|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#661 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
@Radu, intrebasem mai in urma, sau cel putin postasem presupozitii fata de sistemele informatice de la RATP si daca exista asa ceva: SAP sau altele. Si cum a fost facut site-ul respectiv, cel cu trasee.
|
|
|
|
|
|
#662 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Domnu' radubuda (asta ca raspuns la interpretarea abjecta a nickului meu de catre dumneata mai sus) tot nu mi-ati raspuns punctual la problema: ati luat vreo masura pentru a nu mai pune calatorii pe drumuri ca sa-si cumpere bilete de la toneta sau ii puneti in fata faptului implinit (amenda sau coborarea din vehicul)?...ma refer la statiile fara tonete de vanzare a biletelor.
|
|
|
|
|
|
#663 | ||||||
|
Registered User
Likes (Received): 41
|
De acord, eu unul sprijin fara rezerve scurtarea lui 19 la Billa. Se pastreaza legatura Poitiers - Gara, iar legatura Canta - Poitiers ramane cu traseul 43 si extensia sa (actualul 43c, denumit 43b in Planul din 2010) - distanta dintre sos. Pacurari si str. Canta/sos. Moara de Foc nu e atat de mare de parcurs pe jos.
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Intr-un mesaj de mai sus s-a facut referire la Nichita. Nu voi face referire decat la transportul public. Indiferent ce i s-ar putea reprosa actualului primar, este total gresit sa fie acuzat ca nu a sprijinit transportul public. A sprijinit RATEC/RATP inca din momentul interimatului din 2003-2004 si a mentinut constant acest sprijin pana in ziua de azi. Eu unul doar doua chestiuni i le pot reprosa: - faptul ca a oprit circulatia troleibuzelor (chiar si daca nu i-ar placea sa le vada pe strazile orasului, din cine stie ce motive, ar fi trebuit sa inteleaga avantajele utilizarii lor comparativ cu autobuzele, sa treaca peste orice retinere de ordin personal si sa asigure existenta lor in continuare, pe fostele trasee sau pe altele - impreuna cu RATP ar fi gasit modalitatea prin care in final sa se poata reface infrastructura pe o solutie cu suspensie elastica si sa fie achizitionate vehicule noi, cu tractiune duala); - lipsa de coerenta din primii ani ai primului mandat, pana in momentul in care a decis sa investeasca masiv in transportul cu tramvaiul. Ar mai fi, partial, si povestea cu gratuitatile. Sunt de parere ca, in cazurile pensionarilor si elevilor/studentilor, solutia care sa insemne si respect pentru pensionari, dar si sprijin pentru educatie, in cazul generatiilor tinere, la fel cum se intampla si prin alte parti ale Europei si cum se intampla si la noi, la Iasi, pana la un moment dat, ar fi fost varianta rezonabila a abonamentelor cu jumatate de pret. Trebuie avut in vedere faptul ca a sprijinit in cei 9 ani transportul public in conditiile dezastrului preluat de la simirad si lipsei de sprijin politic la nivel central (situatia fiind grava din acest punct de vedere in ultimii 3-4 ani). Vineri, la Adunarea Generala a URTP (Uniunea Romana de Transport Public - asociatia profesionala a operatorilor de transport public din Romania) care a avut loc la Iasi, fostul director al RATC, Constantin Cuza, matrasit de simirad in '97, pe fondul celor doua accidente grave din acel an, a exprimat cat se poate de bine situatia de atunci si de acum a transportului public din Iasi. Redau dintr-un articol de luni din Evenimentul o parte a declaratiei sale (pacat ca nu a fost pusa in intregime, insa o am inregistrata si poate mi-oi face timp s-o transcriu): "Ma uit la voi si imi este ciuda. Aveti realizari la care eu nici nu visam. Mai mult, sunteti sprijiniti de Primarie. Eu n-am avut parte de asa ceva". Repet: inainte de a va lasa prada impulsului imbietor de a ma privi drept agent electoral al lui Nichita (nu ma intereseaza catusi de putin politica, dimpotriva, urasc politica de Romania la fel cum poate multi dintre voi o urati) va rog pe cei tentati sa faceti asta sa incercati sa interpretati ce am scris mai sus asa cum a fost gandit, exclusiv din perspectiva transportului public! Quote:
Acestea fiind spuse, voi repeta ce am mai spus cu alte ocazii in privinta controlorilor RATP. Intai de toate, salariul nu este motivant (si, din pacate, nu se poate face absolut nimic pentru a schimba acest lucru in conditiile actuale), deci la selectiile de personal pentru aceasta activitate va puteti imagina cam care e situatia, cu unele exceptii (insa renuntati la legendele urbane cu fosti puscariasi). Crede-ma ca vad zilnic si eu situatii nu tocmai in regula, insa vad si situatiile in care isi dau toata silinta sa se poarte asa cum pot intelege unii dintre ei notiunea de decenta. De asemenea, stiu si situatiile in care oameni absolut in regula lucreaza in cadrul compartimentului de control (dar pe care natura meseriei si situatiile dificile prin care au trecut i-au facut, poate, sa para aspri, duri, s.a.m.d.). In mesajul tau ai uitat un lucru (daca il prezentai, consideram ca ai facut o descriere cat de cat obiectiva). Nu stiu daca ai asistat vreodata la incidente grave, din care controlorii au iesit in gama agresiune fizica ... bataie pana la desfigurare / tentativa de omor. Nici nu iti doresc sa asisti la asa ceva. Insa te rog sa intelegi ca ei au avut, au si vor mai avea parte de astfel de situatii. Poate camerele de supraveghere vor mai reduce numarul unor astfel de evenimente, numai ca, din pacate, bani au fost deocamdata doar pentru echiparea a 100 de vehicule. Si acest proiect va continua pe masura ce vor exista fonduri. Quote:
Last edited by radubd; April 24th, 2012 at 04:04 AM. |
||||||
|
|
|
|
|
#664 |
|
Registered User
Likes (Received): 41
|
Nu am uitat de datoria pe care o am fata de tine, numai ca te rog sa accepti o amanare a momentului in care iti voi raspunde, pentru ca e ceva mai complex raspunsul si acum sunt in mari, foarte mari focuri.
Last edited by radubd; April 24th, 2012 at 01:35 AM. |
|
|
|
|
|
#665 |
|
I own a PC computer
Likes (Received): 1098
|
Domnilor, sunteti off-topic pe topicul de infrastructura rutiera, banuiesc ca stiti deja asta. De asemenea, daca puteti continua discutia si fara sa va insultati, ar fi extraordinar.
|
|
|
#666 | ||
|
Away
Likes (Received): 119
|
Quote:
- programul universitatilor sa fie decalat cu 30 de minute (de la 08:30 pana la 20:30). Astfel s-ar mai "dilua" orele de varf. Azi toata lumea se inghesuie la 7:20 sa ajunga la 8:00 la serviciu/facultate/scoala, iar de la 7:45 autobuzele circula aproape goale. - pensionarii sa aiba gratuit in timpul saptamanii doar dupa ora 9:00. Trebuie sa inteleaga ca prioritatea e sa ajunga lumea la serviciu, nu ei la piata. Quote:
Insa din cate observ eu, RATP parca nu vrea ca lumea sa-si faca abonament. Pur si simplu, pentru un om care face 2 calatorii zilnice x 20 de zile lucratoare, nu merita un abonament. N-am vazut absolut nicio incercare de a face oferta mai flexibila. De exemplu, abonamentul pe o linie sa fie liber pe toate liniile in weekend, pentru a-l face mai atractiv. Sau un abonament mai ieftin pentru calatoriile in afara orelor de varf. In multe zone se poate rezolva o mare parte din aceasta problema prin aplicarea legii in privinta virajului la stanga: pe strazile cu doua benzi auto plus linie de tramvai (de exemplu pe N. Iorga), virajul se realizeaza corect de pe banda 2!!! |
||
|
|
|
|
|
#667 |
|
Away
|
Str. Palat
|
|
|
|
|
|
#668 |
|
Away
|
Intersectie CET
|
|
|
|
|
|
#669 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#670 |
|
Away
|
Tramvaiele care vireaza spre mine ar merge pe contrasens.
|
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/M...687531562.html
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/A...688131573.html
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
Escapee
Likes (Received): 89
|
Azi in jur de 17.00 pe Str Palat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
se grabesc rau oamenii...
azi la Universitate de la PRANZ pana DUPAMIAZA s-au SCOS BORDURILE, S-AU INLOCUIT, s-a SAPAT SANT pt. furtunuri, si s-au PUS SI INGROPAT furtunurile desi... in fata la Universitate nu e niciun cablu de ingropat, toate sunt pe partea cealalta la corpul B. graba e mare, santul a fost sapat smulgand direct asfaltul cu excavatorul, n-a mai fost taiat cu faiul. probabil la fel si la borduri, a ramas un sant urat in care au pus deja bordurile noi. de atata graba nici n-au mai gandit, la sant blocasera complet cu banda intrarea in Universitate in partea de sus, marea de studenti ridica banda sa treaca pe sub ea ca sa poata intra in Universitate. si prin Piata Unirii s-au inlocuit vad niste borduri mici. pe strada Palat... a ramas un canal destul de mult peste nivelul pavelelor...
Cladiri cu importanta istorica si arhitecturala, vechi de peste 100 de ani, de la Atelierele CFR/ Nicolina, proaspat demolate pt. profit: thread/ poze + articol . Inceputul demolarilor Continuarea demolarilor Ce trebuia facut Si eu vreau... o tara ca "afara" NOU: Acum s-a demolat si un monument istoric |
|
|
|
|
|
#675 |
|
Away
|
Pai trebuie continuate tuburile care vin de la deal. In zona aia e o minune ca nu au fost intinse cabluri. Oricum 50m mai la deal si 50m mai la vale e iar plin de cabluri.
|
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
http://www.newsiasi.ro/eveniment/act...-sf-lazar.html
Quote:
In schimb, sus unde este facut pasajul pietonal subteran, intersectia Sf. Lazar cu A. Panu, se va face un giratoriu sau alta forma de intersectie pentru virajul la stanga? In Pacurari se continua cu subtraversarile intre cele 2 laturi ale bulevardului. Astazi sapau din nou, undeva intre posta si trecerea de pietoni de la Alpha Bank. |
|
|
|
|
|
|
#677 |
|
Escapee
|
DACA (!!) se vor adopta acele sensuri unice, cel mai probabil la Hala vor aparea semafoare. Nu mai exista spatiu suficient pentru un giratoriu. Oricum, pare cam tarziu sa mai schimbe sensurile de circulatie acum...
|
|
|
|
|
|
#678 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Am inteles, deci acea propunere nu este deja transformata in decizie.
Totusi, nu cred ca ar fi nici o problema de transformare in sensuri unice, nimic nu e marcat, si ar ajuta mult in sensul descris de mine cu accesul la Palas, daca ramane asa va fi un haos din pacate. Drept ca nu prea ar fi loc de un sens girator la A.Panu-Sf. Lazar, dar si cu semafor ar fi ok, doar sa fie bine marcata si delimitata intersectia. Vom vedea ce iese. |
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Escapee
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#680 |
|
Away
|
In teorie. Sper sa nu ne trezim in practica cu vreo 10 taxiuri parcate pe trotuarul ala.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| drumuri, strazi |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|