daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Economy and development > Cestovna infrastruktura

Cestovna infrastruktura Motorways, expressways, and other state routes

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old May 13th, 2012, 05:28 PM   #841
gorrki
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Pustimo sad opravdanost i neopravdanost, glupo je da tu svako malo netko priča protiv ovoga riješenja jer je baba s kolačima odavno prošla. A onda bar budi dosljedan, pa odi na zagrebačku dretvu i piši kako se sveučilišna bolnica nikada nije trebala graditi, kako je bezveze ulupan novac u maksimirski stadion koji izgleda kao da ga je bomba pogodila, a ne milijuni kuna itd. itd. Bilo pa prošlo. Sad samo čekam da se neko sjeti svaki čas pisati kako je AC Zagreb Split trebala ići preko Bosne jer bi tako bilo jeftinije, ili kako je Tito trebao izgraditi autocestu pa mi danas ne bi trebali dizati kredite.
Ne, glupo je da se svi pravimo mutavi i šutimo na ovo očigledno isisavanje novaca za privatne interese. Baba s većinom kolača je prošla, ali se još uvijek dio kolača može vratiti (naplatiti) od masnog šukera i ekipe koji su pobrali pekmez od ovog projekta. Ne shvaćam što želiš reći s ostatkom komentara ali ako trebam biti dosljedan reći ću ti da se po meni Sveučilišna trebala graditi i završiti, jer takva bolnica Hrvatskoj (a ne samo Zagrebu) treba (osim ako je tebi draži milinovićev Medikol). Za stadion se slažem da su novci ulupani bezveze ali i to je samo dio nečijeg (tuđman, canjuga, novosel) plana za brzo i lako šišanje stoke sitnog zuba. Možda sam priglup, ali stvarno ne shvaćam kakve veze ima AC za Split (kod koje je po meni promašena samo trasa od sv. Roka do Benkovca, jer je za Zadar trebalo raditi spojeve iz Obrovca i Benkovca) s AC za Sisak, a pogotovo ne shvaćam kakve veze današnja trasa ima s Titom.
gorrki no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 13th, 2012, 07:27 PM   #842
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1085

O bože. Ti i pjesnik jakesh.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2012, 07:31 PM   #843
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by gorrki View Post
Ne, glupo je da se svi pravimo mutavi i šutimo na ovo očigledno isisavanje novaca za privatne interese.
U akciju se ide prije kao oni što su prosvjedovali protiv Cvjetnoga, kad nešto možeš promjeniti, ne sada. Ako si prije šutio, a sad galamiš, bolje da se pokriješ ušima jer ispadaš u najmanju ruku smiješan.

Meni se btw sviđa ovo riješenje, nije ono krivo što ga ne mogu dovršiti. Ne može onaj imbecil Bandić dovršiti ni spajanje Branimirove, a to ne znači da ono nije potrebno. Također je iTuđman htio dovršiti stadion, njemu svaka čast jer je bio svjesan da glavnome gradu treba stadion, priču su uništili drugovi iz SDP-a, njima je išla kritika i zbog njih je propao novac.
Old May 13th, 2012, 09:42 PM   #844
jakesh
Registered User

jakesh's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
U akciju se ide prije kao oni što su prosvjedovali protiv Cvjetnoga, kad nešto možeš promjeniti, ne sada. Ako si prije šutio, a sad galamiš, bolje da se pokriješ ušima jer ispadaš u najmanju ruku smiješan.
Meni se btw sviđa ovo riješenje, nije ono krivo što ga ne mogu dovršiti. Ne može onaj imbecil Bandić dovršiti ni spajanje Branimirove, a to ne znači da ono nije potrebno. Također je iTuđman htio dovršiti stadion, njemu svaka čast jer je bio svjesan da glavnome gradu treba stadion, priču su uništili drugovi iz SDP-a, njima je išla kritika i zbog njih je propao novac.
SarSar ne prosipaj gluposti. Sveučilišna bolnica neizgrađena je gubitak za gotovo 2.000.000 ljudi koji bi joj gravitirali. Umjesto da se pentraju po brdima na koja su kao gnijezda austrjianci stavili bolnice, građani su do dana današnjeg ostali uskraćeni za bolnicu koja bi im bila dostupna, i u kojoj bi sve bilo na jednom mjestu. To je luksuz pameti koji uživaju raja na Zapadu (svaki veći njemački grad ima takvo što). Svatko tko to ironizira, stvarno zaslužuje živjeti u takvoj zemlji jala i bijede.
Bandić nije imbecil. Pa zar je on kriv što se Branimirova nije spojila? To prekrasno rješenje, koje se meni jako sviđa, eto, nije izgrađeno sticajem okolnosti. Mislim, ipak su fontane važnije od 300 metara asfalta. Ti svašta očekuješ, još bi i tunel kroz Medvednicu htio uz to, pretpostavljam, da Bandić izgradi.
I da, kako su to drugovi iz SDP uništili stadion, molim te objasni mi? I kome to u gradu takav stadion "treba"? Operetnom diktatoru je trebao da tamo može svoje morbidne predstave izvoditi. Evo, predstave se još uvijek izvode, ali je sve manje gledatelja. Pogledaj samo slavlje duple krune za Dinamo. Yaaay! Ajmo svi slaviti veličanstvenu pobjedu u superuzbudljivom prvenstvu. Hej, znam. Treba nam veeeliki stadion za to, jer je prevelik broj onih koji bi htjeli osjetiti radost pobjede u mukotrpnoj i neizvjesnoj završnici!!
Autoput do Velike Gorice i barem dio nastavka prema Sisku se mogao izgraditi daaavno i devedesetih, ali nije, u međuvremenu i zbog prioritetnijih, jel, kukuruzaških autocesta.. a dijelom upravo i zbog famoznog maksimirskog stadiona, obdarenog stadiona u Đelekovcu i sličnih stadiona diljem zemlje (recimo u Suhopolju i Velikoj).. Mislim...
Old May 13th, 2012, 09:47 PM   #845
Powers 1791
I am back!

Powers 1791's Avatar

Likes (Received): 1121

Ovakve gluposti nisam od davno procitao.
Powers 1791 no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2012, 09:54 PM   #846
Sarcastic Saracen
;)

Malo si previše gluposti tu napisao za nekoga tko druge opominje da piše gluposti. Došao sam ti do pola posta i više nisam mogao. Za moje umne sposobnosti se previše arhaično izražavaš pa ne znam što si rekao za bolnicu, ali ja sam ju spomenuo u kontekstu nečega što je odavno propalo, ne u kontekstu potrebitosti jedne takve institucije. Ako to nisi shvatio, bojim se da je to tvoje arhaično izražavanje zapravo maska kojom prikrivaš nedovoljno shvaćanje elementarnih stvari. Spominjanjem fontana opet ispadaš dibidus i dokazuješ da nisi u toku sa stvarima koje spominješ i komentiraš, od njih se odustalo, pa nikako ne mogu doći u oprečnost sa Branimirovom. SDP je stadion uništio tako što je zaustavio njegovu gradnju. Ono što se sagradilo je uništeno zbog vremenskih uvjeta kojima je nezaštićena građevina sve ove godine podložna. SDP nije uložio ni minimalno sredstava da konzervira građevinu u koju su utrošeni milijuni i tako još jednom pokazao da im je važniji inat nego novac poreznih obveznika. Svi glavni gradovi razvijenih zemalja u koje spada i Hrvatska, imaju bolji stadion od Zagreba, to nije toliko potreba, kao što je dio standarda. Ni tebi ne treba auto, pa ga ipak imaš, makar si vjerovatno za jednu takvu nepotrebnu stvar digao i kredit.
Old May 14th, 2012, 06:14 PM   #847
jakesh
Registered User

jakesh's Avatar

Quote:
Svi glavni gradovi razvijenih zemalja u koje spada i Hrvatska, imaju bolji stadion od Zagreba, to nije toliko potreba, kao što je dio standarda. Ni tebi ne treba auto, pa ga ipak imaš, makar si vjerovatno za jednu takvu nepotrebnu stvar digao i kredit.

Hrvatska razvijena zemlja? Daj molim te.. vlakovi nam voze brzinama koje su primjerene jednom željezničkom sustavu u Bangladešu ili Sri Lanki, u zagrebačkim bolnicama su redovi čekanja po godinu dana, plaća i uz nju vezana kupovna moć je na dnu kace europskog prosjeka itd itd Reci mi koji gradski stadion ima takvu katastrofalno riješenu prometnu situaciju da kada dođe preko 10.000 ljudi dođe do prometnog kolapsa na istočnom dijelu grada?
Jedino što nam je razvijeno je da smo PDV razvili do 25%.
A izvini što sam ja malo stariji čovjek, pa pišem arhaično za tebe. Mi stariji koji smo čitali previše knjiga a premalo SMS-ova poslali ne znamo drugačije. Nije namjerno i nije protiv ikoga.

Ne znam je li itko pročitao ono s foruma Velike Gorice, ali čini se da će do Lekenika biti gotovo ove godine. Nadam se.. to znači do Siska barem malo kraći put. I 10-ak kuna lakši džep. A poslije i prije pakla u Buzinu.
Old May 14th, 2012, 06:31 PM   #848
Sarcastic Saracen
;)

Pa i jest ponekad smiješno kad vidimo čudesa u kojima uživaju 10 najbogatijih država, ali Hrvatska po svim pokazateljima spada u prvu šestinu najrazvijenijih država svijeta. A to zdravstvo koje spominješ je na višem rangu nego u jednoj od najbogatijih, SAD-u. I ne čeka se godinu dana, čeka se od 2 do 4 mjeseca. Mi bi htjeli živjeti u jednoj od top 5 država, ali kad vidiš svu sirotinju u preko 150 država koje smo ostavili za sobom, možeš biti sretan što imaš priviljegiju da živiš tu, a ne u Bangladešu, Afganistanu ili Nigeriji.
Old May 17th, 2012, 09:35 PM   #849
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

držite se teme, obrisao sam recentnije postove.
Old May 17th, 2012, 11:37 PM   #850
gorrki
Registered User

Quote:

A ti si vidoviti Milan pa znaš da sam prije šutio? Ako s više razumijevanja pročitaš moj post, shvatit ćeš da sam napisao kako je većina novaca nepovratno otišla ali kako se dio još uvijek može naplatiti od određenih fizičkih osoba, a za primjer drugima. Ili ti možda živiš po onoj od određenog vozača autobusa ("tko je jamio..."). Ako nemaš nešto pametno za napisati, jedino ti ispadaš smiješan. Ovako imam dojam da si i ti izvukao korist iz ove muljaže ili zbog nečega osjećaš dug prema "masnom" i ekipi.
E vidiš, meni se ovo rješenje, za kojeg i sam priznaješ "da ga ne mogu dovršiti", ni najmanje ne sviđa. Zbog čega, obrazložio sam u prethodnim postovima za razliku od tebe, koji si se u nedostatku nečeg pametnijeg, sjetio Tita kojeg nema već 32 god. Ne znam zbog čega potežeš pitanje Branimirove kad nema veze s ovom temom, ali ako već inzistiraš na tome, moje je mišljenje da su tu u igri interesi igrača većih i od ovoga kojeg si spomenuo.
Još mi je manje jasno kakve veze ima Dinamov stadion sa AC za Sisak, ali vidim da baš i nisi upućen u temu koju spominješ budući da je sranjo sa svojim megalomanskim idejama glavni krivac zbog kojeg taj stadion danas izgleda kako izgleda. Neznam zbog čega u vezi stadiona spominješ SDP (kojeg da ne bi bilo zabune već duže ne simpatiziram), kad je za novce koji su već do 1999. ulupani u stadion i džepove podobnih, mogla biti izgrađena Allianz arena. Inače, povraća mi se od ovakvih kao ti koji kad ne znaju što reći i misliti za sve krive "drugove" i SDP, a nikako ne shvaćaju da je najviše "drugova" u kradezeu.
gorrki no está en línea   Reply With Quote
Old May 18th, 2012, 01:21 AM   #851
Sarcastic Saracen
;)

Old May 18th, 2012, 02:02 PM   #852
Powers 1791
I am back!

Powers 1791's Avatar

Likes (Received): 1121

Quote:

Sarkec, drago mi je da da si tak kasno u noci raspolozen za cerenje.
Powers 1791 no está en línea   Reply With Quote
Old May 19th, 2012, 11:11 AM   #853
jakesh
Registered User

jakesh's Avatar

Quote:
Originally Posted by Powers 1791 View Post
Sarkec, drago mi je da da si tak kasno u noci raspolozen za cerenje.
SarSar ima cerek "on hold" čini mi se..

Peace, ljudi, ajmo nešto konstruktivno.. inače ćemo bježati u neku od onih 150 toliko grozno loših zemalja za boljim životom (kao recimo Portugalci u Angolu..)
Old May 20th, 2012, 08:11 AM   #854
hoby87
Registered User

Likes (Received): 9

Dražen Guštin, predsjednik uprave HAC-a:

Što s ugovorima za Dubrovnik – Doli i Lekenik – Sisak?

To je ukupno 4,2 milijarde kuna, radovi nisu uopće počeli i te ugovore ćemo raskinuti.

Ljudi, bez megalomanije, samo da se završi A11 do čvora Lekenik i Sisak i Petrinja će praktički biti spojeni na AC mrežu, čak i za dnevne migrante. Od čvora Lekenik do ulaza u Sisak je nešto preko 10 min normalne vožnje širokom, ravnom državnom cestom. Izgradnja dionice Lekenik - Sisak štedi dodatnih maksimalno 5 min, a i cestarina bi tada bila skuplja.

Naravno, ostaje završiti dionicu od Velikog polja do čvora Jakuševec i to je sasvim solidno rješenje za Sisak i Banovinu do poboljšanja financijske situacije HAC-a i izlaska iz krize. A vidim da Guštin najavljuje i mogući kredit s EIB-om i EBRD-om za nadvožnjak preko ranžirnog na Sarajevsku.
hoby87 no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2012, 09:10 AM   #855
passat1717
...

passat1717's Avatar

Likes (Received): 800

Ma daj nije mi jasno šta ste se uvatili spominjanja cestarine na kratkoj realciji kao što je Sisak - Zagreb. Ako se nekome ne putuje zbog cestarine onda nek ne ide sa AC i gotova priča.
Old May 20th, 2012, 09:41 AM   #856
hoby87
Registered User

Quote:
Originally Posted by passat1717 View Post
Ma daj nije mi jasno šta ste se uvatili spominjanja cestarine na kratkoj realciji kao što je Sisak - Zagreb. Ako se nekome ne putuje zbog cestarine onda nek ne ide sa AC i gotova priča.

Sisak i Banovina su ekonomski lošestojeća područja. Dosta ljudi dnevno migrira za Zagreb na posao. Recimo da netko radi za 5.000 kuna u Zagrebu. Ako koristi autocestu 20 puta mjesečno, tamo i nazad, to nisu zanemarive cifre, naprotiv.

Trenutno ti ljudi putuju 75-90 minuta u svakom smjeru svaki radni dan do svojih poslova tako da će im vremenski itekako biti primamljivo koristiti autocestu.

Slažem se da je za nekog tko posjećuje Sisak povremeno 10 ili 15 kuna tako svejedno.
Old May 20th, 2012, 09:52 AM   #857
passat1717
...

passat1717's Avatar

Oni koji rade za taj novac, vrlo je upitno uopće da li putuju autom u Zagreb na posao, ako žele da im ostane koja kuna mjesečno.
Old May 20th, 2012, 11:42 AM   #858
hoby87
Registered User

Quote:
Originally Posted by passat1717 View Post
Oni koji rade za taj novac, vrlo je upitno uopće da li putuju autom u Zagreb na posao, ako žele da im ostane koja kuna mjesečno.
Pa dobro, možda neki dijele auto pa ispadne jeftinije, možda neki drugi rade za malo veći novac pa si mogu priuštiti.

I ja bih išao vlakom iz Siska da mi je posao unutar 15 minuta pješke od glavnog kolodvora, ali što ako radiš na Žitnjaku, u Dubravi, ili na Jarunu?

Uglavnom, dovršena autocesta Jakuševec - Lekenik znači realno 30-35 minuta većinom ugodne vožnje od Siska do Novog Zagreba ili Žitnjaka, veliki napredak u odnosu na postojeće stanje. I to je realno do sljedeće godine ako već jednom riješe to Veliko Polje.

A dovršetak Lekenik-Sisak, pa spoj brzom cestom preko novog mosta preko Odre, ujedno i obilaznica Stupnog, Odre, pa novi most preko Kupe na dionici Sisak-Mošćenica, pa rješenje spajanja u Mošćenici, obilaznica Petrinje u sklopu toga... sve je to lijepo, sve to ima smisla u teoriji, ali jednostavno nije realno sljedećih par godina. A kad se to bude rješavalo, treba rješiti sve to gore nabrojano jer samo dionica Lekenik - Sisak bez ostalog gore gotovo da nema smisla, a nije jeftina.
Old May 20th, 2012, 12:27 PM   #859
passenger10
Registered User

Meni ova A 11 više ništa nije jasna. Znam da je izgrađen dio od VG do negdje usred Turopolja, ali onaj dio od VG do ZG nikako da izgrade, iako se već godinama vozi pored gradilišta duž velikogoroičke ceste. Ne kužim ni onaj čvor Jakuševec: vidim na zaobilaznici da ga grade, čak su stavili i signalizaciju, ali nikako da ga završe. Govorilo se i da će zatvoriti izlaz Buzin (koji često koristim), ali sada mi izgleda kao da će on ostati i posttai dio čvora Jakuševec. STvar su dodatno zakuhali mediji tvrdnjom da HAC odustaje od gradnje dionice do samoga Siska i Petrinje, pa bi AC valjda trebala završavati negdje usred Turopolja, a do SK bi se navodno gradila samo brza cesta. Jel zna netko odgovore na ova pitanja i kada ćemo se konačno od ZG do VG i SK voziiti autocestom kako je i najavljeno?
I još nešto, ali bitno: hoće li AC završavati u SK ili je u planu i njeno produljenje do granice s BiH (npr. do Bosanskog Novog)? Vidim da Republika Srpska najavljuje gradnju AC od BL do Bosanksog Novog (oni su ga preimneovali u Novi Grad), pa me zanima je li predviđen kakav spoj te turopoljske AC na AC od Bosanskog Novog do BL i eventualno dalje do Sarajeva ili kud već?
passenger10 no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2012, 12:30 PM   #860
passat1717
...

passat1717's Avatar

Prolistaj malo po ovom threadu pa se upoznaj sa odgovorima na ta pitanja, sve ćeš pronaći.

Reply

Tags
ballota opal s bicikla, betonski klasicizam, dalje se leti, demontaža, gas gas, izlaz kukuruzari, kombajn motorway, sarkocesta

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules