|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1061 | |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
In orasul asta orinude ai sapa gasesti niste hrube, beciuri, temelii de case vechi etc. Eu o chestie nu inteleg? Cu ce-i incalzeste pe arheologi ca le conserveaza? E mai bine daca stau in pamant? Orasul asta nu se va putea dezvolta niciodata din cauza hrubelor astea
|
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Last edited by bnd1u; July 25th, 2012 at 10:27 AM. |
|
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Registered User
|
bnd1u, mai bine nici ca puteai sa spui! Am fost in atitea orase din vest si am vazut istorie de la palate la hrube. Turismul merge foarte bine, aduce bani in mod vizibil. La ei se poate, la noi nu! Romanul nu intelege ca nu vine NIMENI sa vada betoane, malluri si blocuri (pina si noi ne-am saturat de astea, eu unul cu siguranta), trebuie sa ai ce arata, istorie, monumente, spatii verzi bine amenajate, infrastructura adecvata.
|
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
pai asta-i ca razboiul a distrus Iasul, comunismul a distrus Iasul si nici macar acum nu se face tot posibilul sa se pastreze istoria. nu mai vorbesc de halele cu arhitectura industriala interesanta de la Nicolina SA care nici macar nu sunt pe lista cladirilor istorice si risca oricand sa fie demolate pt. profitul unora... alea-s cladiri nu beciuri... din punctul asta de vedere chiar ma bucur ca a dat criza in proiectul imobiliar de la Nicolina SA desi nici viitorul nu e prea promitator...
Romania din pacate e o tara distrusa de romani... edit: noul proiect, proaspat publicat aici azi 31 iulie imi place insa: http://arhimania.ro/complex-multifun...onal-nicolina/
Cladiri cu importanta istorica si arhitecturala, vechi de peste 100 de ani, de la Atelierele CFR/ Nicolina, proaspat demolate pt. profit: thread/ poze + articol . Inceputul demolarilor Continuarea demolarilor Ce trebuia facut Si eu vreau... o tara ca "afara" NOU: Acum s-a demolat si un monument istoric Last edited by spring3; July 31st, 2012 at 06:33 PM. |
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Registered User
|
Despre soseaua de centura: http://flacaraiasului.info/local/sap...ea-de-centura/
|
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Escapee
Likes (Received): 89
|
Copou-Breazu, va fi o placere, la final, sa mergi cu bicicleta pana la Breazu
![]() ![]() ![]() ![]() Detinuti la sapat pentru Apavital: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Escapee
|
![]() ![]() Universitate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Escapee
|
Pasaj Eminescu:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Moderator
|
Ce construiesc acolo? Pasaj subteran cumva?
|
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Proud "mitic"
Likes (Received): 11
|
stiti cumva care este scopul lucrarilor de pe v.alecsandri? reabilitare completa sau doar scurmaturi?
|
|
|
#1073 | |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Cum va arata bulevardul central
Bulevardul Stefan cel Mare va intra in santier chiar de saptamana viitoare. Lucrarile estimate la 2,7 milioane de lei vor incepe, in prima faza, pe tronsonul dintre Casa Patrata si Casa Cartii, tronson care va fi inchis circulatiei auto. Santierul va inainta pe portiuni si este estimat a se incheia la sfarsitul lunii noiembrie. Strategia de dezvoltare a zonei centrale presupune insa, in mare parte, doar modernizarea strazii. Firma angajata de Primarie, Conest, va schimba in totalitate carosabilul din asfalt cu granit. Piatra cubica va fi montata pe tronsonul cuprins intre Piata Unirii si intersectia cu strada Anastasie Panu. Trotuarele vor fi desfiintate prin eliminarea bordurilor, rigolele vor deveni longitudinale, iar stalpii de iluminat vor fi schimbati. Reteaua electrica va fi schimbata si ingropata, iar stalpii de iluminat vor fi ornamentali, cu doua corpuri, pentru pietoni si masini. Urmatoarea etapa in modernizarea axei Piata Unirii-Palatul Culturii consta in interzicerea definitiva a traficului auto. Bulevardul Stefan cel Mare va fi pietonal nu doar sambata si duminica, asa cum este in momentul de fata, ci permanent. Artera va fi inchisa pe tronsoane si in etape. Astfel, soferii vor putea circula pe toata lungimea bulevardului inca jumatate de an. Principala artera de circulatie din centrul orasului va permite traficul auto pana la finalizarea proiectului european prin care este realizata aceasta lucrare. Investitia „Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica si turistica a municipiului", in valoare de 87,5 de milioane de lei, va fi incheiata in luna februarie anul viitor. Dupa aceasta data, bulevardul Stefan cel Mare va fi inchis doar pe tronsonul dintre strada Anastasie Panu si strada I.C. Bratianu, la fel cum este in zilele de weekend. Reprezentantii Primariei estimeaza ca vor inchide total bulevardul din vara anului viitor, dupa ce termina proiectul de constructie a pasajului subteran din Fundatie. Aceasta investitie presupune si modernizarea Bulevardului Independentei, a strazii Elena Doamna. Astfel, soferii nu vor mai putea circula intre Piata Unirii si Palatul Culturii si vor fi nevoiti sa devieze pe Independentei sau strada Arcu. „Etapizat, bulevardul Stefan cel Mare va fi scos in totalitate din circuitul auto. Intr-o prima etapa, pana se finalizeaza proiectul, se va circula pe Stefan cel Mare, intr-o a doua etapa, se va circula ca in regim de weekend, cu posibilitatea de a veni de pe strada Horia si a te duce pe Vasile Alecsandri sau I.C. Bratianu. Ne-am mai gandit sa modificam sensul unic pe I.C. Bratianu, sa fie doar urcare, pentru a nu mai veni prin spatele Primariei", a declarat viceprimarul Mihai Chirica. http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/...88247.html?i=1 http://www.ziaruldeiasi.ro/local/cum...ietonal~ni8pfn |
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Rebel User
Likes (Received): 15
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Escapee
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Calitatea bucatii nou inaugurate e buna, am fost astazi pe ea si cu exceptia unui rost care s-a simtit ceva mai tare e foarte buna.
Acum, ca investitia sa se merite ar trebui reabilitat si segmentul Valea Ursului - Iasi(Belvedere) dar si Lunca Cetatuii Iasi(chiar daca e destul de mult reabilitat tot mai sunt bucati unde calitatea e foarte proasta). |
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
au depozitat deja vis a vis de Casa Cartii piatra cubica pe care vor sa o puna pe Stefan cel Mare. nu e nici pe departe la fel de neteda si plana ca cea care era in fata la Palat, banuiesc ca si asta va trebui slefuita cumva.
Cladiri cu importanta istorica si arhitecturala, vechi de peste 100 de ani, de la Atelierele CFR/ Nicolina, proaspat demolate pt. profit: thread/ poze + articol . Inceputul demolarilor Continuarea demolarilor Ce trebuia facut Si eu vreau... o tara ca "afara" NOU: Acum s-a demolat si un monument istoric |
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Proud "mitic"
Likes (Received): 11
|
numai sofer sa nu fii prin iasi in perioada urmatoare...la cat a ajuns cea mai ieftina benzina/motorina mai bine
|
![]() |
| Tags |
| drumuri, strazi |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|