|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#10581 | |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10582 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Gdzieś te setki samochodów jadące na wschód nową A4 musiały się podziać. Zapewne w sobotę był szczyt przyjazdów świątecznych, więc zrobił się trochę Szarów-bis. Choć przypuszczam, że i tak stało się krócej, niż stałoby się w Szarowie bez A4. Cieszy kolejny oddany odcinek 2x2. Muszę przyznać, że nie wierzyłem, że jeszcze w tym roku cokolwiek się wydarzy.Krótka refleksja po obejrzeniu filmików (nie chciałbym tu wywołać dyskusji nie na temat, ale rzuciło mi się w oczy). Kierowcom w Polsce trzeba nieustannie tłuc do głowy o zachowaniu się na autostradzie. W ciągu minuty kilka przypadków jazdy na zderzaku, zajechanie drogi po wyprzedzaniu oraz wiecznie żywe mistrzostwo lewego pasa. Dobrze, że radaru w oczach nie mam... Może by państwowa Gdaka dogadała się z państwową telewizją czy radiem i puściła parę spotów w prime time, jak bezpiecznie jeździć po autostradzie? |
|
|
|
|
|
#10583 |
|
d(*_*)b ~{|KR|)
Likes (Received): 236
|
![]()
"Świat bez tablic to chaos". - http://wptr.pl Natomiast im więcej ludzi w zbiorkomie, tym lepiej. Popieram S7wKrakowie.pl Ostatnio dodane filmiki: A4 Brzesko - Tarnów Zach. - jezdnia płd. otwarta, Zakopianka w 21 minut, inne..., Schemat A4 Szarów - Tarnów: A, B, C Schemat A4 Tarnów - Dębica, Zaawansowanie % A i S w Polsce Last edited by Agusia; December 24th, 2012 at 06:52 AM. Reason: Modyfikacja schematu + znaki (małe) D-9 i D-10. |
|
|
|
|
|
#10585 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
NAwet w normalny dzień podejrzewam że szybciej- zjazd w Brzesku z autostardy -starą czworką do Tarnowa 30 minut( spokojnie) i 10 minut starą obwodnicą Tarnowa i jesteśmy w Ładnej za Tarnowem
|
|
|
|
|
|
#10586 | |
|
.
Likes (Received): 73
|
Quote:
|
|
|
|
#10587 |
|
Registered User
|
To juz dawno powinienes stracic prawko za lamanie przepisow, bo przejazd w takim czasie zgodnie z przepisami jest niemozliwy!
|
|
|
|
|
|
#10588 |
|
Registered User
|
Nie wystarczy zjechać na węźle Tarnów Zach. i przez Wierzchosławice objechać do starej obwodnicy?
|
|
|
|
|
|
#10589 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Nie ma co narzekać - póki A4 jest darmowa na tym odcinku to jest wspaniała :-) |
|||
|
|
|
|
|
#10590 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#10591 | |
|
Registered User
|
Quote:
- na odcinku KRK -- Zamość A4 --> DK73 ---> DK79 w stosunku do KRK --> Niepołomnice ---> DK75 ---> DK79 jest mniej efektywna w aspekcie odległości, czasu przejazdu, spalania. Można brać pod uwagę fakt, że ruch po części nowego odcinka A4 odbywał się z ograniczeniami prędkości ale na DK tych ograniczeń jest więcej i są ciągle. Czy się nie da w 3:38 przejechać od znaku do znaku tego odcinka? Na co najmniej 40 takich przejazdów ja wiem, że się da choć i bywały przejazdy trwające 5 - 6 h. Przepisy ruchu drogowego regulują jedno ale warunki drogowe tak na prawdę regulują czas przejazdu a jechać ten odcinek między 15 a 20 a między 2 a 6 rano to jest KOLOSALNA różnica!! Do ograniczeń proszę dodać 10 km/h + kolejne 10 km/h nocą i proszę sobie przeliczyć "na oko" czas przejazdu. Nie będę się z nikim spierał bo dyskusja jest jałowa i w tym wątku zbyteczna. Myślę, że jak inni kierowcy również przetestują podobne trasy i podzielą się swoimi wrażeniami i statystykami z przejazdu będzie można polemizować. Na razie trzeba się cieszyć z tego co mamy i cierpliwie (lub nie) czekać na pozostałe odcinki A4 w kierunku wschodnim. Z wyrazami szacunku dla WSZYSTKICH forumowiczów SSC, ja :-) Wesołych Świąt
|
|
|
|
|
|
|
#10592 | |
|
Registered User
|
Quote:
Szukanie dziury w całym. Ważne że jest, ruch rozchodzi się teraz na dwa strumienie. Jakkolwiek by się nie korkowały obie drogi i tak jest lepiej niż gorzej. Nie chcesz jechać A4? Kogo to obchodzi! Narzekają co niektórzy jakby im na złość A4 zrobili... Wracając w piątek z wrocka jechałem 4h łącznie ze staniem w korkach. Nie uważam, że było by mi lepiej jadąc DK4. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#10593 |
|
Registered User
|
Kilka rady do roku pokonuje trase Krakow - Tomaszow Lub. i taki czas jak juz napisalem, jest niemozliwy do osiagniecia jadac zgodnie z przepisami.
Koniec OT Jestem ciekaw kiedy oddadza calosc Krakow - Tarnow, jak myslicie? |
|
|
|
|
|
#10594 |
|
WICIOwiec
Likes (Received): 1
|
Agusia, czemu MA42 i WA48 są dwukolorowe? Coś jeszcze tam robią?
|
|
|
#10595 |
|
Cooperator Veritatis
|
|
|
|
|
|
|
#10596 |
|
Registered User
|
Wiem, że OT, ale napiszę coś od siebie. Jeździłem kilka razy trasę Kraków - Biłgoraj po DK79 (ok. 250km). Jadąc zgodnie z ograniczeniami +10, nie da rady pokonać tej trasy poniżej 4h,ma to 250 km, więc co dopiero ponad 300. Cała ta trasa to droga jednojezdniowa po jednym pasie ruchu (oprocz 10km Wisłostrady w Tarnobrzegu), do tego przejazd przez Tarnobrzeg i Stalową Wolę.
Ja zdecydowanie wybieram A4. |
|
|
|
|
|
#10597 |
|
Registered User
|
Mam nadzieję zrobić Kraków-Jarosław do 3 godzin. Ciekawe czy mi się uda. Będę jechał we wtorek wieczorem. Bez autostrady zawsze wychodziło ponad 3 godziny a czasem dużo więcej niż "ponad".
|
|
|
|
|
|
#10598 |
|
d(*_*)b ~{|KR|)
Likes (Received): 236
|
Są takie bo zupełnie zapomniałam, żeby zamalować. Dzięki za zwrócenie uwagi. Poprawię.
"Świat bez tablic to chaos". - http://wptr.pl Natomiast im więcej ludzi w zbiorkomie, tym lepiej. Popieram S7wKrakowie.pl Ostatnio dodane filmiki: A4 Brzesko - Tarnów Zach. - jezdnia płd. otwarta, Zakopianka w 21 minut, inne..., Schemat A4 Szarów - Tarnów: A, B, C Schemat A4 Tarnów - Dębica, Zaawansowanie % A i S w Polsce |
|
|
|
|
|
#10599 | |
|
"Nieudany" sezon Żyły
Likes (Received): 312
|
Quote:
![]()
"Basen w każdym powiecie" było zbyt mało efektowne. Teraz jest "Aquapark w każdym powiecie". "Jeżeli komuś przeszkadza ulica w mieście, to ma do wyboru wieś." - Roman Wieszczek, zastępca dyrektora Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Łodzi
|
|
|
|
|
|
|
#10600 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
A na Mogilskiej w Krk powiadają, że krakowski oddział Gdaki ma przejąć od Rzeszowa budowę kolejnego odcinka A4 od węzła Krzyż.
|
![]() |
| Tags |
| a-4, autostrada-a4, bochnia, brzesko, małopolskie, szarów, tarnów |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|