daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Dalmacija

Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian HighlandsGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old May 28th, 2012, 11:50 AM   #1081
Insider2012
droga je zlo
 
Insider2012's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,739
Likes (Received): 6687

obilaznica bi puno znacila, ali ko zna kad ce to stvarno...
Insider2012 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old May 30th, 2012, 12:15 PM   #1082
mario_zadar
Registered User
 
mario_zadar's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Santa Cruz de la Sierra, Departamento Autónomo de Santa Cruz, Avenida Monseńor Rivero
Posts: 18,262
Likes (Received): 34748

iako je gradnja prve šibenske gradske plaže počela kilavo...
Niče Banj: zahuktali se radovi na korak od mora


Premda je izgradnja prve šibenske gradske plaže Banj počela prilično kilavo, pa je na predviđenoj lokaciji sve donedavno bilo za vidjeti tek neurednu obalu ukrašenu ostacima pokojne obližnje tvornice, i ponekim građevinskim strojem izvan stroja, stvari se ovih dana bitno mijenjaju.Građevinski strojevi nisu više tamo samo kao nekakav predizborni ukras i ne hvata ih hrđa jer dnevno rade na budućoj plaži Banj. Već se vide obrisi budućeg igrališta za odbojku na pijesku i ostale rekreacijske zanimacije, podignuti su valoviti zidovi koji frontu same plaže dijele od objekata na ostalom dijelu prostora.U ovoj etapi radova bit će, zapravo, uređeni svi dijelovi Banja osim čvrstih objekata koji ostaju za drugu fazu. Iz fotosimulacije koju smo dobili od projektanta Damira Lasinovića iz tvrtke ARX vidi se kako će plaža ubuduće izgledati i što će od svega biti dovršeno u prvoj etapi.Bit će to spomenuto igralište, šetnica do Pekovca, svi sportski tereni i sadržaji te već formirane tribine. Radovi prve etape obuhvaćaju i rampu za ulazak invalida u more, a trebali bi biti pripremljeni i temelji budućih objekata.Bit će uređen i privremeni prilaz plaži, i to tako da će postojeći ulaz dobiti blaži nagib, a bit će postavljena i ograda. U moru će biti postavljene plutače koje mora imati svaka plaža. Radove izvodi vodička Minigradnja. Predviđeno je da budu dovršeni negdje do 20. lipnja.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalm...k-od-mora.aspx
__________________

Zefire, djole13 liked this post
mario_zadar no está en línea   Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 08:28 AM   #1083
mario_zadar
Registered User
 
mario_zadar's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Santa Cruz de la Sierra, Departamento Autónomo de Santa Cruz, Avenida Monseńor Rivero
Posts: 18,262
Likes (Received): 34748

Ministri, pokrenite radove na brzoj cesti i Gatu Vrulje

Splitski “Konstruktor-inženjering” našao se na rubu stečaja, a posljedice poslovnog posrtanja donedavno najmoćnije dalmatinske građevinske tvrtke vidljive su gotovo na svakom koraku.Radnici i njihovi strojevi praktički su napustili gradilište zapadnog kolnika brze ceste Solin-Klis, zaustavljeni su i radovi na proširenju Gata Vrulje u šibenskoj luci, te na nekoliko manjih projekata, a još ranije na objektima u Rijeci, što je izravno ugrozilo dovršetak infrastrukturnih zahvata što se većinom financiraju iz džepova poreznih obveznika. Iako smo u nadležnim ustanovama i državnim tvrtkama koje su službeni investitori radova dobili uvjeravanja kako će se gradilišta aktivirati u sljedećim mjesecima, u takav rasplet naprosto je teško povjerovati jer je proračun za prometne i infrastrukturne projekte sve tanji, što je također utjecalo na usporavanje i zaustavljanje radova.

Novi izvođač?
Budući da je dogradnja brze ceste Solin-Klis, kao jedinog pravog spoja Splita s autocestovnim čvorom u Dugopolju, jedan od imperativa za rasterećenje najprometnije aglomeracije u Hrvatskoj, a izgradnja terminala u šibenskoj luci temelj za privlačenje većeg broja “plovećih turista” u Krešimirov grad, upućujemo otvoreni apel resornim ministrima Siniši Hajdašu Dončiću i Ivanu Vrdoljaku da što prije reagiraju i raščiste situaciju na način da “Konstruktor-inženjeringu” nalože nastavak radova ili posredstvom nadležnih ustanova i tvrtki izaberu novog izvođača. Bez obzira za koju se varijantu odluče, pridonijet će poboljšanju socijalne slike u Dalmaciji, jer će biti posla za splitske građevinare i njihove kooperante ili će se otvoriti prostor za angažman neke druge tvrtke iz regije.Jedno je sigurno, projekti ne bi smjeli stajati zbog poslovnih problema jedne tvrtke, koliko god ona bila velika i važna za grad, županiju ili cijelu državu. Stanovnici splitskog “bazena” već odavno su preplatili sve ceste koje (ni)su se izgradile u okolici grada zagušenog prometom i više od Zagreba. Pri tome ne treba ni spominjati da je prvi “mašklin” na trasu postojeće brze ceste udario još davne 1989. godine, a izgradnja zapadnog kolnika počela je prije više od dvije godine.A sve je donedavno izgledalo idilično, bageri su lomili mosorske stijene na gradilištu brze ceste, gdje se danas mogu vidjeti tek dva-tri kamiona i stroja makarskoga “Georada”, a posla je bilo i u šibenskoj luci, pa su se mogle čuti i sljedeće izjave:

– Prvi kruzeri će se na proširenu obalu na Gatu Vrulje privezati početkom ljeta 2012. godine – još prije nekoliko mjeseci su optimistično i nerealno najavljivali iz šibenske Lučke uprave.Ljeto je stiglo, no zasad nema “plovećih hotela” na vezu, a umjesto novog pristaništa, na Gatu se mogu vidjeti zahrđale konstrukcije “Konstruktorovih” dizalica, beskorisni građevinski strojevi i betonski blokovi, zapuštena ograda... Odabrani izvođač, odnosno “dinamika radova” od početka su, netom nakon što su bivša premijerka Jadranka Kosor i resorni ministar Božidar Kalmeta svečano otvorili gradilište, izazivali sumnju Šibenčana.

‘Mulja’ se oko Vrulja
Naime, mnogima se činilo kako se gradi (pre)sporo, pa su mnogi pomislili kako se oko Vrulja nešto “mulja”. Na takav zaključak ih je upućivalo i nedavno iskustvo kada je slične “povijesne radove” otvarao i Kosoričin prethodnik Ivo Sanader na projektu nedalekog tunela i tzv. šibenskog Importannea.Od poslovno-stambenog centra sada su vidljive samo gole betonske konture, koje su opasno ruglo u središtu grada. Dakako, u slučaju Vrulje čelnici Lučke uprave i političari uvjeravali su građane kako je “sve u redu”, te kako je problem u tome što su radovi zapravo – “nevidljivi”, jer se odvijaju ispod mora. – U pet mjeseci iskopalo se 14 tisuća “kubika” mulja, odnosno oko 400 kilograma dnevno – pravdale su se lučke vlasti, te najavile skoro betoniranje podmorskih blokova, opsežno nasipavanje dna (i sužavanje šibenskog zaljeva). Ništa se ne mulja, nego se vadi mulj, tvrdilo se.No, ubrzo nakon toga ni one najlakovjernije se nije moglo prevariti, kada su usporedno s napuštenim gradilištem u središtu Šibenika počele stizati vijesti o nevoljama “Konstruktor-inženjeringa”, štrajku i kriminalističkoj istrazi nad vodećim ljudima tvrtke. Bilo je jasno da kruzeri ovoga ljeta neće pristati na novi gat, niti će se turisti razmiljeti po navodnom novom putničkom terminalu.Podsjetimo, za taj je projekt podignut kredit od 12 milijuna eura kod Europske banke za obnovu i razvoj, a rok vraćanja je 15 godina, uz poček od četiri godine, kako je bilo naznačeno. Obala bi se za taj novac trebala proširiti (nasuti i urediti) za oko 9800 četvornih metara, njezin operativni dio produljiti na 510 metara.Po svemu sudeći, spomenuti novac neće biti dovoljan, a ovo će biti još jedan u nizu “kapitalnih projekata” koji građanima ostavljaju gorak okus, a Šibenčanima i pitanje je li sve to bilo potrebno, posebice kada se čuju žalbe Dubrovčana o slabašnim financijskim učincima i kontraefektima tzv. kruzer-turizma.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalm...8/Default.aspx
__________________

Zefire, djole13 liked this post
mario_zadar no está en línea   Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 11:46 PM   #1084
*****
BANNED
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5,769
Likes (Received): 382

E zna li tko što je s obnovom crkve na Mandalini?
***** no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 06:06 PM   #1085
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

Grad Šibenik i Ministarstvo kulture kreću u valorizaciju tvrđave sv Nikole

Ministarstvo kulture bit će partner Gradu Šibeniku na projektu uređenje i turistička valorizacija tvrđave svetog Nikole u šibenskom kanalu i dići će ga na nacionalnu razinu, obećala je na današnjoj konferenciji za novinare šibenskog HNS -a ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić. Predsjenik šibenskog HNS -a i dogradonačelnik Grada Šibenika Petar je istaknuo da će biti ključni projekt šibenske vladajuće koalicije u narednom mandatu.

Po riječima Zlatar- Violić u toku je rješavanje problema imovinsko - pravnih odnosa koji su dosta zamršeni. To nije samo spomenik nulte kategorije nego je i pomorsko dobro tako da budući imovinsko pravni status te tvrđave ovisi i o novom Zakonu o koncesijama."S obzirom na to tvrđava se neće moći prenijetu u vlasništvo Grada Šibenika jer nad pomorskim dobrom nema vlasništva. Kada utvrdimo je li tvrđava cijela ili je to samo njezin dio pomorsko dobro odredit ćemo i na koji način će ona biti dana na upravljanje Gradu Šibeniku. To mora biti riješeno do kraja 2013. godine, a onda ćemo u drugoj fazi izraditi idejni projekt uređenja i valorizacije te tvrđave koja je vrhunski spomenik. Dio tvrđave bit će uređen kao pomorski vojni muzej s obzirom na bogatu tradiciju Šibenik, a to je i sadržaj koji je atraktivan svim generacijama. Otvoreni dio tvrđave trebao bi postati poprištem svakojakih događanja koje tek treba osmisliti od elitnih do onih popularne kulture.", kazala je ministrica Zlatar Violić. Kada je riječ o financiranju računa se u prvom redu na europske fondove koji pokrivaju i između 75 i 80 posto investicije, a dobri su i zbog toga što omogućuju brzu realizaciju.

Ministrica Zlatar Violić je i istaknula kako Šibenik zaslužuje drukčiji tretman od dosadašnjeg kada je riječ o financiranju njegovih projekata u kulturi. Ministarstvo je napravilo analizu o tomu kako su se financirale jedinice regionalne i lokalne samouprave i pokazalo se da je Šibenik godinama bio zapostavljen i zapušten ili je u najboljem slučaju bez kontinuiteta dobivao novac za neke projekte što je rezultiralo dugim rokovima provedbe."Šibenik je na cijeloj obali upravo onaj grad koji ima najveći mogućnost iskoristivosti, da njegova povijesna, kulturna i urbanu baštinu bude temelj turističkog i svakog drugog razvoja.", priznala je ministrica. I ona i Petar Baranović su rekli i kako je sramota to da do prošle godine na tvrđavi svetog Nikole nije pomagnuta niti jedna cigla, da se na njoj ništa nije radilo kako bi se uredila i valorizirala.http://mok.hr/vijesti/sibenik/grad-s...dave-sv-nikole
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 02:36 PM   #1086
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

Grad raspisao natječaj za radove na tvrđavi sv. Mihovila

Prema pravilima SAFU-a (Središnje agencije za financiranje i ugovaranje) ne objavljuje se procijenjena vrijednost nabave.
Grad raspisao natječaj za radove na tvrđavi sv. Mihovila
Šibenski portal | 26.06.2012 u 10:36

Prema pravilima SAFU-a (Središnje agencije za financiranje i ugovaranje) ne objavljuje se procijenjena vrijednost nabave.
sv-mihovil

Grad Šibenik je raspisao natječaj za radove na Tvrđavi sv. Mihovila, uz krajnji rok za dostavu ponuda – 7. kolovoza 2012. do 12 sati na adresi Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik. Radovi koji će se izvoditi na tvrđavi sv. Mihovila obuhvaćaju pripremne i zemljane radove; intervencije na perimetralnim zidovima, pripremne radove za spremnik vode; betonske i armirano-betonske radove; betonske i armirano-betonske radove na perimetralnim zidovima; podove i vezane betonske radove; armature i klasične zidarske radove; izolaterske radove; tesarske radove; drvena vrata u perimetralnim zidovima; bravarske radove; kamene radove; konstrukcijske radove; alu-staklene fasadne oplate; keramičke radove; gipsane radove; ličilačke radove; opremu za auditorij (sjedala); sanitarnu opremu; rasvjetnu opremu; unutarnju opremu, bravariju i staklo; scensku rasvjetu; ventilaciju; kanalizacijski sustav i elektroinstalacije.

Projekt sufinancira Europska unija, u skladu sa pravilima IPA programa, a sudjelovanje u natječaju otvoreno je svim pravnim i fizičkim osobama koje su osnovane u zemlji članici EU, zemlji Europskog ekonomskog prostora, zemlji kandidata za članstvo u EU i/ili zemlji korisnici IPA programa. Jedini kriterij dodjele ugovora bit će cijena, s tim da će se ugovor dodijeliti najnižoj valjanoj ponudi. Ako dvije ili više valjanih ponuda imaju istu ponuđenu cijenu, naručitelj će dodijeliti ugovor ponudi koja je zaprimljena ranije.

Prema pravilima SAFU-a (Središnje agencije za financiranje i ugovaranje) ne objavljuje se procijenjena vrijednost nabave.

Da podsjetimo projekt je pokrenut u sklopu cjelokupne revitalizacije stare gradske jezgre, a kako je riječ o velikim sredstvima, Grad se usmjerio prema drugim izvorima financiranja , točnije projekt je pripremljen i apliciran na IPA IIIc.

Projekt uređenja ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila podrazumijeva rekonstrukciju dijela perimetralnih zidova, uređenje pozornice sa 1270 sjedećih mjesta na platou tvrđave, ali i rekonstrukciju podrumskih prostorija tvrđave. Arhitekt Tomislav Krajina, tvorac projekta uređenja sv. Mihovila, u tom je podrumskom dijelu predvidio prostor za muzejsko-galerijski postav, kojim će moći prolaziti posjetitelji kako bi razgledali konzervirane arheološke nalaze, lapidarij i rekonstruirane dvije cisterne. Prema potrebi, prostor će biti namijenjen održavanju raznih izložbi i ostalih kulturnih događanja, a ljeti će dio tog prostora služiti glumcima kao backstage i garderoba.

http://sibenskiportal.hr/2012/06/26/...i-sv-mihovila/
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 09:25 AM   #1087
passat1717
ZAG-DMK
 
passat1717's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Zagreb / กรุงเทพมหานคร
Posts: 8,456
Likes (Received): 11909

Quote:
U Tisno stižu podzemni kontejneriU Općini Tisno odlučili su kazati zbogom klasičnim kontejnerima za smeće. U skladu s tim, početkom idućeg tjedna u pogon će pustiti prvih 19 podzemnih kontejnera, raspoređenih na teritoriju cijele općine, posebno u središtima mjesta.

- Sukladno načelima Zakona o otpadu, u Općini Tisno poduzimamo sve potrebne radnje kako bismo smanjivali količine otpada koji se trajno deponira. Tip kontejnera koji smo ugradili namijenjen je za kućni otpad, papir i plastično-metalnu ambalažu. Njihovom ugradnjom sklonili smo klasične kontejnere - rekao je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

Kako nas je izvijestio tišnjanski načelnik, 19 “zelenih otoka” u promet će u utorak svečano pustiti ministar okoliša Mihael Zmajlović.

- Tom prigodom, Zmajlović će Općini uručiti novo specijalno vozilo za prikupljanje otpada iz podzemnih kontejnera. Također, mještanima će uručiti prvih nekoliko, od ukupno 400, kanti za odvajanje otpada koji se može reciklirati kao što su papir, tetrapak, plastične vrećice, plastične i staklene boce te limenke - kazao je Klarin.

Inače, za provođenje ove prve faze programa prikupljanja i zbrinjavanja otpada, Općina Tisno je uložila milijun i pol kuna.

- Program je podržao i Fond za zaštitu okoliša i sufinancirao ga sa 60 posto ulaganja - dodao je načelnik Klarin.

http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%...2/Default.aspx

__________________
Long live the King

ozapa liked this post
passat1717 no está en línea   Reply With Quote
Old July 9th, 2012, 03:11 PM   #1088
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915http://www.bioci.hr/stanovi.php

Galerija slika
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo

Last edited by Make it so; July 9th, 2012 at 03:35 PM.
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 08:47 AM   #1089
mario_zadar
Registered User
 
mario_zadar's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Santa Cruz de la Sierra, Departamento Autónomo de Santa Cruz, Avenida Monseńor Rivero
Posts: 18,262
Likes (Received): 34748

odlično !!
__________________

Zefire, djole13 liked this post
mario_zadar no está en línea   Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 11:55 AM   #1090
Semper Fidelis
Est 1697
 
Semper Fidelis's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Osijek, Croatia
Posts: 16,103

Lijepo izgleda, jednostavno i moderno
__________________
Evo kokicu za šokicu
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 02:01 PM   #1091
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

Šta je najbolje to se prema svemu sudeći sigurno gradi jer do sad su čistili postojeće objekte a koliko vidin mehanizacija tu još stoji i kad sve očiste gradnja počinje !!
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 11th, 2012, 02:15 PM   #1092
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

U šibeniku se nakon lita prema svemu sudeci gradi :

Stambeno naselje bioci
Šetnica uz šibenski kanal
Uređenje tvrđave svete ane (sv mihovil)
Uređenje poljane
Hotelski kompleks na mandalini
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 13th, 2012, 02:45 AM   #1093
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

Dogus grupa financirala uređenje trga u MandaliniUređeni trg u Mandalini na kojem je nekada bila crkvica posvećena Mariji Magdaleni, a koji je dugo biro ruševan i zarastao u travu otvoren je večeras u nazočnosti šibenskog gradonačelnika dr Ante Županovića i regionalni direktor Dogus Grupe Burak Baykan, investitora u marinu za mega-jahte i hotelski kompleks na Kulinama. Ta je turska tvrtka , na prijedlog predstavnika Gradske četvrti Mandalina donirala 50 000 kuna za uređenje tog trga na čemu su im zahvalili i šibenski gradonačelnik dr Ante Županović i predsjednik te gradske četvrti Božidar Brnić Boćo.
Naselje Mandalina je, kako je kazao Brnić, zadana u postojećim gabaritima i ne može se širiti pa im preostaje jedino da uređuju postojeći prostor i time omoguće što kvalitetniji život Mandalinjanima." Finaciranjem uređenja ovog trga Dogus grupa je pokazala da im je stalo do dobrih odnosa s lokalnom zajednicom i spremni su i dalje podržavati takve projekte.", istaknuo je Brnić. To je tek prva faza uređenja trga koji još nije dobio niti ime.__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 13th, 2012, 04:33 PM   #1094
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

http://mok.hr/vijesti/sibenik/disloc...d-2013.-godine

Dislocirani studij energetike u Šibeniku starta od 2013. godine u Palacinu!?

Sveučilišni dislocirani studijski program energetike i zaštite okoliša u Šibeniku, ako sve bude po planu, startat će u akademskoj godini 2013./2014., a trebao bi se izvoditi kao trogodišnji preddiplomski studiji s ciljem obrazovanja sveučilišnih prvostupnika u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, kako je dogovoreno na sastanku koji je održan u Rektoratu Sveučilišta u ZagrebuUz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksu Bjeliša, dekana Fakulteta elektrotehnike iračunarstva prof. dr. sc. Nedjeljka Perića te dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc.Ivana Juragu, sastanku su nazočili župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, zamjenikgradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović, pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika AnaGojanović-Rakić, ravnatelj Šibenske privatne gimnazije Zvonko Pešić, dr. sc. Danica Ramljak, dr. sc.Haruis Boko iz Energetskog instituta Hrvoje Požar, predstavnik Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske BICRO Ivo Friganović, prof. dr. sc. Tarzan Legović iz Instituta Ruđer Bošković, predstavnikInstituta Ekonerg Dean Vidak te prof. dr. sc. Nikola Čavlina s Fakulteta elektrotehnike i računarstvaSveučilišta u Zagrebu. Razmatreali su daljnje aktivnosti vezane uz inicijativu pokretanja dislociranih studijskih programaenergetike i zaštite okoliša sa sjedištem u Šibeniku. Tijekom održanog sastanka, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Nedjeljko Perić idekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Ivan Juraga prisutnima su predstavili osnovnustrukturu dislociranog studija Sveučilišta u Zagrebu sa sjedištem u Šibeniku koji bi se fokusirao naobnovljive izvore energije te gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost.U skladu s iznesenim prijedlogom kojeg je pripremila posebna Radna skupina, opći dio studija trajao bi tri semestra, nakon čega bi studenti tijekom sljedeća tri semestra studiranje nastavili na jednom od dva ponuđena modula, i to modulu Obnovljivi izvori energije ili modulu Gospodarenjeenergijom i energetska učinkovitost. Stručnjaci obrazovani na ovim studijskim programima tijekomstudija bi trebali steći znanja i vještine koji bi im omogućavali zapošljavanje na području Šibensko - kninske
županije i u široj regiji ili pak nastavljanje daljnjeg obrazovanja na diplomskim studijima.Konačan prijedlog studijskog programa, s detaljnom razradom sadržaja i nositelja kolegija, ishoda učenja te drugih elemenata radna skupina trebala bi završiti najkasnije do 15. studenoga ove godine.


Predstavnici Grada Šibenika na sastanku su izvijestili da je pozitivno riješen zahtjev kojim je GradŠibenik od Agencije za upravljanje državnom imovinom AUDIO tražio korištenje i upravljanje svimvojarnama i vojnim objektima u Šibeniku, između ostalog i prostorom bivše vojarne Palacin u kojoj bitrebao biti smješten studentski kampus i u kojem bi se u budućnosti trebali izvoditi dislociranistudijski programi energetike i zaštite okoliša. Sukladno tome, Grad Šibenik započet će aktivnostivezane uz pripremu projektne dokumentacije te daljnje korake vezane uz projektiranje prostora zaizvođenje nastave i laboratorija. Sredstva potrebna za adaptaciju prostora bivše vojarne Palacinplaniraju se primarno osigurati putem natječaja u okviru strukturnih fondova Europske unije.Sudionici sastanka dogovorili su se da će Radna skupina Sveučilišta u Zagrebu početkom rujna doći ustručni posjet Šibeniku tijekom kojeg će s predstavnicima lokalnih vlasti nastaviti razgovore odaljnjim aktivnostima vezanima uz realizaciju inicijative o pokretanju dislociranih studijskihprograma. Tijekom toga sastanka razmotrit će se alternativne lokacije u Šibeniku na kojima bi sestudijski programi mogli izvoditi do završetka radova na prostoru bivše vojarne Palacin. Također,zaključeno je da će se u sljedećem razdoblju izraditi detaljna financijska analiza svih elemenata kojipredstavljaju preduvjet za početak izvođenja dislociranog studija u Šibeniku. Dogovoreno je i da, će se nastavit će rad na pokretanju dva ostala planirana studija iz područje zaštite okoliša i akvakulture.
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 23rd, 2012, 01:43 PM   #1095
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915Hotel Andrija preuređen je u bajkoviti podvodni svijet koji oduševljava najmlađe, a zadovoljni su i roditelji koji mogu »uhvatiti« malo vremena za sebe jer kao gosti hotela imaju pravo na besplatno čuvanje djece, objavio je danas riječki Novi list

Hotel Andrija sa četiri zvjezdice preuređen je u bajkoviti podvodni svijet koji oduševljava najmlađe, a zadovoljni su i roditelji koji mogu »uhvatiti« i vremena za sebe jer kao gosti hotela imaju pravo na besplatno čuvanje djece


– U našem hotelu VIP gosti su djeca. Sve je podređeno njima, od prijema na dječjoj recepciji do restorana. Imamo playstation igraonicu, brojne radionice, mnogo plesa, pjesme, igara na bazenu. Svaka obitelj po dolasku dobije naš animacijski program, a svatko od roditelja može besplatno ostaviti dijete na čuvanje našim tetama. Djeca su oduševljena, a mnogi gosti su već kazali da će doći i sljedeće godine i da će nas preporučiti prijateljima i poznanicima koji imaju djecu – rekao je za Novi list Slavko Burazer, direktor Solarisova hotela Andrija. Hotel ima 600 ležajeva i iako je netom otvoren, te nije niti posebno reklamiran, kapaciteti su puni.– Dobro je krenulo. Hotel je pun, atmosfera odlična i mislimo da smo preuređenjem hotela, koji je prijašnjih godina imao »all inclusive« uslugu, u dječji hotel uistinu napravili nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi – zaključio je Burazer.
Zadovoljni su i gosti dječjeg hotela.
– Djeca su prezadovoljna, oduševljena su kako je oslikan, uređen, kao da su u nekoj priči iz mašte. Super je što ima mnogo radionica i animacija tako da se djeca zabavljaju. Za obitelji s djecom je izuzetno važno da mogu doći na mjesto gdje će imati sve i oni i njihova djeca. To smo ovdje našli – rekla je Ruskinja Beti Bojođinska koja je u Solaris na odmor doputovala sa suprugom i troje djece.
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 24th, 2012, 02:20 PM   #1096
Dado2010
Registered User
 
Dado2010's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 199
Likes (Received): 6

Uskoro konačna sanacija TEF-a


Do kraja ovoga tjedna Ministarstvo zaštite okoliša trebalo bi odobriti sredstva za konačnu i potpunu sanaciju oko 16.000 tona opasnog otpada iz kruga bivšeg TEF-a, potvrdio je za Radio Šibenik zamjenik gradonačelnika Šibenika, Franko Vidović (SDP). I šest tona troske ovih je dana odvezeno brodom u Italiju kao uzorak materijala koji bi se mogao koristiti u građevinarstvu. Za desetak dana znat će se hoće li i svih preostalih stotinjak tisuća tona troske biti izvezeno u Italiju ili će se odvoziti na neku drugu lokaciju, no i taj dio sanacije ponovno je pokrenut, kaže šibenski dogradonačelnik."Sanacija je opet krenula što se tiče troske, a i posljednje brdo će do nove godine nestati s prostora TEF-a. Što se tiče opasnog otpada u intenzivnim smo razgovori s resornim ministrom i očekujemo da će do kraja ovog tjedna biti osiguran novac za sanaciju opasnog otpada.", kazao je Vidović.
Dado2010 no está en línea   Reply With Quote
Old July 26th, 2012, 02:35 PM   #1097
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915Uređuju se stepenice ispred Krešimirovog doma

Šibenska tvrtka Dva Marka, s kojom Grad Šibenik ima ugovor o održavanju javnih površina, počela je jutros s uređenjem oštećenih i dotrajalih kamenih pristupnih stepenica do zgrade Krešimirova domaNaime, vremenske neprilike tijekom ove zime, a i činjenica da se stepenice često koriste kao rampe za skatere, u potpunosti su oštetile kameno opločenje. Radovi, koji će obuhvatiti popravak i zamjenu oštećenih kamenih ploča, uključuju i izradu premoštenja stepeništa kako bi invalidne osobe mogle bez barijera slobodno pristupiti zgradi Gradske uprave.
Prema procjeni, radovi će stajati 50.000,00 kuna. Za napomenuti je da se ovi radovi izvode sukladno Odluci o ograničenju i zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone, s obzirom da se lokacija nalazi izvan stare gradske jezgre.
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 26th, 2012, 02:39 PM   #1098
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

ŠIBENIK:Blanka Vlašić i Oliver Dragojević posadili maslinu za donorePrvo stablo masline u Hrvatskoj u počast svim darivateljima organa posađeno je danas u krugu Opće bolnice Šibenik uz asistenciju Branke Vlašić i Olivera Dragojevića, zaštitnih lica trgovačkog lanca Lidl koji je danas otvorio drugi trgovački centar u Šibeniku. Riječ je o akciji koja je organizirana u sklopu Lidlovog programa društvene odgovornosti pod nazivom "Na putu prema sutra", a provodi se u suradnji s udrugom Transplant. Njezina predsjednica Mirela Pandžić danas je prilikom sadnje masline vrlo emotivno govorila o važnosti doniranja organa budući da je i sama jedna od onih kojima je na taj način spašen živopt. Njoj je srce darovao upravo donor iz Šibenika pa je za Šibenik i posebno vezana. Istaknula je kako se Hrvatska već drugu godinu za redom može pohvaliti da je prva u Evropi po darivanju organa. U sadnji masline sudjelovali su i šibensko - kninski župan Goran pauk i šibenski gradonačelnik dr Ante Županović koji je istaknuo kako Šibenik slovi kao grad koji ima otvorene ruke prema svima, a današnja akcija je pridonijela tome da može kazati i da ima veliko srce. Predstavnici Lidla danas su Odjelu pedijatrije šibenske opće bolnice darovali perilicu i sušilicu rublja. Nazočani su bili i predstavnik Ministarstva zdravlja RH Srđan Vranković te djelatnici Opće bolnice,a za sve njih nastupio je dječji zbog Gradskih vrtića "Cvrčak".__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old August 2nd, 2012, 11:19 AM   #1099
ST_dasa
u disko me znaju na vrata
 
ST_dasa's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Split
Posts: 8,576
Likes (Received): 13237

novogradnja na vidicima uz tommy, slikano u ponediljak, pa ako neko zna o čemu se radi

__________________
Quis custodiet ipsos custodes?
ST_dasa no está en línea   Reply With Quote
Old August 2nd, 2012, 07:08 PM   #1100
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1915

I mene to zanima

Rade na tome jos od jeseni 2011 i sad kroz cilo lito a nisna vidia nikakvu tablu ili obavijest o cem se radi
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu