|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| View Poll Results: głosy | |||
| 10 |
|
4 | 17.39% |
| 9 |
|
9 | 39.13% |
| 8 |
|
10 | 43.48% |
| 7 |
|
0 | 0% |
| Voters: 23. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
1robi
Likes (Received): 308
|
NARODOWY w kontekście otoczenia
Last edited by kafarek; May 3rd, 2012 at 02:40 PM. Reason: zmniejszone z 1400 do 900 px w szerokości |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Lover Silesia
Likes (Received): 303
|
Świetny potencjał sceny, ale lekko leci w lewo, za mało kontrastu i za dużo nieba (lub za mało kamienic na dole). Nie mogłem się pohamować i zrobiłem swoją wersję: http://img716.imageshack.us/img716/3810/pp001w.jpg
Lekko zmniejszony rozmiar też pozwala widzowi bardziej ogarnąć kadr jako całość.
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
ja bym powiedział, że leci ale w prawo.. jednak scena super
|
|
|
#4 |
|
Wrocławski Wielkopolanin
Likes (Received): 354
|
Kadr świetny, ale faktycznie trochę kontrastu by się przydało. Wtedy wcisnąłbym 10 bez żadnych wątpliwości. Teraz, "tylko" 9
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
1robi
Likes (Received): 308
|
Quote:
Bawię się ,uczę się na błędach i spróbowałem jeszcze raz wykadrować ,wprowadzić poprawki z komentarzy.Oczywiście zdjęcie już poza burtą ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Lover Silesia
Likes (Received): 303
|
Nasycenie barw i wyrazistość kontrastu na zdecydowany plus. Tylko z lewej ciąłbym tak, aby odległość wieży zamkowej od prawej krawędzi kadru była podobna do odległości wieży kościoła Matki Bożej Łaskawej od lewej krawędzi kadru. I tyle, dałbym wtedy 10/10.
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#7 |
|
LUZlin
Likes (Received): 93
|
To TA słynna mgła?
|