daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hungary

Hungary Magyar fórum

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old December 7th, 2012, 08:38 PM   #1301
Ultra84
Registered User

Ultra84's Avatar

Likes (Received): 355

Quote:
Originally Posted by Jack_Frost View Post
ide nemzetközi érdekeltségü hireket is lehet posztolni? sosem tudom.
na mindegy, ilyen lesz az EB 2020-tól:

http://sportgeza.hu/futball/2012/12/..._2020-as_eb-t/

(európai föderáció, jövünk )
Megkergült teljesen ez a féleszű Platini...
Ultra84 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 7th, 2012, 08:52 PM   #1302
Windblower
Oslo sympathisant

Windblower's Avatar

Likes (Received): 303

UEFA-elnökként féleszű, a pályán zseniális volt.
Old December 7th, 2012, 09:59 PM   #1303
Jack_Frost
Registered User

Likes (Received): 53

Quote:
Originally Posted by Ultra84 View Post
Megkergült teljesen ez a féleszű Platini...
igen a videobirós álláspontja miatt én is kisebb nagyobb fenntartásokkal kezelem a palit...

ezt az új rendszert megmondom öszintén nem tudom hovatenni egyelöre. meglátjuk.
Jack_Frost no está en línea   Reply With Quote
Old December 9th, 2012, 07:19 PM   #1304
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Likes (Received): 520

Nézzem vagy ne nézzem?
Qtya no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2012, 10:53 PM   #1305
Windblower
Oslo sympathisant

Windblower's Avatar

Likes (Received): 303

Szép volt, lányok!
Old December 16th, 2012, 07:10 PM   #1306
zsimi80
Regisztrált felhasználó

zsimi80's Avatar

Likes (Received): 32

Drámai mérkőzésen, hosszabbítás után 41-38-es győzelmet aratott a magyar nőikézilabda-válogatott a házigazda Szerbia ellen, így 2004 után ismét Európa-bajnoki bronzérmet nyert. A mérkőzés hőse a kilenc gólig jutó Eb-újonc, Rédei-Soós Viktória volt.

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/...alogatott.html

My (geotagged) photos on Panoramio: http://www.panoramio.com/user/2910854

█████████
█████████
█████████
zsimi80 no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2013, 02:32 PM   #1307
hakz2007
Moderador

hakz2007's Avatar

Likes (Received): 618

Azkals shun friendly with crack Hungary
Quote:
Admittedly not at the level to be competitive against a top caliber side from Europe, the Philippines begged off from facing formidable Hungary in a friendly that was supposed to be played in Dubai in February.

National team manager Dan Palami revealed that there was indeed an invitation from Dubai-based promoters for the Azkals to play against the Hungarians on the next international friendly date on Feb. 6.

“It’s flattering and a great opportunity to get an offer to play against a strong European team, but we’re not at their level yet,” said Palami, pointing out that Hungary is positioned more than a 100 places higher than the Azkals at No. 32 in the world rankings.
Read more
hakz2007 no está en línea   Reply With Quote
Old January 8th, 2013, 09:31 PM   #1308
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Likes (Received): 520

Kötshög Fifa...
Qtya no está en línea   Reply With Quote
Old January 8th, 2013, 10:14 PM   #1309
talendon
Registered User

Likes (Received): 125

Megdöbbentő, hogy augusztusban volt a mérkőzést, azóta lejátszottunk 4 meccset a VB selejtező sorozatban, minket mégis most, egy sorsdöntő mérkőzés előtt büntetnek. Megdöbbentő, felfoghatatlan, elfogadhatatlan.

Erre volt valami büntetés? Gyanítom semmi.

Nehéz elfogadni az elfogadhatatlant, hogy egy csapatot és jóérzésű szurkolókat büntetnek néhány primitív miatt, főleg így és most.

El kell mondanom, hazudtam itt a fórumon, mikor legutóbb a hollandok elleni meccsen felidegesítve magam azt írtam, hogy nem megyek többet válogatott meccsre, mert mégis csak ott voltam a legutóbbi meccsen is (hiába, ez nálam már betegség...) és valódi sokk az, hogy ezt most meg lehet csinálni velünk, magyarokkal.

Komolyan mondom olyan ez, mint derült égből a villámcsapás én szeretném hinni, hogy tud tenni valamit az MLSZ, mert ez így nem ok. Azért csak szeretném hinni, mert nem most jöttem le a falvédőről, nyilvánvalóan nem véletlenül a magyar-románt tették zártkapus meccsé, amire ugye kiváló ürügy egy fél éve lejátszott mérkőzésen tapasztalt néhány agyatlan barom zsidózása egy Izrael elleni meccsen... Elkeserítő

Továbbá azt is hozzá kell tenni, hogy megdöbbentő és rohadtul unalmas már néhány primitív "mélymagyar" honfitársunk a zsidózásaival, mert sokaknak van már elege ebből.
talendon está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 8th, 2013, 11:09 PM   #1310
Ultra84
Registered User

Ultra84's Avatar

Fél évvel ezelőtt két UEFA tag között lejátszott BARÁTSÁGOS meccsen történt bekiabálások miatt (a kollektív bűnösség elve alapján) zártkapussá nyilvánítja a FIFA a magyar válogatott románok elleni roppant fontos VB-selejtező TÉTMECCSÉT. Azt hiszem erre nem lehet semmilyen racionális magyarázatot adni, a le nem írható és ki nem mondható nyilvánvalón kívül.

Csak pár példa a közelmúltból arra, hogy milyen transzparensekkel gyalázták a magyar csapatokat tétmérkőzéseken az ellenfél szurkolói a 90 perces verbális gyűlölködésen kívül. A transzparenst leszedethették volna a rendező felek, de nem tették. Mit gondoltok hány zártkapus meccset kaptak? Igen, pontosan nullát. Mondjuk nem is Izrael volt az ellenfél.

Ez meg egy fórumról:

Életem első túrája Albánia volt. A megvetemül albán cigányok 90 percen keresztül szidtak minket, fenyegettek, hogy elvágják a torkunkat, kövekkel, üvegekkel dobáltak minket (volt, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléssel jött haza). Elhoztuk a 3 pontot, nem jelentettünk fel senkit. Majdnem rögtön utána Szerdahelyre mentem egy mérkőzésre. Barátokat láttunk összeesni illetve a rettegéstől remegni, a halálszagot lehetett érezni a stadionban. Hála Istennek senki sem vesztette életét, de ez nem a tótokon múlt. Utána megjártuk Kisinyovot, ahol a veszett moldáv rendőrök miatt nem tudtunk még megmozdulni se. A fejünk felől érkező kő és pyrotekhnikai dolgokat ne is emlitsük. Volt bármi a meccs után? Semmi. Életünket többször is veszélyeztették, semmi következménnyel. Mi történt az izraeli meccsen? 3 palesztin, pár iráni zászló, zsidózás, baba szappan... Tényleg teljesen korrekt a döntés, kedves FIFA?

Eddig nem terveztem, hogy kimegyek a hazai meccsre, de ha marad a zárt kapu, akkor én és nem kevés barátom biztosan ott leszünk a stadion mellett: https://www.facebook.com/events/465352796858906/

Last edited by Ultra84; January 9th, 2013 at 12:55 AM.
Old January 9th, 2013, 04:17 PM   #1311
BDzsH_88
Registered User

BDzsH_88's Avatar

Likes (Received): 75

Quote:
Originally Posted by talendon View Post

Megdöbbentő, hogy augusztusban volt a mérkőzést, azóta lejátszottunk 4 meccset a VB selejtező sorozatban, minket mégis most, egy sorsdöntő mérkőzés előtt büntetnek. Megdöbbentő, felfoghatatlan, elfogadhatatlan.

Erre volt valami büntetés? Gyanítom semmi.
Gyanítod? Rosszul gyanítod.
BDzsH_88 no está en línea   Reply With Quote
Old January 9th, 2013, 04:34 PM   #1312
ban Bank
bohemian from Hungary

Likes (Received): 30

Nem tudom olvastátok-e, kik voltak a feljelentők?

Régi kedves barátaink, Zuroff Wiesenthal-központja és egy meg nem nevezett bécsi izraelita szervezet. Az ő vádaskodásukra indult el a vizsgálat.

Úgy látszik Zuroff nehezen emészti a Képíró per kimenetelét és a közönség reakcióit a bíróságon.
ban Bank no está en línea   Reply With Quote
Old January 9th, 2013, 06:29 PM   #1313
Mr.Mojo Risin
Registered User

Mr.Mojo Risin's Avatar

Likes (Received): 56

Quote:
Originally Posted by ban Bank View Post
Nem tudom olvastátok-e, kik voltak a feljelentők?

Régi kedves barátaink, Zuroff Wiesenthal-központja és egy meg nem nevezett bécsi izraelita szervezet. Az ő vádaskodásukra indult el a vizsgálat.

Úgy látszik Zuroff nehezen emészti a Képíró per kimenetelét és a közönség reakcióit a bíróságon.
És akkor mi van?

Megérdemeljük, és nem érdekel ki más csinált hasonlót, egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy balkánt csinál jó néhány ember az országból.

Elég beleolvasni az NSO fórumába is, Izrael a hibás, meg mindenki más de akik ott hoztak az országra szégyent, azokkal minden rendben ők nem hibásak.
Mr.Mojo Risin no está en línea   Reply With Quote
Old January 9th, 2013, 07:26 PM   #1314
Ultra84
Registered User

Ultra84's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mr.Mojo Risin View Post
És akkor mi van?

Megérdemeljük, és nem érdekel ki más csinált hasonlót, egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy balkánt csinál jó néhány ember az országból.

Elég beleolvasni az NSO fórumába is, Izrael a hibás, meg mindenki más de akik ott hoztak az országra szégyent, azokkal minden rendben ők nem hibásak.
Nem érdemeljük meg, és nem érdekel ki milyen álérvet hoz fel. Azon a bizonyos augusztusi meccsen semmilyen olyan szokatlan nem történt, ami az izraeli válogatott vagy klubcsapataik meccsein ne történne meg milliószámra szerte a világban meccsről-meccsre Moszkvától Bilbaoig (ahol az egész stadiont palesztin zászlókkal tapétázták ki). Egy ilyen politikát folytató országnak számolnia kell azzal, ha a világ közvéleménye nem fog szó nélkül elmenni az emberi jogok sárba tiprása mellett. A szovjet vízilabda válogatottat sem vastaps fogadta az '56-os melbourne-i olimpián. Ettől függetlenül a mérkőzésen ócsárolóknak lehetett volna annyi eszük, hogy mérlegeljék, nem ugyanolyan következményei vannak annak, ha Izraelt gyalázzák mintha egy másik országot. Ezzel tisztában kell lenni. Másfelől viszont a döntés teljességgel érthetetlen és elfogadhatatlan. A Fifa ellenőre nem tapasztalt semmi szokatlant a barátságos felkészülési mérkőzésen. Viszont három zsidószervezet panasza alapján fél évvel később (youtube-os szurkolói felvételek alapján!!!!) kiszab egy zártkapus büntetést a következő románok elleni sorsdöntő tétmeccsre, ami 7 hónappal az botrányos meccs után lesz. Komolyan emlékszik valaki olyan barátságos meccsen történt botrányra ami tétmeccsre vonatkozó szankciót vont maga után? Mert én még hasonlóról sem hallottam. Ez egyszerűen példátlan és jogilag is erőteljesen kétségbevonható. Barátságos meccsen történt rendbontás esetén a pénzbüntetésen túl minden további szankciónak a következő esedékes barátságos meccsre kell vonatkoznia, nem pedig a 7 hónappal később találomra kiválasztott tétmeccsre! Ilyen egyszerűen nincs! Az eset óta 4 tétmeccset és egy barátságos találkozót játszott le a válogatott. Miért nem azok valamelyikére vonatkozott a büntetés, egyáltalán miért csak most hozták meg a döntést? Az UEFA/FIFA nem szokott fél éveket várni egy-egy büntetés kiszabására, azokat általában már a következő héten meghozza.

Az egész történet borzalmasan bűzlik. Nekem két elképzelésem van arról, hogy mi történt valójában a háttérben. Az első variáció szerint a feljelentők erőteljes befolyása alatt álló Fifa tudatosan kivárta azt az időpontot, amikor a legfájóbb sebet ejtheti a magyar szurkolók szívén, és addig soha nem látott és felháborító procedúrát alkalmazva véghezvitte a feljelentők kicsinyes bosszúját. A másik variáció szerint a FIFA vagy az MLSz megijedt az esetleges botránytól ezért ilyen nyakatekert módon visszamenőleg végül csak sikerült valami mondvacsinált indokot kreálni a zárt kapukhoz. Ja van egy harmadik lehetőség is: a románok győzték meg a Fifát, ezzel megfosztva ellenfelüket a hazai pálya előnyétől. Egyik szörnyűbb mint a másik...
Old January 9th, 2013, 07:28 PM   #1315
talendon
Registered User

Quote:
Originally Posted by BDzsH_88 View Post
Gyanítod? Rosszul gyanítod.
Nem tudtam erről, jó hogy leírtad, de attól még a két eset nem összehasonlítható.

Quote:
És akkor mi van?

Már ne haragudj, de ezzel a kijelentéseddel több millió embert, köztük engem is megsértettél. Mi az, hogy megérdemeljük??? Ki érdemel meg és mit? A válogatott meccsen lévők 80-90 százaléka nem viselkedik másként, mint az angol meg spanyol stadionokban látható emberek (közel 20-30 % nő vagy kisgyerek!!!). Emellett van egy 10-20 %-nyi "B" közép, (akik általában nem romboló huligánok, hanem középiskolás, egyetemista fiatalok).

Én nem tudtam ott lenni és TV-ben sem láttam az Izrael elleni meccset, csak összefoglalót láttam, ezért a konkrét esetről én nem tudok véleményt mondani. Láttam egy videót is, amelyen a szurkolók egy része kifütyüli az izraeli himnuszt és hátat fordít a pályának.

Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy szinte MINDEN válogatott meccsen idegenben kifütyülik a magyar himnuszt, hogy miket skandálhatnak, azt hagyjuk. Persze az eddig soha nem volt probléma...

Én mélységesen elítélem azt, amit a szurkolók egy csoportja tett és abban is biztos vagyok, hogy ezek a szurkolók nagy része azért ment ki a mérkőzésre, mert azt hitte, ott kiélheti frusztrációját és nem is érdekelte a meccs.

De az ő tettük miatt engem te ne ítélj el, és ne is mondd azt, hogy megérdemeljük a büntetést.

Amit így - a meccset nem látva - is egyértelműen mondhatok: ELFOGADHATATLAN a döntés, mégpedig azért, mert 1) nem most történt az esemény, azóta öt azaz ÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTTT meccset lejátszottunk a közel fél év alatt, ebből hármat hazai pályán, elfogadhatatlan, hogy most büntessenek minket. 2) Nem VB selejtezőn történt az esemény, tehát egy nem a selejtezősorozatban történt eseménynek hogyan lehet hatása egy selejtezősorozatra?

Komolyan mondom, ha zártkapus meccs lesz a románok elleni meccs, abból szerintem óriási botrány lesz, amit nehéz lesz megfékezni.

Ezek után el tudom képzelni, hogy a jólelkű román drukkerek azért majd bemehetnek a stadionba, nehogy már a rasszista magyarok miatt bűnhödjenek. Továbbá várom, mikor bejelentik, hogy izraeli bírók vezetik a meccset. Megérdemeljük, ugye?
Old January 9th, 2013, 07:44 PM   #1316
Ultra84
Registered User

Ultra84's Avatar

Azt hiszem ez a "bagoly mondja verébnek" tipikus példaesete. Persze azt mond a bagoly amit akar, ha ő az erdő mindenható ura...
Old January 9th, 2013, 08:43 PM   #1317
Mr.Mojo Risin
Registered User

Mr.Mojo Risin's Avatar

Quote:
Nem tudtam erről, jó hogy leírtad, de attól még a két eset nem összehasonlítható.

Már ne haragudj, de ezzel a kijelentéseddel több millió embert, köztük engem is megsértettél. Mi az, hogy megérdemeljük??? Ki érdemel meg és mit? A válogatott meccsen lévők 80-90 százaléka nem viselkedik másként, mint az angol meg spanyol stadionokban látható emberek (közel 20-30 % nő vagy kisgyerek!!!). Emellett van egy 10-20 %-nyi "B" közép, (akik általában nem romboló huligánok, hanem középiskolás, egyetemista fiatalok).

Én nem tudtam ott lenni és TV-ben sem láttam az Izrael elleni meccset, csak összefoglalót láttam, ezért a konkrét esetről én nem tudok véleményt mondani. Láttam egy videót is, amelyen a szurkolók egy része kifütyüli az izraeli himnuszt és hátat fordít a pályának.

Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy szinte MINDEN válogatott meccsen idegenben kifütyülik a magyar himnuszt, hogy miket skandálhatnak, azt hagyjuk. Persze az eddig soha nem volt probléma...

Én mélységesen elítélem azt, amit a szurkolók egy csoportja tett és abban is biztos vagyok, hogy ezek a szurkolók nagy része azért ment ki a mérkőzésre, mert azt hitte, ott kiélheti frusztrációját és nem is érdekelte a meccs.

De az ő tettük miatt engem te ne ítélj el, és ne is mondd azt, hogy megérdemeljük a büntetést.

Amit így - a meccset nem látva - is egyértelműen mondhatok: ELFOGADHATATLAN a döntés, mégpedig azért, mert 1) nem most történt az esemény, azóta öt azaz ÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTTT meccset lejátszottunk a közel fél év alatt, ebből hármat hazai pályán, elfogadhatatlan, hogy most büntessenek minket. 2) Nem VB selejtezőn történt az esemény, tehát egy nem a selejtezősorozatban történt eseménynek hogyan lehet hatása egy selejtezősorozatra?

Komolyan mondom, ha zártkapus meccs lesz a románok elleni meccs, abból szerintem óriási botrány lesz, amit nehéz lesz megfékezni.

Ezek után el tudom képzelni, hogy a jólelkű román drukkerek azért majd bemehetnek a stadionba, nehogy már a rasszista magyarok miatt bűnhödjenek. Továbbá várom, mikor bejelentik, hogy izraeli bírók vezetik a meccset. Megérdemeljük, ugye?
Nem látom mivel sértettelek meg, ha csak nem közéjük tartozol. Ezeket a nyomorultakat már rég kilehetett volna tiltani a stadionokból egyenként, ahogy külföldön is teszik, de itt szarnak rá. Bár a gondolkodás nem erőssége a magyar vezetőknek, de ezekután talán eljutnak oda, hogy tegyenek is ellene valamit, már, ha az akarat meg van bennük. Képzelem mi lett volna ha fél barbár román szurkolók és ezek a nyomorultak egymásra találnak a stadionban és a városban. Épp ezért nem is baj, hogy a románok otthon maradnak. A focistákat sajnálom, de úgy látszik, csak retorziókkal lehet észhez téríteni néhány embert.

Last edited by Mr.Mojo Risin; January 9th, 2013 at 09:07 PM.
Old January 9th, 2013, 09:18 PM   #1318
talendon
Registered User

Quote:
Nem látom mivel sértettelek meg, ha csak nem közéjük tartozol. Ezeket a nyomorultakat már rég kilehetett volna tiltani a stadionokból egyenként, ahogy külföldön is teszik, de itt szarnak rá. Bár a gondolkodás nem erőssége a magyar vezetőknek, de ezekután talán eljutnak oda, hogy tegyenek is ellene valamit, már, ha az akarat meg van bennük. Képzelem mi lett volna ha fél barbár román szurkolók és ezek a nyomorultak egymásra találnak a stadionban és a városban. Épp ezért nem is baj, hogy a románok otthon maradnak. A focistákat sajnálom, de úgy látszik, csak retorziókkal lehet észhez téríteni néhány embert.
Engem azzal sértettél meg, hogy azt írtad: "megérdemeljük".

Nem, nem érdemeljük meg, mert a Magyar Válogatott és a nem érdemtelenül sokat dícsért közönsége nem érdemel semmi büntetést, mert nem tett semmi rosszat.

Ezzel a betiltással semmit nem érnek el, mert azokat büntetik, akik nem tettek semmit. Akik a balhé meg zsidózás miatt voltak ott, azokat elsősorban nem a meccs érdekelte.
Old January 9th, 2013, 09:30 PM   #1319
Mr.Mojo Risin
Registered User

Mr.Mojo Risin's Avatar

Quote:

Nem, nem érdemeljük meg, mert a Magyar Válogatott és a nem érdemtelenül sokat dícsért közönsége nem érdemel semmi büntetést, mert nem tett semmi rosszat.

Ezzel a betiltással semmit nem érnek el, mert azokat büntetik, akik nem tettek semmit. Akik a balhé meg zsidózás miatt voltak ott, azokat elsősorban nem a meccs érdekelte.
Ne hülyéskedj, szerintem most is a f9ld9n vergődnek, hogy pont a románok ellen nem mehetnek vergődni. Ha esetleg ezen döntés okaként az MLSZ nekilátná és kisöpörné ezeket a mocskokat végérvényesen akkor is értelmetlen igazságtalanság? Egyébként meg nem érzed szégyennek amit ezek művelnek?
Old January 9th, 2013, 09:37 PM   #1320
HunDeX
Registered User

HunDeX's Avatar

Likes (Received): 33

Quote:

De ez sajnos mindig így van. Nem hiszem, hogy a velünk együtt megbüntetett szerbeket és bolgárokat a többség viselkedése miatt büntették meg.

Izrael kritizálása szerintem is teljesen jogos, de ennek nem a pályán a helye, és biztos, hogy nem ebben a formában...
HunDeX no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
hungarian sport, sports

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules