|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#521 | |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Quote:
Ze znajomych warszawiaków, to albo lubią Kraków ( bo mają znajomych, odwiedzają, twierdzą, że jest bardziej wyluzowanym miastem) albo mają Kraków w szerokim poważaniu. Zauważyłem zdecydowaną asymetrię w tych bipolarnych stosunach. Bo o ile, jak napisałem warszawiacy są albo na +, albo na 0, to większość znajomych z liceum ma alergię na stolicę. Dopiero jak do mnie przyjeżdzają od czasu do czasu i zobaczą coś więcej niż Dworzec Centralny to stwierdzają, że jednak ta Warszawa jakaś inna. A animozje międzyludzkie są po prostu śmieszne. Tak jakby mieszkańcy obu miast byli rdzenni i nie wychodzili na pole/dwór ( ja mówię na zewnątrz ) i jedni jedli lewą ręką a drudzy prawą.
|
|
|
|
|
|
#522 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#524 |
|
...
Likes (Received): 28
|
|
|
|
|
|
#525 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Ja mam zdjęcia jego żonki, wyślę ci na PW, bo tutaj nie za bardzo mogę zamieścić z wiadomych względów.
|
|
|
|
|
#526 |
|
Scuderia Ferrari
Likes (Received): 62
|
![]() Co trzeba mieć w głowie, żeby wejść z ławki, pomimo faulu strzelić jedną z najpiękniejszych bramek w EURO w ważnym momencie decydującego meczu i się nie cieszyć ![]() Italia w ćwierćfinale
|
|
#527 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#528 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Ja tam wolałem Chorwatów, lepiej się z nimi pije.
|
|
|
|
|
#529 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
pić to trzeba umieć...
Come on England !!!!!
|
|
#530 | |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Quote:
W tym wypadku to był użytkownik z Warszawy, często są to Wrocławianie. Może jestem zadufany ale dla mnie to jest oznaka ich kompleksów. Urodziłem się w Krakowie, mieszkałem już w wielu miastach na świecie i w moim przekonaniu nie ma żadnego powodu aby Krakusi mieli jakiekolwiek kompleksy względem Warszawy czy Wrocławia. Last edited by antysmok; June 19th, 2012 at 09:20 AM. |
|
|
|
|
|
#531 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
Włosi awansowali, bardzo dobrze, teraz trzeba trzymać kciuki za Anglię
![]() Holandii mi nie żal za ten medialny smród który wokół siebie robili. Z innej beczki - wygląda na to, że Euro dla Poznania już się skończyło. Wrocław ma jeszcze Czechy. Stan na teraz - 3 miasta gospodarze i Kraków ![]() liczę na to, że po 28 czerwca będzie - miasto gospodarz Kijów i Kraków
Biblia o bańce kredytowej na rynku nieruchomości: Syr 21, 8: Kto buduje dom za cudze pieniądze, podobny jest do gromadzącego kamienie na własny grobowiec. Trochę pstryków z Krakowa Kilka zdjęć z Lizbony |
|
|
|
|
#532 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
http://gibala.natemat.pl/19613,krotk...o-przestepstwa
Quote:
|
|
|
#533 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Sam sobie winien...nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania...
|
|
|
|
|
#534 |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
Jednakże to prawo jest chore. Jak można za jechanie rowerem po jednym piwku wsadzać kogoś co celi?! Nienormalne to jest.
|
|
|
#535 | |
|
Polska jest cool!
Likes (Received): 405
|
Quote:
Natychmiast nalezy zlikwidowac "przestepstwo" jazdy na rowerze pod wplywem czy absolutnie ponizajace izby wytrzezwien, ktore nawet w Rosji juz zlikwidowano bo tworzyly tylko patologiczne sytuacje. |
|
|
|
|
|
#536 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
No bez przesady po jednym piwie nie masz 0,6 promila. Zresztą musiał jechać zygzakiem, że go policja zatrzymała. Ja tam nie widzę problemu z izbami wytrzeźwień, lepsze one niż areszt. Jeśli się nie awanturujesz, nie śpisz na chodniku lub jezdni Izba ci nie grozi.
|
|
|
|
|
#537 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
I zlikwidować zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych bo to jakaś utopia jest, że niby ma to zapobiegać promocji picia, a Ferdek Kiepski wali gorzałę na oczach milionów ludzi...
|
|
|
|
|
#538 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
|
|