daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Czech Forum > Projects and Construction

Projects and Construction Projekty a stavby

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 6th, 2012, 05:30 PM   #41
kvacm
I love Brno!

kvacm's Avatar

Likes (Received): 5

Mě se ty jeho věže stejně moc nelíbí. Jsou takový divný a moc velký. Ty malé stavby to zkrášní a hlavně zaplní ten volný škaredý prostor.

deadeye05: Z nižších a vyšších budov... záleží taky na velikosti pozemku a na okolní zástavbě. Jestli ti několik investorů postaví třeba pět čtyřpatrových domů a mezi nimi zůstane zanedbaný prostor ve vlastnictví města, který se nachází na místě vhodném pro vysokou zástavbu, tak určitě pomyslí na to, že aby si jeho budovy někdo všiml, tak postaví třeba jen jednu budovu, ale vysokou. Vyšší, než ty okolní a nezbude mu místo na nějakou nižší zástavbu. Jedině to vyřeší jako u Spielberk, že do prvních pater dá, obchody, pod ně garáže a střechu vyleští třeba parkem.
Vše záleží na investorovi. A u kanceláří je jedno, jestli budou blíž, nebo dál od silnice. Záleží na okolí, jaká silnice tam vede, kudy vede a jestli je dostatek místa. Nebo jestli je tam třeba zastávka metra.
Dnes se hraje více na vzhled a okolí zástavby, než na velikosti pronajatého místa. Kdyby se stavělo jako v Americe před několika desítkami lety, tak je všichni poženou pryč.

A nikdo netvrdí, že se Heršpická zastaví do pěti let. Ale bavíme se o nabídce kanceláří. A to nejen v této ulici, ale celkově. Sice zájem zatím je, ale nebude tak velký, jako je v Praze. Protože Praha má mnoho výhod.
kvacm no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old March 7th, 2012, 10:38 AM   #42
deadeye05
Registered User

Likes (Received): 1

to kvacm: Absolutně jsem nepochopil co jsi tím chtěl říci.
deadeye05 no está en línea   Reply With Quote
Old March 7th, 2012, 10:57 AM   #43
kvacm
I love Brno!

kvacm's Avatar

Chtěl jsem tím napsat to, že nemám rád chytráky, kteří něco napíšou tím způsobem že on je ten nejchytřejší a všichni ostatní jsou "volové".

Zkrátka všichni o tom víme jedno velký "prd", takže každý co tu něco píše, tak popisuje to, co se mu líbí, co by se mu líbilo, co si myslí, že by se mohlo udělat, jak by to chtěl on atd. Nikdo nepíše, že to musí být tak a tak. To zase bude takhle protože to a to. Žádný odborník tu zatím není a asi ani nebude...bohužel.

Jde mi o to, že jsi psal, že tu někdo nepřemýšlí a nezná základní data. Je mi jedno na koho jsi to myslel. Jde o to, že každý projekt závisí na investorovi a na projektu. Ježe velkou roli v tom hraje pozemek. Takže nikde není pravidlo, že každý projekt výškové budovy musí mít i menší stavby

PS: Nechci se hádat, taky nejsem žádný "chytrolín"
Old March 7th, 2012, 09:53 PM   #44
deadeye05
Registered User

Bože a kde jsem psal, že každý projekt musí mít nízké stavby? Přesně na Vás sedí co jsem psal. Já se totiž vyjadřoval ke konkrétnímu projektu ke kterému se vyjadřoval někdo jiný a to takovým způsobem, že bylo vidět, že o daném projektu toho moc neví a navíc, že vyvozuje některé věci naprosto mimo mísu. Pokud ten dotyčný svou "argumentací" ukáže stejně jako Vy, že si ani pořádně nepřečte na co reaguje, nebo nenastuduje podklady k čemu se vyjadřuje a bez znalosti základních faktů se snaží říkat svá moudra, tak je namístě mu to říci.

Navíc, to že Vy nejste odborník, nebo o tom víte "prd" neznamená, že ve stejném postavení jsou i jiní lidé.

No to je jedno, já se vyjádřil k jedné konkrétní věci a nemá smysl reagovat na obecné reakce, navíc ještě reagující na to, co jsem ani neřekl.

P.S.: Smyslem i mé reakce bylo to, že investor dělá co je dobrého pro investora, navíc, že těžko lze nařizovat, že někdo někde musí stavět výškové stavby, ale to je jedno.
deadeye05 no está en línea   Reply With Quote
Old April 11th, 2012, 06:52 PM   #45
singoone
€ Scraping the sky €

singoone's Avatar

Likes (Received): 88

Našel jsem 2 rendery, které tu ještě myslím nebyly, ale novinky o projektu žádné.

source: http://www.miss3.cz/?p=226
Old April 11th, 2012, 08:34 PM   #46
kvacm
I love Brno!

kvacm's Avatar

Byly, ale ne tady v topicu. Jen v Brněnským
Old April 11th, 2012, 10:33 PM   #47
Veronss
Registered User

Likes (Received): 0

porad se pracuje na inzenyrskych sitich..
Veronss no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2012, 04:06 PM   #48
Hrdej Brňák
Registered User

Dneska jsem jel po Heršpické a v místě, kde se má stavět H-Park jezdilo opět několik tatrovek a konečně se vyklidil i poslední autobazar. Snad se už konečně začne....
Hrdej Brňák no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2012, 06:03 PM   #49
singoone
€ Scraping the sky €

singoone's Avatar

Old May 5th, 2012, 09:15 PM   #50
SpeedyGonzales
Registered User

Dovolil jsem si upravit vizu pridanim Spielberg a AZ Tower, prosim berte s rezervou, je to delany "by oko"
SpeedyGonzales no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 08:34 PM   #51
holbra
Registered User

Likes (Received): 12

Zatym sa na pozemku nic neděje. U benzinky byl akorát zaparkovaný buldozer a vzadu navozené hromady hliny, takže sa to tam asi pořád zavážá a občas rozhrne.

holbra no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 10:10 PM   #52
kvacm
I love Brno!

kvacm's Avatar

To není nic novýho
Old September 24th, 2012, 09:28 PM   #53
PePB
Registered User

Tak dnes už snad definitivně rozjeli stavbu. Respektive jsem si dnes všimnul pohybu na staveništi. Dělali tam piloty.
PePB no está en línea   Reply With Quote
Old September 24th, 2012, 09:30 PM   #54
singoone
€ Scraping the sky €

singoone's Avatar

Ač zatím bez věží, tak je to super zpráva, protože to dodá lokalitě hodnotu jistě více než ten brownfield co tam byl.
Old September 25th, 2012, 12:26 PM   #55
Moravak
Registered User

Moravak's Avatar

Likes (Received): 17

s H-parkem už bysme mohli konkurovat pankráci a co ten trojlístek od Jiřičné?
Moravak no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2012, 03:27 PM   #56
bigtom
Registered User

Likes (Received): 11

Pankráci těžko. Tam chcípli všichni psi a místo City Epoque je tam pro ně vykopaná díra. Spíš Bratislavě bude Brno konkurovat a kdo ví, možná za 15 let Vídni.
bigtom no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2012, 03:47 PM   #57
Wojtas the architect
Wheatley, yeah.

Wojtas the architect's Avatar

Likes (Received): 2

Vídni Brno asi bude konkurovat sotva, ale Pankrác překračuje už dnes

Ovšem Pankrác má taky víc projektů, třeba Výhledy, ale brněnský H-Park vypadá celkem slibně
Old September 25th, 2012, 06:37 PM   #58
singoone
€ Scraping the sky €

singoone's Avatar

Já bych nad Pankrácem hůl nelámal. Staveb nad 50m je tam už teď jak naseto a z jistých úhlů působí jako ucelený cluster a navíc je vysoko položený, takže působí dominantně a projektů je tam hodně, bohužel jsou od realizace asi daleko. Samozřejmě pokud by se postavil H-Park i Palác Heršpická, o kterém bohužel zatím také nejsou žádné novinky , tak to už by bylo Brno někde jinde, hlavně originalitou staveb - AZ a Jiřičné "Trojlístek" především, ale všechny na heršpické mají co do sebe.
Bratislava je počtem výškovek někde jinde, ale je pravda, že jsou rozseté po celém městě a netvoří vlastně téměř žádný cluster. A větší projekty tam teď také stojí.
A k Vídni bych řekl,že ta je někde jinde hlavě s nynější DC tower.
Old September 25th, 2012, 09:34 PM   #59
PePB
Registered User

S Vídní by jsme se mohli těžko porovnávat i kdyby tady nebyli čtyřicet let komunisti.
Dnes je to jiná liga. Možná ale za sto nebo dvě stě let... Stačí udržet trochu vyšší tempo růstu po hodně dlouhou dobu.
PePB no está en línea   Reply With Quote
Old September 26th, 2012, 11:27 AM   #60
5hitbomb
Registered User

5hitbomb's Avatar

Likes (Received): 2

Bez komunistu bychom mozna konkurovat mohli, prece jenom uz za prvni republiky tady chtel Bata stavet ten nejvyssi barak v Evrope, jak asi kazde tady vi. No ted je situace s celou nasi zemi bohuzel asi takova, ze je naprosty nesmysl uvazovat o tom, ze bychom se Vidni mohli vubec priblizit. No rad se budu mylit.
5hitbomb no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
brno, czech republic

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules