|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
... Za grad Makarsku je bolji tunel sv. Ilija jer je to zapadni izalz na AC koji se više koristi , a i bliži je gradu, no po meni realno je isplativije i opravdanije trebalo prvo graditi tunel Drvenik...Ukratko umjesto da se gradio kraći i jeftiniji tunel na jugu Rivijere , oni su prvo napravili skuplji na sjeveru, pa sad ostaje obećanje da će se napraviti i jeftinij ... Kakav je smisao u tome , nema pojma ...JEDINO AKO GA NE MISLE SAGRADIT ZAJEDNO S CESTOM NA OVAJ NAČIN: Brza cesta Ravča-Drvenik kandidirana je, ispred Hrvatskih cesta kao investitora, za predpristupne fondove EU-a. Projekt izgradnje ceste vrijedan je 126 milijuna eura, a njegovim završetkom planirana je i izgradnja putničkog terminala u Drveniku kao najkraće veze dalmatinskih otoka s autocestom.
Ispod Biokova , iznad Jadrana ... Last edited by Makaranin; September 20th, 2012 at 03:21 PM. |
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Inače, koliko sam ja shvatio, mijenjali su kompletnu trasu ove spojne ceste Drvenik-Ravča. Ova valovita cesta što izlazi na D-8 kod Živogošća je stara trasa, a ovaj tunel dužine 5600m nova. Kažu da je tako jeftinije i prihvatljivje za okoliš. Al nema od toga još dugo ništa, ili bar dok se ne pobune Korčula i Hvar jer Drvenik (općina Gradac) i Vrgorac ne mogu to sami izlobirat. Što se tiče EU fondova, pouzdano znam da "cestari" guraju projekt tunela Vučevica (oko 80 mil eura) te da je ovaj projekt dosta nisko u prioritetima.
http://puo.mzoip.hr/UserDocsImages/P..._05_2012_1.pdf |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
-don't let me disturb y-
Likes (Received): 20
|
Quote:
usporedba turizma, sire makarsko podrucje ... ipak, vise navijam za svetog iliju, zasto? mislim na brela (474 393 nocenja) / baska voda (758 907) / makarska (926 025) / tucepi (612 316) / podgora (910 186), gdje kumulativno postoji vise turizma u odnosu na gradac (657 231) / hvar (oko milijun nocenja, ali daleko od toga da svi turisti stizu preko trajektne linije drvenik<->sucuraj sto relativira stvar). lokalno stanovnistvo sireg makarskog podrucja ima pravo (uz turiste) za brzi spoj na autocestu takoder, sveti ilija osigurava kvalitetan spoj za/sa autoceste (makarsko podrucje i kumulativni broj tamosnjeg stanovnistva, domace pucanstvo glede povezivanja sa autocestom i drugim gradovima po dalmaciji / zapadni turisti, ali i "istocni turisti", hercegovci i bosnjaci iz pravaca metkovic / vrgorac / imotski ) na obalu, a obala od crte brela do podgore je zaista potrazenija i pozelnija (broj nocenja) za sada ... no, ipak vidim puno buduceg turistickog potencijala za hvar / korculu / peljesac. autocestovni spoj za hvar i gradac od basta (juzni izlaz tunela sveti ilija) do drvenika (trajektno pristaniste za hvar) imamo preko magistrale D8 otprilike ~ 38 km i mislim da je takvo sto prihvatljivo povezano... a za gradac turisti mogu izaci sa autoceste kod zagvozda (tunel sveti ilija) pa preko tunela sveti ilija do gradaca () ili cak produziti do vrgorca autocestom, pa onda ici preko stasevice do gradaca (~31 km) ukoliko ce se naplacivati tunel sveti ilija (ne vise od recimo ~ 7 kuna) onda neka tak bude i za ravca <-> drvenik...ali nisam za besplatne solucije kao navedeno u mojoj recenici.
C R O A T I A - The Mediterranean As It Once Was Last edited by juricaperesin; October 13th, 2012 at 03:52 PM. |
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
-don't let me disturb y-
|
Quote:
moze ... tocka A ti je otprilike juzni portal tunela sveti ilija tocka B je otprilike cvor gdje se spaja pristupacna cesta (sveti ilija) i jadranska magistrala D8 ... tocka A je autocestovni izlaz (cvor zagvozd; A1) za tunel sveti ilija (prema baska voda / makarska itd.) tocka B otprilike sjeverni portal tunela sveti ilija (ulaz u tunel)
C R O A T I A - The Mediterranean As It Once Was Last edited by juricaperesin; September 20th, 2012 at 06:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#126 | |
|
Registered User
|
Quote:
... Za koga su samo onda gradili ovaj nadvožnjak Drvenik
|
|
|
|
#127 |
|
Registered User
|
Quote:
Bice sjajno proci dionicom Posusje-Imotski-Sveti Ilija-Promajna. Can't wait... |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Registered User
|
Ponovno se zatvara Stupica
Iako se znalo kako će se Stupica ponovno morati zatvoriti za promet, što će uzrokavati velike štete gospodarstvu i putnicima, još uvijek nije asfaltirana stara cesta preko Biokova Loša vijest stiže iz Hrvatskih cesta za sve putnike koji svakodnevno prometuju na relaciji Vrgorac-Makarska državnom cestom D512. Naime, zbog uređenja već postojećeg tunela, ali i završetka radova prema projektnoj dokumentaciji potpune sanacije klisure Stupice, prijevoj će se za sav promet zatvoriti 26. rujna. Prema prvim informacijama radovi na Stupici će potrajati sve do proljeća 2013., pa putnicima preostaje jedino koristiti alternativne pravce, odnosno autocestu te magistralu Makarska-Ploče, a potom državnu cestu Vrgorac-Ploče. Iako se znalo kako će se Stupica ponovno morati zatvoriti za promet, što će uzrokovati velike štete gospodarstvu i putnicima, još uvijek nije asfaltirana stara cesta preko Biokova, odnosno Sarnača. Navedena cesta, građena još u 19. stoljeću, bila bi najkraća alternativna cesta između Vrgorca i Makarske. Cesta je intenzivno korištena nakon odrona stijenja na Stupici, naporima lokalne samouprave čak je i uređena i nasuta šljunkom, međutim, nikada nije asfaltirana pa je putovanje ovom cestom prava avantura za vozila i putnike.
|
|
|
#129 |
|
Registered User
|
Hotel Romana se počeo gradit - http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/50...am-buducnosti/
|
|
|
#130 | |
|
Hans
Likes (Received): 153
|
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalm...-lukobran.aspx
Kamen s Ravče za makarski lukobran Quote:
|
|
|
|
#131 |
|
Registered User
|
Natavak radova na tunelu Sv.Ilija kroz Biokovo
Započeli su radovi na postavljanju električnih i vodovodnih instalacija za tunel Sv.Ilija kroz Biokovo. Radovi, čiji je investitor HAC, trebali su započeti još ovog proljeća no zbog turističke sezone i gustog prometa kroz središte Zagvozda započeli su ovih dana. Radovi će trajati oko dva mjeseca, a središtem Zagvozda promet će biti reguliran svjetlosnim signalima. Također je započelo asfaltiranje dijela pristupne prometnice od sjevernog portala tunela do crkve u Rastovcu.
|
|
|
#132 |
|
Registered User
Likes (Received): 79
|
Radi li se pristupna cesta od magistrale do južnog portala tunela Sv. Ilija, kako napreduju radovi?
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Registered User
|
Radi se, posjekli su sve borove na trasi i bagerima sada čiste...
|
|
|
#134 |
|
Registered User
Likes (Received): 797
|
Nakon pauze zbog sezone
Pogledajte kako napreduje izgradnja makarskog lukobrana Radovi na lukobranu u makarskoj gradskoj luci ponovno su počeli prije mjesec dana, nakon pauze zbog turističke sezone.Napredak je očit, a radovi bi trebali biti gotovi oko nove godine. http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalm...5/Default.aspx |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Hans
|
Iako je ta "vijest" stara 2 mjeseca, nasmijo sam se
![]() Quote:
|
|
|
|
#136 |
|
Registered User
|
Hoteli Makarska u obnovu triju hotela ulažu osam milijuna kuna
Hotelska kuća Hoteli Makarska ove će godine u obnovu triju hotela uložiti više od osam milijuna kuna.Najveći dio novca, koji je osiguran iz vlastitih izvora i zajma, bit će uložen u preuređenje hotela Dalmacija, rekao je direktor Hotela Makarska Joško Lelas.U tom hotelu, izgrađenom početkom 70-ih godina 20. stoljeća, bit će uređena kuhinja po HACCP sustavu, a dio novca bit će potrošen na ostale potrebe.Joško Lelas napominje kako se ne zaboravlja ni hotel Meteor, koji će primiti prve ovogodišnje goste već u prvoj polovici veljače i raditi do potkraj studenoga. Planirana ulaganja u Meteoru uglavnom se odnose na dio smještaja i prostorije namijenjene skupovima.Hotelima Makarska prošle su godine ostvarili 221.000 turističkih noćenja i ukupan prihod veći od 66 milijuna kuna, a ove godine, po riječima direktora Lelasa, planirano je povećanje broja noćenja oko tri posto i ukupnog prihoda do pet posto. http://www.poslovni.hr/domace-kompan...na-kuna-227697 |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Hans
|
Radovi do tunela ‘SV. Ilija’ kasne
http://slobodnadalmacija.hr/Dalmacij...-raskriju.aspx Quote:
|
|
|
|
#138 |
|
Registered User
|
Radovi u centru Makarske (FOTO)
Početak radova na uređenju i rekonstrukciji Kalalarge, najstarije ulice u staroj jezgri Makarske. Investicija vrijedna otprilike 3 milijuna kuna predviđa rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže, te postavljanje kamena.Izvođač je poduzeće Migros, a radovi bi trebali biti gotovi do svibnja ove godine. http://www.dalmacijanews.com/Hrvatsk...rske-FOTO.aspx |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Hans
|
Da se i ovdje nadje...
![]()
|
|
|
#140 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
Imali nesta novoga o Hotelu Romana u MA? Jel se gradi ili nema nista?
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| baska voda, brela, makarska, makarska riviera, podgora |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|