daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > North–East Region > Iași Metro Area

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

View Poll Results: Are you for the construction of Palas?
Yes 69 78.41%
No 19 21.59%
Voters: 88. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old June 30th, 2012, 11:27 AM   #1081
spring3
Registered User

spring3's Avatar

Likes (Received): 36

inceputul anului? te inseli, nu s-a mai lucrat din toamna.

ghici cum arata pe 14 oct 2011, adica acum mai bine de OPT luni

http://curierul-iasi.ro/wp-content/u...007_resize.jpg

mai precis, IDENTIC
Cladiri cu importanta istorica si arhitecturala, vechi de peste 100 de ani, de la Atelierele CFR/ Nicolina, proaspat demolate pt. profit: thread/ poze + articol . Inceputul demolarilor Continuarea demolarilor Ce trebuia facut
Si eu vreau... o tara ca "afara"
NOU: Acum s-a demolat si un monument istoric

Last edited by spring3; June 30th, 2012 at 11:37 AM.
spring3 está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 1st, 2012, 10:52 AM   #1082
gattone
Extended Holiday

Likes (Received): 174

Str. Palat

gattone no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 10:54 AM   #1083
gattone
Extended Holiday

Str. Palat

Deja s-a mutat cafeneaua?

Old July 1st, 2012, 11:00 AM   #1084
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

Likes (Received): 94

Cafeneaua s-a mutat de mai demult. Au inchis-o in perioada in care se lucra la trotuar si strada, inainte de deschiderea Palas, iar acum se afla exact in spatele cladirii, alaturi de restaurantul libanez.
sorinAcesta no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 04:59 PM   #1085
daisuke01
Registered User

Likes (Received): 0

De-a lungul pâlcurilor de narcise, aleelor de pini şi gardurilor vii, vizitatorii vor descoperi două grădini destinate istoriei, cu vestigiile descoperite în perioada lucrărilor din şantierul Palas. Grădinile cu relicve se vor îmbina cu formele organice ale carpenului şi gardurilor vii din Taxus, oferind o combinaţie unică de forme moderne şi vestigii, cu trimitere la bogata istorie a amplasamentului.
Labirintul vegetal circular este situat în centrul Royal Park, aproape de lac, pentru a asigura o atmosferă liniştitoare. “Materialele folosite pe cărările labirintului vor varia, pentru a reprezenta diferite etape şi obstacole din viaţă. Poteca reprezintă, de fapt, drumul vieţii. Atât în viaţă, cât şi în labirint, întâlnim multe cotituri. Păşind în labirint, vizitatorul va medita asupra propriei existenţe. O dată ajuns în centru se va elibera de gândurile negative”, a declarat Carolina Monteiro, Head of Enea Garden Design Miami.
O grădină special dedicată femeilor, un spaţiu cu specii vegetale elegante, va creea o zonă romantică şi frumoasă, destinată relaxării şi retragerii în solitudine. “Aici vom folosi plantele care glorifică femeia: florile delicate ale copacilor paulovnia oferă o boltă de umbră cu pete de culoare, în timp ce moviliţele de creţişoară dantelată acoperă pământul ca un covor moale. Valuri mari organice de Taxus separă grădina de aglomeraţia străzii comerciale, invitând oamenii să se relaxeze”, a mai precizat Carolina Monteiro.
Şi cei mici vor avea un spaţiu special conceput, “Grădina Copiilor” fiind un punct de atracţie în Royal Park.
Palas Shopping Street, un lung bulevard pietonal cu castani, va oferi suficient spaţiu pentru zonele de odihnă şi de luare a mesei.
Inedit, la Palas se va amenaja o piaţă pe acoperişul unei clădiri. Arbuştii Amelanchier vor forma o boltă parfumată, umbrind zona de luare a mesei şi cea de relaxare. Ocazional, terasa va găzdui şi festivaluri de artă.
Vechea esplanadă a Teatrului “Luceafarul” va fi îmbunătăţită din punct de vedere peisagistic. De altfel, întregul ansamblu Palas va fi delimitat de o bordură de stejari, pini, mesteceni albi, garduri vii şi gazon.
Royal Park va fi un imens spaţiu verde tipic european, un mozaic organic atrăgător în care s-a pus accent atât pe dorinţa de relaxare, cât şi pe istoria locului, îmbogăţind impresia de graţie pe care o emană Palatul Culturii.
daisuke01 no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 06:43 PM   #1086
dacianova
Registered User

Likes (Received): 2

De unde ai luat textul? Sau e in imaginatia ta?
dacianova no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 06:47 PM   #1087
daisuke01
Registered User

De pe acest forum si din proiectul initial:

"Palatul Culturii îşi va reflecta frumuseţea arhitecturală în apele lacului de la baza versantului, luciu de apă pe alocuri cu o adâncime de 2, 5 metri. “Lacul va fi principala atracţie, invitând la contemplaţie, fiind creat pentru a arăta trecutul acestei zone, cunoscându-se faptul că în Evul Mediu aici se aflau grădina şi lacul domnesc. În plus, va fi un adevărat rezervor care va ajuta la menţinerea vegetaţiei bogate”, a declarat Joachim Jörger, managerul proiectului Palas, reprezentantul companiei Assmann Beraten+Planen. Jumătate din lac va avea o dublă funcţie, vara fiind luciu de apă pentru contemplaţie şi chiar pentru plimbări cu barca, iar iarna patinoar natural sau artificial îngheţat. Lacul va fi circumscris de sălcii pletoase, chiparoşi, stuf chinezesc şi irişi care îşi vor menţine culoarea şi textura şi de-a lungul lunilor de iarnă. Împrejurul lacului vor fi amenajate terase destinate odihnei.
Principala alee din Royal Park, “Aleea Sălciilor”, cel mai spectaculos element al parcului considerat “axa grădinii”, îl conduce pe vizitator spre Palatul Culturii. Mărginită de sălcii pletoase, tei, arbori paulovnia şi flori colorate, axa va fi întreruptă de un pod în stil veneţian care face arc peste lac, simbolizând evoluţia acestei zone de la trecut la viitor. "

Mesaj trimis din frumosul parc, acum incerc sa intreb un gardian daca este voie sa beau apa din sticla oficiala auchan !
Old July 1st, 2012, 06:50 PM   #1088
gattone
Extended Holiday

Probabil este propaganda de la inceputul proiectului.
Old July 1st, 2012, 06:55 PM   #1089
daisuke01
Registered User

Vreau sa intreb si daca am voie cu o cafea aflata intr-o cutie izolanta. ( este o cafea mai deosebita ).

Nu vreau sa iau amenda, data viitoare, maine, o sa vin cu un avocat sa vad ce am voie si sa am o hartie oficiala.

Mesaj trimis din parcul royal
Old July 1st, 2012, 06:57 PM   #1090
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 120

Evident ca ai voie
Apropos http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=840568

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 07:02 PM   #1091
daisuke01
Registered User

Pana nu am hartie oficiala , eu nu risc o amenda . Pentru cei de la UCB1 sa nu fie suparati, permisul meu vechi de la biblioteca are mai multe check-uri la carti decat numarul zilelor din an. Conform permiselor ( normal ca s-au schimbat ) am intrat in Palat mai mult decat vor intra toti cei care lucreaza in mall.

Trimis in dum spre meci , undeva in parcul royal.
Old July 1st, 2012, 09:43 PM   #1092
dacianova
Registered User

Likes (Received): 2

Oricum din proiectul inițial nu a mai rămas aproape nimic. Poate doar parcarea si clădirile de birouri!
dacianova no está en línea   Reply With Quote
Old July 2nd, 2012, 05:54 PM   #1093
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

Sambata seara, in Gradina Palas:

Old July 2nd, 2012, 08:13 PM   #1094
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=886

Quote:
Originally Posted by gattone View Post
Este cam cu un metru mai sus decat ar fi trebuit sa fie. Pe partea cealalta e gard si nu pot sa vad cum vine:

confirmarea

Quote:
Originally Posted by sorinAcesta View Post
Exact cum am comentat anterior I N A D M I S I B I L ! ! !

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Old July 2nd, 2012, 08:19 PM   #1095
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

...
Quote:
Practic taranii au construit la cativa metri de Palat

Old July 5th, 2012, 11:15 AM   #1096
gattone
Extended Holiday

Ar fi trebuit plantata iarba pe versant. Acum tot noroiul se scurge pe trotuar:

Old July 5th, 2012, 11:21 AM   #1097
gattone
Extended Holiday

Str. Palat

Old July 8th, 2012, 10:48 AM   #1098
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Buna ideea, si aranjamentul scenic

Old July 8th, 2012, 11:05 AM   #1099
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

Am fost si eu , placut enorm de mult! Ma bucura ideea acestor spectacole in aer liber din ultimul timp, organizate de Opera Romana. La mai multe
Old July 8th, 2012, 12:59 PM   #1100
spring3
Registered User

spring3's Avatar

Likes (Received): 36

intre carusel si parc e o fisura printre pietrele cubice pe vreo 10-20 m, nu stiu exact ce se intampla dar nu pare in regula, pare ca s-a lasat o portiune de teren acolo, nu stiu daca nu cumva e parcare dedesubt acolo.
Cladiri cu importanta istorica si arhitecturala, vechi de peste 100 de ani, de la Atelierele CFR/ Nicolina, proaspat demolate pt. profit: thread/ poze + articol . Inceputul demolarilor Continuarea demolarilor Ce trebuia facut
Si eu vreau... o tara ca "afara"
NOU: Acum s-a demolat si un monument istoric
spring3 está en línea ahora   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules