat u centru uradjen do pola, druga polovina da li ce se raditi nemam pojma. Objekat kod doma penzionera isto nesto kao radi se ali jako sporo. Vidio sam da se neka zgrada renovira kad se ide od muzeja prema celpaku, na raskrsnici kod samafora na lijevu stranu, ali nista znacajno. I da jedino sto se radi, to jeste legalizacija objekata, i naplata poreza na objekte, a porez je oko 100 km...
Tribine, jbt ja bi ih sam prije uradio, kao da jedan covjek radi sam... I da ono kod tvrdjave ona ograda sto je srusena pa se ponovo pravila, ne samo da se to radi nego i cjela tvrdjava iznutra, to sam opazio prolazeci pored Tvrdjave... Et toliko od mene, za slikat nema nista vjerujte mi... A ako stignem mozda i uslikam par slika... Ako neko zna nesto novo neka objavi... PozZ
Old April 26th, 2012, 10:46 PM   #3077
AdnanPD
Svi smo mi Broj 1.

AdnanPD's Avatar

Pravi se dom penzionera u Kozarcu, na magistrali Prijedor-Banja Luka
Old April 27th, 2012, 10:11 AM   #3078
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Quote:
Originally Posted by AdnanPD View Post
Pravi se dom penzionera u Kozarcu, na magistrali Prijedor-Banja Luka
Aj hvala bogu da se i u PD nesto radi... xD.
Old April 27th, 2012, 02:27 PM   #3079
jaaaaa
Simpsons

jaaaaa's Avatar

Ev samo da obavjestim da su tribine pri kraju... Dans je nesto sve ubrzano, mislim da se betonira zadnji red... A oko kompleksa hotel-bazen se isto nesto vrti, vidio sam dva-tri kamiona i nekoliko radnika... Pa cemo viditi sta je planirano... Et toliko od mene...
Old April 27th, 2012, 04:22 PM   #3080
AdnanPD
Svi smo mi Broj 1.

AdnanPD's Avatar

Sutra uveče otvaranje Bellini ljetne bašte Prijedor (danas)

U petak, 27. aprila 2012. godine, u 21:00 čas, koncertom prijedorske grupe “Tattoo” i banjalučkog benda “Sunrise” biće otvorena Bellini ljetna bašta Prijedor koju je prijedorski ugostitelj Mladen Vučković od opštine Prijedor zakupio na period od četiri godine. “Za 16. maj već sada možemo najaviti koncert Sergeja Ćetkovića, a za ovu godinu u planu su i koncerti Crvene jabuke, Miroslava Ilića, Željka Samardžića, Al Dina, Natali Dizdar i Saše Kovačevića, te bendova ‘Sevdah baby’ i ‘Zemlja gruva’ za koje ćemo naplaćivati ulaznice, dok će za svirke lokalnih i banjalučkih bendova ulaz uvijek biti besplatan”, kazao je Vučković.
On je naveo da je u prvih mjesec dana uložio više od 100.000 KM u izgradnju i opremanje ljetnog šanka, namještaj, ozvučenje i popločavanje Ljetne bašte koja će ubuduće raditi pod imenom “Bellini”, a gdje će, u zavisnosti od obima posla, biti angažovano pet do deset novih radnika. “Ugostiteljstvom se bavim od 1999. godine, a ovim skupim poduhvatom namjera mi je da Prijedor dobije najbolji klub na otvorenom u Republici Srpskoj gdje će redovno dolaziti ne samo ovdašnja, već i publika iz ostalih potkozarskih opština i cijele banjalučke regije”, rekao je Vučković koji je i vlasnik prijedorskih kafića “L’angolo”, “Giotto” i “Bellini bar” koji ove godine slavi deseti rođendan.
On je istakao da će se dio aktivnosti u okviru tradicionalne manifestacije Prijedorsko kulturno ljeto nastaviti odvijati u Bellini ljetnoj bašti. “Dogovor je da za sve te aktivnosti prostor ustupimo bez naknade, a preostalo je samo još da uskladimo datume kako bismo izbjegli poklapanje opštinskih manifestacija sa događajima koje mi sami organizujemo”, dodao je Vučković.
Otvarajući u avgustu 2010. godine kultno okupljalište brojnih generacija Prijedorčana, načelnik opštine Prijedor Marko Pavić istakao je da je jedan ovakav objekat bio potreban Prijedoru i da aktuelna opštinska administracija nije oklijevala da uloži novac kako bi ponovo stavila u funkciju mjesto za koje su emotivno vezane mnoge starije generacije, ali i koje će zavoljeti svi mladi.
Ljetna bašta u prijedorskom naselju Stari grad izgrađena je krajem pedesetih godina i više od tri decenije bila je stjecište kulturnih, zabavnih i umjetničkih sadržaja. Od 1992. godine bila je u potpunosti devastirana, ali i predmet imovinsko-pravnih sporova, a 2009. godine lokalna vlast izdvojila je 300.000 KM za njenu obnovu i opremanje. Danas ovaj kompleks sadrži proširenu binu sa čeličnom konstrukcijom, opremu za video produkciju, ozvučenje i osvjetljenje, profesionalni zid za projekcije filmova, projekcionu kabinu, ljetni šank, garderobu i kancelarijski prostor.
Bellini ljetna bašta Prijedor

www.gradprijedor.com

Fina vijest.

Reply

Tags
bosnia herzegovina, gomjenica, kozarac, krajina, ljubija, omarska, opstina prijedor, pećani, prijedor, prijedorcani, puharska, republika srpska

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules