daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Југ и исток

Југ и исток South and eastGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old July 1st, 2012, 05:25 AM   #181
rbagio85
Registered User
 
rbagio85's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pirot
Posts: 223
Likes (Received): 126


By rbagio85 at 2012-06-30

By rbagio85 at 2012-06-30

By rbagio85 at 2012-06-30

By rbagio85 at 2012-06-30
rbagio85 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old July 2nd, 2012, 05:05 PM   #182
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380


.................................................................

Quote:
02.07.2012.
Септембра реконструкција стадиона у Пироту
Реконструкција Омладинског стадиона у Пироту требало би да почне септембра пошто буду завршени тендери за извођаче радове, као и програми који се реализују у оквиру "Пироског културно-спортског лета".
Средства за реконструкцију једног од најстаријих спортских објеката у Пироту обезбеђена су из пројеката преграничне сарадње са општином Правец у Бугарској, као и из буџета општине.
Преко пројекта обезбедјено је 200.000 евра, док општина Пирот улаже додатних 80.000 евра. Тендер за средства која пристижу из донације ЕУ већ је расписан док се очекује ускоро и расписивање другог тендера.
- Према нашим проценама за изградњу трибина, нове зграде и средјивање терена потребно је 200.000 евра и ми смо за овај посао већ расписали тендер. Нове трибине моћи ће да приме око 2.000 гледалаца. Поред тога, радиће се нова зграда у којој ће бити свлачионице, просторије за судије, билетарница, комерцијални локали, теретана, али и просторије за поједине клубове. Нова зграда имаће око 500 метара квадратних. Општина ће додатних 80.000 евра искористити за водоводну и канализациону мрежу, као и за сређивање расвете. За ту намену биће постављено нових 6 стубова. Тендер за овај посао биће расписан ускоро јер смо већ упутили допис Службеном гласнику - каже Бранислав Костић, заменик председника општине који руководи овим пројектом.
Поред реконструкције Омладинског стадиона, средствима прекограничне сарадње већ се ради и дечије игралиште у пиротском насељу Танаско Рајић.
Бранислав Костић каже да општина Пирот има 9 нових пројеката са којима ће конкурисати приликом наредног конкурса ЕУ за прекограничну сарадњу.
http://www.juznevesti.com/Sport/Sept...Pirotu.sr.html
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old July 2nd, 2012, 05:06 PM   #183
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Реконструкција пута Пирот - Гњилан
29 jun 2012


Послови на изградњи и реконструкцији локалне путне мреже одвијају се планираном динамиком. Видојко Панајотовић, помоћник председника општине за локалну самоуправу, каже да су у току послови на реконструкцији локалне путне мреже у насељу Гњилан. Радови ће бити готови током лета и подразумевају потпуну реконструкцију пута као изградњу тротоара и уређење уличне расвете. Вредност радова је преко 100 милиона динара. Пројекат финансира Министарство за инфраструктуру, преко предузећа Путеви Србије, каже Панајотовић. Путеви према појединим селима као што су Темска и Понор у лошем су стању, међутим према речима Панајотовића у питању су путни правци који нису под ингеренцијом локалне самоуправе већ су у надлежности Путева Србије.
http://www.pirot.rs/index.php/rs/com...-pirot-gnjilan

Last edited by Boza KG; July 7th, 2012 at 12:27 AM.
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2012, 12:29 AM   #184
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Санирају се путеви према селима
03 јул 2012


Дирекција за изградњу ради на реконструкцији локалне путне мреже. Слободан Ранчић, руководилац изградње и надзора у Дирекцији, каже да су у току радови на путним правцима према селима.
"Данас ће бити завршено асфалтирање на магистралном путу према селу Враниште а у току су и радови на регионалном пут до Малог Суводола у дужини од 2.5 км. Дирекција је завршила послове на адаптацији просторија амбуланте у Белом Пољу а у току је адаптација просторија амбуланте у селу Темска, као и реконструкција моста у центру села Дојкинци" каже Ранчић.
Када је реч о градским улицама, Ранчић каже да се радови одвијају планираном динамиком. Поред реконструкција дела Козарачке улице у току су припреме за асфалтирање Крфске улице, новопројектоване и крака Улице револуционарних синдиката.
http://www.pirot.rs/index.php/rs/com...i-prema-selima
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2012, 04:51 PM   #185
rbagio85
Registered User
 
