daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old April 25th, 2012, 03:25 PM   #461
Kokoshmare
Registered User

Kokoshmare's Avatar

Likes (Received): 10

Tu vrei sa pierdem punctele acumulate pe cardul de fidelitate ?
Kokoshmare no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 26th, 2012, 05:39 AM   #462
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 330

Cumparam repede produse de toate punctele ca sa nu le pierdem.

BTW: Carrefour toocmai ce a investit 65 milioane intr-un nou supermarket asa inat stirea mi se pare ccel putin contradictoorie daca nu chiar una falsa:

Quote:
Carrefour To Open Mall In Ploiesti After EUR65M Investment
today, 00:00 By Cristina Rosca

Carrefour Property, the real estate arm of French giant Carrefour, is investing EUR65 million in a mall in Ploiesti (southern Romania) together with an investment fund, thus ignoring speculations about a potential exit from Romania.
Source
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 08:25 AM   #463
rgi
Registered User

Likes (Received): 77

Atat timp cat au finantarea obtinuta de la bancile respective, isi continua investitiile si dezvoltarea retelelor pentru ca, oricum, la vanzare isi vor recupera banii cu profit.

In Polonia, Tesco ar fi, probabil, unul dintre cei cat se poate de interesati de o eventuala preluare; se auzea intr-o vreme despre Tesco si in Romania, dar, avand in vedere multitudinea de operatori prezenti pe piata, probabilitatea scade. De asemenea, nu-i musai ca reteaua sa fie vanduta ca un intreg, deci, intr-o asemenea eventualitate, ar putea exista mai multi cumparatori.
rgi no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 09:54 AM   #464
alexi1982
Registered User

alexi1982's Avatar

Likes (Received): 25

Si informatia despre iesirea Cora de pe piata romaneasca este o aberatie. Cora a contractat de curand un imprumut de 210 M EUR de la BERD si un pool de banci (ING, Rabobank) pentru extinderea retelei de magazine din Romania.

De pe site-ul Cora:
"Descrierea proiectului: Compania intentionează să îsi extindă reteaua de magazine prin construirea a pana la 10 noi hypermarket-uri si a unui mall până la sfârsitul lui 2013. Hypermarket-urile vor fi amplasate in mai multe orase din România, inclusiv în Bucuresti."
alexi1982 no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 10:59 AM   #465
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 69

La Carrefour nu tine ideea. Ei au avut de multe ori un comportament usor eratic pe piata internationala, extinzandu-se rapid si pe urma vanzand intreaga afacere aparent fara nici un motiv.

Carrefour am impresia ca si-a creeat un brand foarte puternic pe piata locala, si nu il vad renuntand la asta prea curand.

Mi-ar placea foarte mult insa ca zvonul mai vechi cum ca Tesco va cumpara Real sa fie adevarat. :tescofanboy:

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 11:03 AM   #466
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

Likes (Received): 1226

Quote:
Originally Posted by AndreiB View Post
Mi-ar placea foarte mult insa ca zvonul mai vechi cum ca Tesco va cumpara Real sa fie adevarat. :tescofanboy:
+1

Gone for a while.
For Euroscrapers related issues contact Matthieu, 3tmk, Singidunum, Boltzman or SouthernEuropean.
For Romania & Moldova related issues contact vinterriket, AndreiB or tazzmaniadodo.
Cosmin no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2012, 11:47 AM   #467
bogd_an
Registered User

bogd_an's Avatar

Likes (Received): 0

Sa-si vanda Metro divizia?
Nu cred, ei mereu declara ca merg pe consolidare.
Old May 5th, 2012, 07:44 AM   #468
burliu
Registered User

Compania Auchan îşi face mall în Giuleşti

http://media.imopedia.ro/stiri-imobi...sti-18587.html

am vazut mai demult ca au inceput sa demoleze fostele hale care au apartinut icem ulterior grantmetal dar dupa cum sint cu demolarile nu cred ca anul acesta va fi gata in giulesti
burliu no está en línea   Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 01:31 PM   #469
usernameteg
Username: Teg

usernameteg's Avatar

Likes (Received): 229

NEPI isi schimba strategia pe piata mallurilor: Renunta la Bucurestii Noi pentru Rahova

Quote:
In toamna anului trecut, NEPI a intrat pe piata mallurilor din Bucuresti printr-un joint venture cu dezvoltatorii proiectului Victoria City Center, amplasat in Bucurestii Noi, pe fost platforma Dacia Textile. Benevo si CD Capital, dezvoltatorii cu care s-a asociat NEPI pentru mallul din Bucurestii Noi, au cumparat inapoi cele 50% de actiuni ale sud-africanilor si au inlocuit fondul cu un alt jucator, care a preluat doar 49% din actiuni.
Numele noului investitor nu a fost facut public. Constructia Victoria City Center va incepe in decembrie anul curent, iar mallul va fi deschis in septembrie 2014.

Quote:
Fondul sud-african de investitii NEPI a intrat intr-un parteneriat cu Benevo pentru a dezvolta impreuna un parc de retail in apropierea parcului Sebastian, pe terenul fostei fabrici Vulcan.
Investitia in acest proiect se ridica la 20 de milioane de euro.
usernameteg no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 09:09 AM   #470
alexi1982
Registered User

alexi1982's Avatar

Likes (Received): 25

Markus Neurater: ”Promenada va fi un mall de uz zilnic”

14 iunie 2012, 12:45 | Autor: Andrei Panait

Markus Neurater, managing director al Raiffeisen evolution, dezvoltatorul celei mai înalte clădiri din București, a discutat cu ”Forbes România” despre planurile dezvoltatorului austriac

Când îl întrebi dacă hub-ul de clădiri de birouri dezvoltat în ultimii ani în zona stației de metrou Aurel Vlaicu va contribui în mod decisiv la rezultatele mallului Promenada, centru comercial ce va inaugurat, în octombrie 2013, lângă clădirea office Sky Tower, Markus Neurater, managing director și purtător de cuvânt al Raiffeisen evolution spune că zona office reprezintă un avantaj, dar nu o condiție esențială a succesului.

”Este o sinergie între office și mall, dar noi am gândit acest centru ca fiind adresat în primul rând zonei rezidențiale din jur, în care puterea de cumpărare este mai mare decât în alte părți ale Bucureștiului și, în afară de Băneasa Shopping City, nu mai există alt centru comercial în zonă”, spune Markus Neurater.

Și pentru că a venit vorba despre mallul din Băneasa, directorul de la Raiffeisen evolution spune că Promenada nu va concura decât parțial cu acest centru comercial. ”Noi avem un tip diferit de mall. În primul rând, în jurul nostru se află mai mult de 100.000 de metri pătrați de spații de birouri și Promenada e aproape de metrou. Nu va fi genul de mall în care oamenii se duc în weekend și să-și facă cumpărăturile pentru toată săptămâna”, spune Markus Neurater, precizând că mallul nu va fi ancorat de un hipermarket, ci de un magazin mai mic, de aproximativ 2.000 de metri pătrați, destinat cumpărăturilor necesare pentru o zi sau două.

”Vor fi multe magazine de haine, pantofi, toți retailerii internaționali din domeniu. Nu va fi niciun retailer gen ”Media Markt”, de unde poți să-ți cumperi frigidere sau altele asemenea. Mallul Promenada este destinat uzului zilnic. Va fi o zonă mare de divertisment pe acoperiș, vor fi restaurante”, mai spune Markus Neurater, adăugând că planurile Raiffeisen evolution pentru România nu se opresc aici.

Sursa: Forbes Romania
alexi1982 no está en línea   Reply With Quote
Old July 13th, 2012, 12:36 PM   #471
Swordland
Registered User

Likes (Received): 3

Liberty Center este scos la licitatie

Se pare ca bancile grecesti sunt disperate rau...
mai ales Alpha ...

Care o sa mai cada?

http://economica.rtv.net/inca-un-mal...ter_28933.html
Swordland no está en línea   Reply With Quote
Old July 18th, 2012, 10:42 AM   #472
Swordland
Registered User

Quote:
Originally Posted by Swordland View Post
Se pare ca bancile grecesti sunt disperate rau...
mai ales Alpha ...

Care o sa mai cada?

http://economica.rtv.net/inca-un-mal...ter_28933.html

Nu ma asteptam sa fie COCOR, desi spuneau ca vor scoate ceva active la vanzare ....

http://economica.rtv.net/magazinul-c...are_29293.html
Old July 22nd, 2012, 07:30 PM   #473
BladHaund
Strungar amator

Preturile pe care le propune Cocor sunt... abracadabrante, in lipsa unui alt termen. Nu stiu daca le-a spus cineva in ce an ne aflam, in ce tara au ei acele spatii si care e tendinta economiei la nivel national si mondial.

http://www.bvb.ro/info/Raportari/COC...17.07.2012.pdf - pagina 2.
BladHaund no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2012, 03:47 PM   #474
lusica
Registered User

Likes (Received): 95

Până la sfârşitul anului se va mai închide cel puţin un mall

http://www.capital.ro/detalii-artico...sfarsitul-anului-se-va-mai-inchide-cel-putin-un-mall-170063.html
lusica no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2012, 06:55 PM   #475
the SI
trust the SI

the SI's Avatar

Likes (Received): 85

nu merge linkul
Old August 7th, 2012, 10:06 AM   #476
Swordland
Registered User

Aici

http://www.capital.ro/detalii-artico...ll-170063.html
Old August 7th, 2012, 01:13 PM   #477
Swordland
Registered User

Uite surpriza anului! Liberty s-a vandut de la prima licitatie.

http://www.economica.net/s-a-vandut-...lit_30830.html
Old August 8th, 2012, 06:04 PM   #478
BladHaund
Strungar amator

Ce chestie, insul care e mentionat in articol si-a sters profilul de pe linkedin.
Pun pariu ca e o vanzare fictiva, ca sa curete bilanturile bancilor creditoare.

Si ziaristii au facut acelasi rationament: http://www.economica.net/cine-a-cump...-el_30835.html

Quote:
Firma Rosequeen Properties SRL apare într-un raport financiar al Bank of Cyprus, în care este specificat faptul că aceasta face parte din grup şi este deţinută 100% de bancă. Bank of Cyprus nu este la prima tranzacţie de acest gen. Anul trecut, o firmă controlată indirect de către bancă a cumpărat proiectul rezidenţial My Dream din Pipera, unde avea o creanţă de 14 milioane de euro.
Concluzia ar fi ca, de fapt, nu era nimeni interesat sa cumpere si pretul ar fi trebuit scazut foarte mult pentru ca sa apara un cumparator. Procedura este ca se scade cu cate 25% la fiecare reluare a licitatiei.

Asa ca e departe de a fi o surpriza, cu atat mai putin a anului. E doar o ascundere a gunoiului sub pres.

Last edited by BladHaund; August 8th, 2012 at 06:10 PM.
BladHaund no está en línea   Reply With Quote
Old August 9th, 2012, 02:09 PM   #479
CleanTone
Registered User

Banca nu face provizioane. Toata lumea e fericita. Acum, peste cativa ani firma asta va da faliment dar mallul va fi plimbat un pic and so on.
CleanTone no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 12:45 PM   #480
lusica
Registered User

Likes (Received): 95

Investitie de 50 milioane euro in reamenajarea Bucuresti Mall si Plaza Romania VEZI CUM VOR ARATA

http://b365.realitatea.net/investiti...ta_183323.html

Superb,ce sa zic daca va fi asa...
lusica no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules