|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1461 |
|
Registered User
Likes (Received): 143
|
Εφόσον γίνει ας ελπίσουμε, άθεοι και μη, να μην έχει καμία σχέση με τα δείγματα που έχουμε δει από φωτογραφίες εδώ μέσα. Αν γίνει κάτι όμορφο, είτε μοντέρνο είτε όχι, καλό θα κάνει στην πόλη, όχι κακό.
|
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Έχουν πολύ πλάκα τελικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Την τρίχα τριχιά κάνουν. Από μια δήλωση του σωματείου "φίλων του Τάματος", έγραψαν άρθρο. Η πιθανότητα (βεβαιότητα για μένα) να πρόκειται για τίποτα σαλεμένους χωρίς αίσθηση χρόνου, κόστους κ.ο.κ. δεν μας απασχολεί. Εδώ οι άλλοι άφησαν την περιουσία τους υπό την προϋπόθεση να χτιστεί μέσα στο Αττικό Άλσος.
Εγώ λέω να δημιουργήσουμε σωματείο με κύριο αίτημα την ανέγερση του "τάματος" στο Φαληρικό όρμο σε σχέδια Piano!
|
|
|
#1463 |
|
Registered User
Likes (Received): 101
|
Ένα μεγάλο μέρος του οποίου είναι copy-paste από παλιότερα άρθρα (ουκ ολίγα ανά τα έτη)....
|
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Aner Athenaios
Likes (Received): 1
|
Ήδη από την εποχή της χούντας (όπου πέρναγαν πόρτα-πόρτα και σου ζητούσαν στανικά να συνεισφέρεις, εν έτει 1968) είχε κυκλοφορήσει ότι το 'ανεκπλήρωτο' Τάμα του Έθνους έχει εκπληρωθεί και δεν ήταν άλλο από τη Μητρόπολη. Παρέπεμπαν μάλιστα στην Ιστορία του Μαρκεζίνη (που να το 'ξεραν ότι μετά από λίγα χρόνια αυτός θα γινόταν αχυράνθρωπος της χούντας) για του λόγου το αληθές, αφού εκεί το έλεγε καθαρά, ότι αυτό ήταν το τάμα.
|
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Μια και το φερε η κουβέντα (και βλέποντας το απαίσιο rendering πιο πάνω), σκέφτομαι ότι κτίρια τέτοιου μεγέθους είναι συνήθως ή χοντροκοπιά ή αριστούργημα. Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσω τον Άγιο Σάββα στο Βελιγράδι και τον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα ενώ στη δεύτερη τον Άγιο Παύλο του Λονδίνου. Δεν έχω πάει στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη για να κρίνω δυο άλλους διάσημους τρούλους, άλλα εντελώς υποκειμενικά και χωρίς να είμαι ειδικός θεωρώ ότι μεγέθη τέτοια με τρούλο είναι μεγάλη πρόκληση (μηχανική και αρχιτεκτονική).
|
|
|
#1466 |
|
http://haraxis.gr
Likes (Received): 100
|
Πεθαίνω
![]() ET GO HOOME....... ![]() UFO σε διαστημοδρόμιο με πύργο ελέγχου με καμπάνες.... |
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Registered User
Likes (Received): 101
|
Είσαι άπιστος.... ![]() Πάντως η ασυμμετρία του παραπάνω σπάει κόκκαλα!
|
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Thessaloniki Re-urban
Likes (Received): 22
|
Ισως ενας ναος στα προτυπα της Αγιας Σοφιας στην Θεσσαλονικη θα ηταν καλη λυση, κατα την γνωμη μου ο πιο ομορφος ναος της Ελλαδας.
|
|
|
#1469 |
|
Registered User
Likes (Received): 34
|
Ναι, ενα μονολιθικο και εξωτερικα αδιαφορο τετραγωνο κουτι με τρουλο ειναι αυτο που λειπει απτην Αθηνα..
![]() Θα δεχομουν το εγχειρημα μονο σε σχεδια Jeanne Nouvell η εστω Hadid...
|
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Thessaloniki Re-urban
|
Αφου η Hadid θα φτιαξει το τεμενος δεν μπορουμε να εχουμε δυο θρησκευτικους χωρους απο τον ιδιο αρχιτεκτονα!!!
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#1471 | |
|
Registered User
Likes (Received): 130
|
Quote:
Οσο για το "ταμα", τα σχεδια που είχαν παρουσιαστεί το 70 είχαν προκαλέσει τον γενικό περιγελο. 'Nuff said
If you didn't care what happened to me, And I didn't care for you We would zig zag our way through the boredom and pain Occasionally glancing up through the rain Wondering which of the buggers to blame And watching for pigs on the wing. |
|
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Registered User
Likes (Received): 16
|
![]() Will this be built? This looks ugly... ![]() This looks much better. |
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Registered Thinker
Likes (Received): 8
|
You mean the church on steroids? ![]() If they want to build something massive, at least they should choose something like this:
|
|
|
#1474 |
|
Marg bar NIMBY's
Likes (Received): 59
|
Building a massive church in these trying times is not something that Greece needs. The money should be spent in a different way.
Even if they decide to build the "Tama tou Ethnous" it should be a modern building and with modern I do not mean the flying saucer in one of the "renders" above. Neo byzantine and neo classical kitsch is something that would fit in perfectly in Disneyland Balkans aka Skopje and should not be a style that is used in Athens. |
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Registered User
Likes (Received): 16
|
At least it could be a great new landmark of the city (if it is not this pseudo-futuristic church).
I like the neo-byzantine style and I don't find it too "kitsch". And by that I don't mean a church like the Saint Basil's Cathedral in Moscow. That looks like Disney Land. But something like this ![]() would be fine. But money should be spend elsewhere anyway. |
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Ομόθρησκον
|
Να γίνει αλλά όχι στο Αττικό Άλσος, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα το καταστρέψει το βουνό.
Όσο γιά τα σχέδια δεν ξέρω κατά πόσο είναι τα επίσημα, το αριστερό μου θυμίζει τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα και το δεξί κάποιο ναό που θα μπορούσες να βρεις στην Ρωσία.
|
|
|
#1477 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Αν μας αρέσει τόσο το νεο-βυζαντινό στυλ, ας τελειώνουμε με την αναπαλαίωση του Οφθαλμιατρείου στην Πανεπιστημίου που έχει στοιχειώσει...
|
|
|
|
|
|
#1478 |
|
http://haraxis.gr
Likes (Received): 100
|
Για την χρησιμότητα δημιουργίας του "τάματος" μπορούν να ακουστούν πολλές απόψεις. Προσωπικά, δεν είμαι θρησκευόμενος και δεν καίγομαι ιδιαίτερα, αλλά από την άλλη, μπορώ να καταλάβω την επιθυμία των πιστών, που θέλουν να το δημιουργήσουν, για τους δικούς τους ρομαντικούς λόγους.
ΑΝ όμως γίνει, θα ήθελα να αποτελέσει ευκαιρία για την εκκλησία της Ελλάδος, να ξεκολλήσει από τα αποτυχημένα πρότυπα που χρησιμοποιεί τις τελευταίες δεκαετίες. Η χρήση του μπετόν στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική των τελευταίων δεκαετιών, έχει οδηγήσει στην δημιουργία πολλών απαράδεκτων αρχιτεκτονικά εκκλησιών. Άλλες είναι βυζαντινές εκκλησίες που (δανείζομαι όρο που έχει χρησιμοποιηθεί στο φόρουμ) έχουν πάρει στεροειδή, και έχουν χάσει την αρμονία που επιβάλλει η πέτρινη τοιχοποιία, άλλες είναι υβρίδια εκκλησίας και μεζονέτας, άλλες είναι σαν μισοτελειωμένα γιαπιά και ο κατάλογος είναι μακρύς και ατελείωτος. Το προσκύνημα της Φατίμα, που χωράει 9.000 κόσμο νομίζω είναι πολύ χαρακτηριστικό για το τί θα μπορούσε να κατασκευαστεί ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πολύ ωραίες φώτο θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Τομπάζη http://www.tombazis.com/main_gr.html |
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Aner Athenaios
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Thessaloniki Re-urban
|
Μπαινοντας στο site του Τομπαζη ειδα οτι η μελετη αναπλασης του Πειδου του Αρεως ανηκει σε αυτον, αδυνατω να πιστεψω οτι αφου εφτιαξε το παραπανω ναο της Φατιμα το καλυτερο που μποερε να κανει για το Πεδιον του Αρεως ηταν αυτο. Τελικα οι Ελληνες αρχιτεκτονες επιβεβαιωνουν την γνωμη μου οτι δεν κατεουν απο αστικες αναπλασεις, ειναι ακομα πολυ πισω.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|