rbagio85's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pirot
Posts: 223
Likes (Received): 126

http://www.plusradio.co.rs/napreduju...-drugom-ringu/
rbagio85 no está en línea   Reply With Quote
Old July 22nd, 2012, 05:46 AM   #186
rbagio85
Registered User
 
rbagio85's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pirot
Posts: 223
Likes (Received): 126

http://pirotskenovine.rs/index.php?o...0%B0&Itemid=70
rbagio85 no está en línea   Reply With Quote
Old July 23rd, 2012, 07:41 PM   #187
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Изградња базена према утврђеној динамици
19 јул 2012


Радови на затвореном градском базену напредују планираном динамиком. У току је спољно уредјење објекта, али се ради и на унутрашњим инсталацијама. Бранислав Костић, заменик председника општине у изјави за Плус радио каже да ће ускоро почети постављање керамичких плочица и увођење подног грејања.

- Досадашња диманика радова дозвољава нам да кажемо да ће посао бити завршен у предвиђеном року, односно до краја године. Још увек чекамо одговор Министарства за заштиту животне средине о одобравању средстава за додатне радове у делу уводјења алтернативних извора енергије и уређењу околног простора. Реч је о инсталирању соларних панела и система за рекуперацију енергије и аутоматску контролу и изградњу адреналин парка, каже Костић.

Према свему судећи, коначну одлуку донеће нова Влада, чије се формирање очекује у најскорије време, каже Костић и напомиње да је укупна вредност ових радова око милион евра. Алтернативни извори енергије биће финансирани донаторским средствима Министарства из програма уштеде енергије, док ће се уређење околног простора финансирати по систему пола-пола, као и изградња базена.
http://pirot.org.rs/index.php/rs/com...renoj-dinamici
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2012, 08:17 PM   #188
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Дирекција за изградњу ангажована током лета
26 јул 2012


У току је реконструкција дела Козарачке улице а у Дирекцији за изградњу кажу да се ради и на реконструкцији бројних улица у граду. Слободан Ранчић, руководилац изградње и надзора у Дирекцији, каже да се реконструкција градских улица одвија планираном динамиком.

-Крфска улица припремљена је за асфалтирање и очекујем да до краја недеље ти радови буду завршени. Оно што је важно јесте да ће уз асфалтирање бити решен и проблем одводњавања. Почели су и радови на изградњи Лужничке улице, као и радови на једном краку улице Српских Владара-каже Ранчић

Чим временски услови дозволе наставиће се са крпљењем ударних рупа и прекопа на свим градским улицама. Ранчић напомиње да су истовремено у току и радови у селима

-Поред адаптације амбуланте у селу Темска, у селу Дојкинци поред изграње моста ради се и на уређењу центра села. Напомињем да су у току завршни радови на уређењу дворишта цркве у селу Јовановац и очекујем да ускоро крену радови на изградњи спортског терена у селу Блато-истиче Ранчић

Ранчић додаје да и овог лета, као и претходних година, Дирекција уређује комасационе путеве , како би пољопривредницима обезбедила бржи и лакши приступ обрадивим површинама.
http://www.pirot.rs/index.php/rs/com...ana-tokom-leta
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old August 7th, 2012, 12:45 AM   #189
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
17. 07. 2012
У КОНКУРЕНЦИЈИ 10.000 СЛОБОДНИХ ЗОНА ПЛАНЕТЕ
Пироћанци међу 50 најбољих у свету
Зона пиротска - Слободна зона Пирот на листи најатрактивнијих места за инвестирање на планети заузела одлично 41. место
Слободна зона Пирот међу 10.000 слободних зона колико их укупно има у свету, нашла се на листи 50 најатрактивнијих места за инвестирање на планети, где заузима 41. место.
На листи 50 најатрактивнијих места за инвестирање су 23 зоне са подручја Уједињених Арапских Емирата, четири из Пољске, три из Летоније, две из Србије (поред пиротске, Слободна зона Ечка у Зрењанину) и по једна из Русије, Хрватске, Македоније и Енглеске.
Оцењивање је спровела компанија „Фајненшел тајмс", преко свог издања „ФДИ интелиџенс", магазина који је специјализован за директне стране инвеститоре и даје препоруке инвеститорима које су најповољније дестинације за инвестирање.
Критеријуми
- Погодности пословања
- Изграђени објекти
- инфраструктура
- Економичност у пословању
- Транспортне везе
- Промоција зоне
- Оцењивање података из 600 слободних зона света спроведено је у пет категорија: погодности пословања, изграђени објекти и инфраструктура, економичност у пословању, транспортне везе и промоција зоне. Осим СЗП, на овој листи налази се и Слободна зона Ечка и то на 48. месту. Преко Слободне зоне Пирот прошле године остварен је извоз од око 200 милиона евра, док је укупан обрт достигао чак 450 милиона евра - каже Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот (СЗП).
Под окриљем СЗП послује фабрика аутомобилских гума која је у власништву „Мишлена", Корпорација „Тигар", Конфекција „Први мај" и још стотинак мањих компанија. Костић објашњава да је овакво признање пиротској зони одлична препорука свим инвеститорима.- Успели смо у Пироту да направимо модерну слободну зону. Она није највећа, али смо успели да дођемо на 41. место на свету, што је највећи успех откако постоји СЗП. Ова оцена је одлична референца за нашу зону и одлична порука и препорука инвеститорима широм света. Намеравамо да напредујемо на тој листи. Испред нас је неколико слободних зона из Пољске, које имају велику предност јер су у ЕУ. Већ размишљамо и о ширењу СЗП. Сада имамо 100 хектара потпуно инфраструктурно опремљеног земљишта које нудимо инвеститорима, али размишљамо о некој новој локацији на Коридору 10 коју бисмо понудили инвеститорима. Коридор се полако гради и биће изграђен за две до три године, а када то будемо имали уз гасовод, сигурно ћемо додатно одскочити на листи слободних зона у свету - прича Костић.
Председник општине Пирот Владан Васић наводи да ће општина, која је један од оснивача, увести додатне олакшице.
- У септембру планирамо да поред великог броја постојећих олакшица укинемо локалне комуналне таксе за мала и средња предузећа која послују у режиму зоне, што ће бити додатно олакшање - наводи Васић.
Препознали значај
Србија је једна од првих земаља у Европи која је препознала значај концепта слободних зона.
- О томе сведочи и податак да је Србија отворила једну од првих слободних зона у Европи - далеке 1923. године у Солуну у Грчкој - каже маркетинг менаџер СЗП Александар Симоновић.
Корисници Слободне зоне Пирот која ради од 1996. године ослобођени су многих дажбина попут неплаћања ПДВ-а, царине и бројних олакшица за изградњу погона као и многих дажбина локалној самоуправи. Корисници су потпуно ослобођени плаћања надокнада за уређење градског грађевинског земљишта, комуналних такси, добијања урбанистичких дозвола и сагласности, одобрења за градњу, као и накнада за прикључке на водоводну, топловодну и канализациону мрежу.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/r...h+u+svetu.html
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old August 20th, 2012, 01:47 AM   #190
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Реализација пројеката према планираним роковима
17 август 2012


Радови на пројекту изградње “другог ринга” интензивно се одвијају, каже у изјави за Плус радио, Бранислав Костић, заменик председника општине. До краја месеца биће асфалтиран део од улице Српских владара, поред енергане Сењак до железничког моста, каже Костић.

- У Тијабари је у потпности завршен део од подвожњака Ђерам до Железничког моста а сада се ради на локацији од улице Српских Владара до енергане. До краја месеца очекујемо да буде завршено асфалтирање овог дела пута. Извршиће се пресвалечење Козарачке улице од улаза у град до пазарског гробља, као и асфалтирање улице Драгољуба Миленковића, тако да ће на овај начин све улице у граду бити асфалтиране - каже Костић

Радови на затвореном базену одвијају се такође према планираним роковима. Костић очекује да за 4 месеца колико је предвиђено радови буду завршени.
http://www.pirot.rs/
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old August 24th, 2012, 03:21 PM   #191
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Изграђено игралиште у насељу “Танаско Рајић”
22 август 2012


Новоизграђено дечије игралиште у насељу “Танаско Рајић” биће отворено сутра. Бранислав Костић, заменик председника општине, каже да су средства за изградњу игралишта обезбедјена из пројекта прекограничне сарадње са општином Монтана у Бугарској.

-Игралиште је завршено, сутра ће бити свечано отворено и предато на коришћење мештанима. Изграђен је велики терен за мали фудбал и рукомет са двостраним трибинама, терен за кошарку са једностраном трибином и играчкице за децу младјег узраста.-каже Костић.

Отварање игралиштва предвиђено је за 16.30, а у ревијалном делу отварања биће одиграна фудбалска утакмица деце узраста до 12 година из општине Пирот и Монтана. Вредност овог пројекта је 180.000 евра. Општина Пирот у сарадњи са општином Монтана из Бугарске реализује и пројекте реконструкције Омладинског стадиона и Јачање капацитета локалне самоуправе
http://www.pirot.rs/index.php/rs/com...u-tanasko-raji
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old August 31st, 2012, 10:15 PM   #192
rbagio85
Registered User
 
rbagio85's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pirot
Posts: 223
Likes (Received): 126

http://www.plusradio.co.rs/obnovljen...-jatagan-mali/
rbagio85 no está en línea   Reply With Quote
Old September 6th, 2012, 04:27 PM   #193
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Одмичу радови на Омладинском стадионуУ току су радови на пројекту изградње Омладинског стадиона, који се финансира средствима Европске уније у оквиру прекограничне сарадње Србија Бугарска. Ненад Ђорђевић, директор Спортског центра каже да извођач радова, пиротска фирма Тигар инкон тренутно ради на објекту у којем ће бити смештене свлачионице, теретана и фитнес центар

- Површина овог објекта је око 500 метара квадратних и радови се одвијају према планом утврђеној динамици. Уговором је прецизирано да је рок за изградњу објекта 5 месеци, међутим уколико временске прилике омогуће продужетак грађевинске сезоне радови могу бити завршени и до краја године. У том случају на пролеће ће само бити постављен гумени рециклат преко бетонске подлоге, с обзиром да он захтева одређене временске услове и температуру изнад 18 степени, каже Ђорђевић.

Укупна вредност радова процењена је на 200.000 евра.
http://www.plusradio.co.rs/odmicu-ra...skom-stadionu/
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 6th, 2012, 04:29 PM   #194
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Радови на затвореном базену према утврђеном плану
03 септембар 2012
На базену се ради према утврђеним плановима, и поред чињенице да постоје одредјени проблеми везани за исплату доспелих ситуација, које су изводјечи одрадили. Разлог за то је, према речима Бранислава Костића, заменика председника општине, кашњење са формирањем радне групе при надлежном Министарству, која ће бити надлежна за ове послове. Иначе на базену је у току постављање фасаде и алуминијске столарије

-За неки дан очекујем да буде урађена базенска техника и систем за филтрирање. Подсећам да смо јануара конкурисали код Министарства заштите животне средине за уређење простора и увођење алтернативних извора енрергије. После избора све је стопирано и још увек чекамо да видимо које ће министарство преузети пројекте из области помоћ грађевинској индустрији у времену кризе. Уколико за месец дана не буде одређено надлежно министарство и обезбеди исплата ситуација која касни веч четири месеца, стаће се са радовима на затвореном базену -каже Костић

Сличан проблем јавио се и код пројекта изградње вртића у Белом Пољу, а одређених застоја има и на реализацији пројекта Други ринг. Проблем је настао код извођача, услед застоја у набавци битуменске масе, додаје Костић.
http://www.pirot.rs/index.php/rs?start=10
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 6th, 2012, 04:33 PM   #195
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Originally Posted by Boza KG View Post
Изграђено игралиште у насељу “Танаско Рајић”
22 август 2012

http://www.pirot.rs/index.php/rs/com...u-tanasko-raji

http://www.plusradio.co.rs/izgradeno...tanasko-rajic/


http://www.plusradio.co.rs/otvoreno-...tanasko-rajic/
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 13th, 2012, 07:09 PM   #196
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Напредују радови на спортским објектима у ПиротуВладан Васић, председник Општине са сарадницима обишао је недавно започете радове на реконструкцији Омладинског стадиона. Том приликом Васић је рекао да је било извесних проблема али су они превазиђени и радови се одвијају по плану. Средства за реконструкцију стадиона обезбеђена су из фондова прекограничне сарадње у висини од 300 хиљада евра. Васић каже да је на пролеће у плану и спољно уређење објекта.
Радове на Стадиону омладине изводи пиротска фирма Тигар Инкон .
http://www.plusradio.co.rs/napreduju...tima-u-pirotu/
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 13th, 2012, 07:12 PM   #197
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Напредују радови на спортским објектима у ПиротуВасић је са сарадницима обишао радове на изградњи затвореног базена. Према Васићевим речима уз све проблеме које извођач радова има базен ће бити завршен до краја године или у првим месецима наредне године. Пројекат није доведен у питање већ је угрожена динамика радова и рок за завршетак објекта, каже Васић
Затворени базен биће најсавременији спортски објекат у Пироту
http://www.plusradio.co.rs/napreduju...ma-u-pirotu-2/
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 08:06 PM   #198
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
18.09.2012.
Мали мост остаје за сећање
Данас је делимично обустављен саобраћај на Малом мосту у Улици Николе Пашића због комплетне реконструкције ове раскрснице.Радови на реконструкцији одвијаће се под стручним надзором Дирекције за изградњу.Зоран Аризановић из Дирекције каже да ће ускоро доћи до потпуне обуставе саобраћаја преко Малог моста ,тако да ће се до краја изводјења радова користити алтернативни путни правци.

„Преко Малог моста се неће одвијати ни друмски ни пешачки саобраћај.Вероватно ћемо средином недеље у потпуности обуставити саобраћај тако да ће возачи и пешаци бити преусмерени на споредне улице.Од моста Газела према Малом мосту ће се саобраћај нормално одвијати.Молимо све учеснике у саобраћају за толеранцију и стрпљење.Ускоро ћемо имати модерну раскрсницу са кружним током далеко безбеднију и практичнију за саобраћај“каже Зоран Аризановић.
http://www.plusradio.co.rs/mali-most-ostaje-za-secanje/
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 08:07 PM   #199
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Транспорт камене ризле успорава радове поред болнице
16 септембар 2012


Пре месец дана почели су радови на реконструкцији дела магистралног пута поред Опште болнице према Гњилану. Према планираној динамици радови би требало да буду завршени до краја месеца, каже помоћник председнилка општине Видојко Панајотовић. Међутим, у овом тренутку највећи проблем извођачу радова предтсављају тешки камиони који транспортују камену ризлу из Понора за изградњу ауто пута на Коридору 10. Овај проблем под хитно треба решити изјавио је за Плус радио Видојко Панајотовић.

„Ми смо ових дана разговарали са извођачем радова и у потпуности разумемо проблем са којим се суочава, и то је заправо наш заједнички проблем. У изналажење решења проблема укључио се и сам начелник Полицијске управе Пирот, Славко Мадић, а ако је потребно затражићемо помоћ и од Србије путева. Почетком недеље требало би да се састанемо и изнађемо решење које ће бити на обострано задовољство“-каже помоћник председника Општине, Видојко Панајотовић
http://www.pirot.rs/index.php/rs/com...-pored-bolnice
Boza KG no está en línea   Reply With Quote
Old September 24th, 2012, 04:03 PM   #200
Boza KG
Дреница
 
Boza KG's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,380

Quote:
Originally Posted by Boza KG View Post
18.09.2012.
Мали мост остаје за сећање


http://www.plusradio.co.rs/mali-most-ostaje-za-secanje/


Boza KG no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
Србија, arhitektura, izgradnja, projekti, serbia, srbija, urbanizam

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium