daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Center Region > Brașov Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old December 12th, 2011, 08:09 AM   #181
damago
Registered User

damago's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Originally Posted by moshu' View Post
spune'mi 2 locatii rentabile sa bagi inapoi tramvaiele !
Centru_Noua:

Biblioteca Centrala - Parcul Titulescu cu linia pe partea stanga pe actualele locuri de parcare si introducerea lor in subteran prin construirea unei parcari sub parcul Titlulescu printr-o lucrare care sa nu afecteze integritatea parcului - Eroilor (pe mijloc) - 15 Noiembrie cu pasaj subteran la intersectia cu Toamnei si Calea Bucuresti - Zizinului cu pasaj subteran in Gemenii si iesirea pe mijloc - Continuarea pe Saturn cu largirea soselei la inca o banda pt ca spatiu exista pana la intrarea in scarile blocurilor - iesire in zona McDonalds cu doua variante 1. fie cu pasaj subteran sau nu paralele cu calea Bucuresti pana in Noua prin fata centrelor cpmerciale si mai apoi prin pasaj subteran sau suprateran spre Str Lacurilor spre Noua sau 2. cu pasaj subteran pe Str Poienelor si mai apoi spre Noua. E doar o idee. S-ar putea construi spre Racadau, strada este larga sau spre autogara Bartolomeu zona comerciala Brintex pe strada Lunga, respectiv Str. De Mijloc
Idei sunt, e nevoie doar de bani.

Calea de rulare nu trebuie neaparat sa fie pe mijlocul drumului. Exemplu: Grenoble

Paris:

damago no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 12th, 2011, 08:33 AM   #182
theChosen
hmmmm

theChosen's Avatar

Likes (Received): 51

Din pacate Brasovul e un oras foarte dens construit si strazile actuale nu iti dau loc de manevra , nu poti sa tai cel putin o banda din cel mai circulate bulevarde ale orasului ca sa pui tramvai , va fi dezastruos efectul pentru trafic .Singurul traseu viabil ar fi pt cviitorul indepartat paralel cu noua centura care este de fapt un bulevard urban si asa va deveni in totalitate in viitor .acolo ar trebui prevazut un cordon de tramvai din Sacele pana in Ghimbav si ramificatii spre Rasnov si Codlea dar deja vb de Sbahn.Peste 20 de ani va fi util .
theChosen no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 09:20 AM   #183
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Likes (Received): 1080

Quote:
Originally Posted by damago View Post
Centru_Noua:
Exact la varianta asta ma gandisem si eu E ruta cu cel mai mare numar de calatori, care ar justifica folosirea tramvaiului. Poate chiar si cu o ramificatie spre gara, cand/daca mersul cu trenul va lua o amploare mai mare.
Din punctul meu de vedere, argumentul cu strazi inguste/masini multe nu tine, din moment ce in toata Europa e plin de tramvaie pe strazi mai inguste, in orase mai aglomerate.
vinterriket no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 09:34 AM   #184
Adrlani
Registered User

Likes (Received): 0

Talking

eu zic sa inceapa de acum sa sape tunele pt metrou...singurul sistem de transport in comun care este eficient in toata lumea!
Decat sa puna tranvaie mai bine metrou si ala nu o sa incurce pe nimeni...
Dupa parerea mea daca nu ar fi existat metroul orase gen Londra ar fi fost paralizate complet,nu tin minte sa fi vazut in Londra tranvaie sau daca sunt sunt in suburbii si alea cretca doar 2-3 linii

Asadar investitii de viitor pt transportul in comun este Metroul!

Bine ceea ce zic eu acuma e de domeniul SF-ului la noi, asadar luati-o ca atare

P.S: Cretca si treaba cu Tranvaie e de domeniul SF!
Adrlani no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 11:43 AM   #185
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Metroul se justifica greu pentru orasele sub 1 milion de locuitori, suma la care Brasovul nu cred ca va ajunge prea repede. Un sistem bazat pe tramvaie+trenuri locale cu noduri intermodale ar fi arhisuficient pentru Brasov.

Un posibil traseu folosind in mare parte infrastructura existenta:

Timisu de Jos-Darste-Brasov Gara Centrala-Bartolomeu-Viitorul Aeroport.

Insa e necesara o conexiune rapida Centru-Gara, pentru care as sugera un tramvai pana in Eroilor.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 05:21 PM   #186
VladB
Registered User

VladB's Avatar

Likes (Received): 1

Exemple se gasesc. Nu spun ca e musai sa faca MAINE cineva linii de tramvai prin brasov. Eu am argumentat de ce nu este un mijloc invechit, dimpotriva. Ca i s-o gasi utilitate sau nu in Brasov ramane de vazut. Intr-adevar, argumentul cu strazi inguste nu tine, in Viena de exemplu trece tramvaiul pe niste stradute pe care nu ia credea ca isi au locul.
VladB no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 06:53 PM   #187
theChosen
hmmmm

theChosen's Avatar

Likes (Received): 51

Si deasemenea in viena jumatate din traseele de tramvai din centru istoric sunt in subteran in tunele construite cand noi mergeam cu trasura ,asa ca macar un plan pt urmatorii 50 de ani ar trebuii sa existe ca , ce plan de dezvoltare avem acum e o gluma buna .
theChosen no está en línea   Reply With Quote
Old December 14th, 2011, 03:29 PM   #188
Baiazid
Registered User

Baiazid's Avatar

Likes (Received): 361

Quote:
Originally Posted by Adrlani View Post
eu zic sa inceapa de acum sa sape tunele pt metrou...singurul sistem de transport in comun care este eficient in toata lumea!
Decat sa puna tranvaie mai bine metrou si ala nu o sa incurce pe nimeni...
Dupa parerea mea daca nu ar fi existat metroul orase gen Londra ar fi fost paralizate complet,nu tin minte sa fi vazut in Londra tranvaie sau daca sunt sunt in suburbii si alea cretca doar 2-3 linii

Asadar investitii de viitor pt transportul in comun este Metroul!

Bine ceea ce zic eu acuma e de domeniul SF-ului la noi, asadar luati-o ca atare

P.S: Cretca si treaba cu Tranvaie e de domeniul SF!
TraMvai !
Baiazid no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 04:54 PM   #189
Adrlani
Registered User

Likes (Received): 0

De mâine, braşovenii vor circula cu autobuze „de lux“

http://www.adevarul.ro/locale/brasov...650335340.html
Adrlani no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 05:00 PM   #190
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Umbla de cateva zile prin oras, in probe. Azi erau pe Vlahuta, setate pentru linia 6. Am vazut ca au afisaj electronic si e si folosit (!) Dar pana la "lux" mai e cale lunga...
Old February 25th, 2012, 01:18 AM   #191
moshu'
"daca'as fi presedinte.."

moshu''s Avatar

Likes (Received): 19

Autobuzele de lux sunt deja remorcate!

Prezentate cu surle și trâmbițe, personal de primarul George Scripcaru, autobuzele moderne exploatate de Regia Autonomă de Transport sunt deja luate la remorcă şi duse la reparaţie.
La primele ore ale zilei, în Livada Poștei, o mândrețe de autobuz a dat bătăi de cap șoferilor și probabil maiștrilor de la RAT. După mai multe aprecieri cu privire la potențialele probleme ale autobuzului, care s-a oprit pur și simplu în mijlocul intersecției de la urcarea spre Poiana Brașov, “maeștrii” au chemat un autovehicul de intervenție care a remorcat bijuteria de autobuz și-a dus-o la service. S.D.

Old February 29th, 2012, 10:49 AM   #192
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

A umblat cineva cu noile autobuze BMC? Eu le-am vazut doar de afara deocamdata. M-am bucurat totusi sa vad ca afisajul electronic se foloseste.
Old March 1st, 2012, 06:42 PM   #193
VladB
Registered User

VladB's Avatar

Quote:
Originally Posted by vinterriket View Post
A umblat cineva cu noile autobuze BMC? Eu le-am vazut doar de afara deocamdata. M-am bucurat totusi sa vad ca afisajul electronic se foloseste.
Da le-am prins destul de des in ultimele zile. Sunt comfortabile, sistemul de inclinare in statii functioneaza, se anunta statiile de catre o voce suava , merg bine. Daca nu mi-a placut ceva e faptul ca la franare nu sunt deloc liniare, bruscand uneori, poate pana se obisnuiesc si soferii cu ele.

In rest, numai de bine. Am observat ca exista camere deasupra fiecarei usi pe care soferul le poate vedea pe un ecran color in bord, ca sa nu mai ramana lumea agatata intre usi . De asemenea, sunt dotate si cu camera de marsarier.
Old March 1st, 2012, 06:47 PM   #194
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Suna bine. O sa incerc sa fac o tura in weekend cu unul, de curiozitate. Sper ca toate gadgeturile astea noi sa tina cat mai mult si sa fie folosite cum trebuie.
Old March 1st, 2012, 09:52 PM   #195
VladB
Registered User

VladB's Avatar

Quote:
Originally Posted by vinterriket View Post

Suna bine. O sa incerc sa fac o tura in weekend cu unul, de curiozitate. Sper ca toate gadgeturile astea noi sa tina cat mai mult si sa fie folosite cum trebuie.
Deocamdata pare in regula totul, si ce am uitat sa mentionez si poate multa lume nu stie e sistemul in care circula:

Pe majoritatea liniilor din cate am vazut a fost introdus cate unul din aceste autobuze noi, iar programele din statii au fost refacute si minutul cu pricina in care trece BMC-ul apare in chenar rosu, cu mentiunea la legenda: "autovehicul cu dotari pentru persoane cu mobilitate redusa" sau ceva in sensul asta!

Pretty cool
Old March 12th, 2012, 01:36 AM   #196
skySK
Registered User

skySK's Avatar

Likes (Received): 139

Braşovul e primul oraş din ţară în care e disponibil Google Transit
skySK no está en línea   Reply With Quote
Old May 3rd, 2012, 11:25 PM   #197
skySK
Registered User

skySK's Avatar

Linia RAT 25: autobuze din oră în oră, între Avantgarden şi Gară
Old May 21st, 2012, 03:44 PM   #198
skySK
Registered User

skySK's Avatar

Un nou traseu RAT spre Stupini
Old July 9th, 2012, 12:42 AM   #199
RaduBv26
Registered User

Municipalitatea pregăteşte implementarea în Braşov...

Quote:
Municipalitatea pregăteşte implementarea în Braşov a celui mai modern sistem de management al transportului în comun din România. Proiectul este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al oraşului şi va fi finanţat prin Polul de Creştere Braşov.
Sursa
RaduBv26 no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2012, 07:06 PM   #200
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Gratuitate pentru pensionari pe RAT Braşov, începând cu 1 ianuarie 2013

Quote:
Pensionarii vor beneficia de gratuite totală pe mijloacele de transport în comun, pe raza municipiului Braşov, începând cu 1 ianuarie 2013. Consilieri locali majoritari USL – PP-DD au decis să pună în aplicare acest proiect, mai ales că fusese una dintre promisiunile din campania electorală. „După o viaţă de muncă, în care au contribuit cu bani comunităţii, merită ca aceasta să le întoarcă serviciul”, a explicat viceprimarul Răzvan Popa. Totodată, edilii vor lua în discuţie acordarea de gratuitate pe RAT Braşov şi şomerilor. Totodată, în viitoare şedinţă ordinară a Consiliului Local Braşov se va modifica şi hotărârea prin care pensionarilor care au un venit de până la 800 de lei li se acordă, lunar, 10 călătorii gratuite, astfel ca plafonul să fie mărit la 1.200 de lei. Noua hotărâre ar urma să fie aplicată, cel mai probabil, de la finele lunii august.

Reply

Tags
public transport, ro_brasov, ro_transylvania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules