search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Romania & Moldova > Development Forums > Infrastructure & Transport

Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobilityGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old May 15th, 2012, 10:52 AM   #8461
danielstan
Registered User
 
danielstan's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pitesti, RO // Helsinki Final Act 1975, Point 3) Inviolability of frontiers
Posts: 1,800
Likes (Received): 404

Poza din satelit a unui segment din A1, pe langa Simeria, 10 mai 2012:
danielstan no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old May 15th, 2012, 11:57 AM   #8462
athosga
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 162
Likes (Received): 55

Aceste poze arata foarte bine cum stau cu asfaltarea si cu terasamentele, se poate vedea chiar si daca au inceput asezarea grinzilor pe poduri! De unde luati aceste poze? M-ar interesa foarte mult poze cu segmentul Orastie-Sibiu. Ma poate ajuta cineva?
athosga no está en línea   Reply With Quote
Old May 15th, 2012, 12:00 PM   #8463
XGary
BANNED
 
Join Date: May 2011
Posts: 983
Likes (Received): 67

digitalglobe
XGary no está en línea   Reply With Quote
Old May 15th, 2012, 11:37 PM   #8464
bursacu
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 197
Likes (Received): 41

O prima veste proasta venita de la cnadnr dupa schimbarea guvernului, amanarea cu o luna a termenului de depunere a ofertelor pentru Lugoj-Deva, lotul 4

http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_...e%20oferte.pdf

Probabil acelasi lucru se va intampla si cu loturile 2 si 3
bursacu no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 12:00 AM   #8465
XGary
BANNED
 
Join Date: May 2011
Posts: 983
Likes (Received): 67

pai fura cu contestatiile, posibil ca din cauza aia au prelungit.
XGary no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 12:09 AM   #8466
xurxianu
Registered User
 
xurxianu's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Calpe
Posts: 64
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by XGary View Post
pai fura cu contestatiile, posibil ca din cauza aia au prelungit.
Sau o data cu schimbarea guvernului o alta posibilitate ar putea fi aparitia unor noi firme de care nu stim sau poate nu am mai auzit de multi ani nimic despre ele.
xurxianu no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 12:19 AM   #8467
XGary
BANNED
 
Join Date: May 2011
Posts: 983
Likes (Received): 67

de obicei pana consiliu p...contestaiilor solutioneaza contestatiile procedurile se suspenda. cred ca asta e suplimentarea aferenta suspendarii. e un pas inainte, bine ca nu au anulat procedura. inseamna ca licitatia e cat de cat ok, in parametri
XGary no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 04:09 PM   #8468
andrei_d
Registered User
 
andrei_d's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Suceava
Posts: 1,088
Likes (Received): 146

Cei de la capital ne urmaresc...Un articol in care este mentionat forumul nostru si are poze de la colegi de-ai nostri care au fost puse pe forum.

Primii kilometri de autostradă pe care vom putea circula din luna iunie- VIDEO

Deşi termenul iniţial nu a fost respectat, iar circulaţia a fost deschisă doar pe o bandă pe sens, încă din decembrie 2011, peste două săptămâni autorităţile promit că vom putea circula pe varianta ocolitoare a municipiului Arad la standard de autostradă.
Anul trecut în decembrie, premierul şi ministrul Transporturilor de la acea vreme, Emil Boc şi Anca Boagiu, au deschis tronsonul de autostrada Arad-Timişoara (32,2 km) şi centura Aradului (12,25 km). Şoferii au putut circula pe varianta ocolitoare pe o singură bandă pe sens, întrucât lucrările urmau să fie finalizate în luna aprilie 2012. Viteza maximă admisă pe centură a fost însă de numai 60 km/h, astfel că nu se poate considera autostradă din acest punct de vedere, aşa cum arată şi reprezentanţii forumului skyscrapercity.com.
În urmă cu doar câteva zile edilul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a întreprins o vizită pe şantierul centurii şi a menţionat că la data de 2 iunie se va deschide circulaţia pe ambele sensuri, conform discuţiilor purtate cu constructorul lucrării.
“Împreună cu constructorul am convenit ca pe 2 iunie să dăm drumul la circulaţie pe ambele sensuri, atât pe cel spre Ungaria, cât şi pe cel vecin, care acum deserveşte, pe două direcţii legătura Timişoara – Ungaria”, a declarat Falcă, citat de presa locală. Conform aradon.ro, firmele constructoare ( FCC Construccion şi PORR Bau GmbH) au început montarea panourilor fonoabsorbante, care se vor regăsi pe toată lungimea de mers a centurii în direcţia spre Ungaria.
Potrivit primarului, care a făcut publică această informaţie, panourile fonoabsorbante vor fi montate peste tot pe unde se impune: „Pe linia de mers spre Ungaria se lucrează pentru a finaliza montarea acestor panouri pe întreaga lungime a centurii. Sunt zone unde avem panouri pe ambele laturi şi sunt zone unde le vom avea pe o singură latură, în special pe zona de interior a municipiului Arad”, scrie aradon.ro.
În câţi ani s-au făcut cei 12 kilometri de autostradă
Contractul pentru construcţia variantei ocolitoare a municipiului Arad face parte din coridorul IV pan european şi a fost semnat în martie 2009, adică în urmă cu trei ani de către autorităţile române şi constructori. Valoarea contractului este de circa 430 de milioane de lei fără TVA. Astfel, preţul pe kilometru de autostradă ajunge la aproximativ 8 milioane de euro fără TVA.

Pozele si articolul complet il gasiti:http://www.capital.ro/detalii-artico...eo-166327.html
andrei_d no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 05:03 PM   #8469
roata
Registered User
 
roata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucharest
Posts: 350
Likes (Received): 51

Fara indoiala cea mai frumoasa sectiune de autostrada facuta pana acum la noi in tara. Si ca semnalizare si ca aspect general.
roata no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 05:16 PM   #8470
delacroix
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 946
Likes (Received): 354

Quote:
Originally Posted by roata View Post
Fara indoiala cea mai frumoasa sectiune de autostrada facuta pana acum la noi in tara. Si ca semnalizare si ca aspect general.
E si normal. E doar al doilea bypas* din tara. Si a doua sectiune cu pod adevarat. Si cea mai "nodificata" sectiune.
delacroix no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 05:24 PM   #8471
autonom
BANNED
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 293
Likes (Received): 24

Felicitari !
Numai ca reportajele de ieri de la TVR despre asa-zisele abuzuri de pe Deva Sibu cu raii constructori care lucreaza pe pamantul saracilor exploatati ma fac sa ma tem ca noua putere vrea sa stranguleze proiectele incepute de " ceilalti " doar pentru a le face in necaz ... Ce-i deosebeste , in acest caz , de ce a facut Basescu cu proiectul avortat al autostrazii Transilvania ?
autonom no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 10:45 PM   #8472
vancouverro
Registered User
 
vancouverro's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Frankfurt am Main
Posts: 2,614
Likes (Received): 1059

Quote:
Originally Posted by autonom View Post
Felicitari !
Numai ca reportajele de ieri de la TVR despre asa-zisele abuzuri de pe Deva Sibu cu raii constructori care lucreaza pe pamantul saracilor exploatati ma fac sa ma tem ca noua putere vrea sa stranguleze proiectele incepute de " ceilalti " doar pentru a le face in necaz ... Ce-i deosebeste , in acest caz , de ce a facut Basescu cu proiectul avortat al autostrazii Transilvania ?
Nu prea vad legatura intre Basescu si autostrada Transilvania.

Intre 2005 si 2008 frâiele au fost la Tariceanu, iar de lucrat nu s-a lucrat din cu totul alte motive, aproape fara legatura cu politica, adica lipsa exproprierilor. Acestea nu puteau fi facute, pentru ca legea permitea intrarea pe teren numai dupa încheierea negocierilor cu proprietarii de terenuri. Exact din acelasi motiv si Bucuresti - Ploiesti a batut pasul pe loc din 2007 pana-n 2009.

Apoi in 2009, luna martie, s-a publicat noua lege (de catre Boc, omul lui Basescu, daca chiar vrei) cum ca daca un obiectiv este declarat de utilitate nationale, se poate intra imediat pe teren, iar procesele pe suma de expropriere pot sa se deruleze ulterior.

DIN ACEST MOTIV s-au deblocat lucrarile in 2009 la:
- Pasajul Basarab (adica nu are nici un merit Oprescu in acest sens)
- A3 Bucuresti - Ploiesti
- A3 Transilvania

Asa se face ca primii 42km din AT au fost livrati la final de 2009, apoi inca 11km in 2010.

Apoi s-au schimbat prioritatile asa cum era si normal si s-au taiat banii de la AT pentru ca un km costa 16-18 milioane €, in schimb pe c.IV intre 3,5 si 7 milioane, din care statul român da numai 15%+pretul exproprierilor, deci in medie 1,5 milioane €/km, de zece ori mai putin.

In fine, omul lui Basescu, Anca Boagiu, a spart nodul gordian al AT si a reusit parafarea rezilierii, ramânând de facut cei 62km de la Suplacu de Barcau la Bors (stadiu ca. 35% anul trecut)


Asa ca pe de o parte implicarea personala a lui Basescu tinde spre zero in gestiunea proiectului AT, pe de alta parte oamenii apropiati de acesta au facut cam cel mai bun lucru posibil cu aceasta catastrofa financiara, facuta cadou României de o minte bolnava fara licitatie - adica fara a vedea daca exista alta firma care sa ofere un pret mai mic. Plus ca se stie ca la o lucrare de 415km nu oricine se poate înhama, si atunci chiar daca se facea licitatie concurenta era slaba si pretul oricum mare. Cu totul altfel daca s-ar fi licitat pe tronsoane, ca la CIV.


Dar în fine, poate ca tu, autonom, stii alta poveste, pe care eu nu o stiu, si Basescu chiar a facut ceva (bun sau rau) cu proiectul "avortat" AT....?
__________________
Autostrazile sunt motorul economiei
vancouverro no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 11:24 PM   #8473
Baiazid
BANNED
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,022
Likes (Received): 1018

Quote:
Originally Posted by vancouverro View Post
Nu prea vad legatura intre Basescu si autostrada Transilvania.

Intre 2005 si 2008 frâiele au fost la Tariceanu, iar de lucrat nu s-a lucrat din cu totul alte motive, aproape fara legatura cu politica, adica lipsa exproprierilor.
Fara nici o legatura cu politica, doar pentru restabilirea adevarului istoric. Lupta impotriva contractelor de autostrazi semnate de PSD inainte de alegerile din 2004 a fost tema de campanie a alegerilor prezidentiale din respectivul an. Remember "francezii au venit sa-si ia tainul" cu referire la Vinci si contractul PPP pentru Ploiesti - Comarnic?

Dupa castigarea alegerilor in 2004 si toata balbaiala Constitutionala cu "cine a castigat alegerile?", in 2005 MT a revenit PD, care l-a pus ministru pe "celebrul" Gheorghe Dobre, altfel mana dreapta a lui Basescu in multe alte ocazii, inclusiv la mineriada din 1990. Tot adevar istoric.

Care Dobre a sistat lucrarile la AT, in timp ce in 2005 Basescu ne spunea ca va renegocia contractul AT facut prost de Nastase si Mitrea (CORECT!). Aceasta sistare a platilor si implicit a lucrarilor, a dus la demobilizarea santierului AT pana spre finele lui 2006, cand CNADNR si Bechtel au ajuns la un asa-zis acord, tradus oficial printr-o reducere a contractului cu 120 mil. EUR. Fals! Pentru ca penalitatile platite ulterior de CNADNR pentru sistarea lucrarilor si remobilizarea santierului au fost mai mari decat reducerea. Santierul s-a remobilizat abia in 2007!!

Deci nici o expropriere. Doar dat cu stangul in dreptul si doi ani pierduti pe mana lui Basescu. E adevar istoric. Il regasesti in presa vremii, indiferent de culoare...

Last edited by Baiazid; May 16th, 2012 at 11:32 PM.
Baiazid no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 11:26 PM   #8474
vancouverro
Registered User
 
vancouverro's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Frankfurt am Main
Posts: 2,614
Likes (Received): 1059

Quote:
Originally Posted by Baiazid View Post
Fara nici o legatura cu politica, doar pentru restabilirea adevarului istoric. Lupta impotriva contractelor de autostrazi semnate de PSD inainte de alegerile din 2004 a fost tema de campanie a alegerilor prezidentiale. Remember "francezii au venit sa-si ia tainul" cu referire la Vinci si conrtactul PPP pentru Ploiesti - Comarnic?

Dupa castigarea alegerilor, MT a revenit PD, care l-a pus ministru pe Dobre, altfel mana dreapta a lui Basescu in multe alte ocazii, inclusiv la mineriada din 1990.

Care Dobre a sistat lucrarile la AT, in timp ce in 2005 Basescu ne spunea ca va renegocia contractul AT facut prost de Nastase (CORECT!). Aceasta a dus la demobilizarea santierului AT pana spre finele lui 2006, cand CNADNR si Bechtel au ajuns la un asa-zis acord tradus oficial printr-o reducere a contractului cu 120 mil. EUR. Fals, pentru ca penalitatile platite ulterior de CNADNR pentru sistarea lucrarilor si remobilizarea santierului au fost mai mari. Santierul s-a remobilizat abia in 2007!!

Deci nici o expropriere. Doar dat cu stangul in dreptul si doi ani pierduti pe mana lui Basescu. E adevar istoric. Il regasesti in presa vremii, indiferent de culoare...
Absolut corect. Multumesc pentru precizari.
__________________
Autostrazile sunt motorul economiei
vancouverro no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 01:44 AM   #8475
vancouverro
Registered User
 
vancouverro's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Frankfurt am Main
Posts: 2,614
Likes (Received): 1059

Ziaristii nu mai au ce sa scrie sau e comanda de pe la vreun partid ca sa justifice eventual oprirea lucrarilor pe coridorul IV?:

Bâlbâieli. La un an de la semnarea contractelor, terenurile sunt încă în circuitul agricol

Quote:
Sibiu-Orăştie, autostrada ilegală

Quote:
În timp ce românii stau cu frica în sân că pot fi amendaţi de Inspecţia de Stat în Construcţii (ISC) pentru lucrări mărunte făcute în casă, statul încalcă prevederile făcute tot de el în domeniul autorizării lucrărilor de construcţii.
Bai da' cu ce frica stau românii... asa cu mic cu mare.... Toti tremura in fata ISC, o institutie incoruptibila si care da amenzi si la modificarea cotetului de pasari fara autorizatie.....

Quote:
In goană de realizări, fosta conducere a Ministerului Transporturilor a decis în noiembrie 2011 să dea drumul la lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie. Acestea au fost inaugurate la data de 15 noiembrie 2011 de către premierul de atunci, Emil Boc, şi de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu. Autorizaţia de construcţie necesară fusese eliberată de Ministerul Transporturilor cu doar şase zile înaintea vizitei din 15 noiembrie, chiar dacă nu erau îndeplinite prevederile legale. Ministerul Transporturilor a folosit în favoarea sa prevederile Legii 255/2010, care spune că în cazul lucrărilor de infrastructură de interes naţional autorizaţiile de construcţie sunt date de acesta, şi nu de autorităţile locale, ca în celelalte situaţii.

I-auzi: "In goană de realizări" - mai opritii pe-astia, ca au luat-o razna cu autostrazile. Construiesc intr-un an mai mult decât Ceausescu în 25 de ani... Asa ceva nu se poate si trebuie oprit.

Noi, românii, cu frica în sân, spunem stop autostrazilor. Pai ce-nseamna asta. Astia de la MT chiar n-au pic de rusine. Lor nu le e frica de ISC?....#


PS. Ca sa împacam si capra si varza, am o propunere uluitoare de rezolvare a situatiei, cel putin deocamdata, pâna la urmatorul sfârsit al lumii de pe 12.12.2012: pentru ca terenurile inca sunt in circuitul agricol, desi s-a asternut deja asfalt, propun sa permitem animalelor domestice accesul nestingherit pe autostrada si dreptul de a paşte iarba crecuta intre sensurile de mers. Iarba va fi udata cu sistemele de irigatii, care sunt o prioritate a noului guvern, si astfel vom avea permanent un green-track-păşune pe mijlocul autostrazii. Evident, pentru a preveni accidente si pentru a creste rentabilitatea agricola, propun si infiintarea de sensuri giratorii din 100 in 100 de metri. Pe centru adevarate oaze de grau/porumb si alte cereale.....Am zis.
__________________
Autostrazile sunt motorul economiei

Last edited by vancouverro; May 17th, 2012 at 01:58 AM.
vancouverro no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 04:25 AM   #8476
eloy78
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Calgary
Posts: 249
Likes (Received): 3

@vancouverro man, eu zic sa respiri un pic si sa mai citesti odata articolul, fiindca din postul tau reiese mai degraba ca tu esti cel care alergi dupa senzational. Doru Cireasa e printre cei mai buni ziaristi pe transporturi de la noi, daca nu cel mai bun. Nu zic de sursele lui, pe care si le-o fi facut in cei 6-7 ani de cand scrie in domeniu, el chiar se documenteaza si nu scrie de flori de mar. Tie ti s-o fi parand bascalie, dar nici faptul ca romanii nu tremura in fata ISC si nici faptul ca MT emite autorizatii de transport ilegale nu e de ras.
Un exemplu asemanator a fost cand CRJ a blocat constructia pasajului basarab in bucuresti fiindca era ilegala autorizatia de mediu (sau incompleta nu imi amintesc exact). Lumea le-a sarit in cap 'ONG-urilor care vor si ele un ban' in loc sa ii sara in cap primariei ca au ajuns in situatia aia.
eloy78 no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 11:15 AM   #8477
danielstan
Registered User
 
danielstan's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pitesti, RO // Helsinki Final Act 1975, Point 3) Inviolability of frontiers
Posts: 1,800
Likes (Received): 404

Adesea in presa romaneasca gasim exprimari de senzational ieftin, greu de demonstrat ca fiind adevarate:
"romanii s-au cutremurat la auzul vestii ca ..."
"vestea ca ... a provocat panica in randurile romanilor ..."

Si dai cu romanii in sus si in jos, chit ca multe din stiri au caracter local si nu afecteaza decat un procent mic de romani.

Acest fel de jurnalism insulta inteligenta unui cititor cu cultura medie sau cu studii superioare.
danielstan no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 11:20 AM   #8478
danielstan
Registered User
 
danielstan's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pitesti, RO // Helsinki Final Act 1975, Point 3) Inviolability of frontiers
Posts: 1,800
Likes (Received): 404

Quote:
Originally Posted by delacroix View Post
E si normal. E doar al doilea bypas* din tara. Si a doua sectiune cu pod adevarat. Si cea mai "nodificata" sectiune.
O corectie pentru restabilirea adevarului istoric:
- primul bypass a fost A1 centura Pitesti (inaugurata in noiembrie 2007)
- al doilea bypass a fost A1 centura Sibiu (cred ca in 2010)
- asadar A1 centura Arad e al 3-lea bypass deschis circulatiei dar nefinalizat, iar A4 centura Constanta va fi al 4-lea in momentul finalizarii (pentru ca nu consider bypass bucata din A1 de la marginea Timisoarei)
danielstan no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 12:56 PM   #8479
alecu26
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 7,074
Likes (Received): 935

Quote:
Originally Posted by eloy78 View Post
@vancouverro man, eu zic sa respiri un pic si sa mai citesti odata articolul, fiindca din postul tau reiese mai degraba ca tu esti cel care alergi dupa senzational. Doru Cireasa e printre cei mai buni ziaristi pe transporturi de la noi, daca nu cel mai bun. Nu zic de sursele lui, pe care si le-o fi facut in cei 6-7 ani de cand scrie in domeniu, el chiar se documenteaza si nu scrie de flori de mar. Tie ti s-o fi parand bascalie, dar nici faptul ca romanii nu tremura in fata ISC si nici faptul ca MT emite autorizatii de transport ilegale nu e de ras.
Un exemplu asemanator a fost cand CRJ a blocat constructia pasajului basarab in bucuresti fiindca era ilegala autorizatia de mediu (sau incompleta nu imi amintesc exact). Lumea le-a sarit in cap 'ONG-urilor care vor si ele un ban' in loc sa ii sara in cap primariei ca au ajuns in situatia aia.
aici dau dreptate celor din MT. Se pot emite autorizatii partiale sau conditionate. Si asa au si fost emise. Verificati si pe site la MT ca toate aceste loturi au cate 3-4 autorizatii, si se vede din km pusi acolo cat de fragmentate sunt.

Tocmai de aceea inainte dura sute de ani sa faci cate o autostrada, ca un aviz care se referea la o zona de 100 de metri (de exemplu) oprea zeci de km de autostrada.

Fiti siguri ca consturctorii nu au intrat cu japca peste paduri daca nu aveau toate avizele, sau lucrari peste calea ferata daca nu aveau toate avizele, etc, etc.

Chiar aici s-a discutat....faimosul tunel de la Sibiu...chiar daca e lucrarea cea mai grea si de durata nu a fost inceput ca nu existatu toate avizele de defrisare. Acum doar pare ca s-a obtinut ceva.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 01:22 PM   #8480
bursacu
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 197
Likes (Received): 41

Quote:
Originally Posted by bursacu View Post
O prima veste proasta venita de la cnadnr dupa schimbarea guvernului, amanarea cu o luna a termenului de depunere a ofertelor pentru Lugoj-Deva, lotul 4

http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_...e%20oferte.pdf

Probabil acelasi lucru se va intampla si cu loturile 2 si 3
Exact cum am banuit, dar vestea nu e proasta cum am catalogat mai sus, e bine ca se reia

http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_...e%20oferte.pdf
bursacu no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
autostrada, autostrada a1, romania

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 07:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu