|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#8521 |
|
אני חושב, משמע אני קיים
Likes (Received): 9
|
Widzę, że wywołałem burzę w szklance wody a co poniektórzy szalenie dosłownie wzięli mój post. Nie będę kolejny raz tłumaczył, ze chodziło mi o symboliczny wymiar estetyki, która nie jest mocną stroną śródmieścia Krakowa. Mnie osobiście nie pociesza fakt, że gdzieś indziej też jest bajzel, ale śmiem twierdzić, że właśnie nasi włodarze takie wzorce dostrzegają i dlatego jest jak jest.
|
|
|
#8522 |
|
Everything is real
Likes (Received): 41
|
Donoszę ,że plac przed stadionem Cracovii na rogu Kałuzy/Focha na którym był dziki parking zostal otoczony tasmami ostrzegawczymi i wyposożony w dwóch ochroniarzy.Ciekawe na jak długo...
|
|
|
|
#8523 | |
|
Registered User
Likes (Received): 69
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8524 | |
|
Everything is real
Likes (Received): 41
|
Quote:
|
|
|
|
|
#8525 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Remont przejścia dworzec - rynek.
![]() ![]() ![]() wiem, że jakość lipna, ale i tak nic nie wrzucacie
|
|
|
|
|
|
#8526 |
|
Registered User
Likes (Received): 936
|
Najważniejsza osoba z przejścia, na posterunku
- z samiuśkich Tater (Pierwsze zdjęcie)
|
|
|
|
|
|
#8527 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Twierdzili, że wyrobią się być może przed EURO.
Szkoda. |
|
|
|
|
|
#8528 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Mnie niepokoi bardziej co zrobią, niż kiedy.. bo jak zaczęli to pewnie skończą w ciągu maks. pół roku.
|
|
|
|
|
|
#8529 |
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
Dziury... ;)
Rozbroiły mnie dwa dzisiejsze hasła mojej pięcioletniej córki podczas spaceru po Rynku, oba sponsorowane przez literkę D jak dziura.
Najpierw podczas przeganiania gołębi stanęła zdziwiona koło fontanny-cudu i spytała: "Tato, co dawniej było w tej dziurze?" Najwyraźniej uznała to za krater po jakiejś katastrofie... Chwilę później podskakiwała przed Bazyliką Mariacką wyliczając w kółko "uwaga dziura, uwaga dziura". Plac Mariacki wygląda jak po ciężkim bombardowaniu . Jesienią było kiepsko, ale po zimie to już tragedia. Ech te wapienne, eeee brzemienne w skutkach decyzje...A jak już jesteśmy przy kamieniu, to bardzo ciekawi mnie co się stanie z tym z remontowanego przejścia podziemnego. Toż to był majątek... |
|
|
|
|
|
#8530 |
|
:.:::.:.:::.:.:::.:.:::.:
Likes (Received): 5
|
Z Bryły:
![]() Koniecznie trzeba dokończyć ten projekt i stworzyć tam plac, łącznie z wywaleniem parkingów pod ziemię. |
|
|
|
|
|
#8531 |
|
Trans-Ziem ;)
Likes (Received): 0
|
Zakaz karmienia gołębi
W******ą mnie jełopy, które dokarmiają gołębie na RDA. Nie ma tam nawet dla picu tabliczek z zakazem karmienia gołębi i w regulaminie chyba też żadnego zakazu na ten temat nie ma. (Oczywiście osobną kwestią jest skuteczna egzekucja - vide bezdomni zamieszkujący ten dworzec.
IMO najlepiej byłoby zrobić zakaz na tej samej zasadzie, jak z paleniem papierosów na przystankach - z tym, że nie ograniczałbym go tylko do infrastruktury przystankowej, lecz do całych dworców, w tym także kolejowych. No i przypadku Ronda Mogilskiego - zakaz także byłby w całym "kraterze", a nie tylko na przystankach. Także jak ktoś ma znajomości w RM, to może by spróbowałby namówić do tego jakiegoś radnego z jajami wystarczającymi , by przeciwstawić się tej jakże ważnej krakowskiej "tradycji" ![]() A tak na szybko, co zrobić? Spróbować zainteresować media? Donos do Sanepidu (przeciw RDA?) - choć Sanepid pewnie wie, jak tam jest i przypuszczam, że gdyby chcieli i/lub mogli, to by już dawno zareagowali. Last edited by aajanek; May 2nd, 2012 at 04:49 PM. |
|
|
|
|
|
#8532 | |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8533 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Marzy mi się, żeby przynajmniej w Rynku przeprowadzili taką akcję kilka razy i zrobili porządek z tymi zasrańcami: |
|
|
|
|
|
#8534 |
|
Polska jest cool!
Likes (Received): 423
|
Taa zakaz komus wyrzucac okruszki chleba przez okno, ciekawe jak by to bylo egzekwowane
|
|
|
|
|
|
#8535 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8536 |
|
Registered User
|
W Londynie jest taki zakaz, za dokarmianie gołębi grozi mandat. Zresztą zawsze można się ich pozbyć bez żadnych zakazów, w niektórych miastach po prostu służby miejskie rozsypują ziarno z trucizną.
|
|
|
|
|
|
#8537 | |
|
or k.kowalski
Likes (Received): 43
|
Quote:
|
|
|
|
|
#8538 |
|
Polska jest cool!
Likes (Received): 423
|
![]() powodzenia, tym bardziej, że gołębie z tego co pamiętam są w Polsce pod ścisłą ochroną. |
|
|
|
|
|
#8539 |
|
Registered User
|
Jakim cudem pod ochroną mogą być zwierzęta których w samym Krakowie jest ponad 100 tysięcy i na pewno nie grozi im wyginięcie? Kto je wpisał na taką listę? Jakiś psychicznie chory eko-terrorysta typu Waszkiewicza? I co stoi na przeszkodzie by je z takiej listy wykreślić?
http://turystyka.interia.pl/news/bur...olebiom,445947 |
|
|
|
|
|
#8540 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() jak będziesz kontrolował, które ptactwo je tą zatrutą karmę, czy może obojętne i można wybić wszelkie ? eh co za pomysły, później przyjdzie kolej na koty i psy ...
|
|
![]() |
| Tags |
| kraków |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|