|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2041 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
kako vam se samo da..
![]() ![]() Esc,kakve ovo veze ima sa gradom?
|
|
|
#2042 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
Koliko sam ja shvatio Eurodom i Kappa nisu na Marsu nego su u Osijeku, stoga, da je grad uspješan i prosperitetan sigurno nebi godinama stajali kao mrtvi kapital nego bi im bilo u interesu da budu što prije izgrađeni i otvoreni.
|
|
|
#2043 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Puno je faktora koji odlučuju o ovom uspješnom Osijeku..Grad je sve poduzeo što se tiče uređenja okolnih ulica vezanih za Eurodom (Istarska,spojna cesta,te okoliš),a i za Kappu što se tiče pješačkih staza i Slavičekova prolaza..
|
|
|
#2044 |
|
Osječko Est 1697
|
Od Eurodoma još uvijek niti `E`
![]() Od otvorenja Eurodoma još uvijek za sada neće biti ništa, a kad će se to dogoditi nezna niti osječki gradonačelnik, potvrđeno je to na 115. kolegiju u gradskoj upravi održanom u četvrtak. Upravo iz razloga što se ne zna kada će taj mega projkekt biti dovršen i otvoren ovih dana traje prepiska između Grada i tvrtke Eurodom. Naime, Grad je uputio dopis Eurodomu s upitom kad će se taj objekat otvoriti, te kada će Grad stupiti u posjed kulturnog centra površine 3500 m2. S odgovorom koji su nazvali "odgovor na odgovor", odnosno ne dobivanjem konkretnih informacija, u Gradu nisu zadovoljni te će ponovno uputiti dopis s traženjem očitovanja. Gradonačlnik traži da se Eurodom otvori što prije, no čini se da to neće biti tako lako. Kada će se znati datum dovršetka radova ne znaju niti u Gradu. Ako Eurodom ne ostvari obveze iz ugovora Grad bi za uzvrat mogao tražiti novčani iznos, koji bi iznosio oko 2 milijuna eura. Bubalo je prozvao tvrtku Eurdom da još uvijek nisu namirili štetu stanarima Istarske ulice, nastalu za vrijeme radova, te dodao da Grad sveke godine gubi milijunske iznose na ime nanaplaćene komunalne naknade. Podsjetimo, mega projekt Eurodoma započeo je još 2002. godine, a radovi 2006. godine. investitor projekta je koncern Agram, koji je do sada u izgradnju uložio oko 450 milijuna kuna, a pompozno zdanje i dalje stoji prazno, s nepoznatim datumom dovršetka. http://www.osijek-online.com/Moj-Osi...ek-niti-E.html |
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 872
|
|
|
|
|
#2046 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
pa to stoji otkad je evrodom
|
|
|
#2047 |
|
Lega s Juga 2
|
Ne,ja znam da nije bilo,bio je pokidan taj plakat na kojem je pisalo to.
|
|
|
|
#2048 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
okej,radi se radi
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Danas sam ok...
Likes (Received): 0
|
Vidiš ti kako se to radi užurbano
|
|
|
#2050 |
|
Registered User
Likes (Received): 58
|
Eurodom će brzo biti završen, koliko je to brzo - nitko ne zna
![]() Objekt je u završnoj fazi, 80 posto posla je završeno, kaže Jurica Vrdoljak ![]() Ponukani oštrom retorikom koju gradska vlast upućuju na adresu Koncerna Agram, glavnog investitora u Eurodom, na mjestu događaja provjerili smo u kojoj je fazi objekt čiji se završetak nestrpljivo očekuje. “Grad Osijek kao naš partner bit će prvi informiran o terminu otvorenja Eurodoma”, ovom rečenicom na gradilištu najvećeg projekta ne samo u Osijeku nego na cijelom potezu do Zagreba, dočekao nas je Jurica Vrdoljak, direktor istoimene tvrtke. - Objekt je u završnoj fazi. Osamdeset posto investicije je dovršeno. Konstrukcijski i građevinski radovi su za nama. Instalaterski radovi su gotovi oko 90 posto, jednako kao i okoliš. Ni jednog trenutka radovi na ovom objektu nisu stali. Trenutno je najzaposleniji osječki Vodovod, koji obavlja strojarske instalacije - kaže Vrdoljak. Na prozivke kaže kako je samo izgradnja Eurodoma u gradsku blagajnu do danas unijela više od 38 milijuna kuna. Tvrtke u pretežitom gradskom vlasništvu svoj su angažman na ovom projektu naplatile u iznosu od gotovo 30 milijuna kuna. Ostali privredni subjekti s ovog područja i više od 250 milijuna kuna. “Pojednostavljeno to znači da je do danas ovaj projekt našim partnerima donio pozitivu”, kaže Vrdoljak. Ne skriva kako od prvobitno planiranih termina kraja radova postoji izvjesno odstupanje, ali i dalje ovu top lokaciju planiraju otvoriti u cijelosti. Uz poslovni i trgovački dio koji su dobili svoju vanjštinu, treći dio Eurodoma - zgrada kulturnog centra, onog koji će nakon ishođenja uporabne dozvole pripasti Gradu, izgleda poprilično ogoljeno. “Očekujemo suradnju s Gradom u određivanju rokova u kojima ćemo zajednički odabrati fasadu kulturnog centra”, kaže Vrdoljak. Iako je jasno kako je pred njima još uvijek puno posla, naš domaćin kaže kako će onog trenutka kada se definira datum otvorenja radovi doista biti i gotovi. To više što je cijela investicija finacirana vlastitim sredstvima i bez kune kreditnog zaduženja. Dario KUŠTRO ![]() KAKO SE NE IZGUBITI Uz pratnju Damira Balića, nadzornog inženjera, uputili smo se u obilazak sve tri cjeline Eurodoma. Bili smo na 65 metara viskom krovu - najviša je to komercijalna točka u Osijeku. Nasuprot njemu, najdublja je na minus 16 metara, odnosno tri kata ispod površine. Ondje će biti podzemna garaža. Balić nas vodi do posve uređene strojarnice, prolazimo mostom koji spaja 4. kat trgovačkog centra i treći kat tornjeva. Na prostoru buduće koncertne dvorane isprobali smo njezinu akustičnost. Ali i pazili da se ne izgubimo u prostoru od 81 tisuće četvornih metara. Gojko Marić potpredsjednik Koncerna Agram za tržišne aktivnosti Razumijemo želju Grada za što brži završetak. Želimo isto i nadamo se da će to biti što brže EURODOM KROZ BROJKE 81 tisuća kvadrata ukupno je prostora u tri cjeline - poslovnom, trgovačkom i kulturnom centru 65 metara visok je krov tornjeva poslovnog centra 12 katova je u tornjevima 2 panoramska lifta vozit će vanjskim stranama tornjeva Jurica Vrdoljak direktor Eurodoma Želimo s Gradom odrediti rokove u kojima ćemo odabrati fasadu Kulturnog centra ![]() http://www.glas-slavonije.hr/182060/...--nitko-ne-zna |
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Taj tekst očito služi samo kao podsjetnik da Eurodom još postoji
I dalje nema nikakvih konkretnih informacija ![]() (fun fact- stakla izvana počinju poprimati smeđkasti ton od količine prašine i prljavštine po njima xD)
|
|
|
#2052 |
|
Lega s Juga 2
|
65 metara,zanimljivo,znači malo je višlji nego što smo mislili.
Dao bog da se to više otvori i da po mogučnosti ne propadne.
|
|
|
|
#2054 |
|
Osječko Est 1697
|
"Osječki mitovi i legende" Obožavam ih
|
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Lega
Likes (Received): 26
|
To oni da se nagnio...
|
|
|
#2056 |
|
Osječko Est 1697
|
Jep, dala bi se knjiga napisati
|
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Lega s Juga 2
|
Dabog da ti se gradnja kuće trajala k'o dovršetak Eurodoma!
|
|
|
|
#2058 |
|
Lega s Juga 2
|
Izgleda da će vanjski stupovi biti obloženi nekim crnim mramorom.
|
|
|
|
#2059 |
|
Regirested User
Likes (Received): 134
|
|
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Registered User
Likes (Received): 32
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| eurodom, fat ass, fatboy, fatty, neboder, novi centar, osijek, rocky iii, super krečko, visoki debeljko |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|