|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 | |
|
Master Planner
Likes (Received): 64
|
Quote:
Oko Save ima sada jako puno neizgradjenog prostora, to je zasad jedna od najvecih mana Zagreba i ona sada dijeli Zagreb. No ta mana je ujedno i prednost jer ostavlja urbanistima ogromne mogucnosti uredjivanja toka rijeke i podrucja oko nje..... Ona nema oduvijek ovakav uredjeni tok kroz centar, vec ga je dobila kroz u proslom stoljecu a prije je tok bio ''divlji'' sa puno otocica, dugava, meandara....(ostatci se mogu vidjeti na jezeru Savica)
|
|
|
#82 |
|
Master Planner
Likes (Received): 64
|
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...28a25b54de1c2d
Evo ovdje jedan moj plan uredjenja Save(nazalost u pocetnickoj fazi), nemam sad vremena ali poslje cu dodati i promet, zgrade i ostalo(ovi svi otoci bi bili povezani sa puno pjesackih mostova i nekoliko cestovnih. Zapadno od Jadranskog i istocno od mosta Mladosti bi se rijeka ''vratila''prirodi. Bambam zan o cemu pricam dok bi dio izmedju ta dva mosta bio jako urbaniziran. I na jednom od ovih otoka bi se mogla smjestiti nova opera... Kao preduvijet za ovakvu regulaziju potrebano je produbiti/siriti kanal Sava-Odra-Sava i napraviti nekoliko Hidroelektrana(to je ionako vec sve u planu)
|
|
#83 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...28a25b54de1c2d
Pa ovo super izgleda, kamo sreće da je tako ... izgleda kao Ile de la Cite nasred Save
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
moram priznati da sam ja kada je bila najavljena gradnja arene pomislio kako bi bilo cool da bude na otoku, ali kada gledaš bilo bi sasvim glupo graditi takvu neku građevinu a da nema veze s cijelim projektom zagreba sa savom, a i teško za izvesti
|
|
|
|
|
#85 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Grad Zagreb želi graditi novu zgradu Opere
Grad Zagreb spreman je uvrstiti projekt gradnje zgrade Opere u Strategiju kulturnog razvitka Zagreba do 2015. koju će do kraja godine pripremiti Ured za obrazovanje, kulturu i šport. No očekujemo da struka prije donošenja tog dokumenta da svoj stav o ideji ulaska u taj skupi projekt, izjavio je za Jutarnji list Duško Ljuština, član Gradskog poglavarstva za kulturu. Projekt podržava i gradonačelnik Milan Bandić. Grad je, nastavlja Ljuština, spreman nakon izjašnjavanja struke državi predložiti da zajednički financiraju taj projekt gradnje po modelu na koji se sada financira HNK ili Muzej suvremene umjetnosti. Što se mene tiče, smatram da bi se trebala donijeti odluka o gradnji Opere. Jedna od najprihvatljivih lokacija je desna strana Avenije Većeslava Holjevca, prije Nacionalne i sveučilišne knjižnice, odnosno lokacija na križanju Avenije Holjevac i Vukovarske, no ima i drugih. Grad još nije napravio okvirnu procjenu troškova gradnje zgrade Opere, ali sigurno je da ona ne bi bila jeftinija od 430 milijuna kuna, koliko košta Muzej suvremene umjetnosti. Bio bi to, uostalom, najveći kulturni projekt nakon MSU i sasvim sigurno bi trebao biti raspisan međunarodni natječaj za njegovu realizaciju - tvrdi Ljuština. Gradnja nove zgrade Opere riješila bi problem tijesne scene HNK na kojoj se guraju ansambli Baleta, Opere i Drame. - Gdje god su u svijetu bili slični slučajevi, iz građevine kao što je HNK izmještala se Opera, a ne Drama. Tim više što Gradu definitivno treba još jedna glazbena dvorana. Računamo na to da još 15 godina traje najam kazališta Komedije i da je taj prostor već premalen za produkcije velikih mjuzikla - objašnjava član Poglavarstva za kulturu. Realno je za očekivati da se zgrada Opere, dođe li do definitivne odluke o njezinoj realizaciji, ne bi počela graditi prije 2010. Pitanje je, međutim, koliko će sama struka pokazati interes za to. Naime, iz HNK su dosad uglavnom dolazile inicijative za pronalaženje novog prostora za Dramu, a ne za Operu, a i ministar kulture Božo Biškupić, sudeći prema zadnjim izjavama, više je spreman zagovarati tu opciju. http://www.jutarnji.hr/grad-zagreb-z...-opere/259603/ |
|
|
|
|
#86 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 755
|
Buahahahaha!
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
Likes (Received): 71
|
sad tek ovo vidim, opera na otoku na savi?!?!?! pa ja ću se ranit
u brodu je sava duplo šira nego u zagrebu i prirodni otok na savi je toliko velik da na njega stanu tri i pol čamca. graditi umjetni otok, pa na njemu operu, pa regulirati obalu s nekakvim cik-cak dijelovima...
|
|
#88 |
|
Ignorira pesimiste
|
Ma budalaštine. Opera, ako je ikad bude, treba biti na čvrstom tlu negdje uz Aveniju HBZ ili Većeslava Holjevca.
|
|
|
|
|
#89 |
|
;)
Likes (Received): 1092
|
Shit, tko će dočekat tu 2010.
Kod nas sve mora tako sporo!
|
|
|
|
|
#90 |
|
Yosemite Sam
|
Al vas je Zerg namagarčio
![]() Tekst koji je postao je iz rujna 2008. godine. Samo za informaciju Biškupić više nije ministar kulture. Opera je bila zajednička ideja Bandića i Sanadera. U tekstu kažu da opera ne bi bila jeftinija od 430 milijuna kuna. Samo za usporedbu - u Oslu koji ima jednako stanovnika kao Zagreb sagrađena je opera koja je koštala 541 MILIJUN EURA iliti 706 MILIJUNA DOLARA. |
|
|
|
|
#91 |
|
Send me kiss via PM
Likes (Received): 276
|
Rofl
|
|
#92 | |
|
I am back!
Likes (Received): 1122
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
patolog
Likes (Received): 58
|
hvala sto si izvuko tu dretvu iz arhive fino si me nasmijo.
![]() da podsjetim na prvi post ove dretve... Quote:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Ignorira pesimiste
|
Očito je ljudima dosadno danas. No, hoćemo li sad vadit i ostale pizdarije iz arhive?
|
|
|
|
|
#95 |
|
I am back!
Likes (Received): 1122
|
|
|