daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > City Development > Bratislava > Completed Projects

Completed Projects Dokončené projekty

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 8 votes, 4.50 average. Display Modes
Old May 25th, 2012, 08:09 PM   #3141
Phill
illuminatus

Likes (Received): 162

fotečky River Parku

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...427_o.jpg?dl=1

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...548_o.jpg?dl=1

z ich fb stránky : http://www.facebook.com/media/set/?s...0885652&type=3

Sponsored Links

Old May 26th, 2012, 10:24 AM   #3142
aquila
dialnice.info ::..

aquila's Avatar

Likes (Received): 117

Quote:
Originally Posted by Favorit View Post

A čo by z toho začlenenia akože malo J&T? Rovno môžu začleniť aj FTVŠ a most Lafranconi.
no pozemky od RP I cez lafranconiho az po karloveske rameno a potom to premenuju na nabrezie jebka a trtka

kazdopadne je vidno, ze mesto uz znezuiva PKO na to aby JT zase prihralo nejake fajnove pozemky ...

pritom dohoda by mohla byt jednoducha vec, konecne uzavriet kauzu PKO a mesto da budovy za pozemky na kralovej hole a nech si tam developer robi co len chce

2 phill: no to vyzera este horsie ako jegeho alej a super im tam skoro cely den tieni river house .. no fakt exkluzivna lokalita
aquila no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 01:40 PM   #3143
Amrafel
Higher, better

Amrafel's Avatar

Likes (Received): 87

aquila, nechcem byť zlý, ale tvoja snaha zhovadiť RP vyznieva občas komicky. Ako môžeš toto porovnávať s Jégého alejou?

Ak to bol pokus o trolling, tak nabudúce tam daj aj meme

projects & photos & history
Amrafel no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 05:33 PM   #3144
bochnicek
Registered User

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by aquila View Post
2 phill: no to vyzera este horsie ako jegeho alej a super im tam skoro cely den tieni river house .. no fakt exkluzivna lokalita
Jegeno Alej je hnusna ( http://uzmamtohodost.blogspot.com/). Tiez sa cudujem, preco to prirovnavas. River Park je podla mna skvely projekt. Krasne prerobili nabrezie, prijemny dostojny chodnik, cyklotrasa, kaviarne, ihrisko pre deti. Skor ma stve, ze je nejaka kauza PKO, ze sa hlavna budova PKO nezrekonstruovala, ze ostatne budovy nezburali a ze nie je dokonceny River Park 2. Ze hned ako videm z oblasti River Parku, je rozbity chodnik a tak... Ja skor lutujem tych, ktori byvaju v RP, z dovodu, ze tam nemaju dostojne prerobene okolie koli nejakej kauze PKO.
bochnicek no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 08:14 PM   #3145
Ondro
space hamster

Ondro's Avatar

Likes (Received): 27

Fúha, to by ma zaujímala tá kúpeľňa, keď bola až taká zlá.
Ondro no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 08:45 PM   #3146
fowner
Registered User

fowner's Avatar

Likes (Received): 51

Quote:
Originally Posted by bochnicek View Post
Jegeno Alej je hnusna ( http://uzmamtohodost.blogspot.com/).
Ta gramatika
Inak zaujimava odpoved. Keby som si uz musel vybrat byt v J.A., tak urcite na stranu Jegeho.
Quote:
BD: ale prosim vas to sa chcete pozerat ne tie nechutne panelaky

Last edited by fowner; May 27th, 2012 at 12:17 AM.
fowner no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 10:01 PM   #3147
kaxno
railfan

kaxno's Avatar

Likes (Received): 79

Quote:
Originally Posted by Amrafel View Post
aquila, nechcem byť zlý, ale tvoja snaha zhovadiť RP vyznieva občas komicky. Ako môžeš toto porovnávať s Jégého alejou?

Ak to bol pokus o trolling, tak nabudúce tam daj aj meme
Ja na tych fotkach vidim jeden problem, ktory mne osobne zabija akykolvek pocit luxusu. A to je uroven sukromia. Ked si vezmeme ze nad urovnou tejto strany river house je hotel, tak tie terasy stracaju vyznam. Ked to mam povedat extremne, za luxus povazujem taku uroven sukromia, ze sa mozem producirovat trebars aj nahy na terase a nikto ma nebude vidiet (co je priklad napr toho mezonetu v III veziach co tu bol prezentovany). To pri RP nie je mozne, dokonca ani pri tom najvacsom, stresnom penthouse. Inak to nie je az take strasne, ale kvalita spracovania detailov, napr. spolocnych priestorov zial nezodpoveda cenovke.
kaxno no está en línea   Reply With Quote
Old May 27th, 2012, 03:14 PM   #3148
aquila

aquila's Avatar

amrafael, nie je to trolling, subjektivny nazor, okrem riverhouse je to temer to iste ako jegeho alej. nic tam nie je odlisne. dokonca aj nekvalitne prevedenie. paradoxne lokalita jegeho je mozno aj lepsia

a to vyzdvihovanie toho akoze nabrezia a akoze cyklsitickej cesty, ktora ide po kockach je usmevna
Old May 27th, 2012, 09:42 PM   #3149
Favorit
Registered User

Favorit's Avatar

Likes (Received): 40

S Jégeho alejou by som RP neporovnával, ale je to teda nepríjemne veľká masa s blokmi natlačenými na seba. Teraz po dvoch rokoch museli nanovo zakladať trávniky, lebo v tom tieni neprežili. A zelené plochy na nábreží zas vytlačili terasy reštaurácií. Je to projekt, ktorý mi dal len lavičky, bankomat, poštu a vzal mi spomienky na detstvo.

Favorit no está en línea   Reply With Quote
Old May 27th, 2012, 10:58 PM   #3150
Phill
illuminatus

Tak to je mi fakt luto, ale keby sme tu mali riesit kazdeho spomienky na detstvo, mozeme v tomto meste vyhlasit stavebnu uzaveru

btw. Aquila. Ja viem co ti na tomto projekte chyba, jedna poriadna MUK a prijazdova cesta do obyvacky
Old May 27th, 2012, 11:18 PM   #3151
Favorit
Registered User

Favorit's Avatar

Likes (Received): 40

To mi je jasné, ja už iba objasňujem moju zaujatosť voči RP.
Dalo sa to citlivejšie zasadiť do tej lokality, ale čo už...
Favorit no está en línea   Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 01:31 PM   #3152
aquila

aquila's Avatar

Quote:
Originally Posted by Phill View Post
Tak to je mi fakt luto, ale keby sme tu mali riesit kazdeho spomienky na detstvo, mozeme v tomto meste vyhlasit stavebnu uzaveru

btw. Aquila. Ja viem co ti na tomto projekte chyba, jedna poriadna MUK a prijazdova cesta do obyvacky
to nejde len o spomienky, ale doslova znasilnenie a skorumpovanie magoriatu. necitlive natlacenie obrovskej masy, zrusenie nabrezia.

tam by rozhodne ziadna MUK nemala byt.. vsak je do neba volajuce, ze developer dostal pozemky za cca 2500 skk m2 a mesto obatom od neho odkupovalo za cca 11000 skk/m2 pozemky pod cestou, ktora ta stala ..

a tych perliciek by sa dalo najist viac..

a ta obrovska masa od ulice, na neexistujuca promenada .. proste je to hnus velebnosti ..

kvalitativne na urovni jegeho aleje a okrem riverhouse aj architektonicky
Old May 28th, 2012, 03:27 PM   #3153
dvernik
Registered User

dvernik's Avatar

Likes (Received): 26

Quote:
Originally Posted by bochnicek View Post
prijemny dostojny chodnik, cyklotrasa
To asi hovoríme o nejakom inom projekte. Obrovským mínusom je nedostatočný priestor pre chodcov a cyklistov. Z pôvodnej širokej promenády polovicu zaberajú letné terasy a podobné veci. Zároveň sa však znásobilo množstvo ľudí na nábreží, ktorí sa tiesnia na jednej polovici nábrežia. 2,5 široká cyklotrasa je úplne minimum podľa normy a cca 2,5 m široký chodník je vhodný na nevyužívanú pešiu trasu na sídlisku a nie na promenádu. Pri RP mal byť voľný priestor pre chodcov aspoň 6 metrov (ale pokojne aj viac), aby sa dalo hovoriť o príjemnom a dôstojnom chodníku. Lebo takto je to v lete jedno veľké vyhýbanie sa protiidúcim chodcom a dávanie pozor na nevkročenie do dráhy cyklistom. Takže pešia a cyklistická doprava celé zle.
O ostatných chybách RP ani nehovorím.
dvernik no está en línea   Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 03:46 PM   #3154
staso
Registered User

staso's Avatar

Likes (Received): 5

a este v noci a skoro rano(hlavne za tmy) tam navrhujem posilnit hliadky. Ked som tam isiel do hotela v oktobri okolo 5tej, 6tej rano z baru si ma vybrala skupinka asi 10tich, ci mam cigo, tak sa smiali na tom, ze prisli ku niekomu a nevedel, co spravia, ci ho zacnu mlatit alebo ho nechaju tak, no na takeho turistu by to malo efekt, ze ba uz nikdy.
staso no está en línea   Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 03:51 PM   #3155
Anuris
Registered User

Likes (Received): 53

Rive Park je jedna nekulturna, sedliacka, kvazi luxusna diera. Presne vystihuje cele J&T.
Anuris no está en línea   Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 05:03 PM   #3156
Amrafel
Higher, better

Amrafel's Avatar

Likes (Received): 87

Tak potom som rád, že som sedliakom a River Park sa mi páči

projects & photos & history
Amrafel no está en línea   Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 05:21 PM   #3157
Phill
illuminatus

mne sa to tiez paci, ale to preto lebo som sedlak
Old May 28th, 2012, 07:25 PM   #3158
Anuris
Registered User

Keby ste oboja neboli taki vztahovacni, tak by ste ani nemuseli byt sedliakmi.

Kde som povedal, ze komu sa RP paci je sedliak? To ste si z toho odvodili vy sami... Ked napisem, ze je nejaka stavba skareda, tak ten komu sa bude pacit je skaredy?

Sedliacke je to v tom pristupe (a novozbohatlickej, malomestiackej, sedliackej mentalite, ktora stoji v jeho pozadi) vydojenia a zastavania pozemku do posledneho metra stvorcoveho bez ohladu na okolity kontext - vulgarne, necitlivo, iba s ohladom na maximalizaciu vymery komercne vyuzitelnych ploch a zisku z nich plynuceho. O dalsom cirkusoidnom vyvoji (bachnime tam vsetko mozne od trampolin az po tatransky parcik, aby sme si zvysili slabu navstevnost) a vsetkych dalsich "nuansach" (zapratanie promenady, pro forma cyklochodnik atd.) ani nehovorim... Aj v Eurovei si komercni prevadzkovatelia postupne privlastnili velku cast verejnych priestranstiev, ale Eurovea ma vyhodu v tom, ze je riesena dostatocne velkoryso a aj taketo straty este stale dokaze absorbovat bez fatalnych nasledkov na celkovom dojme, atraktivite a moznostiach pohybu ci oddychu pre beznych navstevnikov. Aj sposob jej dalsieho rozvoja nie je gycovity ako u RP (RP buduje tatransky disneyland, Eurovea sa decentne a velmi prijemne ozelenievava).

Takze nabuduce si usetrit urazene komentare a krutiacich smajlikov a nereagovat na kazdy subjektivny nazor vyjadrujuci individualne preferencie, pokial s nim nesuhlasim. Usetrime si taketo zbytocne slohove cvicenia, v ramci ktorych musim obhajovat legitimnost vlastneho subjektivneho nazoru.

Last edited by Anuris; May 28th, 2012 at 07:32 PM.
Old May 28th, 2012, 07:53 PM   #3159
Ondro
space hamster

Ondro's Avatar

Likes (Received): 27

Jááj, ale vy Slováčiská a tie vašie dvojhlásky. To úplne ale stráca čaro vynadať niekomu do sedliaka oproti záhoráckému, tvrdému a porádnému sedlákovi
Ale v podstate sme všetci tu sedliaci a malomeštiaci, veď tie naše dedinky, ktoré voláme akože "mestá" sa v normálnej krajine za mestá ani označiť nedajú. Čomu sa teda čuduješ?
Ondro no está en línea   Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 08:31 PM   #3160
Anuris
Registered User

Ale niektori z nas (myslim teraz cely narod a najma kadejakych velkopodnikatelov a developerov - nie konkretne tunajsich forumerov ) aj napriek tomu maju neustale potrebu hrat sa na svetovych - cim v konecnom dosledku este viacej zdoraznuju vlastnu malomestiackost a jej pripominanie je pre ich nabubrale ega mimoriadne urazlive... na rozdiel od ostatnych, ktori tu potrebu hrat sa na nieco viac, nez sami su, nemaju.

Inak, ja paradoxne ziadny roduverny Slovacisko nie som, kedze pochadzam z BA a tvrda a nespisovna mluva by mala byt mojim kazdodennym chlebickom. Ani neviem, preco som to napisal tak spisovne - mozno preto, ze vplyvom roznych Rytmusov a toho ako tento styl vyjadrovania, aspekty ktoreho sam dennodenne pouzivam, spotvorili k nemu zacinam mat podvedomy odpor...

Last edited by Anuris; May 28th, 2012 at 09:00 PM.

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules