|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2041 | |
|
Mam bez liku...
|
Kodeks karny
Quote:
Gdy patrzę w twe oczy zmęczone jak moje - To kocham to miasto zmęczone jak ja, Gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje - Gdzie wiosna spaliną oddycha. Dawno, dawno temu i... niedawno... ..... Polex pod rękę z... królową! ..... [Warszawa]... Polexa |
|
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Mam bez liku...
|
Fakt - przeoczyłem brak ogrodzenia.
![]() Forma "ogrodzenia" w formie tabliczek też jest swoistym ogrodzeniem Jeden postawi na granicy mur, ktoś inny 0,5.metrowy żywopłocik.Jednak w naszym prawie, w przeciwieństwie np do USA, taki czyn wejścia na teren nieogrodzony nie jest penalizowany. Ciężko mi ocenić Twój wybór (odpuszczenie ochroniarzom), bo tu istotne znaczenie może mieć każdy szczegół, ale fakt, że doszli Cię już poza tym terenem dawał Ci spore pole manewru. Skoro jednak oceniłeś, że dla świętego spokoju lepiej odpuścić to może akurat trafnie postąpiłeś.
Gdy patrzę w twe oczy zmęczone jak moje - To kocham to miasto zmęczone jak ja, Gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje - Gdzie wiosna spaliną oddycha. Dawno, dawno temu i... niedawno... ..... Polex pod rękę z... królową! ..... [Warszawa]... Polexa |
|
|
|
|
|
#2044 |
|
ex Leshchoo
Likes (Received): 6
|
Aha, dzięki. W sumie to zabawne że możesz pokonać ogrodzenie nawet go nie widząc
. Dlatego chłopcy-mundurkowcy bardzo nalegali, żeby wrócił z nimi na ich teren, oczywiście nie dałem się. Cała sytuacja trwała bardzo długo i byla mocno napięta... przekroczyli lub balansowali na granicy naprawde wielu paragrafów. A świadków z zewnątrz nie było, ja byłem sam, ich dwóch, a wzywali kolejnych. Mogli mi przybić cokolwiek. Niby sam się domagałem wezwania policji (oni się zgadzali, że wezwą, ale coś nie wzywali, ponoć chcieli ze swojego terenu), ale szczerze gdy sytuacja zaczela sie naprawde zaostrzać oni co raz bardziej mnie prowokować, grozić, obrażać, szarpać za plecak, przepychać się... Bardzo chcieli mnie pobić i tylko czekali aż dam się sprowokować... A ja w stresie nawet nazwy firmy nie zapamiętałem. Cóż, szkoda zdjęć, ale dobrze że się skończyło jak się skończyło, przynajmniej do dentysty nie muszę jechać . Chcę się uzbroić w potrzebną wiedzę na przyszłość. Aktualnie opracowywuje sobie "mapę drogową" działania w takich sytuacjach, żeby nie dać się ponieść emocjom, jak niestety tym razem (coż grzeczny i uprzejmy też nie byłem) i działać chłodno według planu. |
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Mam bez liku...
|
Dużo, baaaaaardzo dużo zależy od właściwej oceny sytuacji, a w tym ochroniarzy. Robiąc zdjęcia głównie w Warszawie raczej nie miewam takich sytuacji choć coś i mnie się trafiło.
Epoka Stadionu X.lecia. Z korony wyniósł się już Jarmark (nigdy na nim nie byłem!). Pomyślałem, że to ostatni gwizdek, żeby temu wrzodowi zrobić parę zdjęć. Idę. Teren nieogrodzony. Jestem już na koronie, a tu za mną drałuje un i una. Początkowo próbowałem "negocjować". Bardzo szybko zorientowałem się, że mam do czynienia z dość uproszczonymi organizmami (una np zapytała mnie - a jak pan tu wszedł? - byłem bliski powiedzenia, że nie wszedłem, ale wleciałem), z którymi dalsza rozmowa to strata czasu. Odpuściłem.Po paru dniach i po uzyskaniu zgody ówczesnego kierownictwa Centralnego Ośrodka Sportu poszedłem ponownie. Na boisko (bo na tym zależało mi najbardziej) zostałem doprowadzony przez jakiegoś pracownika, który mnie tam zostawił. Cały stadion mój! Dopiero po jakimś czasie widzę, jak po schodach goni do mnie ochroniarz. Szkoda, że nie ten sam co poprzednio. Na jego pytanie o to czy mam zgodę, zbyłem go rzuceniem nazwiska kierownika COS. Wydaje mi się, że go nie znał, ale to wystarczyło i odszedł. Inny ochroniarz wybiegł z Blue Point jak miałem przy nim aparat skierowany w górę. Ten mnie zapytał: a co pan fotografuje? Ponieważ stałem ok. 20 m od budynku, na trawniku, na którym rozną tzw. rajskie jabłonie, więc mu odpowiedziałem: Nie widzi pan? - rajską jabłoń! Bez słowa odszedł. Taki to los fotoamatora.
|
|
|
|
|
#2046 |
|
ex Leshchoo
|
Ja na szczęście, też do tej pory miałem raczej przygody typu "dla kogo pan tu zdjęcia robi?". Jak robiłem dla siebie, to odpuszczali, a jak nie dla siebie to miałem glejt
.Za granicą było gorzej. W Oslo mnie policja 30min maglowała, bo uznali że Polak z aparatem jest "suspicious looking" . Do zdjęć oczywiście nic nie mieli, sprawdzili mnie w swoich bazach, skoro uznali że nie jestem terrorystą to przeprosili i puscili.Gorzej było na granicy Serbsko-Macedońskiej - rozbawiła mnie tablica "Declare smuggling and corruption at customs", więc zrobiłem zdjęcie z samochodu. Cóż, krzyczący macedoński pogranicznik z pistoletem w ręce był dla mnie wystarczającym powodem, żeby skasować zdjęcie. ![]() Dziś też bym pewnie skasował dla spokoju, ale cholera na kliszy robiłem akurat... ostatnie klatki żeby ją domknąć. Miałem tam troszkę fajnych rzeczy, w tym wypad do Żyrardowa na zdjęcia... Nauczka na przyszłość - jak fotoreporterzy za komuny - nie wychodzimy z domu z rozpoczętą kliszą / niezgranymi zdjęciami.
|
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Wrocławski Wielkopolanin
Likes (Received): 374
|
Ja tez już mam dwa
![]() Ale liczba komentarzy dołuje
|
|
|
|
|
|
#2049 |
|
ex Leshchoo
|
Krzewi! W imieniu socjalistycznej ojczyzny składam na Twoje ręce najszczersze podziękowania za komentarze i oceny. Gdybyśmy wszyscy byli tacy jak Ty finał by się rozgrywał dwa razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Wieżowcolog
Likes (Received): 47
|
Oj bez przesady
Choć fakt, mało nas ostatnio na UPC i brak jakiegokolwiek uczestnika z obecnych w ostatnich tygodniach osłabia konkurs drastycznie. Musimy trzymać się razem
|
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Registered User
Likes (Received): 94
|
kiedy wyjde poza ramy pieciocalowego wyswiwtlacza i wirtualnej klawiaturki, dolacze do towarzystwa.
|
|
|
#2052 |
|
.
|
Ja wrzucę coś dziś jeszcze
.
|
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Wieżowcolog
|
Komentowałem zdjęcia 4 dni temu i nadal większość moich komentarzy jest ostatnich. Nie ma sensu się stan starać widzę.
Timit się stara a reszta? Sesja wam wyssala siły witalne? :-) |
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Registered User
|
W zasadzie to dokładnie. Zaglądam tu codziennie ale nie chce mi się komentować, wrzucić co nie mam bo przeca już ponad miesiąc nie wynosiłem aparatu na zewnątrz ![]() A jeszcze 3 egzaminy + nie daj Boże poprawki |
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Lover Silesia
Likes (Received): 308
|
UPC? A co to jest?
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Wieżowcolog
|
|
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Wieżowcolog
|
Brakuje 5 zdjęć dużej ilości głosów i miliona komentarzy. No ruchy ruchy ! Nie mazac mi się tutaj ! Nie zwalac wszystkiego na sesje ! Gdzie wasza duma żołnierze !
|
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Registered User
|
No dobra wrzuciłem jedno, które miałem przygotowane do druku fotoksiążki. Endżoj.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| hyde park, urban photo contest |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|