daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > North–East Region > Iași Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old April 23rd, 2012, 08:55 PM   #661
Junkyardette
Registered User

Likes (Received): 1

@Radu, intrebasem mai in urma, sau cel putin postasem presupozitii fata de sistemele informatice de la RATP si daca exista asa ceva: SAP sau altele. Si cum a fost facut site-ul respectiv, cel cu trasee.
Junkyardette no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 23rd, 2012, 10:36 PM   #662
pHarmacistacid
Registered User

Likes (Received): 0

Domnu' radubuda (asta ca raspuns la interpretarea abjecta a nickului meu de catre dumneata mai sus) tot nu mi-ati raspuns punctual la problema: ati luat vreo masura pentru a nu mai pune calatorii pe drumuri ca sa-si cumpere bilete de la toneta sau ii puneti in fata faptului implinit (amenda sau coborarea din vehicul)?...ma refer la statiile fara tonete de vanzare a biletelor.
pHarmacistacid no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 01:02 AM   #663
radubd
Registered User

radubd's Avatar

Likes (Received): 41

Quote:
Originally Posted by ovideatza View Post
Eu cred ca trebuie fortat acest cerc vicios sa se rupa.
De acord, eu unul sprijin fara rezerve scurtarea lui 19 la Billa. Se pastreaza legatura Poitiers - Gara, iar legatura Canta - Poitiers ramane cu traseul 43 si extensia sa (actualul 43c, denumit 43b in Planul din 2010) - distanta dintre sos. Pacurari si str. Canta/sos. Moara de Foc nu e atat de mare de parcurs pe jos.

Quote:
Eu personal sunt pe ideea de a investi pentru a culege apoi roadele. De la cetatean nu prea poti sa te astepti sa se gandeasca sa mearga cu tramvai/autobuz, ca ulterior vor creste incasarile si vor fi bani de investitii si se vor imbunatati conditiile.
In schimb de la echipa de management a unei societati te astepti sa se gandeasca sa faca investitii care sa atraga oamenii in mijloacele de transport, ca acest cerc vicios sa se transforme intr-unul pozitiv. (investitie->crestere numar calatori -> continuare investitii).
Pentru ca RATP sa prinda aripi si sa poata demara proiectele pe care le are, are nevoie de un singur lucru: sa fie scapata de datoriile si penalitatile istorice, generate de modul in care a inteles administratia orasului de pana in 2003 sa "sprijine" transportul public. In momentul de fata o multime de bani se varsa aiurea intr-o gaura neagra, numita penalitati, si RATP e legata de maini si de picioare. Evident ca sumele care se duc in penalitati (pentru ca asa e legea) nu le acopera nici pe departe, acestea apar imediat la loc, datoria propriu-zisa ramane neschimbata si totul se reia la nesfarsit. Combinat cu nivelul scazut de finantare al Iasului de la nivel central, pe motive politice, aveti tabloul complet. Investitiile din fonduri proprii sunt ca si inexistente, bugetul propriu fiind minuscul. Tot ce vedeti ca s-a facut in ultimii ani de amploare in privinta transportului public au fost investitii cu fonduri europene sau din imprumuturi ale Municipalitatii. Atat cat s-a putut, Municipalitatea ne-a ajutat. Chiar recent, desi achizitia celor 9+3 tramvaie care vin acum era aproape imposibila, Primaria a facut un efort - considerabil, data fiind situatia actuala - si a finantat achizitia si transportul tramvaielor.

