daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Infrastructure & Transport

Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility

Reply

Thread Tools Display Modes
Old May 25th, 2012, 04:14 AM   #6641
empyrion
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by danielstan View Post
Pe blog cel mai bun ministru al transporturilor de dupa 1989 scrie simplu, la timpul trecut, fara sa mentioneze contracte semnate si nefinalizate:
"În țară am construit 600 de km de autostradă și 3.000 de km de drumuri naționale."

Vorba ceea:
"Hotule cu 3 camasi
Una ai si 2 cosi"
Ma indoiesc ca a scris dumneaei. O secretara/secretar mai mult ca sigur, motiv pentru care sugerez sa aiba grija la formulari si sa corecteze daca inca urmareste acest site.

Sponsored Links

Old May 25th, 2012, 08:32 AM   #6642
Kidu
Aradean

Kidu's Avatar

Likes (Received): 90

O fi scris Pistru si cum asta e atat de prost incat nu stie sa numere, a iesit ce a iesit.
Old May 25th, 2012, 12:35 PM   #6643
danielstan
Registered User

danielstan's Avatar

Location: Pitesti, RO // Helsinki Final Act 1975, Point 3) Inviolability of frontiers
Likes (Received): 37

De-aia isi iau politicienii un purtator de cuvant:
- daca zice o prostie, e vinovat slujbasul, nu ditamai ministrul
danielstan no está en línea   Reply With Quote
Old May 25th, 2012, 01:54 PM   #6644
emilul
securistofob

emilul's Avatar

cica si CV-ul lui era-sa-fie-ministru la educactie cu innot si Standford era tehnoredactat de o secretara in viteza...si a ras de ministra o tara intreaga...si pentru ca tras de par un stagiu la un institut conectat la Stanford scornind o diploma...nu a fost numita ministru...de ce sa fim mai ingaduitori cu Boagiu?
"Şi cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spaţiului ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui William Gabriel Brânză." Magda Jianu, Profesor Universitatea Bucuresti, Director in MEN.

Last edited by emilul; May 25th, 2012 at 02:01 PM.
emilul no está en línea   Reply With Quote
Old May 25th, 2012, 02:49 PM   #6645
ro.cologne
Registered User

ro.cologne's Avatar

Likes (Received): 73

Quote:
Bulgaria construieşte o autostradă de 300 km, în parteneriat cu Turcia şi Qatar

Bulgaria, Turcia şi Qatar au convenit înfiinţarea unei companii de proiect pentru construcţia unei autostrăzi de 300 kilometri de la Ruse până la Svilengrad, la graniţa cu Grecia şi Turcia, a anunţat Ministerul Construcţiilor de la Sofia, potrivit Reuters.

Autostrada va străbate teritoriul Bulgariei de la nord la sud, conectând graniţa cu România de frontiera cu Grecia şi Turcia.

"La întâlnirea premierilor Bulgariei, Qatarului şi Turciei au fost purtate discuţii tehnice privind construcţia unei autostrăzi Ruse - Svilengrad prin parteneriat public-privat", a declarat joi seara, într-o conferinţă de presă, ministrul bulgar al Construcţiilor, Lilyana Pavlova.

Săptămâna trecută, premierii celor trei state au convenit să analizeze proiecte comune de infrastructură, inclusiv construcţia unei autostrăzi care să conecteze podul Giurgiu - Ruse cu Istanbulul.

Pavlova a precizat că proiectul ar trebui finalizat în termen de patru ani şi va costa aproximativ 1,5 miliarde leva, sumă care reprezintă 766 milioane euro (2,5mio/km??? prin muntii balcani???) la cel mai recent curs de schimb.

"Nu este un proiect sprijinit de UE. (coridorul IX??? sau mai fac o autostrada paralela??? )Va fi realizat ca proiect comun cu participarea celor trei ţări", a afirmat premierul bulgar Boiko Borisov, prezent de asemenea la conferinţă.

Săptămâna trecută, premierul din Qatar, Şeicul Hamad Bin Jassim al-Thani, a declarat că emiratul va depozita 200 milioane de dolari (160 milioane euro) la banca centrală a Bulgariei drept garanţie privind intenţiile serioase de investiţii în ţară.

Qatar a anunţat că va investi 100 milioane euro, într-o perioadă de un an, în agricultură, turism, infrastructură şi alte proiecte în Bulgaria.
http://www.zf.ro/business-internatio...-qatar-9669366

Au intrat bulgarii cumva in campania electorala??
ro.cologne no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 06:38 PM   #6646
flanker1
Registered User

Likes (Received): 8

Anca Boagiu, invitat special la Gândul LIVE. Discuţie despre autostrăzile din România

http://www.gandul.info/news/anca-boa...omania-9693056
flanker1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 09:00 PM   #6647
penad2007
Registered User

Likes (Received): 54

Poate par putin nebun cu urmatoarea propunere:
Ce ar fi daca ar trimite toti un email la MT pe urmatarele adrese:
Directia Generala Informare Publica si Comunicare: bpresa5@mt.ro
Sugestii si comentarii in legatura cu site-ul la: webmaster@mt.ro
si am intreba: Care este motivul pentru care nu semai posteaza filmulete cu stadiul lucrarilor de pe autostrazi?
Ce spuneti?
penad2007 no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 09:45 PM   #6648
Junkyardette
Registered User

Likes (Received): 1

Nu stiu daca adresele sunt bune, webmaster cel putin cred ca e dead-end, fiind adresa administratorului site-ului care nu are legatura cu deciziile institutiei. Poate fi si externalizat serviciul IT.

Ideea e buna, dar sa ne focalizam pe o singura adresa si eventual cineva care are o pozitie din care poate da raspunsuri catre presa Si eventual timp de 1 sapt sa trimitem zilnic, si cred ca se satura. Poate ne trezim si noi cu DIICOT-ul pe urmele noastre din cauza asta, spam intentionat

Cum bine spunea cineva pe forum, o sa ajungem si noi "luati forumul de infrastructura si bagati-l in duba".
Junkyardette no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 09:58 PM   #6649
penad2007
Registered User

Quote:
Originally Posted by Junkyardette View Post
Nu stiu daca adresele sunt bune, webmaster cel putin cred ca e dead-end, fiind adresa administratorului site-ului care nu are legatura cu deciziile institutiei. Poate fi si externalizat serviciul IT.

Ideea e buna, dar sa ne focalizam pe o singura adresa si eventual cineva care are o pozitie din care poate da raspunsuri catre presa Si eventual timp de 1 sapt sa trimitem zilnic, si cred ca se satura. Poate ne trezim si noi cu DIICOT-ul pe urmele noastre din cauza asta, spam intentionat

Cum bine spunea cineva pe forum, o sa ajungem si noi "luati forumul de infrastructura si bagati-l in duba".

Eu sunt de acord.
Old May 31st, 2012, 11:27 PM   #6650
Baiazid
Registered User

Baiazid's Avatar

Likes (Received): 360

Quote:
Originally Posted by flanker1 View Post
Anca Boagiu, invitat special la Gândul LIVE. Discuţie despre autostrăzile din România

http://www.gandul.info/news/anca-boa...omania-9693056
Incredibil de slab pregatit jurnalistul. Pe langa subiect...
Baiazid no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 12:40 AM   #6651
lecar
Registered User

Ala nu-i jurnalism. E o autosuficienta crasa. PENIBIL! Si cazul nu e unic. Incompetenta asta e generalizata in jurnalismul romanesc. Fantastic ce m-a putut enerva respectivul papagal. Ce ton superior, ce lipsa de responsabilitate pentru ce spune, ce lipsa de pregatire! Ca de cunostinte nici nu poate fi vorba... Jalnic!
lecar no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 02:04 AM   #6652
anitzei
Registered User

Likes (Received): 27

Eu chiar nu-i inteleg pe 'jurnalistii' care nu se pregatesc (documenteaza) inainte de a discuta despre un anumit subiect.

In cazul reporterului asta, noi (cei care citim/activam pe forumuri de specialitate) avem idee despre ce se intampla.
Dar un om de rand care urmareste emisiunea, sunt convins ca ar crede gogosile si insinuarile..
anitzei no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 07:09 AM   #6653
delacroix
Registered User

Likes (Received): 14

Multe minciuni, putine realizari.
delacroix no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 08:29 AM   #6654
bogdymol
bogdymol

bogdymol's Avatar

Likes (Received): 520

Cum înaintează şantierele de autostrăzi în România: avans de sub 0,1% pe Suplacu de Barcău-Borş în trei luni

My clinched highways: driver | passenger
My flightdiary statistics
join eRepublik!
bogdymol no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 08:56 AM   #6655
penad2007
Registered User

Mai face vreo comisie MT pentru Nadlac -Arad lotul nr 1 si Lugoj - Deva, lotul 1 ????
Old June 1st, 2012, 11:06 AM   #6656
athosga
Registered User

Likes (Received): 17

M-am uitat la interviu.
A fost foarte penibil cand jurnalistul s-a luat de tronsonul Timisoara-Lugoj si a inceput sa vorbeasca despre "peticuri" de autostrada. La fel si cand s-a vaitat ca nu au fost date autostrazi in folosinta in timpul mandatului doamnei Boagiu. Ca nu intelege subiectul sau a fost rau intentionat, nu stiu, dar nici nu conteaza. E penibil in ambele cazuri.
athosga no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 12:52 PM   #6657
notes
Registered User

notes's Avatar

Likes (Received): 60

Quote:
Originally Posted by athosga View Post
M-am uitat la interviu.
A fost foarte penibil cand jurnalistul s-a luat de tronsonul Timisoara-Lugoj si a inceput sa vorbeasca despre "peticuri" de autostrada. La fel si cand s-a vaitat ca nu au fost date autostrazi in folosinta in timpul mandatului doamnei Boagiu. Ca nu intelege subiectul sau a fost rau intentionat, nu stiu, dar nici nu conteaza. E penibil in ambele cazuri.
Eu nu m-am uitat la interviu
Adevarul este ca noi (romanii), din pacate, nici nu suntem prea obisnuiti cu strategii si moduri de constructie a autostrazilor. De aceea ne trezim cu tot felul de intrebari gen "da' de ce nu o facem toata odata, de ce s-a impartit pe loturi?", sau "de ce nu se incepe dinspre vest spre est autostrada?". Pe de alta parte, cati mai stau sa contabilizeze pe timpul carei guvernari au demarat lucrarile, cine le-a "executat" in cea mai mare parte, cine a intreprins formalitatile de proiectare, contractare, etc.? Foarte multi oameni de rand vad ca X-ulescu a taiat panglica la autostrada, deci el a facut-o sau macar are cel mai mare merit.
notes no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 01:43 PM   #6658
alecu26
Registered User

Likes (Received): 128

acum ma uit si eu la interviu:

Se pare ca intentionat se evita precizarea locatiei unde s-au facut descoperirile....dar deja am auzit ca au aparut diferiti in zona cu detectoare de metale.

Tipa aia de la arheologie...o cunosc indirect si are deja 2 doctorate. Pe baza la ce a gasit acolo vrea sa-si faca al 3lea.

Si o informatie inside: intradevar una din descoperiri este exceptionala, si a fost o uimire si pentru arheologi care nu banuiau ca acolo vor gasi si urme de locuire daca.

Se stia de locuire preistorica undeva 5000-6000 BC, se stia de epoca bronzului 800-900 BC (din care s-au si gasit mai multe piese de bronz in lunile trecute)...dar acum s-au gasit chestii foarte interesante si pretioase de care nu se stia ca ar putea fi in zona.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 02:05 PM   #6659
Baiazid
Registered User

Baiazid's Avatar

Likes (Received): 360

Quote:
Originally Posted by notes View Post
Foarte multi oameni de rand vad ca X-ulescu a taiat panglica la autostrada, deci el a facut-o sau macar are cel mai mare merit.
Si exact acest tip de analiza primitiva a cetateanului votant este cea cu care el singur isi taie craca de sub picioare. Pentru ca reactia fireasca a politicianului in fata acestei precaritati in gandire este sa se ocupe exclusiv de proiecte la care le poate taia panglica in timpul mandatului, eventual sau ideal chiar in prag de alegeri. Pentru ca interesul politicianului este sa fie (re)ales.

Pretentia ca politicianul sa aiba o constiinta de nivel superior poporului care-l alege, respectiv ca politicianul sa gandeasca strategii de termen lung la care el nu poate taia nici o panglic, este o totala ipocrizie din partea cetateanului. Pentru ca inseamna ca politicianul sa desfasoare o activitate intensa pentru un bine public pentru care el nu va primi nici macar recunoastere a meritelor. Cine si de ce ar face asta?! Numai pentru a-si multumi propria-i constiinta inalta?! Ha!
Baiazid no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2012, 02:59 PM   #6660
victoris
Registered User

Likes (Received): 16

Quote:
Originally Posted by alecu26 View Post
acum ma uit si eu la interviu:

Se pare ca intentionat se evita precizarea locatiei unde s-au facut descoperirile....dar deja am auzit ca au aparut diferiti in zona cu detectoare de metale.

Tipa aia de la arheologie...o cunosc indirect si are deja 2 doctorate. Pe baza la ce a gasit acolo vrea sa-si faca al 3lea.

Si o informatie inside: intradevar una din descoperiri este exceptionala, si a fost o uimire si pentru arheologi care nu banuiau ca acolo vor gasi si urme de locuire daca.

Se stia de locuire preistorica undeva 5000-6000 BC, se stia de epoca bronzului 800-900 BC (din care s-au si gasit mai multe piese de bronz in lunile trecute)...dar acum s-au gasit chestii foarte interesante si pretioase de care nu se stia ca ar putea fi in zona.
Despre ce descoperire vorbesti nea Alecu?
Daca se vorbea despre ea in interviu, spun dinainte ca nu l-am urmarit
victoris no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
autostrada, motorways, romania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules