|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2101 |
|
Registered User
|
TUMW Najlepszy wątek na forum. Polecam To jest kopiowanie albo wręcz dramatyczne modyfikowanie tego, co już było. Te rzeczy są piękne odrestaurowane. Ale stawiane dziś świadczą o totalnym zacofaniu intelektualnym, bo my, współcześni, powinniśmy zostawić po sobie rzeczy współczesne, ślad naszych czasów. - Robert Konieczny Moje podróże: Krym, Ukraina, Mołdawia, Maroko, Chiny, Rumunia |
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wrocl...um,266029.html
Czuma dzisiaj sobie grabi... Krupnicza jest "problematyczna" bo jeździ po niej 7 linii. Zlikwidujmy KZ, po co to komu. Problem zniknie. Szewska jest martwa, rzeczywiście... Kto takich (przepraszam bardzo) idiotów upoważnił do podejmowania jakichkolwiek decyzji! |
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Quote:
Czytałem cały artykuł rzucając okiem na kalendarz i nie wierzyłem, że nie mamy dziś 1 kwietnia... |
|
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Lover Silesia
Likes (Received): 309
|
Tutaj, u wlotu Szewskiej (od północy) przy skrzyżowaniu z Grodzką, szykuje się chyba parking i jakiś trawnik. Ktoś coś wie?
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#2105 |
|
wilk stepowy
Likes (Received): 42
|
Parking, są nawet słupki postawione już.
|
|
|
#2106 | |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
Znaczy parking i parking?
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Lover Silesia
|
Słuszna uwaga. Mnie zastanawia czy będzie to parking uczelni czy może publiczny, bo na mapie własności można wnioskować, że teren należy do UWr, ale pewności nie ma bo wg legendy to "inny podmiot" (tak jak i uczelnia) i może być prywatny albo coś.
VV Dzięki, ale jeśli nie miejskie, to jakie? Prywatne?
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] Last edited by skansen; July 24th, 2012 at 07:18 PM. |
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Registered User
|
Publiczny. Zainstalowane są tam już parkomaty (ale nie te miejskie).
|
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Parking dla blachosmrodów jest, natomiast reliktów zamku lewobrzeżnego, i tak praktycznie nie istniejącego w świadomości wrocławian wyeksponować się nie da
![]() Dla niezorientowanych: zamek lewobrzeżny jest/był pod tym parkingiem... |
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Quote:
A tak wogole to ta dzialka nie ma w przyszlosci isc pod zabudowe? Tak wiec parking to chyba tymczasowy.
|
|
|
|
#2111 |
|
Registered User
|
Od razu przypominają mi się baraki przy PWr, które postawili w latach 70tych tymczasowo, na jeden rok.
TUMW Najlepszy wątek na forum. Polecam To jest kopiowanie albo wręcz dramatyczne modyfikowanie tego, co już było. Te rzeczy są piękne odrestaurowane. Ale stawiane dziś świadczą o totalnym zacofaniu intelektualnym, bo my, współcześni, powinniśmy zostawić po sobie rzeczy współczesne, ślad naszych czasów. - Robert Konieczny Moje podróże: Krym, Ukraina, Mołdawia, Maroko, Chiny, Rumunia |
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Lover Silesia
|
Spoko, będzie parking to okolica ożyje - zaraz pojawią się dobrze prosperujące restauracje i zarabiające na siebie sklepy. :-/
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Kilka zdjęć tu
http://wroclaw.hydral.com.pl/entity....iew=&id=549755 niestety bardzo kiepskich - sam gdzieś mam lepsze i pokazujące wszystkie odkryte mury
|
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Registered User
Likes (Received): 69
|
Tylko jak tam dojechać? Wjazd tylko od Szewskiej, więc trzeba złamać przepisy.
|
|
|
#2116 |
|
bezrobotny
|
Google twierdzi, że tak
- klik A jakie są tabliczki przy zakazach wjazdy na Szewską, Kuźniczą i pl. Uniwersytecki? Może nie dotyczy obsługi posesji? Jak się obecnie dojeżdża do Kościoła? Last edited by jar_007; July 25th, 2012 at 07:13 PM. |
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Poza tym przy wjeździe na plac Uniwersytecki z Więziennej zlikwidowali słupki. Więc jest i taka droga
|
|
|
|
|
|
#2118 |
|
bezrobotny
|
Poprawki bruku na Rynku
http://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,...266-12446.html Pani Ewa Mazur (lub dziennikarz) twierdzi, że zniszczyli go piesi w czasie Euro
|
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Nie usprawiedliwiam kierowcy, ale mi bardziej przeszkadza to, co jest po drugiej stronie ulicy.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| deptak, stare miasto, wrocław |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|