daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > Amsterdam > Café BerlageGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old December 18th, 2012, 01:25 PM   #781
DocSoul
Registered User
 
DocSoul's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Lutjeboergrunnen
Posts: 1,523

Mooie samenloop van acties. Ik denk dat dit echt gaat werken voor Amsterdam.

Wat ik een beetje mis in dit verhaal, waar de tijd rijp voor is, is om de toerist eens buiten de singelgracht te lokken. Op dit moment komt de gemiddelde toerist nog wel eens op het Museumplein of de Albert Cuyp maar daarbuiten zie je nog maar de sporadische toerist. Ondertussen is het in de oude binnenstad dringen geblazen, zó druk en vol dat het bijna niet leuk meer is.

Wat mij betreft sturen we de toeristen op pad om de rest van Amsterdam binnen de ring te ontdekken. Leuke plekjes zat: Westerpark, Bellamybuurt, Noordelijke IJoevers, Stadion- en Schinkelbuurt, Oosterpark- en Dapperbuurt. Diverse kleine(re) concentraties culturele attracties in combinatie met prettig ingerichte openbare ruimte en horeca kan de "rest" van Amsterdam "openen" voor de toeristen, en ze wat meer over de stad uitspreiden.
__________________
Trotse inwoner van het grootste dorp van Nederland! Getuige en overlevende van de Randdebielen Revolutie van 2012.
DocSoul no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old December 18th, 2012, 02:00 PM   #782
1+2=3
nymphomaniacal pigeon
 
1+2=3's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,464
Likes (Received): 439

De voornaamste reden om ergens naar toe af te reizen is om iets unieks te zien. Het liefst iets unieks waar iedereen het over heeft. Toerist komt vooral voor (unieke) grachtengordel, Anne Frankhuis, Van Gogh museum en hoerenbuurt + coffeeshops. De rest kan de toerist veel minder of niet schelen. Hoe aangenaam je die door jou genoemde plaatsen ook maakt. Kan het die toeristen ook niet echt kwalijk nemen. Als ik helemaal naar een stad vlieg en daar voor een flink bedrag een hotel boek ga ik daar vervolgens ook niet een groot deel van mijn tijd besteden aan het bezoeken van doodgewone doch aangename parkjes en woonwijken. Ook al zouden er allerlei verschillende voorzieningen als terrasjes en uitgaansgelegenheden zijn.
1+2=3 no está en línea   Reply With Quote
Old December 18th, 2012, 02:38 PM   #783
DocSoul
Registered User
 
DocSoul's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Lutjeboergrunnen
Posts: 1,523

Zelf maak ik er bij stedentrips altijd een punt van om ook de andere wijken van de stad te verkennen. Je ontdekt dan dat een stad veel meer te bieden heeft. Wat me opvalt is dat in andere steden de attracties meer verspreid over de stad zitten. Ik beweeg me dan tijdens zo'n bezoek kris-kras door de stad heen. Het is dan meestal nodig om een fiets te huren of het OV-systeem min of meer uit m'n hoofd te leren en een weekpas o.i.d. aan te schaffen.

In mijn studententijd maakten we met de faculteit wel eens reisjes naar andere Europese steden. Ik moest vaak op mijn mede-studenten inpraten om eens de metro of de fiets te nemen en wat meer van de stad te zien. Anders waren ze allemaal binnen het loopafstand-gedeelte in het centrum gebleven. Een combinatie van onwetendheid en bang voor het onbekende? Ik weet het niet.

In Amsterdam is het overgrote deel van de attracties op loopafstand van elkaar in en net om de binnenstad geconcentreerd. Dit heeft zeker voordelen, maar het nadeel is dat de binnenstad hierdoor zowat dichtslibt met rondslenterende toeristen. En ik vind het zo jammer, want Amsterdam is zoveel meer dan de Wallen en de Grachtengordel.

Jaren geleden kwam er een Fins meisje bij mij op bezoek in Amsterdam. Zij was van mening dat Amsterdam wel "allemaal een beetje hetzelfde" was. Ik heb toen een fiets voor haar gehuurd en heb haar al die andere plekjes laten zien. Haar mening is toen 180 graden gedraaid, van een "disney-achtige pittoreske binnenstad" en verder niets, tot een bruisende, uitgestrekte metropool met ontelbare verschillende gezichten en overal wat te beleven.

Amsterdammers schatten hun stadje steevast te laag in. Vastzittend in een soort provinciaalse mentaliteit zien ze volledig over het hoofd dat hun Amsterdam inmiddels allang een echte metropool is geworden. Ik heb er zelf voor uit Amsterdam weg moeten verhuizen, naar Groningen, om het nu in te kunnen zien.
__________________
Trotse inwoner van het grootste dorp van Nederland! Getuige en overlevende van de Randdebielen Revolutie van 2012.
DocSoul no está en línea   Reply With Quote
Old December 18th, 2012, 03:52 PM   #784
Hoogloper
Registered User
 
Hoogloper's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Amsterdam-Centrum
Posts: 5,621
Likes (Received): 4897

Ik denk dat het vooral iets van de laatste 10 jaar is maar toeristen weten steeds vaker de minder bekende plekken van de stad te ontdekken. De Macbikes en verwanten signaleer ik steeds vaker in de omringende gebieden. Gelukkig maar want pure 'highlight' toeristen zijn van het verschrikkelijkste soort.
Hoogloper no está en línea   Reply With Quote
Old December 18th, 2012, 08:19 PM   #785
1+2=3
nymphomaniacal pigeon
 
1+2=3's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,464
Likes (Received): 439

Quote:
Originally Posted by DocSoul View Post
een bruisende, uitgestrekte metropool met ontelbare verschillende gezichten en overal wat te beleven.
Dat lijkt me toch wat lichtelijk overdreven. Wat valt er nu voor geweldigs te beleven in het Oosterpark of Westerpark?

Verder heb je nog niet duidelijk gemaakt wat er precies uniek / bijzonder is aan de door jou genoemde plaatsen wil de gemiddelde toerist er een aanzienlijke tijd besteden. Vanuit de ogen van de Amsterdammer zijn ze leuk. Vanuit de ogen van de buitenstaander is er weinig (bijzonders) aan. Fijn in een standaard parkje of op een fijn doch standaard terrasje vertoeven kunnen ze thuis waarschijnlijk ook. Ik heb het hier niet over iemand die in het bijzonder is geďnteresseerd in stedenbouwkunde, architectuur of ruimtelijke ordening of iets van die strekking. Die zullen er ongetwijfeld zijn, maar dan slechts een gering deel uitmaken van de toeristen.
1+2=3 no está en línea   Reply With Quote
Old December 18th, 2012, 09:25 PM   #786
vinman
Registered User
 
vinman's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,879
Likes (Received): 27

^ Mijn idee is juist dat de gemiddelde cultuurtoerist soms best geneigd is om buiten de gebaande paden te kijken. Aan de andere kant liggen de sightsee-locaties in Amsterdam relatief dichtbij elkaar. In een stad als Parijs ben je sneller geneigd om de metro te nemen, maar dat moet daar haast ook wel, wil je de dag toch nog een beetje efficiënt indelen.
__________________
Eindhoven
vinman no está en línea   Reply With Quote
Old December 18th, 2012, 09:48 PM   #787
Oeg
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Amsterdam
Posts: 1,953
Likes (Received): 1384

Het is raar om over 'de toeristen' te praten. Ik daag iedereen uit om naar zichzelf te kijken zoals hij/zij Londen/Parijs/NewYork/Venetie etc. bezoekt. En vergelijk dat dan met hoe jij hier naar toeristen kijkt. Hoeveel tijd heb je, wat wil je zien, hoe goed ken je de stad (hoeveelste bezoek is het), hoeveel geld heb je te besteden, kom je voor cultuur/shoppen/blowen etc etc etc. Op bijvoorbeeld de site http://iamsterdam.nl wordt al jaren geprobeerd die nuance aan te brengen.

Quote:
Wat valt er nu voor geweldigs te beleven in het Oosterpark of Westerpark?
Ik heb onlangs een wandeling gemaakt door Kensington Gardens en Hyde Park. In het Westerpark is meer te beleven, maar daar gaat het niet om. Je wil een stad ruiken en proeven.

Quote:
zien ze volledig over het hoofd dat hun Amsterdam inmiddels allang een echte metropool is geworden.
Nou, Amsterdam is toch echt een dorp, vergeleken met bijvoorbeeld Londen. Het fijne van Amsterdam is juist de relatieve kleinschaligheid. Terwijl het centrum relatief groot is kun je, als je de weg weet, alles makkelijk lopen.

Ik heb heel wat gasten ontvangen en rondgeleid. Hoogtepunt was altijd het varen door de grachten. En terecht. Een fijne tip is ook om de gratis pontjes te nemen achter het CS. Gratis rondvaart over het IJ als je de NDSM-pont neemt (koffie in de IJ-kantine), en sinds kort is het Eye ook een attractie van formaat.

Last edited by Oeg; December 19th, 2012 at 09:59 AM.
Oeg no está en línea   Reply With Quote
Old December 19th, 2012, 06:09 PM   #788
Yv
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Seoul
Posts: 1,173
Likes (Received): 182

Quote:
Originally Posted by DocSoul View Post
Wat ik een beetje mis in dit verhaal, waar de tijd rijp voor is, is om de toerist eens buiten de singelgracht te lokken.
De Plantagebuurt doet haar best om de toerist ook die kant op te lokken. Genoeg bezienswaardigheden hier, de overkant van de Weesperstraat zou alleen iets aanlokkelijker moeten zijn (met terrasjes en restaurants).

http://www.deplantageamsterdam.nl/en/

Ik kreeg vorig jaar ook nog een mooi boekje over de mogelijkheden in de bus.
Yv no está en línea   Reply With Quote
Old December 20th, 2012, 12:05 PM   #789
Glacius
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Amsterdam-Noord
Posts: 1,044
Likes (Received): 136

Quote:
Originally Posted by Yv View Post
De Plantagebuurt doet haar best om de toerist ook die kant op te lokken. Genoeg bezienswaardigheden hier, de overkant van de Weesperstraat zou alleen iets aanlokkelijker moeten zijn (met terrasjes en restaurants).

http://www.deplantageamsterdam.nl/en/

Ik kreeg vorig jaar ook nog een mooi boekje over de mogelijkheden in de bus.
De Plantagebuurt ligt binnen de Singelgracht.
Glacius no está en línea   Reply With Quote
Old December 20th, 2012, 12:10 PM   #790
insulting-dutchman
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: amsterdam
Posts: 5,767
Likes (Received): 1531

Quote:
Originally Posted by 1+2=3 View Post
Dat lijkt me toch wat lichtelijk overdreven. Wat valt er nu voor geweldigs te beleven in het Oosterpark of Westerpark?
in de winter of herfst helemaal niets nee.
insulting-dutchman no está en línea   Reply With Quote
Old December 20th, 2012, 01:09 PM   #791
Yv
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Seoul
Posts: 1,173
Likes (Received): 182

Quote:
Originally Posted by Glacius View Post
De Plantagebuurt ligt binnen de Singelgracht.
Klopt, maar het is wel een mooi voorbeeld van een buurt die weinig toerisme kent en haar best doet om dit te veranderen.
Yv no está en línea   Reply With Quote
Old December 23rd, 2012, 05:09 AM   #792
Hoogloper
Registered User
 
Hoogloper's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Amsterdam-Centrum
Posts: 5,621
Likes (Received): 4897

De gulste gevers van Amsterdam

Naastenliefde, een prachtig principe. Maar nu boter bij de vis: wie zijn eigenlijk de grootste geldschieters van de stad? Een top zeven.

bron: parool.nl

Amusant stukje over welke particulieren het meest zouden investeren in de stad.
Hoogloper no está en línea   Reply With Quote
Old December 26th, 2012, 03:39 AM   #793
insulting-dutchman
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: amsterdam
Posts: 5,767
Likes (Received): 1531link vergeten

http://www.parool.nl/parool/nl/224/B...msterdam.dhtml

de drukte van de laatste paar maanden komt grotendeels door de 'invoering' van de wietpas.

Last edited by insulting-dutchman; December 26th, 2012 at 04:07 AM.
insulting-dutchman no está en línea   Reply With Quote
Old January 3rd, 2013, 10:20 PM   #794
P17
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Amsterdam
Posts: 1,602
Likes (Received): 4293

Glasvezelnetwerk voor De Aker, De Punt en Nieuw- Sloten

Er lijkt weer enig leven te zitten in de aanleg van FTTH in Amsterdam. Het zal verdorie tijd worden.

Nieuw-West, Glasvezelnetwerk voor De Aker, De Punt en Nieuw- Sloten:
Quote:
Stadsdeel Nieuw-West heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Reggefiber voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buurten De Aker, De Punt en Nieuw-Sloten.

In 2013 inventariseert Reggefiber eerst de behoefte aan glasvezel in De Aker. Als 30% van de inwoners uit De Aker voor glasvezel kiest, legt Reggefiber dit aan. Later volgen De Punt en Nieuw-Sloten.

Sneller internet door glasvezelverbinding
Het gaat om ruim vijfduizend huishoudens in De Aker die op het glasvezelnetwerk kunnen worden aangesloten. Via glasvezelverbindingen kunnen bewoners snel internetten, televisiekijken en telefoneren. Het glasvezelnetwerk heeft een grote data-capaciteit en is berekend op verdere groei van het dataverkeer. Het is een open netwerk.

Glasvezelnetwerk maakt wonen aantrekkelijk
Bewoners van De Aker kunnen straks kiezen uit maar liefst elf serviceproviders. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud: "Ik ben blij met deze innovatieve ontwikkeling." Glasvezel is het netwerk van de toekomst. Deze voorzieningen maken dat deze wijken aantrekkelijk woongebieden blijven in Nieuw-West.
Huidige situatie: http://www.eindelijkglasvezel.nl/Amsterdam/.
P17 no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2013, 01:54 AM   #795
Hoogloper
Registered User
 
Hoogloper's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Amsterdam-Centrum
Posts: 5,621
Likes (Received): 4897

Eens, hoewel ze nog best veel uit een ADSL telefoondraadje kunnen trekken is glasvezel de gewenste oplossing van vandaag de dag. Kennelijk is er nog een geldpotje voorhanden.
Hoogloper no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2013, 02:43 AM   #796
Го́голь
Registered User
 
Го́голь's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,274
Likes (Received): 793

Is dat niet dat project waarbij ze de kabels door het riool leggen om geld te besparen? Heb zoiets op de radio gehoord.
Го́голь no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2013, 08:24 PM   #797
ropniko
Registered User
 
ropniko's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Amsterdam
Posts: 1,356
Likes (Received): 467

Quote:
Originally Posted by Го́голь View Post
Is dat niet dat project waarbij ze de kabels door het riool leggen om geld te besparen? Heb zoiets op de radio gehoord.
Dat was in Enschede. De drempel van 30% is een vrij standaard manier om dit soort grote graafprojecten op lange termijn rendabel te krijgen. Maar als mensen geen gevoel krijgen bij wat het inhoud, en of de kosten lager zullen zijn als bij UPC. In dat laatste geval gaat het lukken, anders gaat er alsnog geen schop de grond in.
ropniko no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2013, 10:11 PM   #798
P17
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Amsterdam
Posts: 1,602
Likes (Received): 4293

Hier word je Amsterdammer van

Verplichte kost voor iedereen die om de stad Amsterdam geeft en/of iets van de stad vindt, 33 pagina's met infoporn van Bureau O+S, Hier word je Amsterdammer van (pdf):

Quote:
Onlangs verschenen twee kleine berichtjes over New York in de pers. Maar liefst 45% van de ruim 300 miljoen Amerikanen zou wel een tijdje in New York willen wonen. Het tweede berichtje was dat New York een dag had beleefd zonder moord en doodslag. Dat was voor het eerst sinds 1960. Kennelijk is New York populair en verbetert het leefklimaat.
Wat voor Nieuw Amsterdam geldt, geldt ook voor Amsterdam. Vitaliteit, dynamiek en economisch succes zijn de trefwoor- den van de afgelopen jaren, ook al leidt de huidige economische crisis tot veel onzekerheid.
Bureau O+S heeft als taak trends en ontwikkelingen in de stad in beeld te brengen. Dat verschaft het gemeentelijk beleid
en het debat over de stad een solide basis. Dit boekje wil iets laten zien van de dynamiek van Amsterdam. Wat gebeurt er
en waar, hoe gebeurt ’t en waarom? Vragen die vooraf gaan aan de vraag wat er beter kan of moet.

De titel Hier word je Amsterdammer van is geďnspireerd op de uitgave Hier word je slimmer van, waarin een keur van we-
tenschappers gereedschap aanbiedt om de wereld beter te begrijpen.
Ik hoop dat u veel leesplezier beleeft aan deze uitgave en wens u namens alle medewerkers van O+S een heel goed 2013.

Jeroen Slot
Hoofd Bureau Onderzoek en Statistiek
Zéér aanbevolen.
P17 no está en línea   Reply With Quote
Old January 8th, 2013, 08:26 PM   #799
Hoogloper
Registered User
 
Hoogloper's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Amsterdam-Centrum
Posts: 5,621
Likes (Received): 4897

Leest lekker weg, bedankt.
Hoogloper no está en línea   Reply With Quote
Old January 16th, 2013, 04:01 PM   #800
Yv
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Seoul
Posts: 1,173
Likes (Received): 182

Hilversum deze week om tafel met VARA en BNN

Omdat ik het nog niet op het forum heb gezien en het een goede tovoeging kan zijn voor de media in Amsterdam:

Bron: Volkskrant

Quote:
"Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum spreekt deze week met vertegenwoordigers van VARA en BNN om te praten over hun verhuisplannen. De fusieomroepen willen naar Amsterdam, maar Broertjes probeert ze met alle macht te overtuigen in zijn 'mediastad' te blijven."

(...)
Meer op VK.nl
Yv no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
amsterdam

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium