daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Изградња, привреда и инфраструктура

Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
Путеви Изградња путева / Road infrastructure Железница Железнички саобраћај / Rail transport Ваздухопловство Ваздушни саобраћај / Aviation

Reply

Thread Tools Display Modes
Old June 26th, 2012, 01:03 PM   #18221
sonebg
Registered User

Likes (Received): 0

Au bre deset strana o Borcu BL i njegovim bojama na tribini. Zna li neko nesto novo o nasem Borcu (Cacak) o Vozdovcu o Cairu, da li je pocelo postavljanje reflektora u Jagodini renoviranje "Karadjordja"..... itd.
Da dam i svoj sud o BL tribina je lepa boje su mi OK e sada da li su trebali da farbaju tribinu ili ne po meni nisu a ako su vec morali mogli su da koriste sivu boju za beton koja bi zadrzala boju betona a lepo bi se uklopila u boju stolica. Ovako mi crvena boja zaista bode oci.
sonebg no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 26th, 2012, 01:17 PM   #18222
malimravv
Registered User

malimravv's Avatar

Likes (Received): 17

Quote:
Originally Posted by Bad_Hafen View Post
Nije planiran prateci sadrzaj, taj stadion je da kazem prelazno rjesenje, jer se novi planira graditi, a ovaj rusiti.
Bio bih jako srecan da tako bude, ali realnost i iskustvao na nasim prostorima su pokazali da je "fancy varijanta", samo za pokazivanje i pricu "jednog dana...".
Na zalost, sve su sanse da je ovo resenje na duzi period...

Quote:
ovo je uradjeno u BL da klubovi iz Srpske ne bi morali ihgrati po Federaciji evropske utakmice.
Respect...

Quote:
Ja sam govorio vec da se islo na ovaj polozaj tribine da se ne bi usijecala tribina zbog atletske staze.
To mogu da razumem samo u slucaju da je arh. hteo da se izdvoji od vec vidjenih resenja. Da osmisli nesto novo, sto ne ukljucuje usecanje tribina. I to je ok, samo ako je u pre sveka funkcionalnom smislu resenje dobro, a zatim i vizuelno bi trebalo zadovoljiti standarde. Ne secam se da sam u skorije vreme video slican koncept i ne vidim razlog zasto se improvizuje i ispravlja kriva Drina, kada vec postoje odredjeni standarni i xy primera... Al ok, kada vidim kako je Begeluk ispao, ovo je vise nego odlicno.

Quote:
Ne nego kad kriticari pretjeruju onda se svako normalan iznervira. Tipa ovaj "Ej Bosanci necete nikad imati" i sl. nebuloze.I kako na ove bespotrebne opaske ne iznervirati se. Ne gradi se radi mira u RS, nego da nasi klubovi ne bi morali igrati u inostranstvu.
Nisi ni ti bas duzan ostao
malimravv no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 01:22 PM   #18223
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Likes (Received): 110

ne kazem ja da sam duzan ostao, ali ipak mislim da je koristiti ustaske kovanice (ustaske pod ovi mislim bosanski Srbi i hrvatski Srbi, jer je to kovanica Ante Pavelica) prevrsilo mjeru dobrog ukusa.
Bad_Hafen está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 01:23 PM   #18224
usernameserbia
Registered User

usernameserbia's Avatar

Likes (Received): 45

ovo je jace od mene

kapa dole bad hafenu, kralju ssc foruma covek se sam raspravlja sa 10 forumasa odjednom, a da i sam ne verije u to sto pise. mogu da ga vidim kuci kako umire od smeha na sve ove komentare kapa dole majstore
usernameserbia no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 01:35 PM   #18225
Veliki mozgonja
Registered User

Veliki mozgonja's Avatar

Likes (Received): 23

Smaračka pandemija Ofkinog stadiona,preselila se u Banjaluku.
Dajte manite se banalnosti i komentarisanja boja,to se uradi u par postova,a ne na 10 strana !
Veliki mozgonja no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 02:27 PM   #18226
Zgembo
Registered User

Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by Veliki mozgonja View Post
Smaračka pandemija Ofkinog stadiona,preselila se u Banjaluku.
Dajte manite se banalnosti i komentarisanja boja,to se uradi u par postova,a ne na 10 strana !
uskoro će montaža stolica na čairu, cenim da će tema dogurati do hiljadite stranice.
Zgembo no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 03:50 PM   #18227
Lord_Ajvar
E R R O R ! ! !

Lord_Ajvar's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Originally Posted by sonebg View Post
Zna li neko nesto novo o nasem Borcu (Cacak)
U Cacku postavljeni svi sem dva stuba na istoku, iskopane dve od cetiri rupe za reflektore, a radi se i fasada na severu

Last edited by Lord_Ajvar; June 26th, 2012 at 03:55 PM.
Lord_Ajvar no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 04:28 PM   #18228
clashbgd
Registered User

clashbgd's Avatar

Likes (Received): 71

svezi apdejt iz Cacka...
clashbgd no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 04:51 PM   #18229
delija90
Registered User

delija90's Avatar

Likes (Received): 308

Ценим да је неко скренуо пажњу "екипи" да не буду толико алави у крађи и да мало смање апетите па су се одједном нашле паре за рефлекторе. Првобитне размере крађе су биле веће него што сам мислио.

А надреална ми је ова ситуација око могућности да продају овај пословни простор који називају "северна трибина" како би градили западну трибину.

Само у Србији...
delija90 no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 05:13 PM   #18230
dedonja
Registered User

dedonja's Avatar

Likes (Received): 250

плашим се да јој је то и била сврха.
И када је продају, опет ће бити у минусу у односу на почетну суму... пробушили им се џепови...
dedonja no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 05:26 PM   #18231
RainbowSix
Registered User

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by DeckoKojiObecava View Post
Zanimljivo je da neko ko je toliko napadao u vezi Vozdovca i Omladinca,sada tako zdusno brani svoj stadion,za koji je nasao opravdanje kako cak se i ne gradi za Borac vec zbog "mira u RS"........sto ne menja cinjenicu da ce ipak to biti stadion Borca(pod firmom gradski stadion,prestonicki stadion).............Da li je/ce Borac placati zakup?
A jel ti zanimljivo??? E pa fino što te nešto zanima!
Prvo, ovo nije moj stadion jednako kao što političke okolnosti zbog kojih Banjaluka ulaže u SVOJU imovinu nisu iste u odnosu na one koje karakterišu bilo kakvu investiciju Grada Beograda u tamo njihovu imovinu! Babe i žabe nisu isto. Usput, za Borac navija na desetine hiljada ljudi, a to OFK može samo da sanja.
Drugo, Borac je i zvanično od strane skupštine Grada određen kao institucija od posebnog interesa za Grad Banjaluku, te je kao takav ušao među stavke koje se dijelom finansiraju iz Gradskog budžeta.
E sad, zašto to neko nije zaslužio ili uspio da zvanično postane interes Grada Beograda moguće je razviti posebnu priču.
Treće,... kakva "gradnja radi mira u RS" i slične gluposti? Šta ti to treba da baš toliko lupetaš? I još pa "prestonički stadion"??? Pa šta se to tebi dešava druže???
Četvrto, činjenicom se ne može nazvati samo nešto što formalno pravno nije tačno, odnosno da je to "stadion Borca". Borac nije subjekt koji odlučuje o načinu raspolaganja stadionom već je to isklučivo Gradska uprava koja Borcu odobrava korištenje gradske imovine pod određenim uslovima. Isto tako, FK Borac nije jedini sportski klub koji koristi Gradski stadion i nikome iz Borca nikada nije palo na pamet da na ulaz Gradskog stadiona nakači ime "Stadion FK Borac" ili sličnu idiotariju.
Peto, niko iz FK Borac ili redova njegovih navijača nije se pozivao se na nekakvo svoje pravo da mu se mora renovirati Stadon koji koristi. Stadion koji nije Borčev zdravorazumski se njemu direktno ne može ni renovirati.
Odluku u o dogradnji stadiona donijela je isključivo Gradska uprava vođena SVOJIM procjenama o interesu Grada da na svojoj teritoriji ima barem jedno sportsko borilište takvog profila i nivoa (što je normalno). Usput, Borac je u ovoj priči značajno zastupljen kao kultni gradski brend čije je ime i prisutnost od izuzetnog značaja sa cijeli ovaj kraj.
Jednostavno, Borac je u Banjaluku donio trofej Šampiona BiH, a grad je tim povodom odlučio da unaprijedi uslove u kojima njegovi građani prate fudbalske utakmice Gradskom stadionu.

A što se tiče komparacije sa OFK-om...
U zadnjih desetak godina likovi u upravi OFK-e su od transfera igrača u svoje džepove zavrdnuli para za barem 6 ovakvih tribina u BL.
Red je da prvo oni ulete kintu na infrastrukturu koja im je toliko para donijela, pa onda da traže pomoć i od šire zajednice.
OFK nije jedini klub u Beogradu koji se takmiči u Superligi i izdvajanje sredstava za unapređenje infrastrukture koju koristi OFK s pravom bi nametnulo pitanje jednakog finansiranja i ostalih beogradski fudbalskih klubova koji se takmiče u istom rangu. Tu je jako teško argumentovati prioritete a izbjeći opravdane kritike svakog ko bi ostao uskraćen za takvo sponzorstvo.
S druge strane, Banjaluka u odnosu na BGD nema takav problem jer tu ljudi imaju samo jednog premijerligaša. Barem je to jasna stvar.

Last edited by RainbowSix; June 26th, 2012 at 05:41 PM.
RainbowSix no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 05:52 PM   #18232
clashbgd
Registered User

clashbgd's Avatar

Likes (Received): 71

ja ovog vise i ne komentarisem, nisu tu cista posla...

nego, odavno mi je zauzeo paznju ovaj teren SD Zeleznicara koji se nalazi neposredno pored Palate nepravde... danas sam prolazio tu pa sam okinuo par fotki...

tribina je napravljena nesto posle kraja II svetskog rata... igra se rukomet, odbojka, basket... a koriste ga i skolarci koji u svojim skolama nemaju fiskulturnu salu...
clashbgd no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 06:19 PM   #18233
Sawovsky
Шар Планино, долазим ти..

Sawovsky's Avatar

Likes (Received): 201

Ja sam pre 5 godina dok sam živeo u Sarajevskoj tamo redovno igrao fudbal sa ortacima.

There, over there... I see Prizren!
It is all mine – home I shall come!
Beloved antiquity calls me there,
Armed I must come there one day.

There over there... from on top of the ruins
Of Emperors' palaces to the devil I will say:
"Flee from my beloved home you plague,
Already your loan I must repay!"
Sawovsky no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 06:31 PM   #18234
DeckoKojiObecava
Registered User

DeckoKojiObecava's Avatar

Likes (Received): 61

A meni je bas zanimljivo......"Gradski stadion",gde preko 2 najvece tribine pise "Borac"........"Prestonicki stadion"-kapiram da je BL prestonica RS..... "Zbog mira u RS"-Da niste uradili stadion,morali bi da moljakate Zenicu ,Sarajevo,inostranstvo za domacinstvo,ovako sa izgradnjom je mir u RS...............Koje su to postenjacine, koje su vodile Borac zadnjih 20tak godina,pa se NISU nakrali na stetu kluba,a posle te pare ULOZILI u Gradski stadion?........................
DeckoKojiObecava no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 06:40 PM   #18235
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Likes (Received): 100

Људи, како вам не досади?

О`ладите мало, већ сте све везано за ту сјеверну трибину и стадион прежвакали бар 10 пута...
dejan_b88 no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 06:52 PM   #18236
DeckoKojiObecava
Registered User

DeckoKojiObecava's Avatar

Likes (Received): 61

Zelim da prizna sta mu je licno uradio Terzic
DeckoKojiObecava no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 08:05 PM   #18237
Космајац
Registered User

Космајац's Avatar

Likes (Received): 51

Quote:
Originally Posted by dejan_b88 View Post
Људи, како вам не досади?

О`ладите мало, већ сте све везано за ту сјеверну трибину и стадион прежвакали бар 10 пута...
Ne sa punim pravom ga to pita, ja sam ga pitao jos pre 10 stranica nije odgovorio.Njemu nije ista situacija borac-ofk jer je subjektivan ali meni sa strane je situacija ist.Dakle koliko i kome borac placa zakup gradskog stadiona, jer u Bl postoje i drugi klubovi.
Космајац no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 08:08 PM   #18238
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

postoje drugi klubovi koji imaju svoje stadione
Old June 26th, 2012, 08:13 PM   #18239
Космајац
Registered User

Космајац's Avatar

Likes (Received): 51

znam neka se uvede licitacija za zakup stadiona pa ko ponudi vise neka ga koristi bio to borac ili sloga,krajina,mladost...
Космајац no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2012, 08:29 PM   #18240
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

A zasto?

Reply

Tags
Србија, Црна Гора, Чика Дача, арене, српска, стадиони, arenas, arene, atletske staze, estadios, montenegro, rupa, serbia, srbija, srpska, stadioni, stadioni u poljskoj, stadiums

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules