|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#761 |
|
Registered User
Likes (Received): 149
|
Zapravo i ne, duplo više je bilo.
|
|
|
#762 |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 488
|
Za Split u cviću 35 tisuća sadnica
![]() Ulicu Domovinskog rata okupirali su djelatnici i vozila “Parkova i nasada”. Naime, zelene površine unutar križanja te ulice s Ulicom Zbora narodne garde doživjet će kompletnu rekonstrukciju, koja će, kako nam je kazao Gordan Tahirbegović, voditelj Odjela održavanja gradskog zelenila te komunalne tvrtke, biti završena u četvrtak, kada će biti posađeno cvijeće. Osim toga, “parkovci” su diljem grada na zelenim površinama počeli s tradicionalnom jesensko-zimskom sadnjom cvijeća. − Ukupno će na svim površinama pod našim upravljanjem biti posađeno 35 tisuća sadnica, i to do četvrtka, osim na području Poljičke ceste, gdje će se prigodno ususret blagdanu Svih svetih do utorka posaditi žute i bijele krizanteme. Cvijeće bi trebalo potrajati do proljeća, kada slijedi nova sadnja – kazao nam je Tahirbegović, te dodao da je 15 tisuća sadnica spremno u pričuvi bude li potrebna njihova zamjena. Što se tiče cvjetnih vrsta, ove će se sezone saditi maćuhice, primule (jaglaci), lukovice tulipana i zumbula te tratinčice. Iz “Parkova i nasada” još najavljuju da će jedna od najljepših gradskih zelenih površina – ona ispred Sv. Frane − u proljeće doživjeti kompletnu rekonstrukciju u pogledu izgleda cvjetnih ploha. N. LULIĆ |
|
|
|
|
|
#763 |
|
Registered User
|
I kraj pete/četvrte gimnazije su sredili mali otočić cvića i grmlja
|
|
|
#765 | |
|
Registered user
Likes (Received): 249
|
Quote:
eto, barem oni rade kako valja
|
|
|
|
#766 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#767 |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
To ti ide, prvo raščiste teren da mogu pilat, pa onda ide pilanje.. Očito se neko ponaša ka da mu je to sve ćaćino, pa da može gori radit šta oće...mamicu in pohlepnu..
|
|
|
|
|
|
#768 |
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...6/Default.aspx
vandalizam Osakaćeno 15 palmi u Ulici Domovinskog rata Svake godine ponavlja se ista priča – palme žumare posađene duž Ulice Domovinskog rata ostanu bez svojih grana. Netko je, naime, okljastio ovo lijepo drveće prije nekoliko dana tijekom noći i pritom oštetio 15 komada. - Čim naraste list, odnosno grana, netko je oreže sa svrhom eksploatacije u komercijalne svrhe. Palma je na ovaj način estetski oštećena i treba joj barem godina dana da se obnovi – kazao nam je Gordan Tahirbegović, voditelj Odjela održavanja gradskog zelenila u “Parkovima i nasadima”, dodavši kako je cijeli slučaj prijavljen komunalnim redarima. |
|
|
|
|
|
#769 |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
Koi debili to rade...da ih samo uvatin!
|
|
|
|
|
|
#770 |
|
...
Likes (Received): 800
|
jučer nisan od živaca moga niti stavit taj članak
|
|
|
#771 | |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#772 |
|
Cylon
Likes (Received): 169
|
Lipo
![]() Iako moran reć da tradicionalnih listopadnih vrsta isto triba bit ..i neslažen se da u šibeniku nema zelenila ..ima ga itekako
|
|
|
#773 |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
Ima u Šibeniku zelenila, ali nema toliko palmi ka u drugim gradovima. Tribalo bi poradit na tome da ih se još posadi di je god moguće.
|
|
|
|
|
|
#774 |
|
Cylon
Likes (Received): 169
|
To je istina ..tu je split puno bolji od šibenika
|
|
|
#775 |
|
Registered User
|
prvo palme nisu izvorno odavde, neznan šta ih cilo vrime forsiraju
|
|
|
#776 | ||
|
URBANI JUGOSLAVEN
Likes (Received): 603
|
Quote:
|
|
|
|
|
#777 |
|
Registered User
|
Ima puno lipših stabala, samo šta je sranje na jesen.
|
|
|
#778 |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
Šta bi ti?
|
|
|
|
|
|
#779 |
|
Registered User
|
Pa neznan, lipa su mi stabla na Poljičkoj, ladovina samo takva, a i zelena su da nemogu bit zelenija.
Ali nemoš ih stavit jel bi bilo previše lišća a i ne podnose sol
|
|
|
#780 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
Likes (Received): 603
|
Palma je najizdržljivija na vitar i na sol.Zelena je cilu godinu,lipa je i jednostavna za održavat.Jednom godišnje pokidaš 2-3 grane i adio.Uz tamaris,bor i maslinu jedina je zelena cilu godinu i ta 3 stabla jedina izdrže sol.
E sad.Tamaris sigurno nebi sadija po gradu uz prometnice jer je prenizak.....jedino po parkovima ili možda ka one uz zapadnu obalu šta su prije bili. Bor samo po parkovima.Iglice,šiške,pelud,gusjenice.....On nema šta radit blizu asfalta. Maslinu triba čekat 300 godina da naraste 5-6 m i opet nemaš neko stablo koje bi tribalo krasit ulicu. A ostalo su sve listopadna stabla koja su lipa u proliće kad procvitaju a na lito imaš bezvezno zeleno lišće pa su sva ista. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zeleni split |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|