daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum

Hrvatski Forum Croatia » Zagreb, Istra, Primorje i Gorska Hrvatska, Dalmacija, Slavonija i Baranja, Sjeverna i Središnja Hrvatska

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old July 19th, 2011, 11:31 PM   #1
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

O Hrvatskom forumu

• Hrvatski forum u sklopu foruma Skyscrapercity vuče svoje korijene još iz davne 2002./2003. godine kada pojedini formaši (nazovimo iz pionirima hrvatskog foruma ) počinju s otvaranjem threadova vezanih uz Hrvatsku i hrvatske gradove (pri tome bi bilo svakako u redu da izdvojimo ime korisnika SinCity ).

• Nešto veći interes za praćenje i ažuriranje hrvatskih threadova javlja se oko 2004. i 2005. godine kada se i javlja prva veća grupa registiranih korisnika iz Hrvatske i iz hrvatske dijaspore. No, u to vrijeme Hrvatski forum još uvijek fizički ne postoji, već djeluje zajedno sa svim državama Istočne Europe u svima zajedničkoj sekciji „Eastern Europe“ ( kasnije preimenovanu i arhiviranu kao Eastern Europe/Balkans).

• Godine 2006. hrvatski threadovi bivaju objedinjeni u zajednički forum „Alpe Adria“ čije su članice osim Hrvatske bila Slovenija i Bosna i Hercegovina. Forum „Alpe Adria“ počinje sve više rasti i primati nove članove iz svih triju država, a ponajviše iz Hrvatske.

• Početkom 2008. godine forum „Alpe Adria“ ima oko 80 redovitih korisnika iz Hrvatske te se javlja ideja za stvaranjem vlastitog hrvatskog foruma, što se uskoro i realizira.

• Od 2008. godine do danas „Hrvatski forum“ promijenio je dosta lica, jer kako je rasao broj korisnika, tako se javljala i potreba za dodavanjem novih sekcija i dijelova unutar samog Hrvatskog Foruma. Danas Hrvatski forum ima oko 150 registriranih korisnika od kojih je između 80 i 100 aktivno gotovo na dnevnoj bazi, dok ostatak ima povremene posjete ili su ih imali u nekom peroidu od samih početaka foruma pa do danas.
  • U ljeto 2011. godine, Hrvatski forum biva premješten na glavnu stranicu foruma SkyscraperCity.

Važno je reći da je Hrvatski forum bio najveći i najaktivniji forum unutar najveće SSC sekcije Euroscrapers prije nego što je preseljen na glavnu stranicu, a sam Hrvatski Forum trenutno broji oko 560,000 postova te također gledano na razini cijelog foruma SSC, spada u Top 10 najbrže rastućih nacionalnih foruma.

Nešto o samoj podjeli...
Forum je podjeljen u 4 sekcije ovisno o naravi samih vijesti i postova.

Prva kategorija pod nazivom „Croatia“ objedinjava vijesti i slike napretku hrvatskih gradova i regija koji su podjeljene u regionalne sekcije.
  • Istra, Primorje i Gorska Hrvatska
  • Dalmacija
  • Slavonija i Baranja
  • Sjeverna i Središnja Hrvatska
  • Zagreb

Druga sekcija odnosi se na cijelu Hrvatsku i vijesti iz nje, bilo da su gospodarskog, turističkog, infrastrukturnog ili nekog drugog sadržaja.
  • Gospodarstvo, infrastruktura i razvoj
  • Cestovna infrastruktura

Treća sekcija objedinjava multimediju; slike i video iz Hrvatske, a i iz drugih država. To spadaju takozvane reportaže naših forumaša koji su posjetili neku državu, a isto tako i prezentacije drugih država i gradova od strane forumaša iz drugih država. Tu je i podforum za foto natjecanje.
  • The Travelogues
  • Photothčque
  • Stare slike i razglednice
  • Arhitektura i urbanizam

Sekcija unutar ove sekcije koja nije vidljiva neregistriranim korisnicima je Café & Croissants. To je podforum koji objedinjava opuštene razgovore i teme koje nisu toliko vezane uz samu izgradnju, no tamo se također mogu naći teme vezane za vodstvo Hrvatskih gradova i probleme u njima. Kako sekcija može postati vidljiva? Tako da se registrirate

Direktan link: Café et Croissants

Na kraju, ne doduše prava sekcija, već dio foruma koji se nalazi na samom dnu, a to su statistika i obavijesti.

Kako će forum i dalje rasti, možemo očekivati i nova širenja i povećanja, a u međuvremenu svim novim i starim korisnicima želim ugodno korištenje foruma.

Last edited by MasonicStage™; April 8th, 2012 at 08:09 PM.
MasonicStage™ no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 20th, 2011, 07:31 AM   #2
renco
Grad heroj

renco's Avatar

Likes (Received): 1

Lijepo sročeno.
Usput svakako bi trebalo spomenuti i lf-a.
renco no está en línea   Reply With Quote
Old July 20th, 2011, 09:37 AM   #3
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

naravno, šteta je što ne navrati ponekad.
dobro, lf je bio definitivno najupečatljiviji iz najezde forumaša iz 2004-godine
sincity-ja sam spomenuo kao pionira vegetacije iz hrvatske.
Old July 21st, 2011, 12:42 PM   #4
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 1157

Moraš spomenuti i Ballotu kao top spamera s 20000 postova

Dobro napravljeno

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2011, 06:28 PM   #5
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Mislim da hrvatskih forumaša ima znatno više od 150. Pa samo nas Brođana ima preko 20, ali samo Miki i ja skoro svakodnevno postamo.
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 10:09 AM   #6
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

to sam napisao prema podacima iz ankete u dretvi "roll call".
ja isto pretpostavljam da je više ljudi, no okay. možemo u jesen ponovit roll cal za 2011. godinu.
Old September 24th, 2012, 04:35 PM   #7
Ballota