Quote:
Despre ce ziceai legat de reintroducerea in Nicolina a tramvaiului = mi se pare cel mai firesc lucru si nu imi explic de ce au fost scoase.
Oficial a fost invocata starea caii de rulare, dupa accidentul grav din primavara lui '97. Realitatea era ca niste dube ardeau de nerabdare sa preia caimacul din Nicolina si CUG (zone strategice d.p.d.v. al incasarilor). Au ramas numai autobuzele atunci, care, pana la scoaterea tramvaielor, le completau pe acestea. Evident ca autobuzele nu faceau fata noii situatii, moment in care ne-am procopsit cu dubele. Care, pana la inceputul anilor 2000, au circulat in afara oricarui cadru legal. Iasul devenise raiul dubagiilor, veniti la prada de prin toata tara si de prin Republica Moldova. Dubele, care mai de care mai jalnice, mici, medii, mari, piratau intr-o veselie nestingherite de nimeni traseele RATC (pentru ca nu a durat mult pana cand cancerul s-a extins si s-a generalizat, toate traseele bune ale regiei fiind capusate). In 2002 simiradul a pus bomboana pe coliva cand a separat transportul cu autobuze de cel electric si a infiintat Autobuzul si RATEC. RATEC a fost pusa in situatia de a vedea ca pierde total Nicolina si CUG-ul, deci se puneau bazele distrugerii totale. Cu mare greutate a acceptat simirad sa fie construita linia de troleibuz spre CUG. O buna perioada de timp nici n-a vrut sa auda de realizarea completa a legaturii electrice Centru - CUG, acceptand realizarea infrastructurii pentru troleibuz doar intre Podu Ros si CUG, de unde, zicea el, calatorii ar fi urmat sa se duca la tramvaiul 1 (asta insemnand transbordare din statia de pe Nicolina tocmai pana la statia de pe Tutora, respectiv invers, deci o uriasa bataie de joc). Cu mare, foarte mare greutate a fost convins sa accepte sa fie construita reteaua si intre Hotel Europa si Podu Ros, astfel incat sa existe legatura cu reteaua de troleibuz din Centru. Mai e de zis si ca infrastructura pentru troleibuzul 41 provenea aproape in totalitate din dezafectarea retelei de pe fostul traseu 47 (tronsonul Podu Ros-Splai Bahlui-T. Vladimirescu-bd. Chimiei-Tatarasi-Ciurchi). De asemenea, mai trebuie spus ca RATEC dorea atunci sa faca si racordul dintre linia 41 si linia 44, la Pod Nicolina, astfel incat sa intre troleibuze si pe fostul traseu de autobuz 28, dubizat (atat de Autobuzul, cat si de privati) dupa spargerea RATC. Din pacate, acest lucru nu a mai fost posibil, intrucat RATEC nu avea necesarul de vehicule (in disperare de cauza, incercase sa cumpere cateva troleibuze articulate folosite de la Constanta - care se apucase deja de distrus transportul electric, acum complet eliminat - pe care sa le scurteze pentru diminuarea cheltuielilor de exploatare si intretinere - banuiesc ca stii povestea scurtarilor de troleibuze si autobuze articulate; din pacate, Constanta a cerut un pret mult prea mare si RATEC a fost nevoita sa renunte; in final, troleibuzele respective au ajuns la Brasov, unde nu au circulat prea multi ani). Cu un efort urias, RATEC a reusit sa construiasca si sa puna in functiune in decurs de numai cateva luni linia troleibuzului 41 si asa s-a mentinut transportul de mare capacitate in Nicolina si CUG.

Quote:
E bine ca se pun 10 automate, sper ca in curand sa fie in toate statiile. Macar 1-2 pe luna sa se puna, dar sa fie o activitate constanta si sa stim ca in ziua X vom avea peste tot.
Se pun, insa te rog sa ma crezi ca nu sunt deloc ieftine (am mai discutat despre asta). Si nu-ti ascund ca ma uit zilnic cu mila la ele in timp ce facem testele. Mila de soarta care le asteapta si de munca de aproape un an de zile a celor care am lucrat enorm la acest proiect. Temerile regiei sunt foarte mari din perspectiva asta si au fost gandite o serie de masuri menite a le proteja, dar... In fine, vom vedea ce va fi (stiu ca multi aduc in discutie automatele pentru cartele preplatite cand vorbim despre securitatea automatelor RATP, insa mi-e teama ca lucrurile nu sunt absolut deloc comparabile din perspectiva modului cu totul diferit de a fi perceputa apartenenta obiectelor unor institutii "de stat", respectiv unora private). Cele care vor fi instalate acum sunt pe finantare combinata (proiect european + Primarie). In functie de rezultate, se are in vedere amplasarea de astfel de echipamente in principalele statii in functie de posibilitatile de a achizitiona aparatele (in conditiile actuale este imposibil sa vorbim despre automate in fiecare statie pe termen mediu). Infrastructura informatica si de comunicatii dezvoltata in prezent si pe viitor in cadrul RATP va permite o gama larga de aplicatii, pe multiple directii. Situatia este mult, ENORM de mult schimbata in bine fata de momentul in care am intrat eu in RATP si tot ce s-a facut in anii astia creeaza premisele pentru ca in sfarsit sa se vada rezultate si la strada.

Quote:
Pentru ca toate sa se intample bineinteles ca este nevoie de fonduri. Cum se obtin..asta deja ma depaseste pe mine ca simplu cetatean, doar prin vot se poate incerca sa se faca ceva in sensul acesta.
Voi spune aici niste chestiuni care, din pacate, cred ca vor duce din nou la interpretari gresite din partea multora.
Intr-un mesaj de mai sus s-a facut referire la Nichita. Nu voi face referire decat la transportul public. Indiferent ce i s-ar putea reprosa actualului primar, este total gresit sa fie acuzat ca nu a sprijinit transportul public. A sprijinit RATEC/RATP inca din momentul interimatului din 2003-2004 si a mentinut constant acest sprijin pana in ziua de azi. Eu unul doar doua chestiuni i le pot reprosa:

- faptul ca a oprit circulatia troleibuzelor (chiar si daca nu i-ar placea sa le vada pe strazile orasului, din cine stie ce motive, ar fi trebuit sa inteleaga avantajele utilizarii lor comparativ cu autobuzele, sa treaca peste orice retinere de ordin personal si sa asigure existenta lor in continuare, pe fostele trasee sau pe altele - impreuna cu RATP ar fi gasit modalitatea prin care in final sa se poata reface infrastructura pe o solutie cu suspensie elastica si sa fie achizitionate vehicule noi, cu tractiune duala);
- lipsa de coerenta din primii ani ai primului mandat, pana in momentul in care a decis sa investeasca masiv in transportul cu tramvaiul.

Ar mai fi, partial, si povestea cu gratuitatile. Sunt de parere ca, in cazurile pensionarilor si elevilor/studentilor, solutia care sa insemne si respect pentru pensionari, dar si sprijin pentru educatie, in cazul generatiilor tinere, la fel cum se intampla si prin alte parti ale Europei si cum se intampla si la noi, la Iasi, pana la un moment dat, ar fi fost varianta rezonabila a abonamentelor cu jumatate de pret.

Trebuie avut in vedere faptul ca a sprijinit in cei 9 ani transportul public in conditiile dezastrului preluat de la simirad si lipsei de sprijin politic la nivel central (situatia fiind grava din acest punct de vedere in ultimii 3-4 ani).

Vineri, la Adunarea Generala a URTP (Uniunea Romana de Transport Public - asociatia profesionala a operatorilor de transport public din Romania) care a avut loc la Iasi, fostul director al RATC, Constantin Cuza, matrasit de simirad in '97, pe fondul celor doua accidente grave din acel an, a exprimat cat se poate de bine situatia de atunci si de acum a transportului public din Iasi. Redau dintr-un articol de luni din Evenimentul o parte a declaratiei sale (pacat ca nu a fost pusa in intregime, insa o am inregistrata si poate mi-oi face timp s-o transcriu): "Ma uit la voi si imi este ciuda. Aveti realizari la care eu nici nu visam. Mai mult, sunteti sprijiniti de Primarie. Eu n-am avut parte de asa ceva".

Repet: inainte de a va lasa prada impulsului imbietor de a ma privi drept agent electoral al lui Nichita (nu ma intereseaza catusi de putin politica, dimpotriva, urasc politica de Romania la fel cum poate multi dintre voi o urati) va rog pe cei tentati sa faceti asta sa incercati sa interpretati ce am scris mai sus asa cum a fost gandit, exclusiv din perspectiva transportului public!

Quote:
O alta problema pe care personal am intampinat-o este legata de controlori, evocata anterior. Nu imi imaginez cine ii angajeaza. Am intalnit si un domn mai in varsta, imbracat frumos, care vorbea ok. Nu inteleg de ce trebuie angajati unii care nu au nici o legatura cu o comunicare normala cu clientii, cand se poate si altfel. Ai zice pe undeva ca s-a transformat intr-o activitate de gherila. Nu trebuie sa fie neaparat un dulap de om gata sa te ia la bataie, daca e vreo problema se poate apela la politie.
La un moment dat, in anii '90, s-a incercat inlocuirea controlorilor cu angajatii unei firme de paza. Din pacate, experimentul a esuat. N-o sa-ti vina sa crezi, dar matrapazlacurile erau mai mari si mai rafinate. Cu toate astea, parerea mea este ca acest serviciu ar trebui externalizat, tocmai din cauza deficitului de imagine pe care unii dintre controlori il aduc regiei. Banuiesc ca din anii '90 firmele de paza au mai evoluat in privinta selectiilor de personal (pe un fond motivational diferit). Din cate stiu, RATC (Constanta) este multumita de prestatia firmei de paza care asigura activitatea de control. Nu stiu, insa, cum stau lucrurile in ceea ce priveste perceptia calatorilor.

Acestea fiind spuse, voi repeta ce am mai spus cu alte ocazii in privinta controlorilor RATP. Intai de toate, salariul nu este motivant (si, din pacate, nu se poate face absolut nimic pentru a schimba acest lucru in conditiile actuale), deci la selectiile de personal pentru aceasta activitate va puteti imagina cam care e situatia, cu unele exceptii (insa renuntati la legendele urbane cu fosti puscariasi).

Crede-ma ca vad zilnic si eu situatii nu tocmai in regula, insa vad si situatiile in care isi dau toata silinta sa se poarte asa cum pot intelege unii dintre ei notiunea de decenta. De asemenea, stiu si situatiile in care oameni absolut in regula lucreaza in cadrul compartimentului de control (dar pe care natura meseriei si situatiile dificile prin care au trecut i-au facut, poate, sa para aspri, duri, s.a.m.d.).

In mesajul tau ai uitat un lucru (daca il prezentai, consideram ca ai facut o descriere cat de cat obiectiva). Nu stiu daca ai asistat vreodata la incidente grave, din care controlorii au iesit in gama agresiune fizica ... bataie pana la desfigurare / tentativa de omor. Nici nu iti doresc sa asisti la asa ceva. Insa te rog sa intelegi ca ei au avut, au si vor mai avea parte de astfel de situatii. Poate camerele de supraveghere vor mai reduce numarul unor astfel de evenimente, numai ca, din pacate, bani au fost deocamdata doar pentru echiparea a 100 de vehicule. Si acest proiect va continua pe masura ce vor exista fonduri.

Quote:
Tot legat de investitii, stiu ca la Primarie este si un proiect cu imbunatatirea traficului.
Sper ca macar acum sa se introduca intersectii cu 4 timpi, asa cum sunt in alte orase. In principiu cand e verde sa poti merge inainte si la stanga, sau cele 2 parti opuse ale unei intersectii sa faca stanga concomitent. Oricum ar fi, doar sa fie reglementat virajul la stanga, consider ca investitia in niste timpi de semaforizare este minima (nivel de proiect + aplicare in sistemul existent) fata de alte investitii in echipamente, si ar rezolva multe probleme. Marile intersectii ar trebui toate facute pe acest principiu. Poate ca vei sta 60-80-90 secunde la un semafor, dar apoi nu ai griji, treci rapid si fara sa trebuiasca sa mai dai prioritate, riscul de accident este redus.
Visul meu este sa vad rezolvata problema prioritizarii transportului public in trafic. Este, insa, foarte mult de lucru, atat tehnic cat si in privinta indisciplinei, a lipsei de respect fata de lege a multora dintre concetatenii nostri.

Last edited by radubd; April 24th, 2012 at 04:04 AM.
radubd no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 01:05 AM   #664
radubd
Registered User

radubd's Avatar

Likes (Received): 41

Quote:
Originally Posted by Junkyardette View Post
@Radu, intrebasem mai in urma, sau cel putin postasem presupozitii fata de sistemele informatice de la RATP si daca exista asa ceva: SAP sau altele. Si cum a fost facut site-ul respectiv, cel cu trasee.
Nu am uitat de datoria pe care o am fata de tine, numai ca te rog sa accepti o amanare a momentului in care iti voi raspunde, pentru ca e ceva mai complex raspunsul si acum sunt in mari, foarte mari focuri.

Last edited by radubd; April 24th, 2012 at 01:35 AM.
radubd no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 08:29 AM   #665
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Likes (Received): 1098

Domnilor, sunteti off-topic pe topicul de infrastructura rutiera, banuiesc ca stiti deja asta. De asemenea, daca puteti continua discutia si fara sa va insultati, ar fi extraordinar.
vinterriket no está en línea   Reply With Quote
Old April 25th, 2012, 12:10 PM   #666
gattone
Away

Likes (Received): 119

Quote:
Originally Posted by radubd View Post
Ar mai fi, partial, si povestea cu gratuitatile. Sunt de parere ca, in cazurile pensionarilor si elevilor/studentilor, solutia care sa insemne si respect pentru pensionari, dar si sprijin pentru educatie, in cazul generatiilor tinere, la fel cum se intampla si prin alte parti ale Europei si cum se intampla si la noi, la Iasi, pana la un moment dat, ar fi fost varianta rezonabila a abonamentelor cu jumatate de pret.
Doua chestii ar fi enorm de utile:

- programul universitatilor sa fie decalat cu 30 de minute (de la 08:30 pana la 20:30). Astfel s-ar mai "dilua" orele de varf. Azi toata lumea se inghesuie la 7:20 sa ajunga la 8:00 la serviciu/facultate/scoala, iar de la 7:45 autobuzele circula aproape goale.

- pensionarii sa aiba gratuit in timpul saptamanii doar dupa ora 9:00. Trebuie sa inteleaga ca prioritatea e sa ajunga lumea la serviciu, nu ei la piata.

Quote:
Cu toate astea, parerea mea este ca acest serviciu ar trebui externalizat, tocmai din cauza deficitului de imagine pe care unii dintre controlori il aduc regiei.
Tehnologia a evoluat si ea. Acum o mini camera video e "ieftina ca braga", astfel incat se poate inregistra video & audio intreaga perioada de control.

Insa din cate observ eu, RATP parca nu vrea ca lumea sa-si faca abonament. Pur si simplu, pentru un om care face 2 calatorii zilnice x 20 de zile lucratoare, nu merita un abonament.

N-am vazut absolut nicio incercare de a face oferta mai flexibila. De exemplu, abonamentul pe o linie sa fie liber pe toate liniile in weekend, pentru a-l face mai atractiv. Sau un abonament mai ieftin pentru calatoriile in afara orelor de varf.

Quote:
Visul meu este sa vad rezolvata problema prioritizarii transportului public in trafic. Este, insa, foarte mult de lucru, atat tehnic cat si in privinta indisciplinei, a lipsei de respect fata de lege a multora dintre concetatenii nostri.
In multe zone se poate rezolva o mare parte din aceasta problema prin aplicarea legii in privinta virajului la stanga: pe strazile cu doua benzi auto plus linie de tramvai (de exemplu pe N. Iorga), virajul se realizeaza corect de pe banda 2!!!
gattone no está en línea   Reply With Quote
Old April 25th, 2012, 12:25 PM   #667
gattone
Away

Str. Palat

Se asfalteaza sensul de urcare:

Old April 25th, 2012, 05:35 PM   #668
gattone
Away

Intersectie CET

Ordonat, sub forma de gramada Aici ar trebui facute niste insule pentru incadrare si un semafor pentru orele de varf.

Old April 25th, 2012, 06:17 PM   #669
dacianova
Registered User

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by gattone View Post
Ordonat, sub forma de gramada Aici ar trebui facute niste insule pentru incadrare si un semafor pentru orele de varf.

...
Sau poate un sens giratoriu
dacianova no está en línea   Reply With Quote
Old April 25th, 2012, 07:03 PM   #670
gattone
Away

Tramvaiele care vireaza spre mine ar merge pe contrasens.
Old April 26th, 2012, 08:13 AM   #671
LuluMOB
Registered User

LuluMOB's Avatar

Likes (Received): 15

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/M...687531562.html

Quote:
Muncă în zadar la Primăria Iaşi: pavele puse de două ori pe trotuare din cauza măsurătorilor greşite

Şefii din Primărie au început să demonteze bordurile şi pavelele abia puse pe trotuarele din Sărărie şi să lucreze din nou pe anumite tronsoane din cauza unor măsurători greşite.

Pavele şi borduri în loc de asfalt pe străzile din centru

Muncitorii contractaţi de Primăria Iaşi s-au apucat din nou de lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe Sărărie. După ce au refăcut toate măsurătorile topografice, proiectanţii au constatat că trotuarele şi pavelele pe care le-au montat lunile trecute sunt la acelaşi nivel cu strada. Astfel, pe un tronson de 400 de metri lungime, muncitorii au demontat toată lucrarea pentru a înălţa trotuarul şi a pune din nou pavelele.

Paradox la Iaşi: Trotuare cu pavele şi străzi cu gropi

„Dintr-o greşeală de proiectare, cota bordurii a fost un pic mai jos. Acum s-au refăcut toate măsurile topografice în primăvară, contructorul nu este vina lui dar şi-a asumat să le ridice la altă cotă, le ridică pavajul pe un tronson de 400 de metri", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.
LuluMOB no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 08:22 AM   #672
LuluMOB
Registered User

LuluMOB's Avatar

Likes (Received): 15

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/A...688131573.html

Quote:
Atenţie şoferi! Începe asfaltarea străzilor din jurul Palas

După ce au săpat o parte din strada Palat, între Sala Sporturilor şi intrarea în Palas, muncitorii contractaţi de Primărie vor începe de astăzi lucrările de asfaltare.

Ieşenii vor scăpa de groapa de pe strada Palat dintre BCR şi până în dreptul Palatului Culturii. Şefii din Primărie au dat asigurări că vor finaliza asfaltarea străzii în câteva zile. „Pe strada Palat, începem asfaltarea de la Sala Sporturilor la deal. Până la sfârşitul săptămânii vrem să finalizăm asfaltarea până la intrarea în Palas", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Şoferii din Iaşi au „interzis“ pe strada Sf. Andrei. Vezi rutele ocolitoare

După lucrările de asfaltare a străzii Palat, muncitorii de la firma Conest se vor muta pe strada Sf. Lazăr şi apoi pe Anastasie Panu.

Oficialii din Primărie îi vor avertiza pe ieşenii care locuiesc pe strada Arcu să-şi mute maşinile în dimineaţa zilei de joi, 26 aprilie, atunci când muncitorii de la Salubris vor spăla asfaltul.
LuluMOB no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 08:24 PM   #673
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

Likes (Received): 89

Azi in jur de 17.00 pe Str Palat:

sorinAcesta no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 10:58 PM   #674
spring3
Registered User

spring3's Avatar

Likes (Received): 28

se grabesc rau oamenii...
azi la Universitate de la PRANZ pana DUPAMIAZA s-au SCOS BORDURILE, S-AU INLOCUIT, s-a SAPAT SANT pt. furtunuri, si s-au PUS SI INGROPAT furtunurile desi... in fata la Universitate nu e niciun cablu de ingropat, toate sunt pe partea cealalta la corpul B.
graba e mare, santul a fost sapat smulgand direct asfaltul cu excavatorul, n-a mai fost taiat cu faiul. probabil la fel si la borduri, a ramas un sant urat in care au pus deja bordurile noi.
de atata graba nici n-au mai gandit, la sant blocasera complet cu banda intrarea in Universitate in partea de sus, marea de studenti ridica banda sa treaca pe sub ea ca sa poata intra in Universitate.

si prin Piata Unirii s-au inlocuit vad niste borduri mici.

pe strada Palat... a ramas un canal destul de mult peste nivelul pavelelor...
Cladiri cu importanta istorica si arhitecturala, vechi de peste 100 de ani, de la Atelierele CFR/ Nicolina, proaspat demolate pt. profit: thread/ poze + articol . Inceputul demolarilor Continuarea demolarilor Ce trebuia facut
Si eu vreau... o tara ca "afara"
NOU: Acum s-a demolat si un monument istoric
spring3 no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 11:45 PM   #675
gattone
Away

Quote:
Originally Posted by spring3 View Post
in fata la Universitate nu e niciun cablu de ingropat, toate sunt pe partea cealalta la corpul B.
Pai trebuie continuate tuburile care vin de la deal. In zona aia e o minune ca nu au fost intinse cabluri. Oricum 50m mai la deal si 50m mai la vale e iar plin de cabluri.
Old April 27th, 2012, 11:00 AM   #676
ovideatza
Registered User

Likes (Received): 38

http://www.newsiasi.ro/eveniment/act...-sf-lazar.html

Quote:
De vineri dimineata, soferii ieseni vor putea circula doar pe un singur sens pe strada Sf. Lazar, pentru o perioada de cel putin o saptamina.

Sensul unic va fi stabilit pe directia Podu Ros - Hala Centrala, scrie Ziarul de Iasi.

In cele 8 zile cit va fi impusa aceasta interdictie urmeaza sa fie terminate lucrarile de asfaltare a strazii respective.

Tot din cauza unor lucrari, de data aceasta ale Apa Vital, a fost impus sens unic si pe bulevardul Pacurari pe portiunea dintre BCU si Petru Poni, pe sensul de iesire din oras.

De saptamina viitoare si santierul de pe strada Palat se va muta pe celalalt sens de circulatie, adica pe sensul dinspre bulevardul Anastasie Panu si Podu Ros. Pina acum s-a lucrat pe sensul dinspre Podu Ros spre Anastasie Panu, circulatia autoturismelor fiind ingreunata de acest santier.

Astfel ca in perioada urmatoare soferii care nu vor sa fie blocati in trafic ar trebui sa evite strada Palat sau strada Sf. Lazar.
Mai stie cineva cum vor fi sensurile unice pe strada Palat si Sf. Lazar dupa terminarea lucrarilor? Presupun ca urcare pe Sf. Lazar spre A. Panu si coborare pe strada Palat, cu rond la intersectia Palat+Sf. Lazar la BCR.
In schimb, sus unde este facut pasajul pietonal subteran, intersectia Sf. Lazar cu A. Panu, se va face un giratoriu sau alta forma de intersectie pentru virajul la stanga?

In Pacurari se continua cu subtraversarile intre cele 2 laturi ale bulevardului. Astazi sapau din nou, undeva intre posta si trecerea de pietoni de la Alpha Bank.
ovideatza no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2012, 11:07 AM   #677
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

DACA (!!) se vor adopta acele sensuri unice, cel mai probabil la Hala vor aparea semafoare. Nu mai exista spatiu suficient pentru un giratoriu. Oricum, pare cam tarziu sa mai schimbe sensurile de circulatie acum...
Old April 27th, 2012, 11:13 AM   #678
ovideatza
Registered User

Likes (Received): 38

Am inteles, deci acea propunere nu este deja transformata in decizie.

Totusi, nu cred ca ar fi nici o problema de transformare in sensuri unice, nimic nu e marcat, si ar ajuta mult in sensul descris de mine cu accesul la Palas, daca ramane asa va fi un haos din pacate.

Drept ca nu prea ar fi loc de un sens girator la A.Panu-Sf. Lazar, dar si cu semafor ar fi ok, doar sa fie bine marcata si delimitata intersectia.
Vom vedea ce iese.
ovideatza no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2012, 11:28 AM   #679
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

Quote:
Originally Posted by gattone View Post

WTF is this? Se oficializeaza parcatul pe trotuar, din moment ce se fac trei rampe pentru masini?

Am inteles si eu abia ieri despre ce e vorba aici. Daca va uitati mai bine veti intelege si voi. In dreptul hotelului lui Fenechiu, a cafenelei si a ultimei cladiri inspre Palat exista cate o intrare si iesire pe/de pe trotuar. Acestea sunt gandite pentru accesul rapid auto gen taxi. Am realizat treaba asta cand am vazut ca, la ultima cladire, se face un fel de giratoriu. Oricum, sper sa am dreptate.
Old April 27th, 2012, 12:38 PM   #680
gattone
Away

In teorie. Sper sa nu ne trezim in practica cu vreo 10 taxiuri parcate pe trotuarul ala.

Reply

Tags
drumuri, strazi

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules