daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Economy and development > Gospodarstvo, infrastruktura i razvoj

Gospodarstvo, infrastruktura i razvoj Economy, Transportation, Energy, and Commerce

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old April 23rd, 2012, 10:44 PM   #3961
hrco1908
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Jadrensis View Post
Nije to pravi način za uvođenja reda. Umjesto restrikcija i sankcija treba ljude stimulirati da kupuju karte. Ima dosta načina ali odgovornima je najlakše poslati kontrolore.
pa normalno da ima kontrole... bar u promet splitu... i nisam primjetio puno švercera... ali zato sam u zagrebu vidio kontrolu 3 puta u 5 godina... zetov efikasan rad... i onda govore da imaju gubitke... u zagrebu nema niti jedan stari bus ili tramvaj... oni iz '96 koji su niskopodni i super izgloedaju stoje na remizi... izgledaju bolje od pola prometovih... trebate viditi kakve krame promet zna slati... od buseva bez prozora usred ljeta, do onih u raspadnom stanju... nije da nema novih, ali su rijetka pojava... pogotovo u prigradskim linijama... a u zagrebu uredno voze novi lions city za veliku goricu... i onda se u zagrebu žale na poskupljenje cijena i lošu uslugu...
hrco1908 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 23rd, 2012, 10:49 PM   #3962
passat1717
...

passat1717's Avatar

Likes (Received): 792

Quote:
Originally Posted by hrco1908 View Post
pa normalno da ima kontrole... bar u promet splitu... i nisam primjetio puno švercera... ali zato sam u zagrebu vidio kontrolu 3 puta u 5 godina... zetov efikasan rad... i onda govore da imaju gubitke... u zagrebu nema niti jedan stari bus ili tramvaj... oni iz '96 koji su niskopodni i super izgloedaju stoje na remizi... izgledaju bolje od pola prometovih... trebate viditi kakve krame promet zna slati... od buseva bez prozora usred ljeta, do onih u raspadnom stanju... nije da nema novih, ali su rijetka pojava... pogotovo u prigradskim linijama... a u zagrebu uredno voze novi lions city za veliku goricu... i onda se u zagrebu žale na poskupljenje cijena i lošu uslugu...
Moraš imat u vidu da se busevi voze na onim relacijama tko ih je platio. Dakle jedni za Kaštela i Trogir, jedni za Omiš, jedni za po gradu, jedni za Dugopolje, Solin i sl. I mislim da se Promet sve manje toga drži pa se svi vozaju svugdi pomalo... šta u pravilu nebi tribalo...
Old April 23rd, 2012, 10:53 PM   #3963
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1085

Quote:
u zagrebu nema niti jedan stari bus ili tramvaj...
Prastarih buseva nema, ali tramvaja iz pretpotopnoga doba ima jako puno, možda čak jedna trećina od ukupnoga broja.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old April 23rd, 2012, 10:57 PM   #3964
hrco1908
Registered User

a kakav je iznutra?? kao i novi... klimatizirani i sa novim sjedalima...
Old April 23rd, 2012, 10:57 PM   #3965
passat1717
...

passat1717's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Prastarih buseva nema, ali tramvaja iz pretpotopnoga doba ima jako puno, možda čak jedna trećina od ukupnoga broja.
Ima, ali osim čeha i katica koji su redoviti i nisu "prastari", sve ostalo su crotramovi i oni malo stariji (2100, ugl novi.), ne znam na koje to misliš
"Bik" je jako rijetko, eventualno kad je možda neki kvar ili šta već, redovno ne...

