daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Bulgaria > Regional Bulgaria > South-East | Югоизточен регион

South-East | Югоизточен регион Burgas, Sliven, Yambol | Бургас, Сливен, Ямбол и дрGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Closed Thread

 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 13 votes, 4.69 average.
Old August 28th, 2012, 02:53 PM   #621
batvanio
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 428
Likes (Received): 155

В Морската градина на Бургас в района на паметника Пушкин до дни ще е готова нова детска площадка, подходяща за деца от 3 до 15 години. В нея ще бъде поставено уникално за България модулно съоръжение за катерене. То е изработено по немска технология от водеща световна компания. Цялата детска площадка ще е разположена върху пясък, като в едната част ще има изградена пързалка за малки деца, а в другата за по-големи. Самото съоръжение е във формата на сфера с височина около 8 метра. Може да се използва както за игра, така и за спорт. Едно от основните му предимства е, че към него могат да се прибавят различни по брой и допълнителни модули. Първият етап от изграждането на новата детска площадка ще приключи до 5 септември и ще е достъпна за децата на Бургас за игри и развлечения. На следващ етап към сферичното съоръжение ще се прикачат още модули - предвижда се това да са пързалки и люлки.http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/12390
batvanio no está en línea  

Sponsored Links
Old August 29th, 2012, 10:36 AM   #622
batvanio
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 428
Likes (Received): 155

С модерна многофункционална спортна зала на три нива ще се сдобие бургаската Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков". Това ще бъде най-модерният училищен спортен комплекс на територията на община Бургас. Залата ще е оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, тенис на маса и колективни спортове - волейбол, баскетбол, др. Към отделните игрища ще бъдат обособени и трибуни за публика. Електронни табла ще показват резултатите на спортистите от двубоите между отборите. Общата разгъната площ на залата ще е близо 1 600 кв.м., като тя ще бъде пристроена към крилото на училището откъм улица "Цар Симеон I".

Проектът е замислен така, че спортните съоръжения да бъдат използвани не само в часовете по физическо възпитание на учениците от математическата гимназия, но и за междуучилищни и други спортни състезания. По предварителни изчисления изграждането на комплекса ще струва около 1 100 000 лева. Кметът Димитър Николов даде срок на архитектите, проектантите и спортните експерти, работещи по проекта за новата зала, до средата на септември да бъдат изчистени всички детайли по него.

На заседание на Министерски съвет, провело се миналата седмица, беше взето решение държавата да съфинансира с 10 милиона лева изграждането на спортни зали в 9 големи града в страната, сред които и Бургас. Другата седмица се очакват представители от Министерство на образованието да пристигнат в Бургас, за да се запознаят на място с проекта за спортния комплекс в ПМГ. Ако всичко върви по план, до края на месец септември ще бъде обявена процедура по ЗОП за избор на изпълнител за изграждането на спортната зала. Най-късно в края на януари ще започне и самото строителство.
batvanio no está en línea  
Old August 29th, 2012, 05:46 PM   #623
spiburg
нацепльоная батинка
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 943
Likes (Received): 349

Quote:
Originally Posted by pacopip View Post
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1519323

Ееее айде дее...
няма ли поне едно човече да дава по малко инфо?...
малко инфо
__________________
www.burgas1.org
spiburg no está en línea  
Old August 29th, 2012, 09:50 PM   #624
batvanio
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 428
Likes (Received): 155

Министерският съвет учреди безвъзмездно право на строеж върху морското дъно в полза на Община Бургас, което ще позволи доизграждане и разширение на рибарското пристанище "Сарафово" със средства по оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство".
Пристанището в кв. "Сарафово" е предназначено за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби. То се ползва за разтоварване на улов от прясна риба и аквакултури без да се извършва обработката им на място.

Пристанищната инфраструктура се нуждае от реконструкция и модернизация за достигане на адекватен на нуждите капацитет за безопасно приставане, престояване и обслужване на рибарски кораби и за осигуряване на ефективно, безопасно и хигиенично оборудване за разтоварване и временно съхраняване на улова, както и за подобряване на работните условия.

Реализирането на проекта е предпоставка за създаване на условия за устойчиво развитие на рибарството и аквакултурите в региона.http://news.burgas24.bg/376854.html
batvanio no está en línea  
Old August 29th, 2012, 11:14 PM   #625
sasooooooooo
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 41
Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by mlazarov View Post
Поразчистили са и няколко дървета точно до гъбката?
Четох, че по "Републиканска" щели да минават , много странно!?
sasooooooooo no está en línea  
Old August 30th, 2012, 11:33 AM   #627
L1B2S3
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 176
Likes (Received): 20

Ето информация спусната вчера и на официалния сайт на Общината:

Последните две гигантски съоръжения преминават през Бургас на 7 и 15 септември


Последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември. Всяко едно от тях тежи 1 656 тона. Те са с размер 6,44 м ширина, 9 метра височина и дължина 60 метра. Те ще преминат по маршрут - от централен вход на "Пристанище Бургас" по улиците "К. Фотинов" - ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин" в посока "Лукойл Нефтохим". Тяхното предвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града. Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км./час. По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата. Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им. За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма - сървeйър, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми.

Поради изключителната обемност и тежест на съоръженията по улиците, през които ще бъдат превозвани, вече е извършено кастрене на дърветата, а от днес 29 август ще бъде извършено и демонтиране на част от въздушно-контактната тролейбусна мрежа, като до нейното възстановяване тролейбусна линия Т2 ще се обслужва от автобуси.

Специално за да заснеме пристигането, предвижването и инсталирането на мега товарите в Бургас ще пристигне екип на "Discovery Channel", който ще направи филм за едно от своите предавания.

Източник:http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/12396
L1B2S3 no está en línea  
Old August 30th, 2012, 08:23 PM   #628
pacopip
Registered User
 
pacopip's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 578
Likes (Received): 471

Quote:
Originally Posted by spiburg View Post

А това начален етап ли е? Дали ще се разраства още строежа? Казаха за 3000 човека че ще работят.
pacopip no está en línea  
Old August 30th, 2012, 08:27 PM   #629
tanashubav
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Varna
Posts: 10,999
Likes (Received): 1977

А някой има ли по-подробна информация за тази инвестиция в Нефтохим? Огромна е за нашите мащаби а всичко се прави като че ли малко тъхомълком. Дали не е защото някой спомена, че е доста еко(не)френдли?
tanashubav no está en línea  
Old August 31st, 2012, 10:23 AM   #630
burgas_
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 56
Likes (Received): 22

Quote:
Originally Posted by tanashubav View Post
А някой има ли по-подробна информация за тази инвестиция в Нефтохим? Огромна е за нашите мащаби а всичко се прави като че ли малко тъхомълком. Дали не е защото някой спомена, че е доста еко(не)френдли?
Инвестицията е за 1 600 000 000 $.Предвидено е да се строи на два етапа за 5 години.Ако всичко върви по план през 2015 тряабва да е готов първи етап,а през 2017 и втори етап.Относно самата инсталация-тя е последна дума на техниката за нефтопреработка,в севта има само още 6 такива.От екологична гледна точка положението би трябвало чувствително да се подобри.Сегашната инсталация за крекинг е руска,което ще рече:мръсна,миризлива,опасна за работниците,неефективна и прочее принадлежащи на всяка руска техника недостатъци.Новия крекинг ще е много по-ефективен и по-чист/с уговорката,че все пак Ганьовци ще го управляват/.Не на последно място ще осигури много работа за местните монтажни фирми,а и не само на местните.Въпросните най-големи товари преминавали някога през България пък са най-големите реактори за нефтопреработка в света.
Друг е въпроса,че ако питат мен,този завод тряабва да се закрие незабавно по ред причини:
1.Замърсява много града и околните селища благодарение на "съвършената" руска техника и вмирисва града,който иначе съвсем не е лош град.
2.От години работи на "планирана загуба",като това едва ли ще спре с пускането на новата инсталация.По този начин внася нишожна част от приходите си в хазната,които все пак са 11% от БВП.
3.Цените на горивата вече са почти непосилни и главен виновник за това е ЛукОйл.Страни,в които няма рафинерии,ползват по-евтини горива.
4.Тъй като завода се намира на 15 км от Бургас,непрекъснато му дишаме боклуците,а дори нищожните данъци,които плаща,отиват в София.За това мисля,че този завод тук само пречи и е по-добре да се махне.Града не печели нищо от него,дори работниците са малко-включително външните фирми са не повече от 5000,което за 270 000 жители/Общините Бургас и Камено/е нищо.
В този ред на мисли да кажем нещо за данъците.Крайно време е данъците в по-голямата си част да остават в общините.Крайно време е Бургас и Варна са спрат да издържат всичката селяния в провинцята.Ако стане това ,разликата ще е чувствителна.По-голямата част ще западне още повече,само София и Стара Загора/заради ТЕЦ-овете/ ще се справят.Това не е добре за България,разбира се,но някак си не е честно в нашите перспективни градове да се забява развитието,за сметка на и без това изостанали райони.
burgas_ no está en línea  
Old August 31st, 2012, 12:26 PM   #631
spiburg
нацепльоная батинка
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 943
Likes (Received): 349

1. сега действащия каталитичен крекинг няма да бъде спиран и съответно замърсяването от него няма да намалее
той няма нищо общо с новата инсталация която ще преработва само тежки фракции
2. каталитичния крекинг беше ремонтиран основно преди няколко години и беше внедрена американска технология което не го направи по-чист и безопасен
3. в Нефтохима има вече доста чисто нови инсталации които са проектирани и изпълнявани от западни компании и които са си не по-малко мирищеши и гадни
примерно газова сяра или сярно-кисело алкилиране бяха построени на голо поле от западни компании
4. въпроса със замърсяването в Нефтохима не е на технологиите а на експлоатацията и на слабия да не кажа никакъв контрол от държавните органи
__________________
www.burgas1.org
spiburg no está en línea  
Old August 31st, 2012, 03:56 PM   #632
tanashubav
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Varna
Posts: 10,999
Likes (Received): 1977

Quote:
Originally Posted by burgas_ View Post
2.От години работи на "планирана загуба",като това едва ли ще спре с пускането на новата инсталация.По този начин внася нишожна част от приходите си в хазната,които все пак са 11% от БВП.
3.Цените на горивата вече са почти непосилни и главен виновник за това е ЛукОйл.Страни,в които няма рафинерии,ползват по-евтини горива.
4.Тъй като завода се намира на 15 км от Бургас,непрекъснато му дишаме боклуците,а дори нищожните данъци,които плаща,отиват в София.За това мисля,че този завод тук само пречи и е по-добре да се махне.Града не печели нищо от него,дори работниците са малко-включително външните фирми са не повече от 5000,което за 270 000 жители/Общините Бургас и Камено/е нищо.
В този ред на мисли да кажем нещо за данъците.Крайно време е данъците в по-голямата си част да остават в общините.Крайно време е Бургас и Варна са спрат да издържат всичката селяния в провинцята.Ако стане това ,разликата ще е чувствителна.По-голямата част ще западне още повече,само София и Стара Загора/заради ТЕЦ-овете/ ще се справят.Това не е добре за България,разбира се,но някак си не е честно в нашите перспективни градове да се забява развитието,за сметка на и без това изостанали райони.
И аз съм чувал, че завода винаги е на загуба. Явно единствената позла от него са акцизите и обмитяването. Но там не ми е ясно за какви суми иде реч. Някой има ли данни какво всъщност плаща този завод на държавата?
Пък за замърсяването си прав. Прекалено близко до града е, на всичкото отгоре е и от север. Ако беше от юг сигурно по-малко щеше да замърсява, все пак у нас рядко духа от тази посока.
tanashubav no está en línea  
Old September 6th, 2012, 06:28 PM   #633
batvanio
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 428
Likes (Received): 155

Строеж в к-с Славейков пред блок 48 на метри от входа.Снимките са правени от входа на блока.
batvanio no está en línea  
Old September 6th, 2012, 07:40 PM   #634
AutoCastro
Simple Little...
 
AutoCastro's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: София
Posts: 925
Likes (Received): 5396

Аз до скоро живях наблизо до този строеж и още като го почнаха ми направиха 2 впечатления, а именно колко е близо до входа на отсрещния блок и колко дълбока дупка бяха изкопали. Сигурно има 2 или 3 подземни нива. Но наистина е прекалено близо до входа....
AutoCastro no está en línea  
Old September 6th, 2012, 08:27 PM   #635
ИванТ
Engineer / Bus driver
 
ИванТ's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: София/Sofia
Posts: 1,695
Likes (Received): 4039

Какъв тип сграда ще представлява този строеж?
ИванТ no está en línea  
Old September 6th, 2012, 11:54 PM   #636
spiburg
нацепльоная батинка
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 943
Likes (Received): 349

небостъргач
__________________
www.burgas1.org
spiburg no está en línea  
Old September 7th, 2012, 10:30 AM   #637
io_bg
Registered User
 
io_bg's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sofia / Bourgas
Posts: 1,297
Likes (Received): 1450

Снимки от преминаването на съоръжениятаСнимки от преминаването на съоръжениeтo за Лукойл:__________________
check out my photos on Facebook | Flickr | Instagram
io_bg no está en línea  
Old September 7th, 2012, 11:20 AM   #638
MuH
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bourgas
Posts: 172
Likes (Received): 102

доколкото разбрах към момента се е заклещило около турското консулство....ма то там е тясна улицата, направо не знамкак са измислили баш оттам да го прекарват...по републикаска сякаш щеше да е далеч по добре...
MuH no está en línea  
Old September 7th, 2012, 03:24 PM   #639
mlazarov
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,525
Likes (Received): 15795

Току що минаха покрай билковата:
http://btvnews.bg/video/news/transpo...na-burgas.html
mlazarov no está en línea  
Old September 7th, 2012, 05:12 PM   #640
nnbb
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: bs
Posts: 864
Likes (Received): 515


Колко често може да се види концлагеристи да се радват на новите си газови камери. Само в Бургас.....
nnbb no está en línea  


Closed Thread

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 12:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu