daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > The Lounge > Archive

Archive Old, closed threads

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old August 15th, 2012, 09:09 AM   #2401
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 326

Quote:
Originally Posted by dnd View Post
Declaratiile nu au nimic in comun cu situatia de pe teren. Foarte mult va conta ce va spune Merkel cand va veni la Chisinau.
Asa vom putea face o presupunere, incotro va merge Moldova.

Cel mai probabil scenariu, poate dupa 2020 Moldova va adera la UE si cam atat.
De acord, e cel mai probabil scenariu. Nu inseamna ca e singurul.

Quote:
Atata timp cat Romania va fi un stat slab fata de Germania/Rusia, nu prea vad cum se va realiza unirea.
Romania e in acest moment slaba fata de Germania si Rusia, de cand statul de drept si Romania europeana au fost practic demolate de USL ca sa il inlature pe Basescu de la putere. Si totusi, vedeti reactiile UE (in special ale Germaniei) si SUA la aceste actiuni si veti intelege ca Romania nu era si nu este nici acum un stat perceput ca neimportant / slab iar Basescu nu este un om fara influenta in SUA si Germania (in special). Parerea mea este ca reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni va reintari Romania ... lucrul acesta este privit cu disperare adeseori de Vocea Rusiei care nu s-a sfiit sa nu sprijine pe fata orice mijloace nedemocratice si ilegale care ar putea conduce la inlaturarea definitiva a lui Basescu de la putere ... reintoarcerea lui Basescu reprezinta restabilirea legii si a statului de drept in Romania, ceea ce face Romania din nou puternica in plan international, chiar daca cu o imagine stirbita de aceasta "mineriada constitutionala".

Last edited by Le Clerk; August 15th, 2012 at 09:15 AM.
Le Clerk no está en línea  

Sponsored Links

Old August 15th, 2012, 09:22 AM   #2402
andrei_d
Registered User

andrei_d's Avatar

Likes (Received): 30

Eu zic sa-l inlocuim pe prea-sfintitul cu BasescuSa va aduc aminte cum statea nebagat in seama de nimeni pe la summiturile UE sau sa vedem ce vizite de stat importante a avut cat a fost presedinte? Speranta lui acuma e sa-i poata prosti pe liderii europeni nemaiputand face nimic pentru a-si creste credibilitatea fata de propriul popor.
andrei_d no está en línea  
Old August 15th, 2012, 09:23 AM   #2403
Le Clerk
In the brig

Quote:
Originally Posted by andrei_d View Post
Eu zic sa-l inlocuim pe prea-sfintitul cu BasescuSa va aduc aminte cum statea nebagat in seama de nimeni pe la summiturile UE sau sa vedem ce vizite de stat importante a avut cat a fost presedinte? Speranta lui acuma e sa-i poata prosti pe liderii europeni nemaiputand face nimic pentru a-si creste credibilitatea fata de propriul popor.
Da, sigur, ca liderii ieuropeni e multi da' prosti si creduli.
Old August 15th, 2012, 09:40 AM   #2404
BaiatuVesel
Registered User

BaiatuVesel's Avatar

Likes (Received): 51

Quote:

Voi chiar nu vedeti ca Moldova apeleaza la cei care pot sa influenteze solutionarea problemei transnistrene? Asa cum au facut tarile Baltice, asa face si Moldova, apeleaza la nemti.
De aceea vizita doamnei Merkel este una destul de importanta pentru viitorul Moldovei. Ori mergem ca stat separat, ori incercam sa solutionam problema transnistreana.
Pe nemti nu ii intereseaza problema transnistreana ( in sensul in care o inteleg moldovenii) ci integrarea sau neintegrarea in UE a R. Moldova... ei au negociat cu rusii si au spus : "Noi vrem R.M. in UE"iar rusii au spus : "da , dar fara Transnistria "... acu Merkel va comunica moldovenilor rezultatul negocierilor.
BaiatuVesel no está en línea  
Old August 15th, 2012, 10:32 AM   #2405
sorinAcesta
Escapee

sorinAcesta's Avatar

Likes (Received): 90

Quote:
Află cu ce mesaj vine Angela Merkel la Chișinău

In primul rând, trebuie să menţionez că Angela Merkel vine la Chişinău direct de la Berlin şi de aici se va întoarce în Germania. Adică, e o vizită doar în Moldova, nu un turneu în mai multe state. Ceea ce arată că Moldova ocupă un loc aparte pe agenda de priorităţi a UE.
http://www.adevarul.ro/moldova/actua...755924425.html
sorinAcesta no está en línea  
Old August 16th, 2012, 12:19 PM   #2406
Le Clerk
In the brig

Quote:
Eugen Tomac: Unirea Romaniei cu Basarabia s-a ratat in 1991, cand Ion Iliescu a semnat tratatul de baza cu URSS

Joi, 16 august 2012, 13:15 Actualitate | Politic

"Unirea Romaniei cu Basarabia s-a ratat in 1991, atunci cand fostul presedinte Ion Iliescu a semnat tratatul de baza cu URSS, desi la Chisinau exista un Guvern unionist pregatit sa faca pasi importanti in aceasta directie... Traian Basescu a subliniat in repetate randuri faptul ca Republica Moldova a fost si este pamant romanesc. Nu-i poate lua nimeni aceasta identitate de fost teritoriu romanesc, locuit de romani", a declarat pentru HotNews.ro Eugen Tomac, consilier de stat pentru romanii de pretutindeni la Administratia Prezidentiala.

Eugen Tomac a facut referire la interviul acordat de Traian Basescu radioului rus Vocea Rusiei, in care intrebat daca Romania si Moldova trebuie sa devina un singur stat, Basescu a raspuns "Nu. Suntem doua state independente si eu consider ca Republica Moldova poate deveni membra a Uniunii Europene si atunci granitele dintre noi nu vor mai avea decat valoare istorica pentru ca cetatenii Uniunii Europene circula liber dintr-o tara in alta".

"Ceea ce domnul Presedinte Traian Baseascu a precizat pentru postul de radio rus este foarte clar si ar trebui citit corect. Obligatia noastra este sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i sprijini pe romanii din R. Moldova sa-si redobandeasca identitatea romaneasca, iar pe cei care doresc sa-si reintre in drepturi, sa aiba sansa de a-si redobandi cetatenia romana", a declarat Eugen Tomac.

"Mai mult decat atat, subiectul unificarii R. Moldova cu Romania este unul care nu poate fi pus in discutie intr-un mod atat de simplist, dintr-un simplu motiv pentru ca R. Moldova nu reprezinta acea parte a Romaniei care fost anexata in 1940 de URSS, in baza unei intelegeri secrete dintre Stalin si Hitler. La 20 de ani de la independenta R. Moldova, este esential ca avem un cadru legal care ne permite sa facem pasi importanti pentru a recupera distanta creata intre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului. Ma refer aici la parteneriatul strategic intre Romania si R. Moldova privind integrarea europeana, semnat la Bucuresti, in aprilie 2010, de catre domnul Presedinte Traian Basescu si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu", a adaugat Tomac.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-...-baza-urss.htm
Old August 16th, 2012, 03:36 PM   #2407
scurt/2
rakastan sisua!

Likes (Received): 19

Quote:
As prefera ca discutia sa se poarte pe General Discussions.
Preferinţa dvs e ordin pentru noi, maestre AndreiB...

Dar chiar aş fi curios să ştiu "de ce". De ce trebuie închise 2 (!) thread-uri care vor să pună o problemă foarte aparte (iar nu generală) legată de R.Moldova, anume cea legată de posibilitatea unirii cu România într-un viitor apropiat? Chiar nu e vorba de generalităţi aici, ci de ceva pe cât de particular, pe atât de important de dezbătut.

E cumva acesta un subiect "tabu" pe SSC şi noi nu ştim? Este cumva o crimă să discuţi despre unirea RM cu România pe un thread separat? Este SSC-ul controlat cumva de KGB? Sau poate dvs, maestre AndreiB, aveţi vreo legătură mai mult sau mai puţin ocultă cu această instituţie plină de bunăvoinţă faţă de români?

Oricum ar fi, mi se pare stupiditate la drumul mare interdicţia asta de a avea thread separat pentru subiectul Unirii. Supără-se cine s-o supăra...
scurt/2 no está en línea  
Old August 16th, 2012, 05:13 PM   #2408
dnd
Registered User

dnd's Avatar

Likes (Received): 42

scurt/2 acest subiect s-a discutat de multe ori pe acest thread si se ajungea pana la momentul in care ori sa fie cineva trimis la plimbare ori inchis threadul.

De aceea userii mai vechi nici nu reactioneaza la subiectul unirii...
dnd no está en línea  
Old August 17th, 2012, 05:33 PM   #2409
scurt/2
rakastan sisua!

Quote:
scurt/2 acest subiect s-a discutat de multe ori pe acest thread si se ajungea pana la momentul in care ori sa fie cineva trimis la plimbare ori inchis threadul.
De ce?
scurt/2 no está en línea  
Old August 17th, 2012, 06:24 PM   #2410
dnd
Registered User

dnd's Avatar

Pentru ca este un subiect sensibil...
dnd no está en línea  
Old August 17th, 2012, 06:34 PM   #2411
scurt/2
rakastan sisua!

A... Clar.
scurt/2 no está en línea  
Old August 18th, 2012, 09:21 PM   #2412
Le Clerk
In the brig

Tot pe subiectul discutiei ...

Quote:
Sondaj: 87,25 % din cetățenii României sunt de acord cu reunirea celor două state românești

Rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în România de Centrul Român de Studii și Strategii la nivel național, arată că 87,25 % din cei intervievați sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, transmite Romanian Global News.

La intrebarea numarul 15 a sondajului: Dumneavoastră, personal, sunteți de acord cu unirea Basarabiei cu România?

1. Da
2. Nu

87,25 % din repondenti raspund Da,

12,75% raspund Nu

Sondajul a fost efectuata de Centrul Roman de Studii și Strategii, în perioada 07-23 iunie 2012 pe un eșantion de 1486 de subiecți din Romania, iar rezultatele preliminare ale acestuia vor fi facute publice in cadrul conferintei “REUNIREA CELOR DOUA STATE GERMANE model de integrare euro-atlantica pentru R. Moldova, prin REUNIREA CELOR DOUA STATE ROMÂNESTI” ce va avea loc la Chisinau pe 20 august.

De remarcat este faptul ca repondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, in mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, R. Moldova are statutul de provincie istorică. Atat raspunsul la intrebare cat si raportarea la spatiul basarabean contrazice drastic parerile unor politicieni si pseudoanalisti care in diverse ocazii, incercand sa-si acopere lasitatea neabordarii temei, au afirmat ca romanii nu sunt de acord cu reunirea celor doua state romanesti si ca Unirea ar fi o tema reziduala in preocuparile romanilor.
http://www.timpul.md/articol/sondaj-...eti-36482.html
Old August 19th, 2012, 07:05 PM   #2413
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

Socor coada de topor ...
http://www.europalibera.org/content/.../24680962.html

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea  
Old August 22nd, 2012, 12:04 AM   #2414
rover_777
Registered User

rover_777's Avatar

Likes (Received): 18

O mica pauza si un Promo Filmulet ciordit de pe site-ul Festivalui de muzica Gustar

mi se pare reusit
rover_777 no está en línea  
Old August 22nd, 2012, 12:12 AM   #2415
rover_777
Registered User

rover_777's Avatar

Likes (Received): 18

Apropo despre festivalul Gustar:

Quote:
Sfârșitul lunii august este unul special – încep sărbătorile naționale, se culege roada, se fac nunțile, toți se întorc din vacanță cu un dor mare.
De ce toate acestea să nu fie adunate într-un loc minunat? Din răspunsul la această întrebare s-a născut – Festivalul Gustar.
Deja al treilea an Gustar-ul așteaptă cu nerăbdare oaspeți, care vor rămâne prieteni, vor rămâne frați.
Pe 25 și pe 26 august Gustar-ul pregătește plăceri triple – pentru urechi, pentru ochi și pentru gust.
s

"Acest eveniment este realizat de Asociația Obștească “Sens Muzical” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). "

si sa nu credeti ca fac publicitate, doar ca sa vedeti citi au contribuit la realizarea acestuia:

rover_777 no está en línea  
Old August 22nd, 2012, 08:27 PM   #2416
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea  
Old August 22nd, 2012, 08:44 PM   #2417
dnd
Registered User

dnd's Avatar

Parca a fost tradus cu google translate...
dnd no está en línea  
Old August 22nd, 2012, 09:55 PM   #2418
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Important e mesajul pro liberalizare vize si aderare UE

nebunul no está en línea  
Old August 23rd, 2012, 01:53 PM   #2419
the SI
trust the SI

the SI's Avatar

Likes (Received): 85

Quote:
Originally Posted by nebunul View Post
Important e mesajul pro liberalizare vize si aderare UE
umbla cainii cu covrigi in coada in ue?
nu e nevoie de ue pt dezvoltare
Old August 24th, 2012, 05:28 PM   #2420
Le Clerk
In the brig

Quote:
Originally Posted by the SI View Post
umbla cainii cu covrigi in coada in ue?
nu e nevoie de ue pt dezvoltare
Un comentariu mai stupid despre UE nici ca puteam sa citesc.

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules