|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1941 |
|
Pro publico bono
Likes (Received): 46
|
ta ulica ma niesamowity potencjał, niby plagiat to plagiat, ale w tym wypadku cieszę się, że przynajmniej wzorzec był bardzo dobry oraz że nie skopano tego kopiowania
|
|
|
#1942 |
|
bezrobotny
|
Tak jak obiecałem - zdjęcia:
Cała galeria: http://imageshack.us/gal.php?id=sZepktTgzZ6qlKvPmd3W06g Tak w tej chwili wygląda placyk: ![]() zbliżenie na kwietnik: ![]() w galerii zbliżenia poszczególnych roślinek (bo jest kilka gatunków) w innym kwietniku - magnolia (sztuk dwie, wiek młodzieńczy) ![]() Po co na ławka taka szeroka? Chyba do leżenia. nawierzchnia z grysu i żywicy oraz granitowe ławki. ![]() No i kilka dowodów, że deptak się nie sprawdza: ![]() ![]() ![]() ![]() No niby ludzie siedzą, ale dalej nie przekonuje mnie ustawienie tych ławek: ![]() Jeszcze raz zapraszam do całej galerii. 36 zdjęć |
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Wrocławski Wielkopolanin
Likes (Received): 403
|
Quote:
Deptak się bardzo sprawdza, gdzie tam dowody że jest inaczej? Chyba że to była ironia.A znaleźć wolne miejsce na tych ławkach przy WPAiE to wyczyn, tam akurat ławki były bardzo potrzebne. No i ich ustawienie pomaga w "socjalizacji" studentów
|
|
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Registered User
|
Uspokoiło mnie to rozwiązanie z żywicą:
klik Mam nadzieję, że kwietniki będą poprawiać w ramach odbiorów.
TUMW Najlepszy wątek na forum. Polecam To jest kopiowanie albo wręcz dramatyczne modyfikowanie tego, co już było. Te rzeczy są piękne odrestaurowane. Ale stawiane dziś świadczą o totalnym zacofaniu intelektualnym, bo my, współcześni, powinniśmy zostawić po sobie rzeczy współczesne, ślad naszych czasów. - Robert Konieczny Moje podróże: Krym, Ukraina, Mołdawia, Maroko, Chiny, Rumunia |
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
bezrobotny
|
Quote:
Przypomniało mi się, że wymienili pęknięte płyty, ale niestety nie wyczyścili brudnych. |
|
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Wrocławski Wielkopolanin
|
Quote:
Bo już się martwiłem że to może ja taki głupi i widzę pełno ludzi na Kuźniczej. A, dodatkowa obserwacja ździś: Szewska nie umarła! Wciąż tam jacyś piesi chodzą...
|
|
|
|
|
|
|
#1947 |
|
bezrobotny
|
Wiamomo, że Kuźnicza zawsze będzie bardziej oblegana, bo prowadzi skądś dokądś, czyli z Rynku do na Uniwersytet, mając jeszcze wiele generujących ruch i ciekawych punktów po drodze, a także przedłużenie w postaci Świdnickiej, czyli teoretycznie najbardziej reprezentacyjnej ulicy w mieście( a dalej Renoma, Arkady i cała Powstańców Śląskich) i Mostu Uniwersyteckiego, czyli głównego dojścia na Nadodrze. Szewska z tym nie wygra i chyba żadna inna ulica na Starym Mieście. No może jeszcze Ruska, która też powinna być deptakiem. Ta z kolei prowadzi od z ważnego przystanku na pl. Solny i Rynek, a dalej Ołowską, również ruchliwą do Galerii Dominikańskiej, a z drugiej strony na pl. JP2 i cała Legnicką.
Te dwa ciągi powinny być pierwsze do pedestrianizacji, zaraz po Rynku i Placu Solnym. Teraz mamy 3/4 sukcesu Last edited by jar_007; May 25th, 2012 at 02:09 AM. Reason: literówka |
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Pro publico bono
Likes (Received): 46
|
ale za to teraz można by chyba mocniej powalczyć o drugi tor na Szewskiej
|
|
|
#1949 |
|
RATP fan
Likes (Received): 68
|
Miałem zagwozdkę, gdzie zadań to pytanie, wypadło, że tutaj.
Zauważyłem, że na google maps centrum/śródmieście/stare miasto Wrocławia zyskało rzut aksonometryczny. Kiedy to się stało? Nie zauważyłem, by ktoś o tym wspominał wcześniej tutaj, ani w mediach (choć te z street-view też miały ładne opóźnienie).
|
|
|
#1950 | |
|
Wrocławski Wielkopolanin
|
Quote:
Miła niespodzianka od google ![]() A zdjęcia dość świeże, wyglądają na przełom kwietnia/maja. Link dla leniwych
|
|
|
|
|
|
|
#1951 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
W ogóle zdjęcia Wrocławia ostatnio się "odnowiły" i teraz już nie tylko OŚ jest, ale i większość AOW. I trochę innych ostatnich inwestycji. Plus trochę lepsza ogólna jakość
|
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Dokładnie też to dzisiaj zauważyłem( zdjecia na pewno robione w kwietniu bo już jest trawmaj na dokerskiej), nowy rzut obejmuje okolice stadionu też (niestety most rędziński się nie załapał) kawałek kozanowa. Na upartego można też zobaczyć sky tower, jednak akurat w tym miejscu przebiega granica pomiedzy nowymi a starymi zdjęciami. Nowe zdjęcia są zrobili też w okolicach pozostalych aren na euro w Polsce.
|
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Most wydaje mi się, że też jest. Środek nie jest widoczny, ale liny chyba tak.
|
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Registered User
|
Widzę, że trochę odchodzimy od Starego Miasta ![]() Dzisiaj Szewska przypominała to czym jest, czyli deptak. W miejscu tych namiocików fajnie by wyglądały ogródki restauracyjne. Jedynie kelnerzy musieliby uważać na tramwaje ![]()
|
|
|
#1955 |
|
GNU/Linux user
Likes (Received): 39
|
Wydaje mi się że w zeszłym roku były (przynajmniej jeden)
|
|
|
#1956 |
|
bezrobotny
|
W tym też jest.
|
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
A ja mam pytanie, czy w zeszłych latach w trakcie Euro też stawiano takie klatki zwane strefą kibica? Przecież to jest ścierwo nad ścierwa. Z umiarkowanego entuzjasty tych mistrzostw zrobiłem się zdecydowanym przeciwnikiem...
|
|
|
#1958 |
|
Wrocławski Wielkopolanin
|
Rozumiem że google gryzie?Pierwsze wyniki po wpisaniu euro 2008 fan zone: ![]() I nawet plan strefy kibica: http://www.klagenfurt.at/euro08/deut...latzo-wweb.JPG |
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Registered User
Likes (Received): 108
|
Corckie miał chyba na myśli nasz Rynek
|