daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Infrastructure & Transport

Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility

Reply

Thread Tools Display Modes
Old May 10th, 2012, 09:05 PM   #8441
Kidu
Aradean

Kidu's Avatar

Likes (Received): 93

Nu vad niciun indicator care sa dea vreo informatie despre Turnu, localitate cu punct de trecere al frontierei cu Ungaria la fel ca Nadlac si Varsand.
Apoi alta greseala: Zona Industriala Nord nu trebuie pusa pe acelasi indicator de iesire cu Arad Centru si Aeroportul Arad pentru ca iesirea spre Zona Industriala se face la cativa kilometri buni mai in fata unde se termina centura in giratoriul de la DN7.

@XGary, nu stiu cat ai condus tu prin Europa insa crede-ma ca semnele sunt "sfinte". In plus risti mult mai mult fiind atent la GPS decat la semne.

Last edited by Kidu; May 10th, 2012 at 09:13 PM.
Kidu no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 10th, 2012, 09:08 PM   #8442
roata
Registered User

roata's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Originally Posted by XGary View Post
uitati batraneilor de semne... luati-va gps-uri!

va cresteti sansele de supravietuire eliminand timpii de benoclat dupa semne
GPS-ul are utilitatea lui, mai ales in orase unde trebuie sa ajungi la un hotel, la o adresa anume la ora 12 noaptea cand nu e nimeni pe strada pe care sa intrebi. Dar pe autostrazile din afara poti sa ignori complet GPS-ul tocmai datorita semnalelor mari, clare, din timp, de cele mai multe ori deasupra drumului si nu pe lateral.
Nimic de spus, GPS-ul cu harti actualizate este foarte folositor, dar nu te poate ajuta in cazul devierilor temporare, limitelor de viteza impuse in functie de banda sau altor restrictii care nu tin strict de directia de mers. Iar in general, la noi, acestea sunt cele mai prost semnalizate (fie semnale mici, fie presemnalizare inexistenta, fie amandoua).

Atata timp cat pui un semn in locul din poza de mai sus, il pui doar ca sa-l pui? Atunci mai bine ne putem lipsi de astfel de semnale, pentru ca ele distrag mai mult atentia soferilor care mijesc ochii ca sa descifreze.

Last edited by roata; May 10th, 2012 at 09:24 PM.
roata no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2012, 09:09 PM   #8443
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Likes (Received): 583

Turnu e un punct de trecere al frontierei mic, folosit indeosebi de traficul local, asa ca nu vad necesara trecerea lui pe autostrada. Oricum, in loc de Varsand ar fi fost mult mai indicat sa fie trecut Oradea.

*Legat de Turnu: la intersectia DN7/DN7E este semnalizta Budapesta pentru autovehicule sunt 7.5t prin Turnu. Mi se pare o aberatie/idiotenie pentru ca distanta e cam aceasi, dar drumul e mult mai bun prin Nadlac. Eu doar o singura data am mers la Budapesta prin Turnu, si atunci pentru ca se asfalta Arad-Nadlac si se produceau adesea cozi lungi in anumite zone.
My clinched highways: driver | passenger
My flightdiary statistics
join eRepublik!
bogdymol no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2012, 09:21 PM   #8444
MNU
Registered User

MNU's Avatar

Likes (Received): 93

Quote:
uitati batraneilor de semne... luati-va gps-uri!

va cresteti sansele de supravietuire eliminand timpii de benoclat dupa semne
Niciodata...

gps-ul iti atrofiaza simtul de orientare, daca il mai ai.
MNU está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 10th, 2012, 09:26 PM   #8445
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Cineva mi-a dat cateva poze facute saptamana aceasta pe santierul de pe A1.

Podul peste Mures de la Simeria:

Pasaj in constructie in zona Geoagiu:

Lucrari undeva pe langa Sebes:

Am inteles ca pe tot drumul Sibiu-Deva se vede destul de clar ca e forfota mare si ca se lucreaza la autostrada.
join eRepublik!
Old May 11th, 2012, 09:00 AM   #8446
ovisopa
Registered User

Likes (Received): 0

Stiti de unde pot descarca PDF-ul (sau ce-o fi .DXF, .JPG ) actualizat cu planul autostrazii ? Ma intereseaza Orastie - Sibiu, am facut poze noi si vreau sa denumesc fiecare poza corect, acel plan mi-ar fi de folos. Eu am doar "Vol 2 Desene.PDF" din 4 aprilie 2009 si "Sebes Sibiu Plan & Profile.dwg" dar in ambele planuri la km 72 - 73 este prevazuta o sapatura in munte, nu un tunel ca aici :

La km 81 + 300 in planul care il am eu podul nu corespunde cu realitatea

ovisopa no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2012, 11:25 AM   #8447
ovisopa
Registered User

Am postat vreo 20 de poze de pe santierul autostrazii, intre km 72 - 81. Azi sper sa imi fac timp de inca o tura pana la Sacel

Poze Autostrada A1 Orastie - Sibiu (mai 2012 - fotografii aeriene)

Old May 11th, 2012, 04:27 PM   #8448
Jeff.Lebowski
Registered User

Jeff.Lebowski's Avatar

http://www.aradon.ro/pe-centura-ca-p...-iunie/1105613
http://arq.ro/din-doi-iunie-se-va-ci...ada-foto-video
Jeff.Lebowski no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2012, 04:29 PM   #8449
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Vesti bune de pe Centura Arad:

Quote:
Pe centura, ca pe autostrada, din 2 iunie

Executantul centurii în regim de autostradă lucrează în aceste zile la montarea panourilor fonoabsorbante.

Se va da, în sfârşit, drumul pe ambele sensuri ale centurii în regim de autostradă. Evenimentul va avea loc pe 2 iunie, moment din care fiecare va circula pe sensul său de mers deoarece vor fi folosite ambele sensuri – şi cel spre Ungaria şi cel spre Timişoara. În momentul de faţă se circulă doar pe sensul de mers spre Timişoara, o bandă fiind folosită pentru dus, iar cealaltă pentru întors.

Aceasta nu este singura noutate de pe centura în regim de autostradă a Aradului. Firmele constructoare ale acestui tronson au început montarea panourilor fonoabsorbante, care se vor regăsi pe toată lungimea de mers a centurii în direcţia spre Ungaria.

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, care a făcut publică această informaţie, panourile fonoabsorbante vor fi montate peste tot pe unde se impune: „Pe linia de mers spre Ungaria se lucrează pentru a finaliza montarea acestor panouri pe întreaga lungime a centurii. Sunt zone unde avem panouri pe ambele laturi şi sunt zone unde le vom avea pe o singură latură, în special pe zona de interior a municipiului Arad. În plus, împreună cu constructorul am convenit ca pe 2 iunie să dăm drumul la circulaţie pe ambele sensuri, atât pe cel spre Ungaria, cât şi pe cel vecin, care acum deserveşte, pe două direcţii legătura Timişoara – Ungaria”.

Inaugurarea oficială….

Nu va fi, însă, vorba de o inaugurare oficială a centurii în regim de autostradă, aşa cum şi-ar fi dorit autorităţile administraţiei locale, în condiţiile în care mai rămân de executat diverse lucrări. Nici autostrada Arad-Timişoara nu va avea parte de o inaugurare oficială, deşi pe aceasta se circulă în regim de autostradă de câteva luni, căci şi aici mai sunt detalii de executat.

Fără viteză!

Dincolo de aşteptările politicienilor, de la Putere şi de la Opoziţie, un lucru e cert pentru omul de rând care alege să meargă pe autostradă spre Arad: regimul de circulaţie nu este unul caracteristic autostrăzilor, ci drumurilor naţionale, aşa că atenţie la viteză. (aici cred ca e vorba de faptul ca limita va fi de 100, nu de 130 km/h, dar nu au stiut jurnalistii cum sa se exprime; Autostrada sigur e pentru ca am vazut o gramada de semne specifice) Iar pentru guvernanţi un altul: faptul că şi termenul fixat în primăvară pentru finalizarea lucrărilor a fost depăşit de constructor.

sursa: aradon.ro
join eRepublik!

Last edited by bogdymol; May 11th, 2012 at 04:39 PM.
Old May 11th, 2012, 04:34 PM   #8450
XGary
BANNED

Likes (Received): 67

Quote:
Originally Posted by Jeff.Lebowski View Post
una din directiile care sunt inchise..

panuri fotoabsorbante

sensul care deserveste pe doua directii

XGary no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2012, 04:43 PM   #8451
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jeff.Lebowski View Post
Imi permit eu sa pun mai multe detalii din articol aici:

Quote:
Din doi iunie se va circula pe ambele sensuri pe centura Aradului în regim de autostradă

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a anunţat că pe data de 2 iunie pe dă drumul la circulaţie pe ambele sensuri ale centurii Aradului în regim de autostradă.

Astăzi primarul a fost pe centura municipiul pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de montare a panourilor fonoabsorbante.

„Suntem pe una dintre direcţiile autostrăzi, care în acest moment sunt închise. Pe acestă linie de mers în Ungaria se lucrează pentru a finaliza aceste panouri în întreaga lungime a autostrăzii centrurii municipiului Arad. Împreună cu construcotrul am convenit ca în data de 2 iunie să dăm drumul la circulaţie pe ambele sensuri. Sunt zone unde avem panouri pe ambele laturi pentru că este nevoie”, spune primarul, Gheorghe Falcă.

Centura Aradului ţine de la intrarea în Arad dinspre Nădlac pâna la ieşirea spre Zădăreni şi Timişoara.

join eRepublik!
Old May 11th, 2012, 04:48 PM   #8452
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Quote:
panuri fotoabsorbante

Pai are dreptate: de cand au aparut toate pozele sunt cu aceste panouri ==> absorb fotografiile ==> panouri fotoabsorbante
join eRepublik!
Old May 11th, 2012, 06:32 PM   #8453
jailor
Registered User

Likes (Received): 45

Un amic imi spunea pe FB ca dat fiind ca viteza luminii e mai mare decat cea a sunetului prima data e absorbita lumina si abea apoi sunetul...de unde si denumirea )
jailor no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2012, 10:26 PM   #8454
kind19
Transportation Engineer

Likes (Received): 1

de de arata ca niste caramizi impletite? Vor baietii pe viitor sa le transforme in garduri vii?
kind19 no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2012, 10:29 PM   #8455
XGary
BANNED

Likes (Received): 67

asa arata si prin austria. asa arata normalitatea. ţaranul roman se emancipeaza

centura Ar va fi cea mai tare bucata de autostrada din ro..la look.
XGary no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2012, 04:01 PM   #8456
adiarc
Registered User

Likes (Received): 520

Quote:
Originally Posted by bogdymol View Post
Cineva mi-a dat cateva poze facute saptamana aceasta pe santierul de pe A1.

Podul peste Mures de la Simeria:

Pasaj in constructie in zona Geoagiu:

Lucrari undeva pe langa Sebes:

Am inteles ca pe tot drumul Sibiu-Deva se vede destul de clar ca e forfota mare si ca se lucreaza la autostrada.
ultima poza e de fapt langa Sibiu...inainte de a intra in Sacel dinspre Sibiu....se vede si pe indicator ca mai sunt 39 km pana la Sebes.
Mersi de poze
In alta ordine de idei mi se pare ca sunt mult in urma cu tunelul de la Sacel...nu s-a lucrat deloc la defrisarea padurii de deasupra...prima etapa a lucrarii
adiarc no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2012, 05:32 PM   #8457
Slacker2
Registered User

Likes (Received): 1

Sper ca nu's din lemn panourile alaea "foto-absorbante"...
Slacker2 no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2012, 05:36 PM   #8458
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Quote:
Originally Posted by Slacker2 View Post
Sper ca nu's din lemn panourile alaea "foto-absorbante"...
Ba da, panourile fotoabsorbante sunt din lemn (doar ca sper ca nu lemn de foc).
join eRepublik!
Old May 14th, 2012, 07:38 AM   #8459
ovisopa
Registered User

Quote:
Originally Posted by adiarc View Post
In alta ordine de idei mi se pare ca sunt mult in urma cu tunelul de la Sacel...nu s-a lucrat deloc la defrisarea padurii de deasupra...prima etapa a lucrarii
Am fost eu sambata in padurea aceea si chiar se lucreaza intens, acum sunt doua echipe care defriseaza, o echipa la km 72 + 350 si alta pe la 72+ 800. Din cate imi spuneau muncitorii o sa mai vina inca o echipa care se va apuca de treaba inspre Sacel. O sa pun mai tarziu si cateva poze din zona.
Old May 14th, 2012, 08:12 AM   #8460
age008
Registered User

Likes (Received): 13

@ovisopa: Multumim de poze!
age008 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
autostrada, autostrada a1, autostrada spre germania

Thread Tools
Display Modes