|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Infrastruktura drogowa Autostrady, trasy, tunele, estakady i mosty
» Ukończone » Petycje i akcje |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#3021 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Last edited by jarrro2500s; May 6th, 2012 at 11:31 AM. |
|
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Nic do oclenia
Likes (Received): 126
|
Jak tak patrzę na postęp graficzny to wychodzi na to, że teraz dopiero zacznie się budowa nasypów. A właściwie już się zaczęła, bo spora część z nich była w toku w trakcie robienia raportu za marzec.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało jak zaktualizuja o postępy za kwiecień. Wolno to idzie ale jednak jakoś systematycznie do przodu.
|
|
|
#3023 | |
|
.
Likes (Received): 114
|
Od pewnego czasu w wątku pojawiały się pytania o zaawansowanie robót na odcinku przygranicznym, ja sam też byłem ciekawy jak to wygląda, a ponieważ nikt z okolicznych forumowiczów nie znalazł czasu na zrobienie fotek, to postanowiłem przenieść turystykę drogową w nowy, wyższy wymiar i korzystając z długiego weekendu wybrałem się na wycieczkę krajoznawczą
Ponieważ głupio byłoby z Zagłębia jechać dla samego odcinka przygranicznego, więc przeszedłem na piechotę odcinek od Korczowej do Wierzbnej. Na odcinku na zachód od Wierzbnej poziom trzymają Gekonek, oneway i inni, więc nie wchodziłem w ich rewir. Właśnie wróciłem do domu i zabieram się za przygotowywanie zdjęć - pierwszą część wrzucę po południu lub wieczorem
|
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Registered User
Likes (Received): 301
|
Esce Ty jesteś wielki! Na prawdę Cię podziwiam, bo dla mnie zrobienie relacji to powiedzmy pół dnia, a dla Ciebie z dojazdami pewnie 2-3 dni (o chodzeniu na piechotę po odcinku 47 kilometrów nawet nie mówię). Czekam z niecierpliwością na relację!
Koledzy z rejonu Jarosławia, Radymna i Korczowej - nie głupio Wam? |
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Registered User
Likes (Received): 112
|
pełen szacun
! dziś otwarcie stadionu i meczyk na Stali a wieczorem przy piwku... już się nie mogę doczekać! ![]() ale jak Ty przeszedłeś 47 km? jestem w szoku |
|
|
|
|
|
#3026 |
|
"Nieudany" sezon Żyły
Likes (Received): 413
|
Rozumiem przejechać rowerem 47 km, ale przejść pieszo?!
"Basen w każdym powiecie" było zbyt mało efektowne. Teraz jest "Aquapark w każdym powiecie". "Jeżeli komuś przeszkadza ulica w mieście, to ma do wyboru wieś." - Roman Wieszczek, zastępca dyrektora Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Łodzi
|
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
przepraszam bardzo, ale to jest ESCE
![]() czekamy w napięciu na relację ! pozwolę sobie przypomnieć, że pierwszych ok 4 km autostrady ma być betonowa, więc może już jakieś prace w kierunku układania chudego betonu poczyniono.. |
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
|
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
"Nieudany" sezon Żyły
Likes (Received): 413
|
Quote:
"Basen w każdym powiecie" było zbyt mało efektowne. Teraz jest "Aquapark w każdym powiecie". "Jeżeli komuś przeszkadza ulica w mieście, to ma do wyboru wieś." - Roman Wieszczek, zastępca dyrektora Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Łodzi
|
|
|
|
|
|
|
#3030 |
|
.
|
Planowałem rozłożyć sobie trasę na trzy dni, ale udało mi się zmieścić w dwóch. Trudno liczyć ile to kilometrów, bo czasem trzeba było nadłożyć drogi, często trzeba było się wspiąć na punkt widokowy, albo obejść budowany obiekt. Ważne, że cel został osiągnięty.04.05.2012, piątek Zacznę od ogólnego opisu sytuacji na odcinku Radymno-Korczowa. Po drogach technologicznych jeździło przynajmniej kilkadziesiąt ciężarówek - białe Actrosy które można było spotkać podczas budowy węzła Gliwice Sośnica, czerwone Many na niemieckich rejestracjach a opórcz tego sporo wynajętych wozów, głównie z rejestracjami RJA, ale także np. z STA. Oprócz tego pracowało przynajmniej kilkadziesiąt jednostek innego sprzętu - walce, zagęszczarki, ładowarki. Sumując obsługę sprzętu, kadrę inżynierską jeżdżącą Suzuki Jimny której też było sporo i pracowników pieszych można założyć, że na placu budowy było ok. 200 osób. Mobilizacja naprawdę spora, przyjemnie się patrzyło na budowę - oby tak dalej. Jak usłyszałem, planowany obecnie termin zakończenia to listopad - oczywiście przy dobrej pogodzie. Przy okazji pozdrawiam wszystkich pracowników J&P Avax i podwykonawców, którzy ze zdziwieniem patrzyli na moją wędrówkę. 1. Początek naszej wycieczki ma miejsce przy granicy w Korczowej - bliżej nie podchodziłem, bo nie było po co. Trudno dostrzec nawet zarys przyszłych jezdni. By-pass przecina przyszłą jezdnię autostrady i przekłada ślad DK4 z północy na południe. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() 9. ![]() 10.
|
|
|
#3031 |
|
.
|
11. Najmniej zaawansowany obiekt nad autostradą - reszta posiada wylane ustroje nośne.
![]() 12. ![]() 13. ![]() 14. Pracują aż miło. ![]() 15. ![]() 16. ![]() 17. ![]() 18. ![]() 19. ![]() 20. Cztery wozy jadą jeden za drugim. Węzeł Korczowa i okolice to moim zdaniem najmniej zaawansowana część odcinka.
|
|
|
#3032 |
|
.
|
21.
![]() 22. ![]() 23. ![]() 24. ![]() 25. ![]() 26. ![]() 27. ![]() 28. ![]() 29. ![]() 30. Od tego miejsca do MOP-ów nie prowadzono robót.
|
|
|
#3033 |
|
.
|
31.
![]() 32. ![]() 33. ![]() 34. ![]() 35. ![]() 36. ![]() 37. ![]() 38. ![]() 39. ![]() 40.
|
|
|
#3034 |
|
.
|
41.
![]() 42. ![]() 43. Gdyby ktoś wybrał się w dzień z dobrą przejrzystością powietrza na wzgórze koło przejścia dla zwierząt z dobrym aparatem i teleobiektywem, to mogłyby powstać naprawdę świetne zdjęcia. ![]() 44. ![]() 45. ![]() 46. ![]() 47. ![]() 48. ![]() 49. ![]() 50. ![]() Następna część pod koniec dnia.
|
|
|
#3035 |
|
Registered User
Likes (Received): 301
|
Twoje relacje powalają na kolana! Wielki szacun! Z innej beczki - termin zakończenia na listopad? Baaaaaaaardzo optymistycznie... Stan MOPów to jakiś żart podobnie jak na odcinku POLIMEXu.
|
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
Świetna relacja. Brakowało fot z tego odcinka. Gratuluję kondycji i determinacji. Co do MOP-ów to może do jakiegoś momentu liczyli, że osiągną "przejezdność", dla której MOP-y nie są potrzebne.
Last edited by redzik; May 6th, 2012 at 08:02 PM. |
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Obywatel Świata
|
Po pierwsze , ESCE
![]() Po drugie Listopad 2013 , i to faktycznie w przypadku gdy warunki atmosferyczne na to pozwolą.
Warmia i Mazury moja enklawa FOTO I VIDEOBLOG (nie tylko drogi) ............................DK 16 - co,gdzie,kiedy ? (szczegółowe informacje o drodze krajowej nr 16) .......................ALASKAN MALAMUTE (psy z charakterem) |
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
|
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Registered User
Likes (Received): 49
|
|
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Obywatel Świata
|
raczej realistyczna wersja , zakładając że wtedy wszytko będzie już wykonane zgodnie z projektem. Jeśli ktoś miałby na myśli ustawową "przejezdność" to pewnie w m-cu kwietniu 2013 byłoby to możliwe. Wszystko w rękach budowlańców tego odcinka.
Warmia i Mazury moja enklawa FOTO I VIDEOBLOG (nie tylko drogi) ............................DK 16 - co,gdzie,kiedy ? (szczegółowe informacje o drodze krajowej nr 16) .......................ALASKAN MALAMUTE (psy z charakterem) |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|