|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2621 | |
|
Registered User
Likes (Received): 65
|
Quote:
![]() Cóż, to "naturalne" następstwo każdego wielostronicowego wątku - trzeba sie z tym pogodzić i już . A także wyrobić sobie zwyczaj choćby strzelania na "chybił trafił" czasem wstecz by przypomnieć sobie taki np. strzał :http://i621.photobucket.com/albums/t.../Polska/9a.jpg |
|
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Registered User
Likes (Received): 159
|
Ja to na żywo pamiętam. Mało telefonu nie straciłem z wrażenia - zaczął iść po skale swoją drogą
|
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
|
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Registered User
|
Nie - musiałem się przyjrzeć, żeby sprawdzić o co może chodzić.
|
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Registered User
|
3341 Zdjęcie na czasie, choć zima ubiegłoroczna.
![]() Szklarska Poręba 3342 Ginące łódzkie fabryki. Pokazywanie tylko tych kwitnących byłoby nieobiektywne, bo większość kończy inaczej. W Łodzi, na Górnym Śląsku i w Sudetach widać to najwyraźniej, ze względu na ich zagęszczenie. ![]() Łódź 3343 Kultowe schronisko nad Morskim Okiem od środka. ![]() Tatry Wysokie 3344 Prochowicki młyn z bliska. ![]() Prochowice 3345 Ostańce przedwojenne (po lewej) i powojenna odbudowa (Pałac pod Królami) w rejonie Bielańskej stanowią łącznie mniejszy procent zabudowy niż PRL-owskie bloki. Tym cenniejsza dla wyobraźni o przedwojennym wyglądzie okolicy możliwość spojrzenia na tą stronę ulicy Daniłowiczowskiej. ![]() Warszawa 3346 W Kalwarii Zebrzydowskiej. ![]() Kalwaria Zebrzydowska 3347 Taka architektura powstaje nad Odrą. Szkoda, że tylko w stolicy regionu, bo już mniejsze miasta wokół, w tym Legnica, to pod kątem nowych inwestycji w widocznych miejscach wciąż najczęściej architektura lat 90. ![]() Wrocław |
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Registered User
|
To ja chyba o czym innym napisałem - chciałbym wiedzieć, czy celowo taki ładny podpis dałeś do tego jak by nie spojrzeć zabytkowego know how obiektu w Poznaniu, który jakże upiększa całkiem nieudaną pierzeję jednej z głównych ulić Poznania w samym centrum
??
|
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
In the brig
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Registered User
|
To mankament w skali krajowej, niestety nie potrafimy zrozumieć że nawet proste formy moga byc atrakcyjne bez reklam i z elewacją z materiałów zamiast kolorowanych tynków...
|
|
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Architekci nie strajkują, bo muszą z czegoś żyć, więc masy forsują swoje poczucie piękna - kolorowe i nowe = ładne, a szare, proste i zaniedbane = brzydkie. |
||
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Registered User
|
Quote:
Nie mogłem się nadziwić, że podałeś niezwykle uroczą dla historyka sztuki, etnografa fotografię kamienicy budowanej w technologii muru pruskiego, dając przy tym - tak, tak, smaczny i jak zawsze ładny, zainteresowujący - opis, a obraz do oglądania przedstawia: bajzel, niedoinwestowanie, przerost formy nad treścią, reklamę ponad wszytko, słowem galimatias. A wszystko dzięki brakowi dbałości o wygląd tego fragmentu miasta w połączeniu z nachalną, tanią (podwójnie ) reklamą i jakąs taką bylejakością przedstawionego miejsca.No - kiedy już płuca nadwyrężyłem tym pisaniem, napiszę jeszcze: - zdjęcia gór robisz piękne, niektóre straszne (bo tak stromo) - więcej zdjęć "chwilowych" wrzucać możesz, tak, tak - 3321 pamiętam ... |
|
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Registered User
|
Quote:
.
|
|
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Ale to dobrze . Gdybyś na przykład napisał - ledwie dobrze wyglądająca zewnętrznie kamienica o zrębie szachulcowym kryjąca się za mało udaną tablicą reklamową, której jakość to jak pogarda dla instytucji, której nazwa jest na niej umieszczona, to bym od razu zrozumiał, że mam do czynienia z człowiekiem okrzesanym, obytym i widziałym, tak rzeczy piękne, jak i szkaradne - choćby sytuacja wydarzyć się miała w Poznaniu ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Pijcie piwa z BŁ!
Likes (Received): 411
|
Niestety, żeby było tak, przez jakiś czas musi być tak:![]() No i temp. < 0 Nie lubię zimy
|
|
|
#2635 |
|
Registered User
|
3348 Nad Rabą - widok jak zwykle z zakopianki.
![]() okolice Myślenic 3349 Gdzieś na pograniczu Zakopanego z Zębem. ![]() Zakopane 3350 Wojków, czyli uzdrowiskowa część Kowar. To nie jest najbardziej charakterystyczny obiekt w okolicy - wcześniej pokazywałem szpital Wysoka Łąka. ![]() Kowary 3351 Chełmno tym razem poza linią murów. ![]() Chełmno 3352 Secesja w Bielsku-Białej. ![]() Bielsko-Biała
Last edited by MarcinK; December 9th, 2012 at 09:53 PM. |
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Registered User
Likes (Received): 30
|
Pocieszne te bielskie żabki. Fajną wizje miał projektant tej kamienicy. Górskie ujęcia jak zawsze miłe oku.
|
|
|
#2637 |
|
Registered User
Likes (Received): 151
|
3352- Ciekawe
![]() 3351- Ładna cegiełka
|
|
|
#2638 |
|
Registered User
Likes (Received): 65
|
|
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Registered User
|
Dzięki za komentarze.
3353 Hel i morze. ![]() Hel 3354 Drewniane Zakopane. ![]() Zakopane |
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Registered User
|
Polska z pociągu
3355 ![]() Kielce 3356 ![]() Sosnowiec 3357 ![]() Malbork 3358 ![]() okolice Olsztyna |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| poland, polska |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|