daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Војводина

Војводина VojvodinaGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old March 17th, 2012, 02:39 AM   #601
gorowell
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by makimax View Post
Dobra vest....nadam se da je kupac ozbiljan.
Bilo bi steta da toliki hotel propada kao sto je do sada..http://www.soinfo.org/vesti/vest/102...acion-prodat-/
Mašala...
gorowell no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old April 4th, 2012, 12:43 AM   #602
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
НА ГРАДИЛИШТИМА „ЧИСТОЋЕ“, РАДИ СЕ ВРЕДНО И БРЗО
27.03.2012


Да пролеће није стигло само на странице календара потврђују и градилишта сомборског Јавног комуналног предузећа „Чистоћа“. Парк „Селенча“ се уређује, ради се на изградњи Рециклажног центра, уређују се зелене и цветне површине у граду, а 26. марта почела је и акција „Месец чистоће“.

Градилишта су обишли градоначелник Сомбора Немања Делић, председник Скупштине града Сомбора Синиша Лазић и Андрија Пензеш, директор ЈКП „Чистоћа“.

- Град Сомбор и ЈКП „Чистоћа“ урадили су много на уређењу града и покренули нове пројекте. Последњих година урађено је неколико капиталних ствари. Организованим изношењем смећа покривен је већи део територије града Сомбора, тако да то више није привилегија само градског језгра, већ се смеће износи и из већине насељених места. Актуелна је и изградња прихватилишта за псе и мачке луталице и изградња Рециклажног центра као капиталног од значаја за управљање комуналним отпадом. Уређен је велики део зелених површина, пешачких стази и Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ је успело да очува све функције и напреди своју делатност – казао је градоначелник Делић приликом обиласка градилишта и додао да је очигледно да грађани прихватају акцију „Месец чистоће“ и изразио уверење да ће Град свакодневно бити уређенији и лепши.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Андрија Пензеш, навео је да „Месец чистоће“ и ове године почиње на Апатинском путу, преко Централе и Буковца и обухватиће 330 градских улица.

- Током акције односиће се нестандардни отпад, а акција „Месец чистоће“ трајаће до 03. маја 2012. године – рекао је, осим осталог, Пензеш.

Уређење парка „Селенча“ у завршној је фази и према проценама директора „Чистоће“ требало би да се оконча за петнаестак дана. Радници „Чистоће“ уредили су зелене површине, заменили урбани мобилијар, а „Сомборпутеви“ поставили нове пешачке стазе.p

Председник Скупштине града Сомбора Синиша Лазић, изразио је задовољство што је пројекат уређења парка „Селенча“ кандидован као један од пројеката који ће се у 2012. години финансирати средствима из буџета Града.

- Овај простор је био непримерено и небезбедно место у најурбанијем и најнасељенијем делу града. Уређењем и хомогенизацијом овог простора и повезивањем са дечјим вртићем, верујем да ће се људи овде одмарати, деца играти и проводити леп део дана. Водимо рачуна о ревитализацији зеленила, а наредни пројекат који ћемо кандидовати за реализацију је уређење шумице у Роковцима. Тиме би се практично овај део града повезао са каналом, а када се заврши шеталиште поред канала све ће добити један потпуно нови садржај. Кроз све активности које спроводимо види се да водимо рачуна о здравој животној средини, што потврђује и избор биљака које се саде и које у фази цветања не садрже алергене – рекао је Лазић.

За уређење парка „Селенча“ буџетом Града опредељено је четири милиона динара.

Пројекат изградње Рециклажног центра спада међу највеће пројекте града Сомбора, а реализује се у оквиру qакције „Очистимо Србију“ и средстава које је обезбедила Влада Републике Србије. Средства ће се издвајати по фазама изградње, а укупно за изградњу Рециклажног центра обезбеђено је 45 милиона динара.

- Ово је конкретизација једног великог пројекта који ће се завршити једном инвестицијом од око 40 милиона евра и управљање отпадом биће финализовано на Ранчеву, где ће бити изграђен савремени центар по угледу на центре у Европи. Споразум о томе потписало је пет општина и са пројектима за управљање отпадом и одрживу животну средину партиципираћемо ка европским фондовима– навео је председник Скупштине града Сомбора Лазић.


http://www.sombor.rs/news/na-gradili...-vredno-i-brzo
__________________

geometarkv liked this post
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old April 7th, 2012, 03:39 PM   #603
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Изгорео Тржни центар “Базар” у Сомбору (ВИДЕО)
29. Март 2012.


http://www.telegraf.rs/vesti/141743-...-somboru-video
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old April 23rd, 2012, 06:06 PM   #604
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
ОД 24. АПРИЛА УЛИЦА СОЊЕ МАРИНКОВИЋ ЗАТВОРЕНА ЗА САОБРАЋАЈУлица Соње Маринковић и део Подгоричке улице од 24. априла 2012. године, биће затворене за саобраћај. Обустава саобраћаја трајаће три месеца, односно за време извођења радова на реконструкцији коловоза, тротоара, водоводних инсталација, ниско-напонске мреже електричне енергије, јавне расвете, кабловске телевизије и топловода.

Вредност радова износи 75 милиона динара, а финансирају се из средстава Фонда за капитална улагања АП Војводине.

Извођачи радова су: Компанија „Сомборпутеви“, ЈКП „Водоканал“, „Електровојводина“ ЕД Сомбор, ЈКП „Енергана“ и ЈКП „Чистоћа“.

Отварање градилишта

Почетак радова у улици Соње Маринковић, 24. априла, у 10,00 часова, озваничиће градоначелник Сомбора Немања Делић и председник Скупштине града мр Синиша Лазић.
http://www.sombor.rs/news/od-24-apri...a-za-saobracaj
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old June 4th, 2012, 12:24 PM   #605
Alex_ZR
Registered User
 
Alex_ZR's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Zrenjanin
Posts: 2,903
Likes (Received): 4001

Gde su nestali Somborci? Sećam se pre 2-3 godine ovde je sve vrvelo od slika, a sada je tema zamrla...
Alex_ZR no está en línea   Reply With Quote
Old June 4th, 2012, 10:56 PM   #606
makimax
ravangrad forever
 
makimax's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sombor
Posts: 5,143

Jbg,ostadoh sam...A i u gradu je sve zamrlo,gotovo da nema aktivnih gradilista....po koja zgradica tu i tamo...

Quote:
Originally Posted by Rocky031 View Post
Ima li možda netko informaciju planira li se obnoviti ono staro kazalište u stilu art decoa u centru?

Rekonstrukcija ovog objekta je u toku...i to potpuna,od unutrasnjosti do fasade.
makimax no está en línea   Reply With Quote
Old August 26th, 2012, 05:23 AM   #607
Singidunum
Grad Oblakodera
 
Singidunum's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Beograd
Posts: 35,542
Likes (Received): 16174

Kako napreduje obnova bioskopa?
__________________
Like Skyscrapercity Serbian Forum on Facebook

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2012, 05:14 PM   #608
makimax
ravangrad forever
 
makimax's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sombor
Posts: 5,143

Obnovljen je,samo nije tu bioskop vise vec su sve prisutni kinezi davno useljeni....i sad su tu neki "luksuzni kinezi".Imam nekih slika pa cu ih postaviti ovih dana (valjda).
makimax no está en línea   Reply With Quote
Old November 19th, 2012, 01:50 PM   #609
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
КОМПАНИЈА ИЗ ХОНГ КОНГА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ИЗГРАДЊУ ФАБРИКЕ
16.11.2012


Инвеститори из Хонг Конга, представници Компаније Јohnson Electric, која се бави производњом малих електро-мотора и других електричних компоненти у аутомобилској и другим индустријама, заинтересовани су за изградњу фабрике у Сомбору.

Инвеститори из Хонг Конга, господин Вајт, старији помоћник у Компанији, генерални директор за Европу г-дин Кардон, са сарадницима навели су да Компанија остварује промет од „2,2 милијарде долара, да запошљава око 40.000 радника у 23 земље, те да у Европи Johnson Electric има седам фабрика“.

- Желимо и у Србији да изградимо фабрику електро-мотора. Била би то гринфилд инвестиција, а за изградњу фабрике потребна нам је парцела од пет хектара, на којој би изградили халу од 10 до 15.000 м2, а у старту би запослили од 1500 до 2000 радника. Број радника би се након пет година и повећао – казали су представници Jonson Electrica. Према њиховим речима, када су образовни профили у питању, највише би било, око 1200 радника, са завршеном основном школом, техничара 200, инжењера од 100 до 150 и око 150 административних радника.

Председник Скупштине града мр Синиша Лазић казао је да је „Сомбор добро место за овакву врсту разговора“.

- Имамо локацију која је комплетно инфраструктурно опремљена, средњу школа која образује око 1000 младих техничке струке. Сомбор je некада био град машинске индустрије, а у периоду транзиције много људи је остало без посла, тако да би и они који имају искуство могли наћи запослење у фабрици. Имамо и локацију коју смо спремни бесплатно да вам уступимо уколико одлучите да у Сомбору изградите фабрику – казао је Лазић и додао да се Сомбор граничи са две државе, да је од границе удаљен 45 км и навео и друге предности Сомбора у погледу изградње фабрике.

Инвеститори из Хонг Конга погледали су кратку видео презентацију Града, а потом заједно са домаћинима обишли локацију која им је без надокнаде понуђена за изградњу фабрике.

Састанку са представницима Компаније Johnson Electric присуствовали су и: Паула Вукашиновић, начелница Одељења за комуналне послове, Владислав Кронић, начелник Одељења за привреду, Тихомир Кљајић, директор ЈП „Урбанизам“, Еренест Веселовски, директор Развојне агенције града Сомбора и Михаел Плац, шеф Одсека за локални економски развој.
http://www.sombor.rs/news/kompanija-...radnju-fabrike
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old November 27th, 2012, 11:31 PM   #610
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
ФАБРИКА ПЕЛЕТА У ДОРОСЛОВУ ИЗГРАЂЕНА ЗА СЕДАМ МЕСЕЦИ
27.11.2012
Немања Делић, градоначелник Сомбора, Синиша Лазић, председник Скупштине града и покрајински посланици др Лазар Рачић и Срђан Завишин, били су у Дорослову, односно на локацији фабрике агро пелета чија је изградња започела 23. априла 2012. године.

Представници локалне самоуправе били су задовољни оним шта су затекли на терену. - - За нас је ова инвестиција од огромног значаја, јер од момента када смо добили позив за разговор од чешког инвеститора до почетка рада фабрике, видимо да ће проћи само осам, девет месеци. То показује да су сомборска и покрајинска локална администрација заједно учиниле све оно шта је потребно да се убрза процедура, добију потребне дозволе и инвестиција реализује и да до краја године 50 до 70 људи већ добије посао – рекао је мр Синиша Лазић, председник Скупштине града.

Ни домаћини, Роберт Холо, сувласник фабрике и Милан Милић, директор чешке компаније „Bridge Power Investments“ (BPI) за Србију, нису крили задовољство урађеним послом.

- Налазимо се на локацији у Дорослову која је у априлу била пољана, а након седам месеци изградња фабрике је у завршној фази. Већи део послова је урађен, практично остала је само монтажа. Као што смо и најавили у питању је гринфилд инвестиција од 12,5 милиона евра. Подигнута је комплетна инфраструктура и све остало шта је потребно за рад у фабрици. Локална самоуправа је доста помогла да у кратком року дођемо до свих дозвола које су потребне за почетак рада једне фабрике и ми практично сада у Дорослову можемо да покренемо производњу – казао је Милић и додао да се компанија већ обратила Служби за запошљавање ради ангажовања радника. - У првој фази запослићемо 50-ак људи, а у другој фази 20 до 25 људи. Фабрика ће са радом почети половином децембра, профил радника биће вишеструк – од високе до ниске стручне спреме. Фабрика у Дорослову је тренутно најсавременија пелетана у овом делу региона. Производња је аутоматизована и радници ће бити едуковани како би могли управљати савременим машинама и радити на најсавременији начин. С обзиром да је наша производња намењена извозу, допринећемо и суфициту у државној каси – говори о плановима Милић.Сувласник пелетане, Роберт Холо, није крио емоције говорећи о значају ове фабрике за Дорослово.

- Мени је, као сељаку, срце пуно због тога што је Дорослово пољопривредно село и што смо након 30 година приче како је потребно изградити неку фабрику, то и успели. И фабрика је стварно потребна јер је сељаку некада било довољно 10 ха земље за нормалан рад и жиовот. Међутим, данас је потребно и 100 јутара земље за нормалан живот. Нашли смо партнера из Чешке и када су ме позвали на разговор више нисам бирао начине како да их задржим да дођу овде у Дорослово да раде. Од фабрике ће користи имати и околина. Ми као породица смо сувласници фабрике и даваћемо јој комплетну логистику. Већ смо почели да радимо, сакупљамо био масу са њива нашим машинама, а следеће године када фабрика почне да ради, сами пољопривредни произвођачи моћи ће да довозе бале сламе или друге био масе, које ће се овде мерити и по килограму откупљивати. Постоји велико инересовање пољопривредних произвођача и велики посао је пред нама – казао је Холо.

Сомборска администрација ефикасна

Председник Скупштине града мр Синиша Лазић, навео је да у Сомбору раде и друге компаније.

- Имамо још једног страног инвеститора који ради на ревитализацији бродоградилишта у Бездану. У питању је браунфилд инвестиција и верујемо да ће исти инвеститор купити и бродоградилиште у Бачком Моноштору. Паралелно се воде разговори са компанијом из Хонг Конга, и надамо се да ће се одлучити за инвестицију, јер географски положај града Сомбора, парцелу са комплетном инфраструктуром која им је понуђена ову локацију ставља у приоритет. Близина Европске уније и могућност извоза ових производа јесте оно што Сомбор фаворизује, јер све ове компаније раде производњу за извоз. Сигуран сам да ефикасна администрација доприноси томе да се инвеститори задрже и да је Сомбор добар пример како то може кратко и брзо да се уради – казао је Лазић.
http://www.sombor.rs/news/fabrika-pe...a-sedam-meseci
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old January 31st, 2013, 11:53 AM   #611
djukams
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Likes (Received): 4

Sombor u bojama

Evo jedan video iz 2012, kako sada izgledaju neke od zgrada, fontana, krst, cesma...
uzivajte
http://youtu.be/LAjxBsjK3UQ
__________________
djukams no está en línea   Reply With Quote
Old January 31st, 2013, 11:11 PM   #612
makimax
ravangrad forever
 
makimax's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sombor
Posts: 5,143

Odusevljen sam,prelepo je i sjajno odradjeno .
Ti si autor?
makimax no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 02:08 AM   #613
vlada_Ilina_h2o
highways and roads
 
vlada_Ilina_h2o's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Kragujevac, Serbia
Posts: 15,489

Prelep vam je centar.
__________________
.
.
.

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2013, 07:54 PM   #614
djukams
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Likes (Received): 4

Jesam glavom i bradom
evo jos jedan zanimljiv vdeo iz Sombora (Selenca uglavnom )u mojoj izvedbi:


Uzdravlje!
djukams no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2013, 09:21 PM   #615
makimax
ravangrad forever
 
makimax's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sombor
Posts: 5,143

Ruski lekari bese? Secam se ovoga,probudili su me jer su se zaustavili ispred moje zgrade .


Zanima me ovaj prethodni,postoji razlog zasto si ga napravio? Neko narucio? Izgleda bolje nego svi drugi napravljeni za turisticku zajednicu.
makimax no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2013, 09:31 PM   #616
Singidunum
Grad Oblakodera
 
Singidunum's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Beograd
Posts: 35,542
Likes (Received): 16174

Super Jel su inspiracija one panorame Minska?
__________________
Like Skyscrapercity Serbian Forum on Facebook

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2013, 09:44 PM   #617
Banja Luka.RS.
Registered User
 
Banja Luka.RS.'s Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Banja Luka
Posts: 2,384
Likes (Received): 598

Quote:
Originally Posted by vlada_Ilina_h2o View Post
Prelep vam je centar.
+1

Slažem se, centar odlično izgleda. Svidja mi se i to što su samo nekoliko metara od glavne pješačke zone ovakve ulice - http://www.sombor.rs/media/images/o/...ovi%C4%87_.jpg (možda ne konkretno ova ali su slične). Čini mi se da je Sombor po "tempu života" sličan Vršcu. Odličan grad za miran porodični život ali nisam siguran da su mladji ljudi zadovoljni.
Banja Luka.RS. no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 12:50 AM   #618
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
НИС ПЕТРОЛ ОТВОРИО МОДЕРНУ БЕНЗИНСКУ СТАНИЦУ У СОМБОРУ
01.02.2013
У Коњовићевој улици бб, у Сомбору на пригодној свечаности, градоначелник Сомбора Немања Делић и Надежда Коробејникова, директор Дирекције за малопродају НИС-а, пустили су у рад модерну бензинску станицу.

- Србија добија најсавременије објекте у Европи, а један од њих отварамо у Сомбору, граду који је леп и који и због тога заслужује овакав објекат. Сомборцима ћемо понудити најквалитетнија горива и најбољу услугу. Бензинска станица је у потпуности аутоматизована, а приликом реконструкције примењена су савремена еколошка и технолошка решења. Сваки нови објекат пружа могућност младим људима да се запосле и да своју каријеру изграђују у НИС-у. До краја 2015. године планирамо да 250 милиона евра уложимо у развој малопродаје у Србији, а имамо лепе планове који се односе и на град Сомбор – казала је Коробејникова приликом отварања бензинске станице.

Градоначелник Сомбора Немања Делић, захвалио се представницима НИС –а, што су у Сомбору отворили модерну, савремену бензинску станицу.- Ово је добра инвестиција, урађена је у примереном року и ми се радујемо сваком новом радном месту и инвестицији, јер је то прека потреба. Сомбор као град зеленила жели да испуни све светске стандарде када је у питању заштита животне средине, а оваква савремено уређена бензинска станица сигурно је у складу са тим. Драго нам је што у Сомбору планирате нове инвестиције, а у локалној самоуправи имаћете доброг партнера – рекао је градоначелник Делић.

Живан Перишић, регионални менаџер за северну Србију је истакао да „бензинска станица Сомбор 3, представља почетак партнерског односа са Градом у којем ће НИС реализовати и друге пројекте“

- Раеализација НИС-ових пројеката омогућиће отварање нових радних места и повећање привредне ктивности – рекао је Перишић.

Свечаном отварању бензинске станице присуствовали су и Васа Релић, заменик градоначелника, Борислав Станичков, заменик председника Скупштине града, Новица Благојевић, члан Градског већа и друге личности из политичког и привредног живота Града.

Бензинска станица НИС Петрол у Коњовићевој улици, радиће 24 сата, а уз квалитетну услугу и понуду висококвалитетног горива – евро премијуима БМБ 95, евро дизела, ауто гаса, као и Д2, у асортиману је широк избор моторних уља. У склопу бензинске станице налази се и савремено опремљен мини маркет и кафе бар.

Након свечаног отварања бензинске станице, градоначелник Делић и представници НИС-а, у згради локалне самоуправе (Жупанија) разговарали су о плановима Компаније који се односе на Сомбор. Наговештено је неколико инвестиција, а прва је реконструкција бензинске станице на путу према Кљајићеву и то до краја 2013. године.
http://www.sombor.rs/news/nis-petrol...nicu-u-somboru
__________________

geometarkv liked this post
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2013, 10:14 PM   #619
makimax
ravangrad forever
 
makimax's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sombor
Posts: 5,143

Jest da je kraj februar al ajd....

Quote:
Gradsko klizalište počelo sa radom

Grad Sombor od juče ima svoje klizalište, postavljeno na rukometnom terenu u Sokolskom domu.
Klizalište koje je kupio Grad Sombor radiće dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Ulaznica košta 100 dinara, a uz nju ide i iznajmljivanje klizaljki. Klizalište će svakodnevno raditi od 10 do 22 sata. Direktorica Sportskog centra „Soko” Slađana Hernaus nije krila oduševljenje što je grad dobio novi sportski objekat.
- Sada možemo da obezbedimo klizanje za sve uzraste, obučavaćemo decu za klizanje, a možda ćemo uspeti da napravimo i hokejašku školu za decu do 12 godina, jer klizalište zadovoljava te uslove - kazala je Slađana Hernaus.
Grad Sombor je ranije iznajmljivao klizalište, a ispostavilo se da je dosta popularno među građanima.
- Nakon četiri godine iznajmljivanja grad je odlučio da kupi svoje klizalište i da ga poveri SC „Soko” na upravljanje. Meni ne preostaje ništa drugo nego da ponovim ono što je direktorica Hernaus rekla: da će najmlađi, ali i oni stariji koji vole rekreaciju imati priliku da uživaju na ovom ledu! - kazao je gradonačelnik Nemanja Delić prilikom svečanog otvaranja gradskog klizališta. Grad Sombor kupio je klizalište putem tendera, a cena je iznosila 12,35 miliona dinara.
http://www.soinfo.org/vesti/vest/115...celo-sa-radom/
makimax no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2013, 01:26 PM   #620
makimax
ravangrad forever
 
makimax's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sombor
Posts: 5,143

Quote:
Seča bođoša stigla do Ćelavog trga

Umesto starih i obololelih bođoša širom grada tokom godine trebalo bi da bude posađeno 300 mladica. Po završetku radova na kružnom toku, radnici Čistoće stigli do Trga.
U okviru revitalizacije Trga Cara Lazara srušićemo 30 bođoša, a u roku od dve nedelje će biti posađeni novi, koji će pravilnom negom i orezivanjem, biti dovedeni, ne u neko idealno stanje, već kako je to u gradskim uslovima prihvatljivo za građane, a istovremeno će biti i funkcionalni – izjavio je Rade Vukelić, nadzorni organ Direkcije za izgradnju grada. Vukelić je naglasio su svi bođoši bili truli i da je njihov rok odavno prošao. - Presek stabla pokazuje da su drva bila rizična za saobraćaj, putnike, pešake. Tome je u velikoj meri kumovalo i nestručno orezivanje u ranijem periodu, pa je tu došlo i do ulaska insekata - rekao je Vukelić. Planom revitalizacije dotrajalog zelenila, uz radove u centru, biće obuhvaćen još Vidovdansk trg (kod trećeg reona), na kome će pored vraćanja istih vrsta sadnica (bođoša), biti i novih vrsta, te Podgorička ulica, Venac Stepe Stepanovića i deo Staparskog puta - najavio je Vukelić. Planom je predviđeno da na kružnom toku bude posađeno 26 mladica, dok će po četrdeset stabala biti zamenjeno oko pijace i trga, te na staparskom putu. - Na jesen ide dalja rekonstrukcija Venca Vojvode Stepe Stepanovića, gde ćemo posaditi 190 novih stabala - rekla je Nadežda Radojević, rukovodilac čistoćine jedinice „Zelenilo”, napominjujući da bi u narednoj deceniji obnova zelenila obuhvatila četvrdesetak ulica. Ona napominje da zamena neće ugroziti brend bođoš, ali da će u rekonstrukciji zelenila biti mesta za druge lišćare i nekad dominantnu lipu.
http://www.soinfo.org/vesti/vest/115...-Celavog-trga/

Quote:
REVITALIZACIJA TRIM STAZE KOD „MOSTONGE“

ZELENILO I SPRAVE ZA VEŽBANJE

Gradski čelnici povodom Dana grada zasadili prva stabla na devastiranoj trim stazi iza Gradske hale.U nedelju, 17. februara, gradonačelnik Nemanja Delić, predsednik Skupštine grada Siniša Lazić, članica Gradskog veća Romina Bilić, direktorka SC „Soko“ Sla-đana Hernaus i direktor JKP „Čistoća“ Andrija Penzeš, zasadili su nekoliko stabala na početku nekadašnje trim staze kod GH „Mostonga“.- Danas ćemo započeti ozelenjavanje ovog sportskog kompleksa i planiramo da trim stazu ove godine završimo i postavimo sprave za vežbanje. Vodimo računa o zdravlju naših građana i planiramo još nekoliko projekata koji će omogućiti zdraviji i kvalitetniji život naših građana – kazao je gradonačelnik Nemanja Delić. Prema rečima Slađane Hernaus, direktorke SC „Soko“, trim staza se priprema više od godinu dana i biće dužine 730 metara.Pored staze biće sadnice koje će omogućiti sportistima da se pripremaju za takmičenja, a građanima da se rekreiraju – kazala je direktorka Hernaus.Prema rečima Andrije Penzeša, u ozelenjavanje će se uključiti i Pokret gorana, kao i JP „Vojvodinašume“.
makimax no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
Сомбор, Србија, gradilista, izgradnja, serbia, sombor, srbija, urbanizam, vojvodina, zombor

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 04:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium