daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Изградња, привреда и инфраструктура

Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
Путеви Изградња путева / Road infrastructure Железница Железнички саобраћај / Rail transport Ваздухопловство Ваздушни саобраћај / Aviation

Reply

Thread Tools Display Modes
Old June 9th, 2012, 12:34 AM   #5701
jox
Registered User

Likes (Received): 1

Quote:
Суноврат новосадског „Необуса”

Посао столећа пропао, радници осам месеци нису примили плате, а већински власник Али Маграби Мохамедали одлучио да се повуче. – Решење у припајању новосадском ЈГСП-у...
http://www.politika.rs/rubrike/Srbij...eobusa.sr.html
jox está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 9th, 2012, 09:30 AM   #5702
Nis_
Registered User

Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by Taxi.driver.KG
uglavnom kg i okolina, ali upoznao sam likove i iz vrbasa, kule, vršca, sombora, beograda, smedereva, pozarevca...
Ma idi bre sve bajno..koliko znam ljudi koji prosli sve testove ,isli na lekarski i od tad ih niko je zove niti im se javlja.
Nis_ no está en línea   Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 10:08 AM   #5703
Dubac
Registered User

Dubac's Avatar

Likes (Received): 17

Kod mene u zgradu dosao inzinjer iz Subotice i to sa roditeljima.Nije ozenjen a roditelji mu penzioneri pa i oni dosli da mu pomognu jer kako kazu mogu da primaju penziju i u Kragujevcu koliko u Subotici.Stan su tamo prodali a ovde kupili.Jedino sto on nije primljen u FIAT ove nego jos prosle godine.
On mi je sad glavni informator za FIAT jer sam podpredsednik skupstine stanara pa kad skupljam raznorazne potpise po zgradi kod njega se najvise zadrzim za dobar razgovor
Dubac no está en línea   Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 10:10 AM   #5704
Dubac
Registered User

Dubac's Avatar

Likes (Received): 17

Quote:
Originally Posted by Nis_ View Post
Ma idi bre sve bajno..koliko znam ljudi koji prosli sve testove ,isli na lekarski i od tad ih niko je zove niti im se javlja.
Zvace ih bez brige,nisu potrebni sada kada nema prave proizvodnje.Ako ih sada pozovu moraju i da ih placaju a Italijani ne placaju sedenje.
Dubac no está en línea   Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 01:28 PM   #5705
Nis_
Registered User

Quote:
Originally Posted by Dubac
Zvace ih bez brige,nisu potrebni sada kada nema prave proizvodnje.Ako ih sada pozovu moraju i da ih placaju a Italijani ne placaju sedenje.
Mogu bar toliko da im kazu ali posle lekarskog nista..tisina..ne znaju ni dal ce i kad pocne proizvodnja neko drugi umesto njih.
Old June 9th, 2012, 01:31 PM   #5706
Nis_
Registered User

To je dobra vest jer i onako pre neki dan pajtic kukao kako ne moze da se odbrani od investitora.I od silnih fabrika autobusa (samo u Kgu sam na ovom forumu citao o bar 3 razlicite fabrike autobusa i to kao sigurne,te slovenci te italijani itd) osta jedno veliko nista.
Old June 9th, 2012, 01:47 PM   #5707
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Likes (Received): 105

Quote:
Mogu bar toliko da im kazu ali posle lekarskog nista..tisina..ne znaju ni dal ce i kad pocne proizvodnja neko drugi umesto njih.
u kojem ti vijeku zivis
Bad_Hafen no está en línea   Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 03:45 PM   #5708
nixy
Registered User

nixy's Avatar

Likes (Received): 10

Quote:
Kompletan lekarski pregled koji se vrši pre zapošljavanja u FAS-u košta skoro 10.000 dinara. Zar misliš da bi tek tako bacali pare? Neka se strpe...
nixy no está en línea   Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 04:38 PM   #5709
Taxi.driver.KG
Registered User

Taxi.driver.KG's Avatar

Likes (Received): 124

bravo, to sam i ja hteo da napisem ali preduhitrio si me. A narod koji zvrndao po hodniku upravne zgrade o kome sam pisao par posta iza cekao da potpise ugovor i da zaduzi uniforme...

Last edited by Taxi.driver.KG; June 9th, 2012 at 08:03 PM.
Taxi.driver.KG no está en línea   Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 08:06 PM   #5710
Nis_
Registered User

Quote:
Originally Posted by Taxi.driver.KG
bravo, to sam i ja hteo da napisem ali preduhitrio si me. A narod koji zvrndao po hodniku upravne zgrade o kome sam pisao par posta iza cekao da potpise ugovor i da zaduzi uniforme...prema tome (nis) mislim da malo vise gledas da sve ocrnis, iako nije sjajno, daloko je od crnjaka o kome ti pises (ili ga prizeljkujes, nadam se da gresim).
Sto se same fabrike i tehnologije tice, pisem iz ugla kooperanta, pre 15 dana je bio decko koji radi isti posao kao moj, samo u Oxfordu u Miniju, decko se odusevio, ne moze da veruje kakve su linije, trimovi, shasije, roboti...prosle nedelje bio drugi lik iz engleske, ista prica i od njega, i na kraju...pre dva dana (u cetvrtak) bio drugi covek po jacini, direkt iz Nemacke...on tri puta presao sve uzduz u popreko (presao minimum 5km ) , kaze da ovu tehnologiju, posebno od strane Fiata, nije ocekivao.\
Tako da...nis...razvedri se malo, cinjenice su cinjenice
Ne gledam sve..samo sta treba.To sto je Fiat uzeo zastavu za Kg znaci mnogo ali ce to ostatak drzave debelo da plati.
Old June 9th, 2012, 08:16 PM   #5711
Taxi.driver.KG
Registered User

Taxi.driver.KG's Avatar

pa i pre Fiata, Srbija je dotirala plate radnicima iz budzeta. Bolje dati sada i za tri godine unapred, nego vuci zastavu sa modelom starim 40 godina (koji kupovale samo opstine) i dalje
Old June 9th, 2012, 11:46 PM   #5712
gygy11
Registered User

gygy11's Avatar

Likes (Received): 5

@Taxi.driver.KG

Ako ti nije tesko ili problem , da li mozes da nam kazes kolika je trenutno plata masinskog inzinjera u FASu?Od prilike , ne mora tacno u dinar.
gygy11 no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 06:24 AM   #5713
Alimpije
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
.I od silnih fabrika autobusa (samo u Kgu sam na ovom forumu citao o bar 3 razlicite fabrike autobusa i to kao sigurne,te slovenci te italijani itd) osta jedno veliko nista.
nema ništa ni od nekoliko stotina radnika koje su kao hitno trebali vojnoj. Prljava politićka kampanja zbog izbora.
Alimpije no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 06:40 AM   #5714
Alimpije
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Taxi.driver.KG View Post
pa i pre Fiata, Srbija je dotirala plate radnicima iz budzeta. Bolje dati sada i za tri godine unapred, nego vuci zastavu sa modelom starim 40 godina (koji kupovale samo opstine) i dalje
narodu nikad ne valja, imaš i danas ljudi koji misle da je trebalo ostaviti Zastavu, samo promeniti nekoliko stvari na Yugu..
Alimpije no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 09:04 PM   #5715
ArchitectureSerbian
Registered User

ArchitectureSerbian's Avatar

Likes (Received): 86

Ja sam više za to da je Zastava prodata kao rumunska Dacia, da se zadrži ime i neki naš identitet, a da se sklapaju nova auta, ovako sklapamo talijansko ime, talijansko auto. Samo ćemo mi znati da je 500 L iz Srbije, to kada kupi Njemac, Japanac, ko ga god pita čije je auto, odgovor je talijansko, a nako Zastava, kakva je, takva je, bila je Srpska.

Ali šta je tu je, samo neka ljudi rade.
ArchitectureSerbian no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 09:12 PM   #5716
Taxi.driver.KG
Registered User

Taxi.driver.KG's Avatar

pa i rumuni kao rumuni nisu baš neki brend i sinonim za kvalitet. sve rumunsko je (po mom laickom shvatanju) ocajnog kvaliteta kao i sama ta dacija. za 3-4-5god ta ista dacija kosta 2500evra i manje
Old June 10th, 2012, 10:37 PM   #5717
vladanng
Registered User

vladanng's Avatar

Likes (Received): 23

Quote:
Originally Posted by Taxi.driver.KG View Post
ne raspravljaj se sa njim lik ide po forumima i pljuje sve i svasta, depresivan je strasno, Srbija je najgora na svetu po njemu, svuda trazi mane da ispljuje, unosi negativnu energiju gde god se pojavi, tako da ignorisi ga samo.
vladanng no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 10:45 PM   #5718
vladygark
Евросептик

vladygark's Avatar

Likes (Received): 364

Да господо немојте заборавити да је Dacia ионако само име и ништа више од тога, сви њихови аутомобили ван Европе се продају под именом Renault, тако да је Европа изузетак а не правило.
vladygark está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 10:47 PM   #5719
micika
Stalker

micika's Avatar

Apsolutno je nevazno pod kojim ce imenom se prodavati automobil, dokle donosi zarade zaposlenima i puni drzavnu kasu. Mislim da je onome na traci potpuno svejedno da li sklapa BMW ili Ladu dokle priima platu da prehrani porodicu i da mu ostane po koji dinar.
Negde daleko, daleko, na Sokolnickoj liniji, iza sedam pustih stanica iza tri srusena metro-mosta, iza hiljadu hiljada zeleznickih pragova, nalazi se carobni podzemni grad. Taj grad je zacaran, i u njega obicni ljudi ne mogu da udju. U njemu zive carobnjaci i samo oni mogu da ulaze i izlaze kroz gradsku kapiju. A iznad njega, na povrsini se nalazi veliki dvorac sa kulama, u kome su nekada ziveli ti mudri carobnjaci. Taj dvorac se zove... Univerzitet.
micika no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2012, 11:00 PM   #5720
NELSON HAHA
HA-HA!

NELSON HAHA's Avatar

Likes (Received): 168

Quote:
Originally Posted by ArchitectureSerbian View Post
Ja sam više za to da je Zastava prodata kao rumunska Dacia, da se zadrži ime i neki naš identitet, a da se sklapaju nova auta, ovako sklapamo talijansko ime, talijansko auto. Samo ćemo mi znati da je 500 L iz Srbije, to kada kupi Njemac, Japanac, ko ga god pita čije je auto, odgovor je talijansko, a nako Zastava, kakva je, takva je, bila je Srpska.

Ali šta je tu je, samo neka ljudi rade.
Па, ово је убедљиво најбоља ствар у читавом послу. Кад једном Немцу или Јапанцу понудиш Италијански ауто, њему и то звучи довољно страшно, а замисли кад би му понудио Српски ауто чије име нема теорије да изговори? Што каже Мицика, само нека се продаје, нека упошљава људе и пуни буџет, па нека пише и да је из Тунгузије...
NELSON HAHA no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
Крагујевац, ФАС, ФИАТ, auto, automobili, cars, fiat, industrija, industry, kgc, kragujevac, srpski detroit, yugo, zastava

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules