daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old June 21st, 2012, 02:52 PM   #4921
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Likes (Received): 36

Wtf? Astia zic ca autobuzele vor circula pe linia de tramvai si mai incolo spun ca pe linia de tramvai va fi spatiu verde
tazzmaniadodo no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 22nd, 2012, 01:09 AM   #4922
vancouverro
Registered User

vancouverro's Avatar

Likes (Received): 397

Quote:
Originally Posted by tazzmaniadodo View Post
Wtf? Astia zic ca autobuzele vor circula pe linia de tramvai si mai incolo spun ca pe linia de tramvai va fi spatiu verde
Logic, rezulta ca autobuzele vor circula pe spatiul verde.....

Acum serios: e posibil sa fie doua zone diferite, una cu green track si alta in care sa circule si autobuzele pe banda tramvaiului...
Old June 22nd, 2012, 01:34 AM   #4923
UserCT
Registered User

UserCT's Avatar

Likes (Received): 32

Sau a treia varianta - nu o sa se faca proiectul
UserCT no está en línea   Reply With Quote
Old June 22nd, 2012, 08:56 AM   #4924
andrei11
Registered User

andrei11's Avatar

Likes (Received): 19

Relax, nu se apuca nimeni de nici un proiect. Daca se continua M 5 spre Pantelimon se va reabilita tot Pantelimonul cu acea ocazie. Statiile de metrou vor fi tot din juma in juma de kilometru, vedeti si voi in Dr. Taberei ce s-a intamplat cu bulevardul principal.
andrei11 está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 22nd, 2012, 12:08 PM   #4925
LucianPopa1000
Registered User

LucianPopa1000's Avatar

Likes (Received): 177

Ar trebui ca odata cu finalizarea M5 in centru si in Iancului-Pantelimon sa se refaca si liniile de tramvai,trotuarele de pe Elisabeta....Pache ...,eventual sa fie plantate masiv(ca pe Kiseleff),nou mobilier urban,eliminarea parcarilor ilegale,statii noi de autobuze....Axa est-vest mereu a fost ignorata de autoritati,de investitori si e timpul sa fie modernizata.Chiar are un potential bun.
LucianPopa1000 no está en línea   Reply With Quote
Old June 22nd, 2012, 01:46 PM   #4926
feroviar
Registered User

Likes (Received): 45

Azi la 10:30 se lucra intens pe Berzei in zona cuprinsa intre Mircea Vulcanescu si Stirbei Voda (Piata Emil Cioran).

Iata si Strada Gara de Nord lipsita de fauna nocturna.

Pe portiunea din Berzei dintre Mircea Vulcanescu si Calea Grivitei situatia e neschimbata.

In dreptul fostului magazin Cehoslovaca:

La intersectia cu Calea Grivitei:

Pe Calea Grivitei a fost refacut asfaltul intre strazile Buzesti si Polizu. Ma asteptam sa se largeasca si carosabilul pe portiunea respectiva mai ales ca nu mai exista nicio constructie pe partea de nord.

Pe Buzesti am impresia ca in dreptul cladirii inalte de langa Maternitatea Polizu strada se ingusteaza foarte mult. Oare atunci cand s-a aprobat PUZ-ul pentru acel bloc, nu se stia de intentia de a largi Buzestiul?

feroviar no está en línea   Reply With Quote
Old June 22nd, 2012, 10:13 PM   #4927
ViitorulPrimar
BANNED

ViitorulPrimar's Avatar

Likes (Received): 0

Excelente poze .Multumim.
ViitorulPrimar no está en línea   Reply With Quote
Old June 22nd, 2012, 10:30 PM   #4928
andrei11
Registered User

andrei11's Avatar

<<Pe Buzesti am impresia ca in dreptul cladirii inalte de langa Maternitatea Polizu strada se ingusteaza foarte mult. Oare atunci cand s-a aprobat PUZ-ul pentru acel bloc, nu se stia de intentia de a largi Buzestiul?>>
Se stia. Strada acolo nu se ingusteaza. E o iluzie optica. Du-te pana acolo si o sa ai rezolvarea problemei.
Old June 23rd, 2012, 10:30 AM   #4929
ViitorulPrimar
BANNED

ViitorulPrimar's Avatar

Acolo drumul nu se ingusteza.Strada este curba, nu dreapta.

Dupa Buzesti ce urmaza la largiri? Bd Dacia?Calea Rahovei?
Old June 23rd, 2012, 01:01 PM   #4930
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Quote:
Originally Posted by ViitorulPrimar View Post
Acolo drumul nu se ingusteza.Strada este curba, nu dreapta.

Dupa Buzesti ce urmaza la largiri? Bd Dacia?Calea Rahovei?
Mi se pare ca nu esti suficient de ambitios. Eu propun o autostrada suspendata peste Calea Victoriei de 3+3 benzi (demolari unde e nevoie) si un cloverleaf in Piata Palatului.

Acuma pe un ton mai serios, singura largire centrala ramasa ar fi Strada Mantuleasa pentru a oferi o alternativa N-S (mai ales o data cu deschiderea A3) care sa evite axa actuala N-S (Magheru-Catargiu etc). Insa si aici e un subiect delicat. Nu cunosc fondul arhitectural de pe Mantuleasa pentru a ma pronunta cata avarie ar face largirea.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 23rd, 2012, 02:18 PM   #4931
ViitorulPrimar
BANNED

ViitorulPrimar's Avatar

Quote:
Originally Posted by AndreiB View Post
Mi se pare ca nu esti suficient de ambitios. Eu propun o autostrada suspendata peste Calea Victoriei de 3+3 benzi (demolari unde e nevoie) si un cloverleaf in Piata Palatului.

Acuma pe un ton mai serios, singura largire centrala ramasa ar fi Strada Mantuleasa pentru a oferi o alternativa N-S (mai ales o data cu deschiderea A3) care sa evite axa actuala N-S (Magheru-Catargiu etc). Insa si aici e un subiect delicat. Nu cunosc fondul arhitectural de pe Mantuleasa pentru a ma pronunta cata avarie ar face largirea.
Pe Mantuleasa o eventuala largire ar darama aproximativ 25 de imobile.
Old June 24th, 2012, 01:30 AM   #4932
PaulFCB
Registered User

PaulFCB's Avatar

Likes (Received): 67

Are careva idee daca vara asta o sa continue proiectul cu Kiseleff Sport in weekendurile din Iulie si August?
PaulFCB está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 10:25 AM   #4933
Cristi.
Connaisseur

Cristi.'s Avatar

Likes (Received): 68

In principiu, da. Nu vad de ce sa nu continue proiectul, fiecare editie de pana acum a fost un succes. Informatii oficiale nu am
Cristi. no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 12:57 PM   #4934
Bogdy
Travelangelist

Likes (Received): 438

Quote:
Originally Posted by AndreiB View Post
Nu cunosc fondul arhitectural de pe Mantuleasa pentru a ma pronunta cata avarie ar face largirea.
Avaria ar fi foarte mare. Mult mai mare fata de Buzesti Berzei pentru ca acolo chiar sunt bijuteri arhitecturale, marea majoritate ingrijite, case vechi locuite. Situatia nu e ca si pe Buzesti unde multe dintre ele erau dughene in adevaratul sens al cuvantului. Plus ca Mantuleasa are totusi o istorie interesanta.

Die Welt ist mein Wille, die Welt ist meine Vorstellung - Arthur Schopenhauer
Bogdy no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 02:28 PM   #4935
andrei11
Registered User

andrei11's Avatar

Si pana la urma sau Mosilor sau Mantuleasa se va largi cu 3+3. E o chestiune de timp.
Ceausescu a inceput cu Mosilor, atentie, din ambele capete ( Sf. Gheorghe / Obor ).
Dar n-a mai avut bani sa termine.
Daca e sa ma intrebati pe mine, eu as prefera Mosilor sacrificata, arata sub orice critica.
Asa cum spune si Bogdy Mantuleasa ( si adiacente ) arata bine la ora actuala.
Cu toate acestea traseul natural al magistralei de metrou M 7 este pe sub Mantuleasa. De aceea mi-e frica ! ( de Mantuleasa ).
Old June 24th, 2012, 03:16 PM   #4936
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Mosilor se infunda in Piata Sf Gheorghe, o largire acolo nu ar avea o utilitate prea mare. Zona ar putea fi transformata in strada de cumparaturi, deoarece sunt multe parcele goale acolo care ar permite constructia unor cladiri pretabile comertului modern (e foarte greu sa adaptezi o cladire veche pentru retail modern fara sa o golesti complet pe dinauntru, i.e. pastrezi doar fatada).

Old June 24th, 2012, 03:22 PM   #4937
name does not matter
Registered User

Likes (Received): 1

Eu as prefera Mosilor pietonal. De ce sa mai sacrificam si noi cand si asa s-a distrus foarte mult secolul trecut. Si de ce sa se largeasca ? Nu inteleg!
name does not matter no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 03:51 PM   #4938
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Quote:
Originally Posted by name does not matter View Post
Eu as prefera Mosilor pietonal. De ce sa mai sacrificam si noi cand si asa s-a distrus foarte mult secolul trecut. Si de ce sa se largeasca ? Nu inteleg!
Probabil ca un sistem pietonal-tramvai (tramvaiul poate fi lejer ocolit in siguranta: exemplu similar Rue de Marche, Geneva) e preferabil, pentru a pastra accesul tramvaielor cat mai aproape de centru.

Si eu sunt 100% pentru punerea in valoarea a patrimoniului istoric ramas. Pentru a revitaliza centrul orasului trebuie insa sa aiba un potential economic (pentru ca mediul privat sa investeasca in cladiri, care duce la gentrificarea si civilizarea zonei: i.e. cum s-a intamplat in Lipscani). Pentru mine zona care trebuie promovata la maxim este axa formata din Calea Victoriei (de la Piata Palatului pana in Splai) si Bulevardul Regina Elisabeta (care e perfect pentru o strada de cumparaturi).

Asta nu se va intampla insa niciodata fara transformarea bulevardelor din artere de tranzit in zone de promenada.

Motivatia e simpla: nimeni nu o sa mearga la cumparaturi/cafea pe un trotuar de 1 m pe marginea bulevardului. Prin urmare nici o companie serioasa nu va investi in renovarea cladiriilor si deschiderea spatiilor comerciale. Fara asta, cladirile se vor degrada in continuare, iar strazile secundare in loc sa atraga chiriasi tineri, profesionali care doresc sa locuiasca aproape de oras vor pastra starea de semi-ghetou in anumite zone. Prin urmare exista un cerc vicios pe care numai primaria il poate sparge (prin revitalizare urbana).

Avem 2 proiecte mari care au potentialul de a transforma radical centrul orasului: M5 si Buzesti-Berzei.

Datorita Buzesti-Berzei, as sugera ca exista suficienta capacitate N-S (mai ales dupa extinderea catre Piata de Flori) pentru a scoate Calea Victoriei din circuitul de tranzit din Piata Palatului in jos.

As sugera o retragere treptata, intai prin transformarea in zona pietonala in week-end, si ulterior transformata in strada pietonala complet.

M5 va merge in subteran pe sub Bulevardul Regina Elisabeta care ar aduce o piata enorma de potentiali cumparatori (Cartierele Pantelimon+Drumul Taberei) fix pe bulevard (statiile dese ajuta foarte mult).

Ori avem sansa sa transformam centrul (zona aceea) intr-un mall in aer liber. As sugera o restrangere la 1+2 benzi de circulatie (2 dintre care sa ramana pentru transportul in comun, cu monitorizare video si amenzi trimise automat prin posta).

Trotuare late, metrou fix la scara blocului si in fata magazinului, parcari subterane la Universitate, Monumentul Holocaustului (loc berechet) si Piata Operei (idem), si zona are toate sansele sa cunoasca o reabilitare urbana de amploarea Lipscaniului. Care in sine atrage oameni care ar vrea sa locuiasca in zona, gentrificand stradutele secundare.

Ramane insa o problema majora, traficul E-V, care ramane practic fara alternative viabile (Dacia e prea departe si prea ingusta, iar cladirile sunt mult prea valoroase pentru o largire), Unirii e prea departe, Splaiul nu merge spre Est.

Insa, bulevardul Pache Protopopescu nu contine cladiri semnificative, iar zona nu are acelasi potential, deci poate fi folosit pana la intersectia cu Calea Mosilor (de unde incep cladirile valoroase) pentru tranzit lejer.

As sugera, deci ca o largire a strazii Mantuleasa ar impusca doi iepuri: Tranzit N-S prin Mosilor-Mantuleasa-Mircea Voda si Tranzit E-V prin Pache Protopopescu-Mantuleasa-Coposu-Splai

Sunt de acord ca nu e o solutie ideala, insa pentru refacerea Bulevardului Elisabeta si a Caii Victoriei eu as sacrifica 10 Mantuleasa.

Daca s-ar putea ca zona descrisa de mine mai sus ca fiind critica pentru revitalizarea centrului (Elisabeta-Victoriei) fara nici o largire/demolare, as fii 100% de acord. Insa ma tem ca orice solutie radiala (chiar si inelul central) este prea departe pentru a ajuta cu adevarat traficul.

Old June 24th, 2012, 04:16 PM   #4939
feroviar
Registered User

Likes (Received): 45

Nu imi surade largirea Caii Mosilor intre Bulevardul Carol I si Piata Sfantu Gheorghe, pentru ca nu ar aduce o fluidizare reala a traficului. Pe de alta parte, o eventuala largire a Strazii Mantuleasa va genera, pe buna dreptate, proteste ale arhitectilor si ale organizatiilor nonguvernamentale. Anumite cladiri de pe Mantuleasa construite in perioada interbelica sunt mai retrase de la actualul front stradal si ar putea, la o adica, sa permita o largire a strazii la doua benzi pe sens.
In orice caz, o largire la trei benzi pe sens, asa cum propunea colegul andrei11, nu ar fi imperios necesara decat in cazul in care se doreste realizarea unei a doua legaturi intre liniile de tramvai de pe Calea Mosilor si Bulevardul Corneliu Coposu.
feroviar no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 04:30 PM   #4940
PaulFCB
Registered User

PaulFCB's Avatar

Likes (Received): 67

Quote:
Originally Posted by Cristi. View Post
In principiu, da. Nu vad de ce sa nu continue proiectul, fiecare editie de pana acum a fost un succes. Informatii oficiale nu am
Pai ar fi ceva. Dupa parerea mea, in August pot sa inchida portiunea aia din Kiseleff si in timpul saptamanii.
PaulFCB está en línea ahora   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules