|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#6681 | |
|
Unsko-Sanski
Likes (Received): 1
|
Quote:
+1 !
|
|
|
|
|
#6682 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Nemaju bas puno firmi da obidu, svega tri-cetri. Trebalo je, ako se nevaram biti otvaranje ponuda za dionicu Vlakovo Lepenica? |
|
|
|
|
|
|
#6683 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
|
|
|
|
|
|
#6684 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#6685 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ako ne, nek dovedu radnike iz Ceske, pa nek sami rade. |
|
|
|
|
|
|
#6686 |
|
Registered User
Likes (Received): 36
|
Ja im nebi dao da dovedu radnu snagu tek Tako. Neznam 100% kako je BH državljanima lako dobit radnu vizu u EU Ali nevjerujem da je lako.
Recimo u australiji trenutno imam nekog is bliže rodbine koji radi za veliku EU firmu koja je dobila ugovor u australiji. Doveli su EU radnike samo da bi mogli trenirat domaću radnu snagu. Jedini EU državljnin koji je dobio pravu radnu vizu je glavni šef, svi ostali ako netreniraju domaće moraju se vratit kući. Znali iko kakva je situacija kod nas oko tih radnih viza. |
|
|
|
|
|
#6687 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Quote:
sto ce nam radnici iz ceske, pa zar nije bolje da nas narod dobije radna mjesta.. Last edited by LOTR; June 17th, 2012 at 08:09 PM. |
|
|
|
|
|
|
#6688 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6689 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Prosao sam juce pored Tarcina i nisam apsolutno nista vidio da upucuje na gradnju autoputa, tj. da su dovezli masine, da rade neke pripreme itd. Tako da mi nije jasno gdje oni pripremaju teren za pocetak radova i kada ce poceti ? Znaci sa ove strane od Tarcina nista nema ??
|
|
|
|
|
|
#6690 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
Ma to je negdje u sumi nekoj daleko od puta...
|
|
|
|
|
|
|
#6691 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#6692 |
|
Registered User
|
evo radnih mjesta ;)
http://www.jpautoceste.ba/web/sj50.php
evo 18 novih radnih mjesta.. mislim da im greska se desila sa datumom: "od 30.12.2010.godine direktor raspisuje" Last edited by LOTR; June 18th, 2012 at 11:42 AM. |
|
|
|
|
|
#6693 | |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 108
|
Karić: Za "Vijenac" imamo rezervni plan
Quote:
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
|
#6694 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Danas u Dnevnom avazu izasao poziv JP Autocesta FBiH za sporazumno rjesavanje imovine na dionici Drivusa - Donja Gracanica (Zenicka zaobilaznica), pod dionica Klopce - Donja Gracanica.
Po ovome, ako sam dobro razumio, ide se na preostalih 7 km dionice u ekspropriaciju? Drivusa - Klopce je prvi lot, onda bi ovo bio drugi lot, ako sam upravu. Rok za sporazumnu ekspropriaciju iznosi 15 dana od danasnjeg dana. |
|
|
|
|
|
#6696 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#6697 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ne ne. Posto su dobili prvu dionicu, mogli su da ponude drugu MNOGO jeftinije, jer ce morati da izvrse transport i troskove za masineriju samo jednom. To je ogromna usteda. A da ne govorimo o inzinjerima, i nadgledanje dionica. Da nisu dobili prvu dionicu, drugu bi morali ponuditi barem za 10 miliona vise. Sta je interesantno. U njemackoj je ovakva procedura ilegalna. Jer dobitnik susjedne dionice moze definitivno da raspise jeftiniju ponudu za sledecu dionicu zbog ustede transporta, masinerije, radne snage. Zato se raspisuju cesto ponude za vise LOT-ova sa istim datumom. Ali to nema veze sad, u interesu je da nasa djeca otplacuju manje kredita u buducnosti
|
|
|
|
|
|
|
#6698 | |
|
Registered User
|
Quote:
inace to sa ustedom (za transport i masineriju) i jeste jedini logicni razlog za toliko ogromnu razliku izmedju prvog i drugog.. |
|
|
|
|
|
|
#6699 | |
|
Registered User
|
Quote:
Odakle vam da su Turci isli sa preniskim cijenama, mislim da su ostali ponudjaci isli sa visim cijenama da ne bih imali problem kao OHL. |
|
|
|
|
|
|
#6700 |
|
Proud to be Bosnian
Likes (Received): 66
|
I kako cu ja da koristim Autocestu ka Banja Luci i Zapadu. Kad grade Autocestu Orašje-Tuzla-Žepče. Kojom logikom.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| bih, herceg-bosna autoceste, herzegovina motorways, motorways, roads |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|