|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#261 |
|
Moderator
Likes (Received): 38
|
Si mie imi place exemplul de mai din imagini, chiar l-am dat de multe ori aici ca exemplu pozitiv, este o lucrare de bun simt, cladirea noua pastreaza forma geamurilor si culoarea cladirii vechi si are o arhitectura neutra fara impopotonari fake sau sticla in exces. As vrea sa vad mai multe exemple de genul acesta. Uniunea Arhitectilor era cam singurul exemplu de vechi-nou in vremea respectiva, de aia probabil era mentionat, acum insa au aparut multe astfel de imbinari clasic-modern mult mai reusite decat UAR. |
|
|
|
|
|
#262 |
|
Registered User
Likes (Received): 183
|
Valoarea unui imobil e de mai multe feluri-arhitecturala(fatada),istorica samd. E preferabil sa restaurezi si/sau intretii o cladire veche.Costul unei reconstruictii fidele(atat la exterior cat si pe inauntru) e mare.Materialele sunt foarte scumpe,mesteri nu prea se gasesc.Hai sa fim seriosi cat costa sa construiesti o vila boieresca (cum e sa zicem sediul Aeroclubului din Piata Victoriei) azi?ENORM.Intr-adevar exista cladiri unde pur si simplu nu mai ai ce sa salvezi(mai ales la interior),dar asta trebuie sa fie ultima solutie.In Franta mi se pare ca la nu stiu cati ani te obliga sa participi la cheltuielile de consolidare,restaurare a blocului.
Trebuie urgent o legislatie in Romania .Toate blocurile alea vechi(putine de altfel) care au fost vopsite frumos prin centru(cel din Romana de ex) nu au fost si consolidate.Toate blocurile de pana in 50 ar trebui urgent reconstruite.Altfel,la urmatorul cutremur major multe nu vor rezista.Si ne vom pomeni cu zeci de loturi de teren pe Magheru/Elisabeta.....unde cine stie ce porcarii vor aparea in loc.Oricat mi-ar placea mie cladirile office,inalte,alea nu au ce cauta pe bulevarde gen Elisabeta sau Magheru,ar strica tot ansamblul arhitectural.De aceea e imperativ sa fie consolidate toate blocurile vechi din centru(macar cele de la marile bulevarde in prima faza). Primaria ar trebui sa plateasca consolidarea,iar locatarii din respectivul bloc sa plateasca in rate costul.Sunt foarte multi pensionari in centru,si oamenii aia nici nu au chef de consolidari,modernizari,si nici bani.Deci singura solutie e ca primaria sa vina cu banii,si locatarii sa plateasca in timp,sa zicem pensionarii in 5-10 ani,iar tinerii in 1-3 ani. Altfel vom ramane cu un centru mutilat. |
|
|
|
|
|
#263 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Singura solutie e sa ii expropieze pe pensionarii aia si sa vanda casele la bogati care isi permit consolidarea.
|
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Travelangelist
Likes (Received): 446
|
Quote:
De acord, dar as fi preferat fie sa vad cladirea veche renovata frumos, fara insertia de deasupra (care respecta stilul modernist si are volumetria stilului) fie doar cladirea aia moderna, care e foarte frumoasa si ar fi un veritabil exemplu de continuitate a arhitecturii moderniste a anilor '30 in secolul XXI, stil care in Bucuresti ar trebui promovat la noile cladiri pentru ca reprezinta imbinatia perfecta de a corespunde modernitatii prezentului, integrata cu vechile cladiri moderniste ale anilor '30. Practic aceea e o cladire modernista, din prezent. Dar as fi preferat ori asa ori asa. Oricum nu spun ca nu reprezinta un exemplu pozitiv, asa cum ai spus si tu. nu unul fake.btw, Ti-ai reprimit permisul?
|
|
|
|
#265 |
|
Registered User
|
I can see that there have been allot of beautiful buildings in Bucharest that could look as amazing today as they once were, but I thought Bucharest was becoming better? Is there not already allot of renovation of buildings taking place at the minute in Bucharest?
Thank you!
|
|
|
#266 | |
|
nostalgic incurabil
Likes (Received): 28
|
Quote:
1) Transprotul înspre centru în general e nasol (când se reduce traficul mai e cum mai e...); 2) Unele zone necentrale stau cam prost cu zonele comericale (nici alea centrale nu-s mai bune, dar zona semicentrală de Est da); 3) După ce ai stat într-o clădire frumoasă ţi se face un aşa "dor" de blocurile comuniste. Eu unul deabea aştept să stau într-o clădire veche (casă cu curte).
Lucrurile vechi şi bune dăunează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii) Dacă aveţi cărţi de telefon vechi, nu le aruncaţi, daţi-mi-le! (mă interesează în special pentru Bucureşti, Prahova şi Constanţa!) Trăiasă Bucureşti - Ilfov - Prahova, cei 3 Mari ai Sudului (Inima Sudului!!!) Ştefan. Tel. 0721.240.479 sau 0749.28.38.15 h 9.30-23.00 Fără beep-uri (S.M.S.-uri merg) |
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
nostalgic incurabil
|
Are cineva imagini cu Ştrandul F.S.S.R. a.k.a. Ştrandul Kiseleff/Tineretului. Cu cel vechi desigur (apropos, cum se numeşte noul gunoi arhitectural?, că nu-i mai zice Tineretului). Am mai găsit imagini pe okazii şi în "Realitatea Ilustrată" din 1929, dar în rest... nimic. Sper să pun mâna pe filmuleţul ăla de 10 min, realizat în 1929 (trebuie să cumpăr un D.V.D. pt. asta).
Amintiri cu ştrandul are cineva?
Lucrurile vechi şi bune dăunează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii) Dacă aveţi cărţi de telefon vechi, nu le aruncaţi, daţi-mi-le! (mă interesează în special pentru Bucureşti, Prahova şi Constanţa!) Trăiasă Bucureşti - Ilfov - Prahova, cei 3 Mari ai Sudului (Inima Sudului!!!) Ştefan. Tel. 0721.240.479 sau 0749.28.38.15 h 9.30-23.00 Fără beep-uri (S.M.S.-uri merg) |
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Registered User
Likes (Received): 45
|
Biserica Hagiu de Pe Strada Traian a avut parte de "imbunatatiri".
![]() ![]() ![]() Cred ca preotului paroh i-a placut tare mult Capela Sfanta Treime de pe domeniul Stirbey din Buftea. http://www.youtube.com/watch?v=aJvV1...ayer_embedded#! |
|
|
|
|
|
#270 |
|
nostalgic incurabil
|
Chiar azi m-am gândit la biserica aceea. Doamne, ce i-au putut face
Lucrurile vechi şi bune dăunează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii) Dacă aveţi cărţi de telefon vechi, nu le aruncaţi, daţi-mi-le! (mă interesează în special pentru Bucureşti, Prahova şi Constanţa!) Trăiasă Bucureşti - Ilfov - Prahova, cei 3 Mari ai Sudului (Inima Sudului!!!) Ştefan. Tel. 0721.240.479 sau 0749.28.38.15 h 9.30-23.00 Fără beep-uri (S.M.S.-uri merg) Last edited by noikia2010; August 24th, 2012 at 03:48 PM. |
|
|
|
|
|
#271 |
|
BANNED
|
Cel putin partea cu scarile a iesit interesanta.
|
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Registered User
|
Quote:
Garajele mari , rentabile , erau considerate acelea plasate in inima oraselor, in imediata apropiere a hotelurilor unde vin clientii ,garajul care pe o mica suprafata de teren ofera posibilitatea gazduirii unui numar cat mai mare de masini in conditii desavarsite de confort. Last edited by Goron; August 24th, 2012 at 05:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Moderator
Likes (Received): 66
|
Inseamna ca ar putea fi renovat cu o cheltuiala relativ mica. Ar fi superba o parcare de genul in zona. Cine il detine azi?
|
|
|
#274 |
|
Registered User
|
Nu stiu cine il detine azi.
Garajul Ciclop, finele anilor '20 http://www.pro-bike.ro/forums/topic/.../page__st__200 Reprezentanta automobile Nash Reprezentanta si service Nash Strada Cobalcescu 45, service si reprezentanta Nash Garajul Gironi Reprezentanta Peugeot Last edited by Goron; August 24th, 2012 at 05:21 PM. |
|
|
|
|
|
#275 |
|
nostalgic incurabil
|
Interesante pozele. Ultima e făcută pe Cal. Dorobanţi (lor). În anii '30 garajul a aparţinut şi de S.T.B. Clădirea mai există şi acum - e între A.S.E. şi Şcoala Cambridge.
|
|
|
|
|
#276 |
|
Registered User
|
Nu stiam ca a apartiunut si de STB.
Garajul Ciclop. Se observa si reclama pentru automobilele Minerva. Reprezentanta Minerva detinea o expozitie permanenta in cadrul garajului , la etajul 1. http://www.pro-bike.ro/forums/topic/...40#entry482896 ...tot in cadrul garajului Ciclop, exista si expozitia de automobile a reprezentantei Moon si Diana Last edited by Goron; August 25th, 2012 at 03:43 PM. |
|
|
|
|
|
#277 |
|
nostalgic incurabil
|
Apropos de marca "Minerva" (nu ştiam că belgienii au produs automobile):
http://en.wikipedia.org/wiki/Minerva_%28automobile%29
|
|
|
|
|
#278 |
|
Registered User
|
[QUOTE=noikia2010;94474399]Apropos de marca "Minerva" (nu ştiam că belgienii au produs automobile)
Minerva este una din multele marci de automobile belgiene. Marci belgiene precum Pipe, FN Herstal, erau deasemenea prezente in Romania. Garajul Ciclop 1929 |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Sase cilindri dar numai 12 cai-putere !!
Consum cam mare dar 200000 de km fara reparatii , asta e ceva de vis. |
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Registered User
|
Quote:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...rline_fr3q.JPG Pentru Romania, inca de la inceputul secolului trecut,belgienii ofereau si modele cu puteri de pana la 70 CP - anul 1908, PIPE modele special pour la Roumanie. ...dar depasim tema topicului. Last edited by Goron; August 29th, 2012 at 12:45 AM. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|