|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#181 |
|
112
Likes (Received): 2
|
Nemyslím si že svahy v Jasnej znesú výraznejší nárast počtu turistov už teraz sú preplnené a tragických nehôd bude pribúdať. Je príťažlivé, že v stredisku sa vo veľkom investuje, ale navyšovanie kapacít paradoxne oslabí zážitok z lyžovania.
|
|
|
#182 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Jasna - update
![]() ![]() ![]() ![]() (foto: bukvar)
|
|
|
#183 |
|
Registered User
|
no a toto tam bude premavat (24 miestny funitel)
|
|
|
#184 | |
|
Registered User
|
Construction update - Chopok Juh
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() foto:garip
|
|
|
|
#185 |
|
like travelling
Likes (Received): 7
|
ja dufam ze po dostavbe lanovky sa zrevitalizuje technikou znicena krajina, nieje bohvieco vyjst hore a kukat sa na to narusenie... (najma tie "eSicka" pre bagre a tatrovky) zatial to pre mna vypada velmi odpudzujuco, myslim od Jasnej, ale aj z horehronskej strany sa bude tahat nova lanovka nie, alebo sa uz zacalo?
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Registered User
|
prve vozne funitelu su uz v Jasnej
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#187 |
|
Registered User
|
+ montaz podpier na juhu
![]() ![]() ![]() ![]() zdroj: FB Jasna
|
|
|
#190 |
|
railfan
Likes (Received): 88
|
Fuuha, chlapci si tusim boli zalizovat v Kaprune, nieco pofotili a zacali opicit.
Ci uz ten Twinliner, Funitel ... no neviem, mam dost rozpacite pocity ked to vidim :/ |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Registered User
Likes (Received): 60
|
Funitel tam je z toho dovodu, ze v tych miestach byva silny vietor, a tym, ze kabina funitlu je uchytena na dvoch lanach, je prevadzka aj vtedy mozna, ked kabinky a sedacky musia z bezpecnostnych dovodov odstavit.
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Registered User
Likes (Received): 26
|
ked sa nic neobnovuje, tak nadavame...ked sa super obnovuje, takze opat nadavame, ze? Mne sa to proste paci, je to super a urcite to prilaka vela lyziarov-turistov. Vysoke Tatry mozu iba zavidiet, alebo zacat na sebe makat, priucit sa a zacat investovat do sportovej infrastruktury.
V zime som bol po dlhych rokoch opat vo Vysokych Tatrach a nijak velke nadsenie sa u mna nekonalo... nepatrny stav chatrania nadalej pokracuje... takze nemozem povedat "supeeeer, buduci rok sa opat do VT vratim". Takze "good luck Ski jasna", len tak dalej! |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
Funitel tam má dosť veľké opodstatnenie, čomu skôr nechápem je ten twinliner kedže má malú kapacitu a na Priehybu už postavili novú sedačku a plánuje sa aj kabínka z Lúčok.
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Twinliner bude mať velke opodstatnenie ked nebude fungovať sedačna na lukovú z kolieska nasledkom vetra. Potom su ludia ktorý uviaznu na bielej púti alebo koliesku bezbranný a musia si vyšlapať z dvojku (koliesko-priehyba) čo nie je zrovna pozitívna vizitka pre stredisko aby si turisti museli šlapať zjazdovky . Takže je to velky prst nahor že ich to napadlo.![]()
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
railfan
Likes (Received): 88
|
Quote:
Co sa tyka Jasnej a Vysokych Tatier, mozes apelovat na vlastnika, kedze je to ta ista financna skupina
|
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Higher, better
Likes (Received): 130
|
A ja som práveže rád, že sa investuje hlavne do Jasnej a vo Vysokých Tatrách len v menšej miere. TMR si ani nijak netají tým, že z Jasnej chce mať obrovské lyžiarske stredisko, kým v Tatrách chce rozvíjať skôr služby ako lyžiarsku infraštruktúru (hoci aj tú, ale nie v takej masívnej viere).
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Registered User
Likes (Received): 47
|
Tiez som toho nazoru,aby sa ski infrastruktura budovala hlavne v nizkych tatrach kde su na to asi aj lepsie podmienky vo vysokych nech je to hlavne o turistike pocitu z prirody.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
Ešte tu máme nejaké novšie vizualizácie -
Takto bude vyzerať prvá etapa na vrcholovej stanici na Chopku a na údolnej južnej - pri Kosodrevine druhá etapa Tretia etapa aj s lanovkou Srdiečko - Kosodrevina |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Registered User
|
Kategorizacia lyziarskych stredisk SR
![]() treba dodat, ze na Slovensku je minimalne este raz tolko stredisk a nie vsetky vyplnili zaslane dotazniky
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|