daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Forum Polskich Wieżowców > Infrastruktura i Technologia > Infrastruktura kolejowa

Infrastruktura kolejowa Koleje



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old April 25th, 2011, 08:44 PM   #221
nowy90
Nowy09
 
nowy90's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Dębica
Posts: 199
Likes (Received): 0

Orientuje się ktoś czy w Grabinach przejazd kolejowy zostanie zastąpiony wiaduktem ? Czy w Dębicy obok dworca ma zostać wybudowany wiadukt zamiast przejazdu kolejowego ?
nowy90 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old April 26th, 2011, 08:08 PM   #222
Euro2222
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dębica
Posts: 149
Likes (Received): 27

Quote:
Originally Posted by nowy90 View Post
Orientuje się ktoś czy w Grabinach przejazd kolejowy zostanie zastąpiony wiaduktem ? Czy w Dębicy obok dworca ma zostać wybudowany wiadukt zamiast przejazdu kolejowego ?
TAK Będzie wiadukt w Grabinach obok przejazdu
http://www.rynek-kolejowy.pl/20745/P...w__Rzeszow.htm

A w Dębicy zamiast przejazdu kolejowego tunel ale tylko dla pieszych!
Euro2222 no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2011, 03:10 PM   #223
nowy90
Nowy09
 
nowy90's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Dębica
Posts: 199
Likes (Received): 0

A wiadukt kolejowy w ciągu ulicy 1 Maja w Dębicy zostanie poszerzony ?
nowy90 no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2011, 01:42 AM   #224
Euro2222
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dębica
Posts: 149
Likes (Received): 27

Z tego co mi wiadomo to NIE ponieważ będzie całkiem nowy wiadukt obok starego. Oto prosty schemacik
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=pbWnybju
Euro2222 no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2011, 07:18 PM   #225
GN
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Stary Żmigród/Jasło/Rzeszów
Posts: 3,571
Likes (Received): 885

Quote:
Originally Posted by Euro2222 View Post
Z tego co mi wiadomo to NIE ponieważ będzie całkiem nowy wiadukt obok starego. Oto prosty schemacik
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=pbWnybju
W tym miejscu będzie największe na całym modernizowanym odcinku przesunięcie nasypu i wyniesie max. ok 200m

GN
GN no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 01:20 AM   #226
ryan91
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Kraków
Posts: 97
Likes (Received): 20

Quote:
Originally Posted by mariusz krystian View Post
Witam.
Cos zamiera ten nasz watek.Naprawde nic sie nie dzieje nowego od Krakowa do Przemysla?
W okolicach Krakowa wroble cwierkaja ze z poczatkiem maja rusza modernizacja odc.Podleze-Klaj.
Ciekawe czy to prawda bo jeszcze calkiem niedawno slyszalem od kolejarzy ze jest spore opoznienie w projekcie..
Na początku kwietnia odwiedziła mnie i sąsiadów geodezja kolejowa, mierzyli granice, sprawdzali na podstawie mapek granice działek z terenem kolejowym, byli chwilę tak u każdego wzdłuż całej ulicy. Czyli coś jednak się dzieje, niewiele jednak. Na stacjach Podłęże i Kłaj stale coś mierzą, jeżdżą z maszynami. W Kłaju krzaki wzdłuż ślepego toru zostały wykarczowane, doszły mnie słuchy, że tam ma być budowany peron, ale ile w tym prawdy - nie wiem.
Z moich codziennych obserwacji wynika, że odcinek ten zaczyna popadać w ruinę, kiedyś to się tu dość szybko jeździło, a ostatnio wprowadzono ograniczenia prędkości przy wyjeździe ze stacji Podłęże w stronę Kłaja (tor 1), na pewnym odcinku między stacją Kłaj a p.o. Szarów na torze 2, oraz zwolniona jazda przy wjeździe do stacji Kłaj na torze 1 - ale tylko w dzień, wieczorem wjeżdżają normalnie.
Ale i tak myślę, że ten generalny remont tego odcinka nie jest tak bardzo potrzebny w tym momencie, lepiej byłoby zrobić w pierwszej kolejności odcinek Kraków Główny - Podłęże, bo to jest dopiero tragedia, zwłaszcza odcinki Kraków Gł. - Kraków Płaszów i p.o. Kokotów - p.o. Węgrzce Wielkie.
ryan91 no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 04:26 PM   #227
Kabanos
Registered User
 
Kabanos's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Rzeszów/Kraków
Posts: 319
Likes (Received): 2

Co do remontu mostu na Wisłoku, nadal cisza. Byłem tam w Piątek i ruch pociągów odbywa się nadal po dwóch torach.
__________________
Razom nas bahato, nas ne podołaty!
Kabanos no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 08:33 PM   #228
GN
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Stary Żmigród/Jasło/Rzeszów
Posts: 3,571
Likes (Received): 885

Quote:
Originally Posted by Kabanos View Post
Co do remontu mostu na Wisłoku, nadal cisza. Byłem tam w Piątek i ruch pociągów odbywa się nadal po dwóch torach.
Na stronie plk jest przewidziane zamknięcie od czerwca na dwa miesiące

GN
GN no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 09:40 PM   #229
GienekGienek
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Rzeszów
Posts: 15
Likes (Received): 0

Piszecie o moście na Wisłoce w Dębicy, czy o moście na Wisłoku w Rzeszowie?
Jeśli chodzi o most w Dębicy to roboty zaczną się najwcześniej we wrześniu. Wcześniej nie da rady. Most na Wisłoku w Rzeszowie nie jest przewidziany do realizacji, ponieważ znajduje się na odcinku nie objętym modernizacją (jest już za stacją Rzeszów Główny).
__________________
GienekGienek
GienekGienek no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 11:29 PM   #230
davidss1
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,879
Likes (Received): 71

Mowa jest o moście na Wisłoku w Dębicy
davidss1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 11:54 PM   #231
Kabanos
Registered User
 
Kabanos's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Rzeszów/Kraków
Posts: 319
Likes (Received): 2

Dzisiaj juz zamotałem w drugim temacie kolejowym, przepraszam.

Chodziło mi o most na Wisłoku w Rzeszowie. Ubiegłoroczna modernizacja nie przewidywała jego remontu. Mam nadzieję, że kolega GN pisząc o zamknięciu od Czerwca miał na mysli własnie ten most.
__________________
Razom nas bahato, nas ne podołaty!
Kabanos no está en línea   Reply With Quote
Old May 3rd, 2011, 01:41 AM   #232
Baxon79
woźny
 
Baxon79's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Biadoliny/Tarnów
Posts: 1,293
Likes (Received): 1301

Quote:
Originally Posted by davidss1 View Post
Mowa jest o moście na Wisłoku w Dębicy
coś Ci się pokręciło
Baxon79 no está en línea   Reply With Quote
Old May 3rd, 2011, 01:06 PM   #233
Maya83
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 14,681
Likes (Received): 6544

Quote:
Originally Posted by davidss1 View Post
Mowa jest o moście na Wisłoku w Dębicy
Czyżby Wisłok zmienił trase??
Maya83 no está en línea   Reply With Quote
Old May 3rd, 2011, 01:53 PM   #234
davidss1
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,879
Likes (Received): 71

Wisłoce.
davidss1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 05:03 PM   #235
Nowax
Nowa Huta
 
Nowax's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Krakow Poland
Posts: 837
Likes (Received): 1554

Witam czy ktos umie odczytac z planow przebudowy odcinka Podłeze - Bochnia ( link ponizej ) w ktorym miejscu powstana ekrany akustyczne ??

http://www.niepolomice.com/
Po lewej stronie - piaty od gory - Biznes , tam sa projekty przebudowy a konkretnie ''Projekt przebudowy linii E30 - część 2''

Dzieki wielkie
__________________
Nowa Huta Wzg

Last edited by Nowax; May 6th, 2011 at 05:11 PM.
Nowax no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2011, 12:33 PM   #236
EwiP
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wrocław/Częstochowa
Posts: 199
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Nowax View Post
Witam czy ktos umie odczytac z planow przebudowy odcinka Podłeze - Bochnia ( link ponizej ) w ktorym miejscu powstana ekrany akustyczne ??

http://www.niepolomice.com/
Po lewej stronie - piaty od gory - Biznes , tam sa projekty przebudowy a konkretnie ''Projekt przebudowy linii E30 - część 2''

Dzieki wielkie
Rysunki nie zawierają takiej warstwy jak ekrany, więc nie znajdziesz ich tam.
EwiP no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2011, 02:13 PM   #237
Nowax
Nowa Huta
 
Nowax's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Krakow Poland
Posts: 837
Likes (Received): 1554

Dziekuje
__________________
Nowa Huta Wzg
Nowax no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2011, 09:04 PM   #238
GienekGienek
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Rzeszów
Posts: 15
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Nowax View Post
Witam czy ktos umie odczytac z planow przebudowy odcinka Podłeze - Bochnia ( link ponizej ) w ktorym miejscu powstana ekrany akustyczne ??

http://www.niepolomice.com/
Po lewej stronie - piaty od gory - Biznes , tam sa projekty przebudowy a konkretnie ''Projekt przebudowy linii E30 - część 2''

Dzieki wielkie
Słabe te trapezy - ledwie na rozjazdach 1:12 - Vmax 60 km/h. Na Tarnów - Rzeszów będziemy mieli wszędzie 1:18,5 - Vmax 100 km/h na kierunku zwrotnym
__________________
GienekGienek
GienekGienek no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2011, 10:08 PM   #239
kolar1
Registered User
 
kolar1's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Wrocław
Posts: 1,037
Likes (Received): 122

Quote:
Originally Posted by GienekGienek View Post
Słabe te trapezy - ledwie na rozjazdach 1:12 - Vmax 60 km/h. Na Tarnów - Rzeszów będziemy mieli wszędzie 1:18,5 - Vmax 100 km/h na kierunku zwrotnym
Podłęże Bochnia to dopiero ledwo co koncepcję zatwierdzili z czego na odcinku Kłaj Bochnie jeszcze nie do końca. Jeszcze Wiele się może zmienić. Jutro poprzeglądam projekt i jeśli mam dostęp to zerknę gdzie te ekrany. Z tego co wiem w samej Bochni będzie ich dosyć dużo.

Edit:
Najlepiej by było jakby ktoś się określił i spytał czy w interesującym miejscu są przewidziane ekrany bo jak mam pisać gdzie każdy jest to strony zabraknie

Last edited by kolar1; May 9th, 2011 at 09:36 AM.
kolar1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2011, 04:25 PM   #240
Nowax
Nowa Huta
 
Nowax's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Krakow Poland
Posts: 837
Likes (Received): 1554

Mnie interesuje odcinek od stacji kolejowej Staniatki w kierunku Tarnowa , konkretnie od stacj do poczatku Puszczy Niepolomickej Dzieki

Na czerwono zaznaczylem odcinek o ktory mi chodzi
__________________
Nowa Huta Wzg

Last edited by Nowax; May 9th, 2011 at 05:59 PM.
Nowax no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
bochnia, jarosław, kolej, kraków, małopolskie, podkarpackie, przemyśl, rzeszów, tarnów

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 04:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu