|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#3141 |
|
illuminatus
Likes (Received): 162
|
fotečky River Parku
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...427_o.jpg?dl=1 http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...548_o.jpg?dl=1 z ich fb stránky : http://www.facebook.com/media/set/?s...0885652&type=3
|
|
|
#3142 | |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 117
|
Quote:
kazdopadne je vidno, ze mesto uz znezuiva PKO na to aby JT zase prihralo nejake fajnove pozemky ... pritom dohoda by mohla byt jednoducha vec, konecne uzavriet kauzu PKO a mesto da budovy za pozemky na kralovej hole a nech si tam developer robi co len chce 2 phill: no to vyzera este horsie ako jegeho alej a super im tam skoro cely den tieni river house .. no fakt exkluzivna lokalita
|
|
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Higher, better
Likes (Received): 87
|
aquila, nechcem byť zlý, ale tvoja snaha zhovadiť RP vyznieva občas komicky. Ako môžeš toto porovnávať s Jégého alejou?
![]() Ak to bol pokus o trolling, tak nabudúce tam daj aj meme
|
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3145 |
|
space hamster
Likes (Received): 27
|
Fúha, to by ma zaujímala tá kúpeľňa, keď bola až taká zlá.
|
|
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 51
|
Quote:
![]() Inak zaujimava odpoved. Keby som si uz musel vybrat byt v J.A., tak urcite na stranu Jegeho. Quote:
Fotky z výstavby v Bratislave ;) Last edited by fowner; May 27th, 2012 at 12:17 AM. |
||
|
|
|
|
|
#3147 |
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Ja na tych fotkach vidim jeden problem, ktory mne osobne zabija akykolvek pocit luxusu. A to je uroven sukromia. Ked si vezmeme ze nad urovnou tejto strany river house je hotel, tak tie terasy stracaju vyznam. Ked to mam povedat extremne, za luxus povazujem taku uroven sukromia, ze sa mozem producirovat trebars aj nahy na terase a nikto ma nebude vidiet (co je priklad napr toho mezonetu v III veziach co tu bol prezentovany). To pri RP nie je mozne, dokonca ani pri tom najvacsom, stresnom penthouse. Inak to nie je az take strasne, ale kvalita spracovania detailov, napr. spolocnych priestorov zial nezodpoveda cenovke.
|
|
|
|
|
|
#3148 |
|
|
amrafael, nie je to trolling, subjektivny nazor, okrem riverhouse je to temer to iste ako jegeho alej. nic tam nie je odlisne. dokonca aj nekvalitne prevedenie. paradoxne lokalita jegeho je mozno aj lepsia
a to vyzdvihovanie toho akoze nabrezia a akoze cyklsitickej cesty, ktora ide po kockach je usmevna
|
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
![]() S Jégeho alejou by som RP neporovnával, ale je to teda nepríjemne veľká masa s blokmi natlačenými na seba. Teraz po dvoch rokoch museli nanovo zakladať trávniky, lebo v tom tieni neprežili. A zelené plochy na nábreží zas vytlačili terasy reštaurácií. Je to projekt, ktorý mi dal len lavičky, bankomat, poštu a vzal mi spomienky na detstvo.
|
|
|
|
|
|
#3150 |
|
illuminatus
|
Tak to je mi fakt luto, ale keby sme tu mali riesit kazdeho spomienky na detstvo, mozeme v tomto meste vyhlasit stavebnu uzaveru
btw. Aquila. Ja viem co ti na tomto projekte chyba, jedna poriadna MUK a prijazdova cesta do obyvacky
|
|
|
#3151 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
![]() To mi je jasné, ja už iba objasňujem moju zaujatosť voči RP. Dalo sa to citlivejšie zasadiť do tej lokality, ale čo už... |
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
|
Quote:
tam by rozhodne ziadna MUK nemala byt.. vsak je do neba volajuce, ze developer dostal pozemky za cca 2500 skk m2 a mesto obatom od neho odkupovalo za cca 11000 skk/m2 pozemky pod cestou, ktora ta stala .. a tych perliciek by sa dalo najist viac.. a ta obrovska masa od ulice, na neexistujuca promenada .. proste je to hnus velebnosti .. kvalitativne na urovni jegeho aleje a okrem riverhouse aj architektonicky |
|
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Registered User
Likes (Received): 26
|
To asi hovoríme o nejakom inom projekte. Obrovským mínusom je nedostatočný priestor pre chodcov a cyklistov. Z pôvodnej širokej promenády polovicu zaberajú letné terasy a podobné veci. Zároveň sa však znásobilo množstvo ľudí na nábreží, ktorí sa tiesnia na jednej polovici nábrežia. 2,5 široká cyklotrasa je úplne minimum podľa normy a cca 2,5 m široký chodník je vhodný na nevyužívanú pešiu trasu na sídlisku a nie na promenádu. Pri RP mal byť voľný priestor pre chodcov aspoň 6 metrov (ale pokojne aj viac), aby sa dalo hovoriť o príjemnom a dôstojnom chodníku. Lebo takto je to v lete jedno veľké vyhýbanie sa protiidúcim chodcom a dávanie pozor na nevkročenie do dráhy cyklistom. Takže pešia a cyklistická doprava celé zle.
O ostatných chybách RP ani nehovorím. |
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
a este v noci a skoro rano(hlavne za tmy) tam navrhujem posilnit hliadky. Ked som tam isiel do hotela v oktobri okolo 5tej, 6tej rano z baru si ma vybrala skupinka asi 10tich, ci mam cigo, tak sa smiali na tom, ze prisli ku niekomu a nevedel, co spravia, ci ho zacnu mlatit alebo ho nechaju tak, no na takeho turistu by to malo efekt, ze ba uz nikdy.
|
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Rive Park je jedna nekulturna, sedliacka, kvazi luxusna diera. Presne vystihuje cele J&T.
|
|
|
|
|
|
#3157 |
|
illuminatus
|
mne sa to tiez paci, ale to preto lebo som sedlak
|
|
|
#3158 |
|
Registered User
|
Keby ste oboja neboli taki vztahovacni, tak by ste ani nemuseli byt sedliakmi.
![]() Kde som povedal, ze komu sa RP paci je sedliak? To ste si z toho odvodili vy sami... Ked napisem, ze je nejaka stavba skareda, tak ten komu sa bude pacit je skaredy? ![]() Sedliacke je to v tom pristupe (a novozbohatlickej, malomestiackej, sedliackej mentalite, ktora stoji v jeho pozadi) vydojenia a zastavania pozemku do posledneho metra stvorcoveho bez ohladu na okolity kontext - vulgarne, necitlivo, iba s ohladom na maximalizaciu vymery komercne vyuzitelnych ploch a zisku z nich plynuceho. O dalsom cirkusoidnom vyvoji (bachnime tam vsetko mozne od trampolin az po tatransky parcik, aby sme si zvysili slabu navstevnost) a vsetkych dalsich "nuansach" (zapratanie promenady, pro forma cyklochodnik atd.) ani nehovorim... Aj v Eurovei si komercni prevadzkovatelia postupne privlastnili velku cast verejnych priestranstiev, ale Eurovea ma vyhodu v tom, ze je riesena dostatocne velkoryso a aj taketo straty este stale dokaze absorbovat bez fatalnych nasledkov na celkovom dojme, atraktivite a moznostiach pohybu ci oddychu pre beznych navstevnikov. Aj sposob jej dalsieho rozvoja nie je gycovity ako u RP (RP buduje tatransky disneyland, Eurovea sa decentne a velmi prijemne ozelenievava). Takze nabuduce si usetrit urazene komentare a krutiacich smajlikov a nereagovat na kazdy subjektivny nazor vyjadrujuci individualne preferencie, pokial s nim nesuhlasim. Usetrime si taketo zbytocne slohove cvicenia, v ramci ktorych musim obhajovat legitimnost vlastneho subjektivneho nazoru.
Last edited by Anuris; May 28th, 2012 at 07:32 PM. |
|
|
|
|
|
#3159 |
|
space hamster
Likes (Received): 27
|
Jááj, ale vy Slováčiská a tie vašie dvojhlásky. To úplne ale stráca čaro vynadať niekomu do sedliaka oproti záhoráckému, tvrdému a porádnému sedlákovi ![]() Ale v podstate sme všetci tu sedliaci a malomeštiaci, veď tie naše dedinky, ktoré voláme akože "mestá" sa v normálnej krajine za mestá ani označiť nedajú. Čomu sa teda čuduješ?
|
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Registered User
|
Ale niektori z nas (myslim teraz cely narod a najma kadejakych velkopodnikatelov a developerov - nie konkretne tunajsich forumerov
) aj napriek tomu maju neustale potrebu hrat sa na svetovych - cim v konecnom dosledku este viacej zdoraznuju vlastnu malomestiackost a jej pripominanie je pre ich nabubrale ega mimoriadne urazlive... na rozdiel od ostatnych, ktori tu potrebu hrat sa na nieco viac, nez sami su, nemaju. ![]() Inak, ja paradoxne ziadny roduverny Slovacisko nie som, kedze pochadzam z BA a tvrda a nespisovna mluva by mala byt mojim kazdodennym chlebickom. Ani neviem, preco som to napisal tak spisovne - mozno preto, ze vplyvom roznych Rytmusov a toho ako tento styl vyjadrovania, aspekty ktoreho sam dennodenne pouzivam, spotvorili k nemu zacinam mat podvedomy odpor...
Last edited by Anuris; May 28th, 2012 at 09:00 PM. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|