daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old July 27th, 2012, 03:55 PM   #761
Greg052
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Puležan View Post

Za ljude koji nisu iz Pule, radi se o ovoj lokaciji na kojoj je sad bezvezni prašnjavi šljunčani parking, koji zimi postaje everglades (samo bez krokodila)
To što do sada nisu zabilježeni ne znači i da ih nema, a za tigrove i sličnu zvjerad mi je sumnjiva ova lokacija
Greg052 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 27th, 2012, 09:55 PM   #762
NislijaIng
Registered User

NislijaIng's Avatar

Likes (Received): 1

Pulezani,jedno pitanje -
dosta dugo pratim sta se desava u mom rodnom gradu i zadovoljan sam kako se Pula razvija i gradi.Hocu da dodjem u Pulu,ali vozim auto sa srb tablicama pa me zanima jel ga necu naci u rivi ?
NislijaIng no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2012, 02:09 AM   #763
dodge-167
Registered User

dodge-167's Avatar

Quote:
Originally Posted by NislijaIng View Post
Pulezani,jedno pitanje -
dosta dugo pratim sta se desava u mom rodnom gradu i zadovoljan sam kako se Pula razvija i gradi.Hocu da dodjem u Pulu,ali vozim auto sa srb tablicama pa me zanima jel ga necu naci u rivi ?
Ma nemas se oko cega brinuti. To kao prvo nema veze dali imas srpske ili njemacke ili neke druge tablice. To ti sve ovisi o nasoj nekulturnoj mladezi koja hara po Puli a vjerojatno i po ostalim gradovima/zemljama.
Pa ja kad sam se parkirao pored parka na rivi taman kad je valjda bio neki koncert ili nesto sl. svi su isli piti u taj park i meni su odvalili retrovizor i skinuli znak sa auta. :/
dodge-167 no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2012, 12:57 PM   #764
bis21
Mikoyan-Gurevich

bis21's Avatar

Likes (Received): 93

Quote:
Originally Posted by NislijaIng View Post
Pulezani,jedno pitanje -
Bez straha,ja sam ovo ljeto vidi masu auta sa Srpskim tablicama
bis21 no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2012, 03:18 PM   #765
NislijaIng
Registered User

NislijaIng's Avatar

Quote:
Originally Posted by dodge-167 View Post
Ma nemas se oko cega brinuti. To kao prvo nema veze dali imas srpske ili njemacke ili neke druge tablice. To ti sve ovisi o nasoj nekulturnoj mladezi koja hara po Puli a vjerojatno i po ostalim gradovima/zemljama.
Pa ja kad sam se parkirao pored parka na rivi taman kad je valjda bio neki koncert ili nesto sl. svi su isli piti u taj park i meni su odvalili retrovizor i skinuli znak sa auta. :/
Sto se mladezi tice to si u pravu,pijanih budala ima u svakom gradu i zemlji.Meni su u srbiji kljucem grebali vrata i skidali znak
Old July 28th, 2012, 03:21 PM   #766
NislijaIng
Registered User

NislijaIng's Avatar

Quote:
Originally Posted by bis21 View Post
Bez straha,ja sam ovo ljeto vidi masu auta sa Srpskim tablicama
Drago mi je da je tako jer nisam bio u Puli jedno 6-7 god,ali prvi put dolazim autom sa srb tablicama.
Old July 30th, 2012, 10:09 AM   #767
sijanac
Registered User

Quote:
Pulska bolnica uredila hitni bolnički
prijem

Početkom turističke sezone brojnim građanima Pule, ali i njihovim gostima otvorene su nove, preuređene prostorije hitnog bolničkog prijema u Mornaričkoj bolnici. Novost je da se u hitni bolnički prijem ulazi s dvorišne strane, odmah pored ulaza za pacijente koji dolaze vozilima hitne pomoći. Osim novouređenih prostorija, novost je i trijaža pacijenata ovisno o njihovom zdravstvenom stanju.

- Još 2007. godine znali smo da je potrebno promijeniti rad u hitnom prijemu, kako prostorno tako i organizacijski. Bilo je to jedno od najužih grla jer smo mi akutna bolnica gdje je zbrinjavanje bolesnika prioritet. Tada je zapravo i počeo taj sveobuhvatni plan preuređenja prostora tadašnjeg hitnog bolničkog prijema, kako tehničkih tako i kadrovskih uvjeta, naravno uvijek u skladu sa zakonskim normativima i financijskim mogućnostima. Krajnji cilj koji želimo postići je da se promijeni ne samo izgled, već i cjelokupan pristup bolesnicima i način rada, rekao nam je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Pula dr. Ivica Fedel tijekom obilaska novouređenih prostora.

Riječ je, dodaje, o zahtjevnom projektu jer bolnica nije mogla računati na nove prostore, već je morala iskoristiti postojeće, a s druge strane zakonski propisi su se mijenjali u više navrata te su morali i tehničke i prostorne uvjete za jednu takvu jedinicu u hodu usklađivati. Danas je uspješno obnovljeno i funkcionalno osmišljeno čak 776 kvadrata hitnog bolničkog prijema, umjesto prijašnjih 280, a u adaptaciju su uložena oko dva milijuna kuna.

- Preduvjet je bio da preselimo transfuziju te i njima adaptiramo nove prostore, što je učinjeno 2011. godine. Adaptacija je započela u ožujku 2012. i hitni bolnički prijem je tijekom dvomjesečne adaptacije cijelo vrijeme u jednom dijelu radio. Dobroj organizaciji i planu postupne adaptacije možemo zahvaliti što je sve dovršeno bez i jednog incidenta te smo 7. svibnja od izvođača radova preuzeli prostore, kaže dr. Fedel.

Predstoji uvođenje modela po kojem će funkcionirati hitni prijem - zbrinjavat će se akutni bolesnici prema stupnju hitnoće. Načelno je, saznajemo od zamjenika ravnatelja bolnice, preuzet australski model po kojem se u osnovi bolesnici trijažiraju u pet skupina prema stupnju hitnoće. Prvi stupanj su akutni bolesnici koji zahtijevaju liječenje odmah, dok u skupinu pet spadaju oni koji mogu čekati i više sati. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio Saša MILJEVIĆ)

http://www.glasistre.hr/node/pula_istra/356257
sijanac no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2012, 10:21 PM   #768
eustahije
Registered User

Quote:
Originally Posted by sijanac View Post
90 posto ljudi koji idu na hitnu dolazi nepotrebno .Dok nam se ne promjeni mentalitet žalim one doktore tamo.
eustahije no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2012, 11:09 PM   #769
Greg052
Registered User

Quote:
Originally Posted by eustahije View Post
90 posto ljudi koji idu na hitnu dolazi nepotrebno .Dok nam se ne promjeni mentalitet žalim one doktore tamo.
Ovo novootvoreno i nije hitna. A to ne shvaća 99 % ljudi.

Usput, osim novih zidova organizacijski je više manje kao i prije.
Old July 31st, 2012, 11:29 AM   #770
sijanac
Registered User

Bio sam nešto u centru. Ova zadnja preregulacija prometa je bila pun pogodak!

Tu je glavni problem. Kompletno zagušeni Giardini.
Old July 31st, 2012, 06:50 PM   #771
eustahije
Registered User

Quote:

Bio sam nešto u centru. Ova zadnja preregulacija prometa je bila pun pogodak!

Tu je glavni problem. Kompletno zagušeni Giardini.
Po meni treba zatvoriti i Giardine pa da konačno riješimo problem sa prometom.
Old August 1st, 2012, 03:57 PM   #772
Polesano
Registered User

Polesano's Avatar

Tako je!! Zatvorit Giardine pustit samo javni prijevoz cije bi glavne linije vozile svakih 10ak ili 15ak minuta i to je to!! sta ga kompliciraju toliko!!
Polesano no está en línea   Reply With Quote
Old August 1st, 2012, 05:39 PM   #773
Greg052
Registered User

Quote:
Originally Posted by Polesano View Post
Tako je!! Zatvorit Giardine pustit samo javni prijevoz cije bi glavne linije vozile svakih 10ak ili 15ak minuta i to je to!! sta ga kompliciraju toliko!!
Hvala bogu da imamo hrpu alternativnih ulica. Da vidimo, zaobilaznica, uz MUP, riva...
A ne, rive više nema
Old August 1st, 2012, 10:00 PM   #774
marko.t76
Registered User

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Greg052 View Post
Hvala bogu da imamo hrpu alternativnih ulica. Da vidimo, zaobilaznica, uz MUP, riva...
A ne, rive više nema

Riva-prohodnost 0%
Giardini-prohodnost nikakva, prosječna brzina oko 5-10 km/h
Zaobilaznica-prohodnost možda 50%, prosječna brzina oko 40 km/h
MUP-prohodnost nešto bolja od zaobilaznice, trenutno najbolja opcija za ljude iz južnih kvartova grada koji žele iz grada ili u Šijanu...
marko.t76 no está en línea   Reply With Quote
Old August 3rd, 2012, 08:55 AM   #775
sijanac
Registered User

Zanimljiva stvar se događa iza Peveca. Prošle godine su dobili na natječaju pravo građenja, sada sklapaju ugovor o financiranju prometnice za budući sportski centar. Uglavnom 350 m prometnice će biti barem 1.5 Mkn. Biti će zanimljivo vidjeti što se to tamo planira. Definitivno interesantnije nego neka bezidejna višestambena građevina.
Old August 4th, 2012, 09:42 AM   #776
sijanac
Registered User

Vrtić u Šijani

Ovo mi je otvorilo malo nade. Naime ako je grad već izgubio svoj teren (žuta boja), možda nije sve potpuno izgubljeno. Naime ovaj prilaz lijevo od žutog terena grad ne treba ostaviti vlasnicima za prilaz. Nema tog zakona koji ti netko može za neopterećeni teren uvjetovati za prilaz. Zato i građevine ne mogu dobiti akte za gradnju ako nemaju osiguran prilaz (sa dozvolom i započetom gradnjom).

Grad ih jednostavno zatvori i dobije nešto terena za igralište. Neće biti jednako kao i projektirano veliko, no ipak će nešto ostati.

http://www.glasistre.hr/
Old August 4th, 2012, 10:37 PM   #777
eustahije
Registered User

Quote:

Ovo mi je otvorilo malo nade. Naime ako je grad već izgubio svoj teren (žuta boja), možda nije sve potpuno izgubljeno. Naime ovaj prilaz lijevo od žutog terena grad ne treba ostaviti vlasnicima za prilaz. Nema tog zakona koji ti netko može za neopterećeni teren uvjetovati za prilaz. Zato i građevine ne mogu dobiti akte za gradnju ako nemaju osiguran prilaz (sa dozvolom i započetom gradnjom).

Grad ih jednostavno zatvori i dobije nešto terena za igralište. Neće biti jednako kao i projektirano veliko, no ipak će nešto ostati.

http://www.glasistre.hr/
Vidjet ćeš za mjesec dana sve te likove koji su krivo išli u projekt kako se hvale za dobro obavljen posao umjesto da dobiju nogu u guzicu.
Old August 7th, 2012, 08:42 AM   #778
sijanac
Registered User

Quote:
Rotor na ulazu u Pulu ipak na jednoj razini

Iz Hrvatskih cesta potvrdili su nam da će na jesen započeti izgradnja kružnog toka u Šijani na ulazu u grad. Dugoočekivani projekt od iznimne važnosti za grad startat će nakon turističke sezone, a kako ističu u Hrvatskim cestama, (pred)uvjet je da se riješe imovinskopravni odnosi. Rješavanje tih problema je trenutno u završnoj fazi, a upravo krajem prošlog tjedna dobili smo potvrdu da je riješena i posljednja nedoumica na zemljištu koje će obuhvatiti izgradnju novog gradskog kružnog toka.

Pa ipak, projekt koji je aktualan i očekivan dugi niz godina doživio je u međuvremenu i preinake. Tako će, umjesto najavljivanog rotora na dva nivoa, izmjenom projektne dokumentacije biti realiziran rotor u tri faze.

U prvoj će se izgraditi kružni tok bez denivelacije, potom bi se u drugoj fazi prometnica od Šijane do Stancije Peličeti rekonstruirala i pretvorila u četverotračnu, dok bi se u trećoj i posljednjoj izgradio podvožnjak na rotoru koji bi spajao postojeći pravac obilaznice.

- Do izmjene projekta kojim će rotor na ulazu u grad, umjesto na dva nivoa, biti izgrađen kao "prizemni" kružni tok, došlo je zbog racionalizacije projekta, ističu u Hrvatskim vodama. Zato je i podvožnjak prebačen tek u treću fazu projekta.

Zamišljeni dvoetažni rotor je očito preskup, a podatak da bi samo izgradnja oborinske odvodnje koštala oko 50-ak milijuna kuna dovoljno govori o potrebi racionalizacije. Ovako će oborinska odvodnja biti spojena na postojeći obalni kolektor do izgradnje novog kolektora u Ulici 43. istarske divizije, koji će graditi Hrvatske vode, a koje trenutno za taj projekt zaključuju natječaj za odabir projektanta.

- Ulaz u grad i dionica Šijana - Stancija Peličeti od strateškog su interesa za Pulu. U posljednje vrijeme, zahvaljujući predsjedniku uprave Hrvatskih cesta Edu Kosu, aktivnosti su se intenzivirale i proteklog je mjeseca održano nekoliko sastanaka na kojima su dogovorene aktivnosti od kojih je najvažnija izmjena i dopuna lokacijske dozvole za kružni tok koji će se graditi ove jeseni kroz prvu fazu projekta, a završetak rotora očekuje se uoči iduće turističke sezone, pojašnjava Damir Prhat, pročelnik za komunalni sustav i imovinu. (Piše Goran ROJNIĆ)
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula...-razini-356845
Old August 7th, 2012, 09:41 AM   #779
roader
Registered User

roader's Avatar

Likes (Received): 56

roader no está en línea   Reply With Quote
Old August 7th, 2012, 11:01 AM   #780
Istrijan
Registered User

Likes (Received): 6

Neće krenuti na jesen.

Inače cijena takvog kružnog toka bez podvožnjaka je otprilike 20 mil kn, stavimo da HC i Pula financiraju 50% - 10 mil kuna čini mi se da HC ne mogu izvući, ali će se npr. u Rijeci graditi cijela D427 (bivša Ž5025) vrijedna ~ 150 mil kn.

Plan Hrvatskih cesta travanj - prosinac
http://www.hrvatske-ceste.hr/Dokumen...-12_OBJAVA.pdf

Last edited by Istrijan; August 7th, 2012 at 12:50 PM.
Istrijan está en línea ahora   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules