|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#601 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#602 |
|
Registered User
Likes (Received): 43
|
Jakýpak domněnky, u ostravské D1 hraje prostě kruciální roli navazující A1 v Polsku. Plné zatížení dálnice bude v momentě, kdy bude kompletní tah Brno-Lodž. Sice to bude až za dloooouho, ale někde se začít musí.
|
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Stejne by clovek ocekaval zatizeni na D5 mezi Plzni a hranici a zadne horory tam nenastavaji. |
|
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Registered User
|
Quote:
Tranzit do Polska po R56..? Proc ne..? Tech par tisic aut navic by pri rozsireni a vhodnych protihlukovych opatrenich (skleneny tunel jako HK?) zvladla s prstem v nose. Ve Stockholmi vede skrz centrum dalnice 3+3, misty 4+4 s provozem >100t a nikdo nebreci. Pro me je proste nepochopitelny luxus mit dve silnice dalnicniho parametru na dohled od sebe, zvlaste kdyz kapacitne by vice nez postacovala jedna, zatimco do Budejovic se porad jezdi po stare ceste pres centra vesnic! |
|
|
|
|
|
|
#605 |
|
M
Likes (Received): 9
|
Pochybuju že Hradec nebo Stockholm mají problém s ovzduším jako Ostrava a můžou si dovolit další kolony v centru. Navíc od Vítkovic po Přívoz nejde Místecká rozšířit. Kdyby jo, stálo by to hodně, hodně moc peněz. A mít dálnici v centru města je z pohledu urbanismu pěst na oko !
Ve vaší teorii máte trhliny. Pokud by nebyla D47 a doprava by měla vést po 56 tak: 1. Když všechnu dopravu na Polsko převede na Místek, který už teď je na své hranici kapacity, způsobíte kolaps. Kdo tudy jezdí, ví že to se stává už teď. 2. Řidiči směr Polsko vám ani jezdit na Místek nebudou. Bude to jak před D47. V Příboře sjedou na Skotnici -> Mošnov -> Petřvald -> Stará Ves -> Krmelín -> Ostrava. A to z prostých důvodů. Je to rychlejší a není to placené. Jak úsek Ostrava - Frýdek-Místek. Tedy přes centra malých obcí ( jak v těch budějovicích )b y jezdily desetitisíce aut... jak před D47. Těch současných 15 000 po malých obcích je snesitelný. Sice jsem asi neprojezdil tolik zemí, ale vím jak to vypadá v mém rodném kraji kde bydlím .
|
|
|
|
|
|
#606 |
|
Registered User
|
Hele ja nemam zapotrebi tady ztracet cas a vysvetlovat neco, co je ocividne; na cem mi nezalezi, jelikoz to nejsou moje prachy; a navic se to neda zmenit, protoze ta pitoma dalnice uz stoji... uzivejte jezdeni po prazdnych silnicich. Pozdravuji obyvatele Jiznich Cech a dalsich lokalit...
|
|
|
|
|
|
#607 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Is eastern part of Praha's dalnicni bypass from D-1 to D-11 under construction ?
|
|
|
|
|
|
#608 |
|
ΔE = hv
|
|
|
|
|
|
|
#609 |
|
Registered User
|
Tedy nechci někoho zbytečně dráždit, ale dnes jsem projel v Roomsteru D1 z Brna do Prahy a stále mám problém pochopit, co je tam havarijního a proč se zrovna v těchto letech musí D1 celá opravit. Jsou tam díry po zimě, místy je D1 barevná jak zebra, spousta drncání po panelech, ale ve škodovce to působí spíš zvukově rušivě, než že by auto skákalo. Jeden kratší úsek, kdy to drncalo trošku víc, ale to byl tak 1 km. Nic havarijního. Tak co se tam má opravovat?
Dřív jsem často jezdil D1 s oktávkou a nikdy nebyly nějaké havarijní potíže. Místo D1 by měli udělat severní alternativu od Pardubic do Mohelnice. Vždyť známý Olomoučák, který jel něco řešit do Letňan, jel podle navigace přes Pardubice i bez dálnice. Takže s dálnicí by se pořádná část D1 přesunula na sever. Kromě D1 ještě prioritně severozápad R1 (tunel pod Suchdolem atd.), kde neexistuje v současnosti objížďka jinudy, než přes centrum Prahy. A navíc tunel Blanka má v kolaudačního podmínkách, že kolaudace může být až po SV R1. Jsem s tímto názorem osamocený? |
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Registered User
|
Quote:
S tou megalomanskou opravou D1 mám rozporuplné pocity. Asi by některé staré mosty opravit potřebovaly, celkové pojetí ale těžko soudit z mého pohledu laika... |
|
|
|
|
|
|
#611 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Také souhlasím a říkám to nějaký ten rok. Hlavně ty kompromisy a omezení (a navýšená cena rekonstrukce), když se bude D1 opravovat za plného provozu. Přitom, kdyby se udělal R35 už dávno, nebo nyní, tak po dostavbě by se na ni mohlo po dobu opravy D1 přesunout hodně z toho provozu. No prostě politici nikdy nedělají nic koncepčně, na to zapomeňte. Oni, i když to výjimečně i myslí dobře, mají prostě, stejně jako mnoho státních úředníků, tak nějak pochroumané myšlení a myslí jinak než selským rozumem.
|
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#613 |
|
Registered User
|
Nejel jsem v levém pruhu. Většinou v pravém. Vybral jsem si podle statistik čas nejnižším provozem, a ještě se podíval na online kamery, jestli je provoz opravdu nízký. Předjížděl jsem většinou jen kamiony. Naopak, sám jsem byl předjížděn spoustou lidí, co na základní škole nepochopili, že pokud je horní limit 130, tak můžou jet jakoukoliv rychlostí méně než 130, nikoliv 150 nebo 200.
S tou R1 a Blankou jsem se překlepl. Myslel jsem, že Blanka se nesmí zkolaudovat před dokončením severozápadní části R1. |
|
|
|
|
|
#614 |
|
Registered User
|
Dnes jsem jel v Roomsteru z Prahy do Brna. Sice mi přišlo, že těch drncáků (působí spíš hluk než cokoli jiného) bylo víc než v opačném směru, ale zase nevidím žádný havarijní stav. Havarijní vidím spíš stav mozku některých řidičů. Při bodovém systému by mohli být ven se silnice za jeden den. A pokud by jeli bez řidičáku, tak krátké vězení by je přesvědčilo. Jenže...., již tradičně jsem na celé délce nepotkal jediné policejní auto.
|
|
|
|
|
|
#615 |
|
Registered User
Likes (Received): 39
|
|