Quote:
samo crotram je klimatiziran
Old April 23rd, 2012, 11:01 PM   #3966
hrco1908
Registered User

Quote:
Originally Posted by passat1717 View Post
Moraš imat u vidu da se busevi voze na onim relacijama tko ih je platio. Dakle jedni za Kaštela i Trogir, jedni za Omiš, jedni za po gradu, jedni za Dugopolje, Solin i sl. I mislim da se Promet sve manje toga drži pa se svi vozaju svugdi pomalo... šta u pravilu nebi tribalo...
koliko ja znam kaštela su platila 5-6 novih buseva, pa se redovito na liniji 2 i 38 vozi kramerija i odpad, a tih 6 buseva + par iz 2007 za koje su kaštela dala novce su dovoljna za popuniti sve linije 38 i 2 novim lbusevima... ali se zato za trogir koji je odbio platiti buseve voze novi mercedes citaroi...
Old April 23rd, 2012, 11:03 PM   #3967
hrco1908
Registered User

Quote:
Ima, ali osim čeha i katica koji su redoviti i nisu "prastari", sve ostalo su crotramovi i oni malo stariji (2100, ugl novi.), ne znam na koje to misliš
"Bik" je jako rijetko, eventualno kad je možda neki kvar ili šta već, redovno ne...

samo crotram je klimatiziran
ne znam... samo znam da su modernizirani... iako se rijetko vide... naj stariji u kojem sam se vozio ove zime kad sam bio je TMK 2100 koji je daleko od starog tramvaja...
Old April 23rd, 2012, 11:04 PM   #3968
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
I s milijardu grafita i neprilagođeni invalidima. Ovu zimu sam vidio starijega čovjeka kako se raspao na njihovim skliskim stepenicama. A sjedala su origigi, ona obična plastična kakva su uvijek i bila, vidi se da su stara jer su skroz išarana i izgrebana. Možda koji ima nova sjedala, ali takvi su rijetki.
Old April 23rd, 2012, 11:04 PM   #3969
passat1717
...

passat1717's Avatar

Quote:
koliko ja znam kaštela su platila 5-6 novih buseva, pa se redovito na liniji 2 i 38 vozi kramerija i odpad, a tih 6 buseva + par iz 2007 za koje su kaštela dala novce su dovoljna za popuniti sve linije 38 i 2 novim lbusevima... ali se zato za trogir koji je odbio platiti buseve voze novi mercedes citaroi...
Tako je i sa Dugopoljem, znam iz prve ruke, kupili najbolje MAN buseve i često ih uopće nema na 35. Inače, ono što su platila Kaštela vozi i na 37-mi, zar je bitno šta ide iz Trogira kad je to i glavna kaštelanska linija za grad.
Šta bi ima da ti te stavi na 2 ili 38 kad oni voze par puta u danu
Old April 23rd, 2012, 11:10 PM   #3970
hrco1908
Registered User

Quote:
Tako je i sa Dugopoljem, znam iz prve ruke, kupili najbolje MAN buseve i često ih uopće nema na 35. Inače, ono što su platila Kaštela vozi i na 37-mi, zar je bitno šta ide iz Trogira kad je to i glavna kaštelanska linija za grad.
Šta bi ima da ti te stavi na 2 ili 38 kad oni voze par puta u danu
pa trebali bi se voditi logikom tko je kupio, tamo se i vozi, ili sami kupovati, pa slati... znači kaštelima bi bilo isto da su dala i da nisu dala novce zato što je i onako izdan natječaj za autobuse već prije...
Old April 24th, 2012, 10:16 PM   #3971
Powers 1791
I am back!

Powers 1791's Avatar

Likes (Received): 1112

Quote:
Nije istina, najstariji tramvaji koji voze u Zagrebu jesu TMK 201 ili popularno nazvani bikovi iz 1974. godine, i ima ih samo 18 komada a ujedno su i najbolji tramvaji u kojima sam se ikada vozio.

Najvise ima niskopodnih tramvaja 140 NT-a 2200 + 2 NT-a 2300 koji su se poceli pojavljivati od 2005. godine.

Cesi - Katice odnosno KT-4 pojavile su se od 1986. i ima ih 51, a T-4 su nabavljeni izmedju 1977 i 1985 kojih je bilo 96 komada, sada ih jos ima oko 55-60 komada, a ostali su srezani.

Po tome vidimo da ZET ima dosta mladi vozni park, mladji nego mnogi gradovi takozvane West Europe na koju se mi volimo toliko pozivati.

Uf-Uf-Uf, pa kak sam mogal zaboraviti na seriju 2100 kojih ima 16 komada, i proizvedeni su izmedju 1994-1997 godine!

Last edited by Powers 1791; April 25th, 2012 at 01:37 PM.
Powers 1791 no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 10:43 PM   #3972
grofBombelles
BANNED

Likes (Received): 5

Deda zna znanje
grofBombelles no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 10:46 PM   #3973
Sarcastic Saracen
;)

Dedi nisu stari kad su se pojavili kad je on otišel v penziju.
Old April 24th, 2012, 11:42 PM   #3974
Powers 1791
I am back!

Powers 1791's Avatar

Likes (Received): 1112

Quote:
Dedi nisu stari kad su se pojavili kad je on otišel v penziju.
Powers 1791 no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2012, 05:36 AM   #3975
zacky
Velocity

Likes (Received): 1

Je,lako je bilo uzet kredit za te buseve!
Sto sad,dati bandicu i ekipi da to rijesi!
zacky no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2012, 03:55 PM   #3976
brajo petric
Registered User

Ne znam baš spada li ovo u Javni prijevoz, ali u svakom slučaju sramotno od Jadrolinije.

Uploaded at ImageFra.me

Jadroliniji linija za Preko više nije isplatljiva zbog male subvencija a velike potpore otočanima
U javnom natječaju za koncesioniranje trajektnih linija na Jadranu, državni brodar Jadrolinija nije se natjecao za trajektnu liniju Zadar-Ošljak-Preko, najfrekventniju liniju po broju prevezenih putnika u našem priobalju. Istodobno, riječki brodar je i dalje zainteresiran za održavanje ostalih trajektnih linija koje već dugi niz godina održava na zadarskom arhipelagu.

Ova informacija koju je po zaključenju natječaja raspisanog još prije 6 mjeseci objavila Agencija za obalni linjski pomorski promet, navela je Radio Zadar da Jadroliniji pošalje pitanje o razlozima zbog kojih se riječki brodar nije natjecao za liniju 431 Zadar-Ošljak-Preko.

Odgovor Jadrolinije upućuje na zaključak kako ta linija njima više nije isplatljiva.

Pa kažu:
"Ad 1) Jadrolinija se nije natjecala za trajektnu liniju broj 431 Zadar-Preko s obzirom da je u Obavijesti o namjeri davanja koncesije za obavljanje linijskog obalnog pomorskog prijevoza (NN 127/2011), kojom je Davatelj koncesije raspisao natječaj za obavljanje linijskog obalnog pomorskog prijevoza na trajektnoj liniji 431 Zadar-(Ošljak)-Preko, maksimalna potpora određena u visini od 1.910.000,00 kuna, što predstavlja 19,6%, odnosno 21,7% potpora isplaćenih za istu liniju u 2010., odnosno 2011. godini. Istovremeno, u odnosu na prethodne godine, u natječaju nisu izmijenjeni godišnji opseg plovidbe, niti broj i kapaciteti angažiranih trajekata, koji određuju visinu rashoda linije.

Ad 2) U 2011. godini na liniji broj 431 Zadar-Preko je prevezeno 1.617.167 putnika i 247.624 vozila.

Ad 3) Na liniji 431 Zadar-Preko je u 2011. prevezeno 353.247 putnika-otočana s pravom besplatnog prijevoza (od čega 126.280 učenika i studenata, 145.100 osoba starijih od 65 godina i 81.867 umirovljenika mlađih od 65 godina) i 544.295 putnika-otočana s pravom na povlaštenu cijenu («otočna» tarifa), što ukupno iznosi 55,5% od ukupnog broja prevezenih putnika. Na istoj liniji prevezeno je 94.440 vozila sa pravom na prijevoz uz povlaštenu cijenu («otočna» tarifa), ili 38,1% od ukupnog broja prevezenih vozila.

Odgovor potpisuje rukovoditelj plovnog područja Vojko Staniči.

http://www.057info.hr/
brajo petric no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2012, 05:13 PM   #3977
grofBombelles
BANNED

Pa baš lijepo...

Derali su s cijenom da to nije normalno i još im nije dovoljno
Old May 8th, 2012, 10:27 PM   #3978
grofBombelles
BANNED

Preminuo je gospodin Julius Pevalek, posljednji kvalitetni direktor ZET-a . Pokoj mu duši.

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/um...s-pevalek.aspx
Old May 27th, 2012, 12:23 AM   #3979
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1147

NOVI AUTOTRANSOV EKO-AUTOBUS

MALI LOŠINJ Promotivnom vožnjom, od glavne autobusne stanice do »Jadrankinog« marketa na Kalvariji, predstavljen je novi Autotransov autobus marke »setra«. Riječ je o modelu GT-HD/2, u cijelosti proizvedenom u Njemačkoj, kapaciteta 55 sjedala, visoke turističke klase, s čak 11 kubičnih metara prtljažnog prostora. »Ovo je visoko ekološki autobus modela »euro 6«, pa se za njegov ulazak u europske metropole plaća samo obavezna pristojba od 40 eura, umjesto ekološke od 300 eura«, kazao nam je Ivan Bakija, voditelj Autotransove poslovne jedinice Cres. Novi autobus, vrijedan oko pola milijuna eura, najviše će se koristiti za prijevoz gostiju »Jadranka hotela« te za putovanja prema Zagrebu i Ljubljani, a prvu vožnju odradio je vozački dvojac Rino Bandera i Davor Rajci. (B. P.)

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863N
Old June 15th, 2012, 04:48 PM   #3980
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1147

Novih sedam autobusa

RIJEKA Povodom 65. godišnjice djelovanja Autotransa na domaćem i stranom tržištu, jučer je na Trgu Republike Hrvatske upriličena prezentacija novih autobusa i ljetnog programa ove prijevozničke tvrtke. Dosadašnji vozni park upotpunjen je nabavom sedam novih visokoturističkih autobusa marke Neoplan i Setra, kao i većeg broja turističkih minibuseva ukupne vrijednosti oko 15 milijuna kuna. Uz to, pred nastupajuću ljetnu sezonu Autotrans ima nove komercijalne povlastice, promotivne sezonske i cjelogodišnje linije, kao i ljetni program turističke agencije.
Valja izdvojiti osam novih svakodnevnih polazaka na jednoj od najfrekventnijih relacija iz Zagreba za Rijeku po cijeni od 120 kuna. Iz hrvatskoga glavnog grada do Crikvenice i Novog Vinodolskog može se doći za 110 kuna, do Krka za 120, Novalje za 122, Rovinja i Pule za 145, a do Brača za 230 kuna. Povećani su i komercijalni popusti na povratne putne karte, pa redovnim putnicima popust sada iznosi 30 posto, a djeci, srednjoškolcima i studentima do 50 posto.
Razvoj Autotransa počeo je 1947. godine, a danas sa sestrinskom tvrtkom App Požega zapošljava tisuću ljudi, ima više od 400 autobusa i mrežu poslovnica na području Primorja, Gorskog kotara, Istre, jadranskih otoka, Slavonije, Like i Dalmacije. (S. P.)

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863O

Reply

Tags
švercajmo se zajedno, ballota trans, ceker brigade, gpp osijek, koei-r-a, nemam kartu, opao je slon na vrat, pablik trensport, penzići, pubic transport, public transport, punica i zet, tram 11

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules