daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old July 20th, 2012, 07:44 AM   #141
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

AEON akan masuk Taiping??? really... wahh
daynielizham no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old July 20th, 2012, 11:36 AM   #142
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

Quote:
New Mydin outlets to boost revenue

KUALA LUMPUR: Home-grown wholesale and retail giant, Mydin Mohamed Holdings Bhd (Mydin), expects sales for its fiscal year ending March 31, 2013 to hit RM2.6 billion with the opening of its new hypermarkets nationwide.

"We believe the opening of the new hypermarkets will drive up our sales target," said its managing director Datuk Ameer Ali Mydin.

Last year, the company recorded sales of RM2.2 billion.

Speaking to reporters after handing over prizes to winners of the "Debit To Win" campaign, Ameer said the company currently had 10 hypermarkets and would be opening another two - in Malacca and Perak - by the end of the year.

"The hypermarket in Malacca costs RM60 million while the one in Perak costs RM40 million."

For 2013, Mydin plans to open six new hypermarkets, with two in Johor and one each in Negeri Sembilan, Terengganu, Perak and Penang.

The total investment cost for the new hypermarkets is about RM750 million.

Apart from the hypermarkets, Mydin operates 18 emporiums, three bazaars, 54 mini markets and nine convenience stores nationwide.

Meanwhile, spending through Maybank debit card at Mydin hypermarkets grew by 50 per cent during the campaign period, compared with the four months prior to the start of the drive.

The campaign, which was jointly organised by Maybank and Mydin, ran from December 15 last year to April 15.

More than 117,000 transactions were recorded during the campaign period and attracted over 45,000 entries, which showed that debit payments are fast becoming a common mode among shoppers.
MyDin yang baru ni kat Kuala Kangsar ke Parit Buntar??
sebab dorang pon mohon utk buat kat PB... rasanya ni yg KK dulu kan?

Last edited by daynielizham; July 20th, 2012 at 11:45 AM.
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 11:54 AM   #143
anakmuar
BANNED
 
Join Date: Oct 2011
Location: Muar
Posts: 464
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by daynielizham View Post
MyDin yang baru ni kat Kuala Kangsar ke Parit Buntar??
sebab dorang pon mohon utk buat kat PB... rasanya ni yg KK dulu kan?
mengikut berita dari utusan hari ni, mydin akan dibina kat parit buntar..
anakmuar no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 12:59 PM   #144
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

Quote:
mengikut berita dari utusan hari ni, mydin akan dibina kat parit buntar..
serius ni??

kalau betul baguslah... kalau ko tipu, wallahualam....
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 01:33 PM   #145
oni313
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 144
Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by daynielizham View Post
AEON akan masuk Taiping??? really... wahh
in planning stage, pasal diorg lepas ni, mmg nak expand ke utara semenanjung....
oni313 no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 03:43 PM   #146
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,453
Likes (Received): 396

Quote:
Originally Posted by daynielizham View Post
MyDin yang baru ni kat Kuala Kangsar ke Parit Buntar??
sebab dorang pon mohon utk buat kat PB... rasanya ni yg KK dulu kan?
maybe sbub Mydin kat KK dah lulus bersyarat
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 04:38 PM   #147
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

Quote:
maybe sbub Mydin kat KK dah lulus bersyarat
Yup, tgk kat OSC tadi... rasanya MyDin yg dimaksudkan kat KK bukan PB.
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 05:00 PM   #148
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

hay daynielizham.

mydin akan bukak 1 lagi cawangan hujung tahun ini dan 1 lagi cawangan tahun hadapan.

yang tahun nie tak sure kat ne.maybe kat Gopeng kot.dan dalam perancangan maydin rancang untuk buka cawangan di proton city,tg malim perak.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 05:40 PM   #149
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

rasanya tak masuk tg malim kot... kalau kuala kangsar percaya la jugak, hehe...
tapi apa pown, aku dah sent message kat fb mydin, tunggu dorang reply kat ne nak buka tu...
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2012, 06:39 PM   #150
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by daynielizham View Post
rasanya tak masuk tg malim kot... kalau kuala kangsar percaya la jugak, hehe...
tapi apa pown, aku dah sent message kat fb mydin, tunggu dorang reply kat ne nak buka tu...
tahun lepas memng ada perancangan bukak mydin di proton city.sepatutnya dari tahun lepas lagi tetapi mengikut cakap orang kg tanjong malim peniaga tempatan di tg malim bantah dengan pembinaan mydin di proton city.lagipun kecik je mydin yang dicadangkan tu.lagipun kawasan tu agak terpencil.yang ada cuma kampus baru upsi,kolej kediaman,kilang proton perumahan proton city dan lain2.kurang orang duk dalam tu.tempat tu jauh dari jalan utama tg malim,6-7 km kot.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 06:03 AM   #151
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

Quote:
tahun lepas memng ada perancangan bukak mydin di proton city.sepatutnya dari tahun lepas lagi tetapi mengikut cakap orang kg tanjong malim peniaga tempatan di tg malim bantah dengan pembinaan mydin di proton city.lagipun kecik je mydin yang dicadangkan tu.lagipun kawasan tu agak terpencil.yang ada cuma kampus baru upsi,kolej kediaman,kilang proton perumahan proton city dan lain2.kurang orang duk dalam tu.tempat tu jauh dari jalan utama tg malim,6-7 km kot.
source??
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 06:11 AM   #152
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0



CADANGAN LANDSKAP BAGI CADANGAN PEMBANGUNAN YANG TERDIRI DARIPADA PASARAYA BORONG 1 1/2 TINGKAT YANG MENGANDUNGI: 1)PASARAYA BORONG, GEDUNG MEMBELI BELAH, MEDAN SELERA, GUDANG, PENCAWANG ELEKTRIK, KEBUK SAMPAH, TEMPAT MEMUNGGAH BARANG, PEJABAT, TEMPAT LETAK KERETA, PONDOK PENGAWAL, SURAU SERTA KEMUDAHAN YANG BERKAITAN DI TINGKAT BAWAH 2)GUDANG DI TINGKAT SATU MEZANIN DI ATAS SEBAHAGIAN LOT 17351 HINGGA 17353 DAN LOT 17364 HINGGA 17364, BANDAR PROTON, MUKIM HULU BERNAM TIMUR, DAERAH BATANG PADANG, PERAK DARUL RIDZUAN.


permohonan ditolak

http://www.epbt.gov.my/osc/Proj1_Inf...ame=270536&S=S
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 06:15 AM   #153
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

rasenye sebab mb zambri yang tarik mydin masuk tg malim kot sebab dia cakap nak jadikan tg malim bandar universiti.aku rase tg malim lambat lagi kot nak maju.ce korang gi pekan tg malim korang akan tahu ler even situ kawasan student UPSI..haha.kawasan tu aku rase susah kot nak membangun sebab kurang penduduk sana.jumlah penduduk tak sampai 30 k rasenye.korang akan tahu keadaan sebenar.maaf,bukan nak kutuk sebab aku nie warga pelajar tg malim gak.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 09:00 AM   #154
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,453
Likes (Received): 396

Quote:
Originally Posted by asyraf View Post
rasenye sebab mb zambri yang tarik mydin masuk tg malim kot sebab dia cakap nak jadikan tg malim bandar universiti.aku rase tg malim lambat lagi kot nak maju.ce korang gi pekan tg malim korang akan tahu ler even situ kawasan student UPSI..haha.kawasan tu aku rase susah kot nak membangun sebab kurang penduduk sana.jumlah penduduk tak sampai 30 k rasenye.korang akan tahu keadaan sebenar.maaf,bukan nak kutuk sebab aku nie warga pelajar tg malim gak.

setuju..pekan Tanjung Malim kecik saja
walaupun ada 2 exit tol tapi susah nak maju sebab penduduk sikit...
Bagan Serai lagi besar dari Tanjung Malim dan agak crowded
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 09:13 AM   #155
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by johan is View Post

setuju..pekan Tanjung Malim kecik saja
walaupun ada 2 exit tol tapi susah nak maju sebab penduduk sikit...
Bagan Serai lagi besar dari Tanjung Malim dan agak crowded
lagipun penduduk sana kalau nak shopping diaorang boleh ke rawang atau KL terus.sekarang Rawang dah ade AEON + cinema.50km je kot.hehe.


aku rase kalau bukak mydin kat tg malim habis ler pasaraya tf,billion dan pasaraya grand union bungkus.rasanya tak jadi kot mydin hypermarket dibina dalam masa terdekat sebab tak dapat kelulusan drpd pihak mdtm.entah2 delay.laluan ke proton city tu memang tak de orang sangat kecuali time orang balik/pergi kerja dan student U ulang alik ke kampus baru.agak terpencil juga la kawasan tu.

lagipun kawasan perumahan kat sana (Kota malim prima) tak de orang sangat duduk.membazir je wat rumah flet,rumah teres dan sebagainya di sana.banyak kot rumah kosong yang tak berpenghuni di sana.even rumah kedai kat sana macam tak ade buyer.jadi rumah sarang burung walit kot.hehe.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 10:31 AM   #156
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

Quote:
rasenye sebab mb zambri yang tarik mydin masuk tg malim kot sebab dia cakap nak jadikan tg malim bandar universiti.aku rase tg malim lambat lagi kot nak maju.ce korang gi pekan tg malim korang akan tahu ler even situ kawasan student UPSI..haha.kawasan tu aku rase susah kot nak membangun sebab kurang penduduk sana.jumlah penduduk tak sampai 30 k rasenye.korang akan tahu keadaan sebenar.maaf,bukan nak kutuk sebab aku nie warga pelajar tg malim gak.
Yup, Tg Malim kecik jer... tapi membangun gak la. Yang aku tahu, aku nak McDonald's kat PB. Tu jer...hahaha
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2012, 03:36 PM   #157
oni313
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 144
Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by Golo View Post
betul-betul. bila aman central bukak, makin jaoh la kedah tinggalkan perak. dengan tahap kedah sekarang pon perak tidak terkejar,
kelakar la statement ko ni, dah dkat brhari2 aku gelak...

itu, 'bila' bukak, kalau kot2 'tak bukak', cmner?
oni313 no está en línea   Reply With Quote
Old July 22nd, 2012, 07:49 AM   #158
daynielizham
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Parit Buntar, Penang, Kuala Lumpur
Posts: 959
Likes (Received): 104

sudah2 la tu... hehe
daynielizham no está en línea   Reply With Quote
Old July 23rd, 2012, 08:21 PM   #159
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,453
Likes (Received): 396

johan is no está en línea   Reply With Quote
Old July 23rd, 2012, 08:24 PM   #160
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,453
Likes (Received): 396

Parit Buntar, bandar yang betul2 di utara negeri Perak, bersempadan dengan pekan Nibong Tebal (pekan paling selatan di Seberang Perai, Pulau Pinang) dan Bandar Baharu (pekan kecil di selatan negeri Kedah)

johan is no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu