|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2481 |
|
Moderator
Likes (Received): 40
|
Csak furcsa nekem, hogy a fák fölé nehogy érjen, de a piros meg sárga fű az oké.
|
|
|
#2482 |
|
Registered User
Likes (Received): 351
|
Mondom, hogy nem fű
Egyébként a nyugati (magas) oldal igencsak a fák fölé ér, vagy épp egy szintben van. Ezek alapján az lenne a bravúr, ha tudnának olyan 20 ezres stadiont építeni, ami a kiemelkedik a fák közül. Szóval úgy néz ki, hogy a fakorona magasságának nem volt és nem is nagyon lehetett nagy hatása a stadion tetjének magasságára. Ebbe a magasságkorlátba simán belefér egy 25 ezres stadion is.
|
|
|
|
|
|
#2483 |
|
SkyscraperToBudapest
Likes (Received): 164
|
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Centrum
Interregionális, Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ http://epiteszforum.hu/node/21181 Némelyik oldalrol nem is rossz: ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#2484 |
|
SkyscraperToBudapest
Likes (Received): 164
|
Az ipari gyógyszergyártási technológiák magas szintű elsajátítása érdekében kísérleti üzemet adtak át csütörtökön a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Gyógyszerésztudományi Karának gyógyszertechnológiai tanszékén.
http://epulettar.hu/cikk/debrecen-ki...zemet-adtak-at |
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Registered User
|
Ködszínházra is pályázik Debrecen
Pénzt adna az EU turisztikai fejlesztésre. Sokat. Debrecenben többek között a csónakázótó helyére vízi attrakciót tervez az önkormányzat. De újjáélesztenék a környékét is. Az Észak-alföldi Operatív Program keretében közzétett versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztésre 2,11 milliárd forintot lehet nyerni; pályázni lehet gyógyhelyfejlesztésre is, amit a jövő heti közgyűlés tárgyal. Az első fordulóban megvalósíthatósági tanulmányt kell benyújtani a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amit ha jónak találnak és rábólint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is, a második fordulóba már a részletes műszaki terveket várják. Idén őszig. Burkolat, vécé, kamera Kósa Lajos előterjesztésében az áll, a Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdő parkerdejében elnevezésű projektjavaslat a villamos vonalát és a csónakázótavat érinti. Végre rendbehoznák a 15 éve árválkodó és porladó szabadtéri színpadot. A parkerdő központi terét és a gyalogutakat leburkolnák, esőbeállót építenének, de készülnének vécék is. A Békás-tavat kikotornák, új kutat furnának, hogy új éltre keljen és megújítanák környezetében a növényvilágot is. A fejlesztéseket kamerarendszerrel védenék. A csónakázótó helyén ködszínháznak, vízi attrakciónak örülhetnének a helyiek; ugyanitt mélygarázs is épülne a stadion-projekt fejlesztéseivel összhangban. A projekt a helyi TDM szervezet, a Debreceni Gyógyfürdő Kft., illetve a Főnix Rendezvényszervező Kft. szakmai támogatásával valósul meg. Meglátjuk! http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-...cen/0525172751 |
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Oslo sympathisant
Likes (Received): 303
|
Azmegmiaz, hogy ködszínház? Vagy senki sem meri megkérdezni?
|
|
|
#2487 |
|
Moderator
Likes (Received): 40
|
Ülsz a ködben, és nézed, amit nem látsz a ködtől...gondolom én.
|
|
|
#2488 |
|
Registered User
Likes (Received): 100
|
Egy hosszabb interjú Bordás Péterrel, a Nagyerdei Stadion tervezőjével, a tervezés folyamatáról és nehézségeiről. Azt is megtudhatjuk, mi közük a nagyerdei hőscincéreknek a stadionhoz.
![]() Érdemes elolvasni! A Nagyerdő olyan adottság, ami mellett nem lehet elmenni http://hg.hu/cikk/epiteszet/14506-a-...lehet-elmenni# |
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Registered User
|
![]() Megelőztél! ![]() Tényleg érdemes elolvasni! |
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#2491 |
|
Registered User
|
Épülhetnek a műfüves pályák Debrecenben
2012. május 31. Három általános iskola területén és a Jégcsarnok mellett építenek 20-szor 40-es pályát. A város önrésze összesen 87 millió forint. Márciusban hirdetett pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetség focipályák építésére. Amint arról korábban a Dehir.hu is beszámolt, Debreceni is pályázott. Négy helyszínen, a Jégcsarnok mellett, a Dózsa György Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola és a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola területén szerettek volna egy-egy kisméretű, 20-szor 40 méteres műfüves pályát építeni ![]() Négy helyszínen épülhetnek a műfüves pályák Az MLSZ április 24-én hozott döntést, a debreceni pályázat tartaléklistára került, ugyanakkor jelezték, hogy amennyiben a pályaépítés első üteme alatt (május-június) valamelyik nyertes önkormányzat visszalép, elképzelhető, hogy az építkezés a debreceni helyszíneken hamarabb elkezdődik. Ez meg is történt, május 24-én kapott levelet az önkormányzat, eszerint épülhetnek a pályák. Az önkormányzatnak 30 százalékos önrészt kell biztosítania a beruházásról, ez a négy focipálya esetében összesen bruttó 87 millió forint. Kósa Lajos csütörtökön azt javasolta a közgyűlésnek, a 2012-es költségvetésben biztosítsák erre a forrást. Az előterjesztést vita és hozzászólás nélkül fogadták el a képviselők. Papp László alpolgármester korábban azt mondta, a három fent említett iskolákban a jövőben futballosztályt is indítanának. http://www.dehir.hu/debrecen/epulhet...en/2012/05/31/ |
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Registered User
|
Csaknem 200 millió forintból fejlesztették a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjét.
Az uniós projekt keretében megtörtént a kertben élő állatfajok élőhelyének bővítése, a kert természetes növénytársulásainak rekonstrukciója, valamint a védett, fokozottan védett és veszélyeztetett növényfajok továbbszaporítása is. Mindezek mellett megtörtént a Pálma-, Orchidea- és Kaktuszház fűtési rendszerének korszerűsítése modern öntözőrendszer kiépítése is. A botanikus kertnek évente mintegy 25 ezer látogatója van, de várhatóan a fejlesztések miatt még többen érdeklődnek majd a létesítmény iránt. http://www.hajdupress.hu/?cikk=18127 |
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Registered User
|
2-es villamos: péntektől ketyeg a napi 10 milliós kötbér
2012. május 31. 14:01 Csütörtökön járt le a határidő a 2-es villamos pályájának megépítésére, de az ATK konzorcium nem tudta befejezni a munkát. Kósa Lajos polgármester tájékoztatóján azt mondta: péntektől napi 10 millió forint kötbért követel a cégtől a város, emellett lehívja az összesen egymilliárd forintos bankgaranciát. A független mérnökök felmérése szerint a pálya 23 százalékban, a teljes beruházás – mivel a remíz jobban áll – 32 százalékban készült el. A szerződésben az állt, hogy május 31-ig a teljes beruházással végeznek, ha nem, akkor a cég kötbért fizet. Az önkormányzat benyújtja igényét, így napi 10 millió forintot, összességében maximálisan 900 millió forintot követel a fővállalkozótól. Emellett lehívja a két részletből álló, összességében több mint egymilliárd forintos bankgaranciát. Ha 14 nap múlva nincs kész a beruházás – erre gyakorlatilag nincs esély -, akkor a város új közbeszerzési eljárást ír ki, és ha az elsőre sikeres, akkor még ebben az évben szerződhet az önkormányzat, így jövő év őszén fejeződhet be a munka. Az első CAF-villamos jövő márciusban érkezik, aminek a jogszabályok szerint 10 ezer kilométert kell próbajáratban közlekedni. Ezt a pályaépítés csúszása nem érinti, mert az új járművek a Petőfi tér és a Debrecen Pláza közötti közös szakaszon közlekedhetnek. Addig, amíg nincs meg az új kivitelező, a város visszaveszi a munkaterületeket, és azt ideiglenes helyreállítja, hogy azt a tömegközlekedés és az autós közlekedés használhassa. Erre az önkormányzat 30 millió forintot különített el. http://www.dehir.hu/debrecen/2-es-vi...er/2012/05/31/ |
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Registered User
|
Az utóbbi napokban egyre több cikk, interjú jelenik meg a stadionnal kapcsolatban. Összeszedtem az új információkat összegzésként:
- Az üzemeltetési, fenntartási költségeket 100-150 millió Ft-ra kalkulálják évente, amit az üzlethelyiségek és egyéb szolgáltatások bérleti díjaiból, valamint a stadion saját bevételeiből (étterem, esküvők, termékbemutatók, egyéb rendezvények) szeretnének fedezni. http://www.dehir.hu/debrecen/a-kepvi...it/2012/05/31/ - A Csónakázó-tó helyén építendő mélygarázs, ködszínház, és a Békás-tó rendbetétele egy másik pályázati forrásból készülne el 2,1 Mrd Ft értékben. Valószínűleg ez nem fért volna be a keretbe, ezért kellett új forrás után nézni. http://www.dehir.hu/debrecen/uj-korforg ... 012/05/30/ - A stadion kialakításánál ún. LEED Gold minősítésre törekszenek, melynek lényege a környezet- és energiatudatosság. Az 1998 óta használt, amerikai eredetű minősítési rendszernek négy fokozata van, az Arany a második legmagasabb kategória. - A keleti oldalon összesen 19 sor, a nyugati főlelátón 34 sor lesz (megszámoltan nagy felbontású képeken). A lelátó lejtése a felső soroknál 34 fok, az alsónál és a keleti oldalon (becslésem szerint) 30 fok körül lesz. Tehát nem lesz túlságosan "lapos", ami fontos a hangulat és akusztika szempontjából. - A kiszolgáló helyiségek (öltözők, sajtó, konferenciatermek, stb.) túlnyomó többsége a Nyugati oldalon kap helyet, kisebb részük a Keletin (fitness-centrum). - A tetőszerkezet teljes egészében transzparens lesz, azaz a fény nagy részét átengedi. Egyrészt környzetvédelmi szempontból (fű benapozása), másrészt praktikussági okokból (árnyék-hatásnál nem lesz túl nagy kontraszt pl. TV-közvetítéseknél). Valamint esztétikai szempontból (beleolvad a nagyerdei környezetbe). - Akusztikusokat is bevontak, mit hová tervezzenek, így "bentragad" a hang és érvényesül az aréna hatás. - A végére hagytam a legfontosabbat: a Nagyerdőn élő hőscincérek élőhelyét nem bolygatták meg, tovább élhetik megszokott életüket!
|
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Registered User
|
![]() A legfontosabbra reagálva: Érdekes és ritka bogár ez a hőscincér, de én nagyon nem vagyok velük megbarátkozva. Ha egyszer beeszik magukat, akkor nagyon csúnyán eltudnak intézni egy megtermett idős tölgyet is. Ráadásul elég rémisztőek is hatalmas méretükkel a fák kérgén napozgatva. Én csak tisztes (1-2 méteres) távolságból vagyok hajlandó csodálni őket
|
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Oslo sympathisant
Likes (Received): 303
|
Nekem sem a kedvenc bogaram, de:Quote:
|
|
|
|
#2498 |
|
Registered User
|
Igen, ezt én is olvastam, de nekem úgy tűnik, hogy egész jó állapotban lévő tölgyekbe is befészkelik magukat, annak pedig az lesz a vége, hogy totálisan szétfúrják az egészet, amit vagy túlél a fa, vagy nem. De inkább nem. Illetve ott van az a "rendszerint" szócska, ami arra utal, hogy egészséges fákat is megtámadhatnak, amit időnként meg is tesznek sajnos. Illetve nem biztos, hogy egy kis mértékben károsodott fa nem élhetne még nagyon sokáig, ha a hőscincérek nem ennék bele magukat, ezzel súlyosan elmélyítve a kisebb károkat és rohamosan felgyorsítva a fa pusztulását. Én támogatom, hogy óvni kell ezt a veszélyeztetett fajt, de nagyon úgy tűnik, hogy ennek bizony vannak árnyoldalai is. A valamit valamiért tipikus esete ez.
Last edited by Ultra84; May 31st, 2012 at 09:26 PM. |
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Registered User
|
Ködszínház definíciója:
"Ez egy olyan tér, ahol fényjátékkal megvilágított vízpára adja a különböző műsorok díszletét. Európában több ilyen működik, hazánkban egyedi attrakció lenne." http://www.haon.hu/talan-megujul-veg...nak-ki/1996502 |
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Registered User
Likes (Received): 167
|
http://www.dehir.hu/debrecen/kosa-sz...al/2012/06/01/
Ennyit a tökéletes projektről, pedig hogy harsogták, hogy milyen tökéletes a lebonyolítás...Lehet kár volt a szegedi prijekt fikázása?
|
![]() |
| Tags |
| civis város, debrecen, sere kesh |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|